2015 Şubat Anneleri

Valla biz kaç gündür iki sobaydılar yakıyoruz çok soğuk zıkkım kasaba :)) yelekler patikler çoktan çekildi :) ah daderacığım o sinirli halleri bilmez miyim.. Meme artık oyuncak oldu bizimkilere. Ben de sabah emzirmelerini kesmeyi düşünüyorum artık da hasta oldu, burnu fış fış akıyor. İnşallah güzel geçer bu geceniz sabırlı ol tamam mı sakın kızma annesi, bak ben çok kötü yapmıştım o gece emmelerinde. Kucağına al, su içir içerse, beraber yatmak isteyebilir .
Canim gecemiz bekledigimden iyi gecti. Ben ilk uyutmadan da korkmustum memesiz nasil uyuyacak diye ama kucagimda mayisti ninniyle falan. Sabah 5e kadar hic uyanmadi sonra. Ondan sonra da 6da tamamen uyandi. Ilk gece icin superdi bence. Bakalim diger geceler nasil olacak

Canim gecemiz bekledigimden iyi gecti. Ben ilk uyutmadan da korkmustum memesiz nasil uyuyacak diye ama kucagimda mayisti ninniyle falan. Sabah 5e kadar hic uyanmadi sonra. Ondan sonra da 6da tamamen uyandi. Ilk gece icin superdi bence. Bakalim diger geceler nasil olacak
kesinlikle süper. canı sıkıldıkça sarabilir sana o zaman oyun oyna başka şeylere ilgisini çek unutuyor zamanla zaten. hatta güzelce anlatabilirsin bile artık meme yok kızım sen büyüdün falan diye. inşallah bunlara gerek bile kalmaz canım

Selam kızlar pazartesi hafif kanamam oldu ve sürekli devam etti biraz biraz hastaneye gittim yatırdı doktor serumlar iğneler yedim erken doğum önleyici 2 gün yattım dün kanama geçince taburcu oldum geldim eve çok dikkat etmem yatıp dinlenmem lazımmış iyi ki annem yanımda işten izin alıp yattım bugün hep yarın da işe gidicem bir ay sonra çıkacam işten yani ekim sonunda

Selam kızlar pazartesi hafif kanamam oldu ve sürekli devam etti biraz biraz hastaneye gittim yatırdı doktor serumlar iğneler yedim erken doğum önleyici 2 gün yattım dün kanama geçince taburcu oldum geldim eve çok dikkat etmem yatıp dinlenmem lazımmış iyi ki annem yanımda işten izin alıp yattım bugün hep yarın da işe gidicem bir ay sonra çıkacam işten yani ekim sonunda
oy canım benim çok geçmiş olsun neler olmuş öyle? şimdi bi sıkıntı var mı? neden öyle olmuş peki?

dediğin gibi iyiki annen yanında canım. madem işi bırakıcaksın neden şimdi bırakmıyorsun hem dinlenmiş olursun.

oy canım benim çok geçmiş olsun neler olmuş öyle? şimdi bi sıkıntı var mı? neden öyle olmuş peki?

dediğin gibi iyiki annen yanında canım. madem işi bırakıcaksın neden şimdi bırakmıyorsun hem dinlenmiş olursun.
Sağol canım eve geldikten sonra olmadı şükür hastanede ilaçlardan sonra kesildi inş olmaz bir daha ağrım sancım olmadı şükür şimdi daha iyiyim kanı görünce çok korktum ağladım doktor bebeğe baktı ultrasondan iyi dedi kanama büyük ihtimalle rahim ağzındaki damarlarda kan akışı ve basıncı arttığı için damar çatlamış olabilir dedi kendi kendine geçmesi iyiye işaret dedi bebekten kaynaklandığını düşünmedi yani doktor canım büyük ihtimal ondandır dedi progestan hap kullandım hastanede iğne yapıldı doğum önleyici ve serum takıldı 2 gün yapabileceğimiz herşeyi yaptık dedi doktor artık dinlenmen lazım sadece dedi stres yapma dedi öyle adet kanaması kadar çok akmadı da sildikçe geldi peçeteye sürekli sonra kahverengiye döndü ve en son dün kesildi çok şükür
Evet canım annemin yanımda olması büyük şans şimdi hemen işten çıkarsam annem çabuk gider bir kaç güne gider ben toparlanınca babam problem biraz fazla yalnız kalamıyor psikolojik baskı yapıyor gel diye bir de çalışıyor babam yemek filan hiç hiç beceremez aç kalıyor annem yokken 1 ay daha çalışırsam ben işten çıkınca gider annem daha çok kalmış olur burda o yüzden istemedim şimdi çıkmayı canım bir de işte çok yorulmuyorum oturuyorum hep ayakta kalmıyorum doktora da sordum çalışma konusunu kendini iyi hissediyorsan çalışabilirsin dedi kanaman ağrın vs yoksa yani şimdi daha iyiyim şükür tekrar bir terslik olursa hemen çıkarım canım

