2015 Şubat Anneleri

Teşekkür ederim. Ne düşünüyorsun mesela örnek verebilirmisin? Bugünler geçecek şöyle güzel zamanlar gelecel gbi falanmı?
Benim büyük oğlan küçük kız, oğlum eli sopalı yani bir kere kıskandığını içine atmadı hep vurdu. Ve ben ne zaman bu davranışı kabullendim sorun baya azaldı. Tabi kız büyüdü kendini koruyabilir oldu. Yoksa bir aylık bebeğe oyuncak firlatinca insan afalliyor, tek yapılan da bebeği emzirmek. Vurursan senin yaptığını öğrenecek yaşta olduğuna göre vurmayı normal öğrenir. Bağırmak da daha da kenarda hissettirir sadece kararlı ol yapma de hafif sert tonda.
Ama ne yaparsan yap vuracak küçük büyüğü ısıracak büyüdükçe. Kabullen ve kalıcı zarar olmadan bu günleri geçirmeleri için koru. Bir başkasının çocuğu hiç vurnaz seninki vurur kıyaslama. Onunki de altına yapmaua başlar veya biberona geri doner vs. Hepsi bir tepki hepsi normal,
Yolun zor allah kolaylık versin

Çok teşekkür ederim böyle motivelere çok ihtiyacım var gerçekten. Kardeşi kendini koruyamıyo 2 aylık hep ondan kaçırmak istemiyorum aynı ortamda olmaya alışsın istiyorum ama zarar veriyo. Aslında amacı sevmek kıskançlık huyu yok. Ben gazını çıkarırken vuruyorum ya sırtına onu örnek alıyo karnına vuruyo mesela. Gözleri ilgisini çekiyo parmak sokmaya çalışıyo yani beni kızdırmak yada dikkat çekmek için değil beni taklit ettiği için sevmeye çalışarak yapıyo. Önerilerinizi dinliycem çok teşekkür ederim.

simdilik bisey demiyor sadece çorap çikariyr deli ediyor benii

Teşekkür ederim. Ne düşünüyorsun mesela örnek verebilirmisin? Bugünler geçecek şöyle güzel zamanlar gelecel gbi falanmı?
hayır o an onun bebek olduğunu ve aklının ermediğini düşünüyorum. mesela bana bazen vuruyor hemde çok sert, ya da ısırıyor. canım o kadar yanıyorki o an çok sinirleniyorum ama onun bana acı vermek için bunu yapmadığını düşünüyorum, daha bebek karşımdaki diyorum sakinleştiriyorum kendimi.

tabiiki bu zor zamanlarında bir gün geçeceğini düşünüyorum. büyüdükçe akılları erdikçe daha kolay olacak en azından lafımızdan anlayacaklar.

Canım beniiiiimo bunalım zamanlarını bilirim çok iyi hem de.. yalnız hissetmeyi.. aynısı bende de var, biliyorsun.. eşin vsr evet ama o da yetmiyor ki eşinle beyi paylaşabilirsin ki? Sınırlı, sınırlı olmasa da erkekler biz kadınlar gibi değil.. ne amlati kurabiliyorlar ne de halden anlayıp bizi ayağa kaldırmak için çaba sarf ediyorlar.. en azından benimki öyle.. bilmiyor nasıl yapılması gerektiğini:)

Bence sen sadece babaanneyi düşünme, eğer işine sinyorsa seneye yaza kadar bekle, eylül itibari ile kreşe gönderirsin.. kreş iyidir çocuklar için evde Aten bir süre sonra yetemiyoruz onlara..

Bi de bence babaanne mecbur kAlınca yapar gayet, şayet bakmayı kabul ederse.. mecbur yedirir uyutur sonuçta bütün gün aç veya uykusuz bırakamaz ki.. bi de gündüz uykusu bir süre sonra olmayacak zaten yanı onu çok düşünme.. yemeyi de seneye belki kendi yiyecek

Çalışmak ev ve iş ne kadar zor olsa da sürekli evde olmaktan daha iyi.. bir süre sonra sürekli evde olu vs ve yapabileceklerin sınırlı olunca acaba çoçuğumla yeterince ilgilenmiyor muyum diyebiliyor insan.. bende öyle oluyor en azından..