kesinlikle süper. canı sıkıldıkça sarabilir sana o zaman oyun oyna başka şeylere ilgisini çek unutuyor zamanla zaten. hatta güzelce anlatabilirsin bile artık meme yok kızım sen büyüdün falan diye. inşallah bunlara gerek bile kalmaz canım
Insallah canim. Bugun pek istemeye cesaret edemedi memeyi sadece memme eee deyip durdu bi ara. Uyumasi biraz zorladi ama korktugum gibi degil. Valla cocuklar buyumus biz farketmiyoruz. Bizim korktugumuz seyleri yaslarina gore olgunlukla karsiliyolar masallah. Sira tuvalet egitimine geliyo artik.

Canim cok gecmis olsun dikkkat et. Zor bisey yapma agir kaldirma. Iyi ki annen var yoksa ne stres olurdun. Allah saglikla zamaninda kucagina almayi nasip etsin

Canım yaa kıyamam ne kadar korkmuşsundur kim bilir.. çok geçmiş olsun, önemli olan öncelikle sana birşey olmaması ve tabi sonrasında bebeğe.. dikkat et kendine annen yanındayken güzelce dinlen, şu anda bebek önemli gerisi boş

Anacım çok geçmiş olsun fazla yordun galiba kendini hayırlısı ile sağlıkla bi dogsalardi

Canım yaa kıyamam ne kadar korkmuşsundur kim bilir.. çok geçmiş olsun, önemli olan öncelikle sana birşey olmaması ve tabi sonrasında bebeğe.. dikkat et kendine annen yanındayken güzelce dinlen, şu anda bebek önemli gerisi boş
Anacım çok geçmiş olsun fazla yordun galiba kendini hayırlısı ile sağlıkla bi dogsalardi
Sağolun canlarım :) gerçekten çok korktum ya geçmezse diye hep en kötüsünü düşündüm çok şükür geçti olabiliyormuş bazı hamilelerde bu tür geçici kanamalar Allahtan bebiş iyi şükür dinleniyorum eve gidince annem sağolsun aynen hayırlısıyla bi doğsalardı sağlıkla Gonul83 Gonul83 ben seni bekliyom önce sen sonra ben inş :KK66: iki ay var aramızda seninkine de az kalmış zaman yaklaştıkça heyecan artıyor her ne kadar ikinci de olsa hepsinin heyecanı ayrı demek :)

Sağolun canlarım :) gerçekten çok korktum ya geçmezse diye hep en kötüsünü düşündüm çok şükür geçti olabiliyormuş bazı hamilelerde bu tür geçici kanamalar Allahtan bebiş iyi şükür dinleniyorum eve gidince annem sağolsun aynen hayırlısıyla bi doğsalardı sağlıkla Gonul83 Gonul83 ben seni bekliyom önce sen sonra ben inş :KK66: iki ay var aramızda seninkine de az kalmış zaman yaklaştıkça heyecan artıyor her ne kadar ikinci de olsa hepsinin heyecanı ayrı demek :)
İlk gibi tabiii heyecanlı değil daha doğum çantam bile hazirdegil eksiklerim var alınacak zaten pek bişe almaya gerek kalmıyor herşey hastanede var ama merak ediyorum şimdi doğum nasıl başlayacak sezeryanmi normal mi İnşallah çok bakıma muhtaç olmam eşimde çalışıyor kv olacak insallah