Arkadaşlık konusu farklı.. ben ili yıldır buradayım ama kafama göre kimse yok, uymuyor hiç bişi..

Valla biz kaç gündür iki sobaydılar yakıyoruz çok soğuk zıkkım kasaba :)) yelekler patikler çoktan çekildi :) ah daderacığım o sinirli halleri bilmez miyim.. Meme artık oyuncak oldu bizimkilere. Ben de sabah emzirmelerini kesmeyi düşünüyorum artık da hasta oldu, burnu fış fış akıyor. İnşallah güzel geçer bu geceniz sabırlı ol tamam mı sakın kızma annesi, bak ben çok kötü yapmıştım o gece emmelerinde. Kucağına al, su içir içerse, beraber yatmak isteyebilir .

Valla Can'ım bazen bende vuruyorum ellerine , özellikle Can'ımı çok yaktığı Zaman. İnsanız sonuçta anne de olsak sabrı ız tükenesiniz, suçlama kendini. Kardeşini kıskanıyor olabilir, çok normal çünkü çok küçük daha, anlayamamıştır nerden çıktı bu çocuk diyebilir. Tuna bi oyuncak ayıcık var bazen onu bile kıskanıyor vuruyor ona. Yani demem o ki ne oğlun kardeşine vurduğu için suçlu ne de sen oğluna vurduğun için. Vurmak yerine elinden sıkıca tutabilirsin. Hemen göz hizasına inip yaptığının yanlış olduğunu söylersin . Bi dene bakalım

Anladım Can'ım baya karışık bir durum hakkaten. Bu kadar hassasiyete güvenmezsin elbette. Biraz cesur olmalı. Her şeyi geçtim neyse yedi uyudu falan ama diyelim ki bi kaza oldu evde Begüm elini kıstırdı kapıya düşüp bayılır demek ki senin kv.. Bide o şımartma olayı her büyükanne-baba da var Can'ım. Sevinç'ten ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Ama doğru değil kesinlikle.. Umarım yolunda gider işlerin Can'ım..

Ne gibi köklü değişiklikler?? Ya Can'ım eşin işini senin ailenin yanına taşıyamaz mı ? Çok mu abarttım acaba :)

Sabah dediğin bu sabah mı :))
Evet ayaz da öyleydi öyle ağzında istiyordu ama artık bitti :)
Yok kız :)) öğretmenim ama Türkçem ne kadar kıt yareppim . Sabah emzirmelerini bıraktıracağım artık. Bi ara inşallah cesaret geldiğinde gari :)) böylece günde 1 defaya düşmüş olacak. Sen valla bitirebildin helal, ayaz kuzum da rahatlamıştır belki. Var mı bi değişiklik uykuda iştahta duygusal olarak falan Nasıl ? Daha mı çok düştü üstüne napıyor?

Kız olur mu çok ben yanlış anlamışım :)))
Walla değişiklik hem olumlu hem olumsuz.. iştahı daha iyi sanki, sürekli eline bişiler verdim çünkü yesin diye memeyi azaltırken.. yemekleri de daha iyi yiyor çünkğ son zamanlarda hiç yemek işte istemiyordu..
Uykuda değişiklik yok genelde 8de yatıyor 5.30-6 gibi ayakta.. sinirli ama onu saymam çünkü dönemsek de bişi..
Bana zaten çok düşkündü şimdi de öyle ama daha tatlı öncelerihep sadece memeye sarılırdı şimdi ise sarılıyor geliyor öpüyor kucağıma oturup :) hele işten gelince bir sarılışı var içim gidiyor bi de eliyle pış pış yapıyor omzuma :)))

ah sizde olmasanız evet eşim benim herşeyim ama dediğin gibi bir kadının başka bir kadına ihtiyacı var. doğanın kanunu bu birbirimizi anlayamıyoruz erkeklerle her konuda. eşin konusunda da inan çok düşünüp kendini üzme, en düşüncelisi bile kadınlar gibi düşünemez. doğalarında yok :)

bir yaştan sonra arkadaş edinmek ne kadar zor değil mi? kafana göre birini bulamıyor insan. en çok onun eksikliğini yaşıyorum. burası yani sizler olmasanız içime ata ata şişerdim çünkü ne ailemle paylaşabiliyorum bazı şeyleri ne bir arkadaş dost..