İlk gibi tabiii heyecanlı değil daha doğum çantam bile hazirdegil eksiklerim var alınacak zaten pek bişe almaya gerek kalmıyor herşey hastanede var ama merak ediyorum şimdi doğum nasıl başlayacak sezeryanmi normal mi İnşallah çok bakıma muhtaç olmam eşimde çalışıyor kv olacak insallah
Senin az kalmış ya kız :))
Heyecan olmaz mı yA ben olsam ilkinden fazla heyecanlı olurun çünkü ilk günleri merak ederm hani ilk çocukla falan :)
Ne güzel Kv nin yanında durabilecek olması çok güzel olmuş..
Senin ilk Doğum normal miydi??

Selam kızlaaar :)
Ayy bu yıl yoruluyorum yA okulda çok işim oluyor :KK43:
Ama olsun o minikler için değer baba yeşil diyorlar çok komik yA da kıvırcık öğretmen :))) yerim onları ben yer..

Ayaz da fena olmakta başladı bir sinir bir sinir size anlatamam.. her şeye zırlıyor ama öyle böyle değil, avazı çıktığı kadar bağırıyor sonra başka bir odaya gidiyor ağlaması bitince ger geliyor.. istiyor ki hep onun dediği olsun ben de elbette ki yapmıyorum ama babaanne yapıyor anladığım kadarıyla öyle bir gözlem yaptım.. söylicem bi ara laf arasında Kv ye
Benim Kv de çok bilmiş yaa sinir oluyorum, bi de sürekli her boş bulduğu vakit ergen gibi sürekli telefon elinde facede orada Burada geziyor meraklı Melahat..
:)) güldüm kendime tam dedikodusunu yapıyorum he

dadera dadera nettin cicim bırakmaya alışma durumları basıl gidiyor inşallah çok sorun çıkarmıyordur :))

Geçmiş olsun Can'ım, dikkat et kendine

Yeşil :KK70: nerden
Selam kızlaaar :)
Ayy bu yıl yoruluyorum yA okulda çok işim oluyor :KK43:
Ama olsun o minikler için değer baba yeşil diyorlar çok komik yA da kıvırcık öğretmen :))) yerim onları ben yer..

Ayaz da fena olmakta başladı bir sinir bir sinir size anlatamam.. her şeye zırlıyor ama öyle böyle değil, avazı çıktığı kadar bağırıyor sonra başka bir odaya gidiyor ağlaması bitince ger geliyor.. istiyor ki hep onun dediği olsun ben de elbette ki yapmıyorum ama babaanne yapıyor anladığım kadarıyla öyle bir gözlem yaptım.. söylicem bi ara laf arasında Kv ye
Benim Kv de çok bilmiş yaa sinir oluyorum, bi de sürekli her boş bulduğu vakit ergen gibi sürekli telefon elinde facede orada Burada geziyor meraklı Melahat..
:)) güldüm kendime tam dedikodusunu yapıyorum he

dadera dadera nettin cicim bırakmaya alışma durumları basıl gidiyor inşallah çok sorun çıkarmıyordur :))

Yeşil :KK70: nerden buluyorlar yav, çok şeker :) ben de ikileri aldım çok yorucu 5 tane okuma yazma bilmeyen var sınıfta baştan öğretiyorum, birleştirilmiş sınıf gibi kafam kazan gibi oluyor, bide Tuna aynen dediğin gibi o kadar sinirli ki , sabah gözünü açmadan zırıldamaya başlıyor manyak.. Eli hep ağzında dişler patladı patlayacak. Bide grip oldu burnu fış fış baloncuk baloncuk sümük :KK70: bütün hırçınlığını dişe bağlıyorum , eğer ki 2 yaş sendromuysa vay halimize. Başlangıçları böyleyse sonunun düşünemiyorum çünkü. Ya bu babaanneler neden hep böyle bilmem, çok şımartıyorlar. Sonra biz ana baba olarak çocukların gözünde elbette kötü oluruz. Uyar bence çünkü bu şımartanın sonu yok valla.. Yaşlıların Facebook kullanması yasaklanmalı bence gençliklerinden kalma profil fotoları, yamuk yumuk 2mp lik kamera ile yanlışlıkla çekilmiş gibi görünen suratı asıl gözlük üstünden bakan korkunçlu selfiler, güllü cuma mübarekli maniler, şiirler filan :KK70: çok komik oluyorlar :))