babaanne konusu kafamı kurcalıyor ama dediğin gibi bakması gerekincede bi süre sonra alışacaktır elbet. hem bakalım hayat ne gösterecek. belkide dediğin gibi kreşe veririm ama yarım gün yine bakması gerekir. neyse ya bakabilsinde bunlar çok sonra düşünülecek şeyler.
en azından babaannesi baktığında asla gözüm arkada olmaz onun güvenliği açısından. yeme içme uyku hariç yani :)

son dediğine var ya aynen imzamı atıyorum. hatta öyle hissetmeye başladım bile. tüm gün onunlayım, mutlu bir çocuk olsun istiyorum hep ilgileniyorum. ama bazen yoruluyorum bunalıyorum anne de olsak insanız.. koltuğa uzanıp telefonumla uğraşınca mesela kendimi kötü hissediyorum. kendi kendine oynayabilen bi çocuk ama her zaman değil tabii. canı sıkılınca sarıyor bana bazen canım oynamak istemiyor hiç bişey yapmak istemiyor. kendimi çok kötü hissediyorum ama gerçekten çalışmak fiziken yorsa da ruhuma iyi geleceğine inanıyorum..

umarım canım.. evet işte aklımı kurcalayan şeyler bu sorular.. ama ona güveniyorum çocuğuma en iyi şekilde bakar. öyle bi kaza durumunda soğukkanlı bile olabilir belki allah başa vermesinde. yani yeme içme uyumayı da geç elbet alışacak. zaten Begüm kendi yemeye başladı maşallah. dediğin gibi her babane dedede olan bu şımartma mevzusu bizde bi tık daha yoğun. bakalım inşallah dediğin gibi yolunda gider herşey öyle bi durum olursa..

Ne gibi köklü değişiklikler?? Ya Can'ım eşin işini senin ailenin yanına taşıyamaz mı ? Çok mu abarttım acaba :)
ya benim köklü değişikliğimden ne olur :) ilk planım çalışmak ama onda da durumlar karışık anlattığım gibi :)

köklü değişikliklerde şehir değiştirme yok canım. eşimin öyle bi ihtimali pek yok kendi işi değil zaten. ha istese bulur. ama istanbul o kadar berbat o kadar yaşanmaz bir yer haline geldiki. bana kendi annem babam bile ilerde buraya gelme mis gibi yerde yaşıyosunuz diyor. ev bizim şimdi, oraya gitsen güzel bi muhitte otursan kiralar uçmuş. yani burda yaşamak çok rahat her anlamda. istanbul karmakarışık artık. eskiden yaşadığım gibi değilmiş çok ama çok daha kötü olmuş diyor herkes.

yani şehirden evimden çok memnunum da işte ailenin uzakta olması bi tek sıkıntı. onlar da bi on seneye inşallah babam emekli olunca yılın yarısını rizede geçirirler buraya bir saatlik mesafe zaten. o günleride görürüz umarım :)

bende böyle bi cinnetle karar vermiştim hatırlıyorsan canım anlıyorum seni. kararın kesinse karbonatı biraz sulandırıp sürmeyi dene ben öyle yapmıştım.
Hatirlamaz olur muyum o donemde sanki ben biraktiriyorum gibi meraktaydim nasilsiniz diye. Ben de limon surdum canim dun aksam. Umdugumdan guzel gecti. Sonradan cozutabilir dimi?