Yeşil :KK70: nerden buluyorlar yav, çok şeker :) ben de ikileri aldım çok yorucu 5 tane okuma yazma bilmeyen var sınıfta baştan öğretiyorum, birleştirilmiş sınıf gibi kafam kazan gibi oluyor, bide Tuna aynen dediğin gibi o kadar sinirli ki , sabah gözünü açmadan zırıldamaya başlıyor manyak.. Eli hep ağzında dişler patladı patlayacak. Bide grip oldu burnu fış fış baloncuk baloncuk sümük :KK70: bütün hırçınlığını dişe bağlıyorum , eğer ki 2 yaş sendromuysa vay halimize. Başlangıçları böyleyse sonunun düşünemiyorum çünkü. Ya bu babaanneler neden hep böyle bilmem, çok şımartıyorlar. Sonra biz ana baba olarak çocukların gözünde elbette kötü oluruz. Uyar bence çünkü bu şımartanın sonu yok valla.. Yaşlıların Facebook kullanması yasaklanmalı bence gençliklerinden kalma profil fotoları, yamuk yumuk 2mp lik kamera ile yanlışlıkla çekilmiş gibi görünen suratı asıl gözlük üstünden bakan korkunçlu selfiler, güllü cuma mübarekli maniler, şiirler filan :KK70: çok komik oluyorlar :))
yani ciddi anlamda hiç gülesim yoktu :)) çok yaşa e mi :))
benim annem whatsapp ı bile bizim uğrumuza öğrendi kızın resimleri videoları için, başkada bişeyi yok. kvde de facebooku kızı açmış o da pek kullanmaz. ay bencede zaten büyükler kullanmasın çok sıkıcı oluyolar :)

allah size kolaylık versin gelincikgibi gelincikgibi
çocuklarla uğraşmak zor cidden. ben öğretmen olmak isterdim ama o sabır var mı bende pek emin değilim.

bu bizim sıpalardaki sinir durumlarına gelince bizde öyleyiz demekki normal bi dönem. bizde de salyalar fora. köpek dişleri kabarmış.
aynı anlattığınız gibi istediği olmayınca kendini yerlere atıyor ağlayarak. ve babaannesini görünce dünyayı unutuyor. asla ama asla gelmiyor bize. dışardan gelince çocuk anne babaya atlar ya gelmiyor bize çok üzülüyorum :KK43: ama biliyosunuzki babaannesinin nerdeyse sınırı yok her istediğini yapıyor..
bişey deyince de bana şımarsın ben size karışmam diyor. sizin evinizde kurallara uyar diyor.

ne bileyim zor, her türlüsü zor. şu aralar herşey çok daha zor geliyor zaten niyeyse.

Yeşil ismime çok yakın ya ondan :)) şimdiye kadar bücürler hep yeşil demiştir bana :))
Başlamış bir sınıfı almak kadar zor birşey yok, kendi düzenini kurana kadar zorlarlar seni ama sonra ikinci dönemde güzel olur.. yazık günah okuma yazma bilmiyorlar mı :KK43:

Ya ben birşeye başlayamıyor iyi biliyor Musun, Tuna'nın hangi dişleri çıkıyor? Ayaz ilk azıları ve köpek dişlerini de çıkardı, başka gelecek olan azılar var ama onlara daha var demi? İki yaş sonrasında çıkıyor sanırım.. gerçi ilk dişi 4 aylıkken çıkmıştı belki erken çıkarır bilemedim..

Ayaz'ın dişten değil, beni göremiyor, özlüyor ve öfkeleniyor.. iş çok okulda geç geliyorum hep maalesef..

Haklısın babaanneyi uyarmam Lazım ama işe yaramaz o bildiğini okur dedim yA çok bilmiş diye :KK43:

Ahahahaha hiiiiç gülecem Yoktu çok güzel tanımlamışsın bunların paylaşımlarını :))) ya Kv bişi paylaşmaz ama çok iyi takip eder herkesi ve her şeyi.. allahım bi görsen telefon elinden düşmüyor kadının zaten dedikoduya meraklıdır, kim ne yapmış be olmuş çok merak eder ve öğrenir tam bir stalker işte :)))

yani ciddi anlamda hiç gülesim yoktu :)) çok yaşa e mi :))
benim annem whatsapp ı bile bizim uğrumuza öğrendi kızın resimleri videoları için, başkada bişeyi yok. kvde de facebooku kızı açmış o da pek kullanmaz. ay bencede zaten büyükler kullanmasın çok sıkıcı oluyolar :)

allah size kolaylık versin gelincikgibi gelincikgibi
çocuklarla uğraşmak zor cidden. ben öğretmen olmak isterdim ama o sabır var mı bende pek emin değilim.

bu bizim sıpalardaki sinir durumlarına gelince bizde öyleyiz demekki normal bi dönem. bizde de salyalar fora. köpek dişleri kabarmış.
aynı anlattığınız gibi istediği olmayınca kendini yerlere atıyor ağlayarak. ve babaannesini görünce dünyayı unutuyor. asla ama asla gelmiyor bize. dışardan gelince çocuk anne babaya atlar ya gelmiyor bize çok üzülüyorum :KK43: ama biliyosunuzki babaannesinin nerdeyse sınırı yok her istediğini yapıyor..
bişey deyince de bana şımarsın ben size karışmam diyor. sizin evinizde kurallara uyar diyor.

ne bileyim zor, her türlüsü zor. şu aralar herşey çok daha zor geliyor zaten niyeyse.
Ama çooook güzel, çocukların dünyası bambaşka, saf, basit.. sevgileri de apayrı öğretmenim demeleri bile içinin yağlarının erimesine yetiyor.. hele ilk hafta ağlayan çok vardı tek tek sınıflarda kucağıma alıp okşayarak susturdum şarkılar mırıldanarak.. küçücükler sevgiye aç.. oyyy kuzularım benim..

Ya aslında şimdi babaannenin evine gidince sıkıntı olmaz, farklı mekan ilerde onu ayırt eder Begüm.. evde kurallara uyması gerektiği orda ise daha serbest olduğu.. bizim aynı evde olması sıkıntı ay ı şeye ben hayır o ever diyor..
öfkelenince o ağlaması zorlaması sinir ediyor beni, susması uzun sürüyor Ayaz'ın ama walla ağlasın ben şımarık çocuk isteniyorum şimdiden öğrensin herşeyin olmayacağını.. dün markete gittim onunla, bez almaya sadece 20 lira aldım yanıma başka Yok, top gördü istedi o da 10 liraymış, alamam şimdi dedim param Yok dedim, -akşam baba gelince demeye kalmadı allahım bir yerlere atıyor kendini, tüm rafları tekmeliyor vuruyor, indirmeye çalışıyor tam kabustu.. sürekli ona anlayabilirsin istediğin kadar dedim p kadar :))))

Senin az kalmış ya kız :))
Heyecan olmaz mı yA ben olsam ilkinden fazla heyecanlı olurun çünkü ilk günleri merak ederm hani ilk çocukla falan :)
Ne güzel Kv nin yanında durabilecek olması çok güzel olmuş..
Senin ilk Doğum normal miydi??
Hatta kaynimda gelecek o çok daha yardımcı her eve lazım bi adam benden 5 yaş küçük mantı bile açar geçen birlikte poğaça yaptık benden daha pratik ve güzel yapiyor :) ev ve dışarı işlerinde süper ama çocuk oynatamiuor onuda kv ile kapatacağım :) Bu hamileliğim çoğunlukla depresyonlu geçti doğunca bir sürü soru kafamda ev işimiz olmadı başka ev bakıyoruz. Maalesef sezeryan olmustum

X