Canim sen daha oncesinde calistigin icin ev hanimligi zor geliyodur bence. Ne kadar calisirken evde olmak istesek de evde kalinca da ise donmek istiyoruz. En azindan ben oyleyim. Kayinvalideye guvenememek cok sıkınti. Bakici bulsan dunya para vereceksin bi de aklin kalacak ustune. Kres icin de kucukler mi bilmiyorum. Umarim kv kabul eder bakmayi. Aklina takilmasin ananneler babannler hep bizden yumusak davraniyo illa kiyamiyolar. Sonucta sizin egitiminiz farkli olacak onunkinden. Ibsallah en dogru karari alirsin

Canim sen daha oncesinde calistigin icin ev hanimligi zor geliyodur bence. Ne kadar calisirken evde olmak istesek de evde kalinca da ise donmek istiyoruz. En azindan ben oyleyim. Kayinvalideye guvenememek cok sıkınti. Bakici bulsan dunya para vereceksin bi de aklin kalacak ustune. Kres icin de kucukler mi bilmiyorum. Umarim kv kabul eder bakmayi. Aklina takilmasin ananneler babannler hep bizden yumusak davraniyo illa kiyamiyolar. Sonucta sizin egitiminiz farkli olacak onunkinden. Insallah en dogru karari alirsin

Benim sorumu es geçtiniz Oysaki fikre ve cevaba çok ihtiyacım var
Canim cok zor bi durum ben de okudum ama bi yorum yapamadim tek cocuklu oldugum ve bi tanesiyle bile zor basettigim icin. Cok cocuklular da pek takilmiyo zaten. Gormemislerdir yazini canim. Allah kolayliklar sabirlar versin sana. Biraz sabret ikisi arkadas gibi buyuyecekler insallah

Hatirlamaz olur muyum o donemde sanki ben biraktiriyorum gibi meraktaydim nasilsiniz diye. Ben de limon surdum canim dun aksam. Umdugumdan guzel gecti. Sonradan cozutabilir dimi?
benim gündüz sıkıntı yoktu da ilk gece çok ağlamıştı. ama sizin ne güzel geçmiş çok sevindim canım. belkide hiç ağlamaz. sadece bir ay falan bana çok sarıldı öptü kokladı bide hani beşiğini koyuyodum yanında duruyodum uyuyodu. memeyi bırakınca bana sarılarak uyumak istedi bende tabiiki hayır demedim çünkü zaten kıyamıyodum ve sevdiği bişeyden ayrılmış bana ihtiyacı vardı.

o günden sonrada zaten yanında durarak uyutuyorum dedim pek üstelemedim hala odasında kanepede yanında yatıyorum uyuyor. hatta babasıyla da uyuyor babanesi halası anneannesiyle de denedik onlarlada uyudu yani sadece bana bağımlı değil şu an. yani demem o ki zamanla alışıyor tamamen unutuyor anneye bağımlılığı azalıyor canım.

çalışmak ve bir evi idare etmek zordu evet hele çocuk varken daha zor olucak belki ama ruhuma gerçekten iyi geliyordu. tek dert sabah erken kalkmak o konuda da bebeler doğdu doğalı iyi pratik yaptık :))

babaanesine güveniyorum tabiiki gözüm arkada kalmaz. başka şeyler takılıyo kafama anlattığım gibi. bakıcıya vermeyi pek düşünmüyorum yani çok güvenebileceğim biri olacak ve iyi para kazanıcamki vereyim. o zamana kadar da kreş çağına gelir. aman ne bileyim uzun vadeli konular bunlar.. sağol canım benim.

pirelideve cim sorunu gördüm ama cevabı m yoktu o yüzden yazmadım.yani şu an için bi çözüm önerim yok maaalesef,küçük daha aklı ermiyor kii ersede aynı iki kardeş birbirini kıskanmasa anormal miş ,işte çocuğun bunla basetmesi için yaşının biraz daha büyük olması lazım
Gözün üstlerinde olsun yardımcı olacak birileri varsa yardım la ilgili her türlü teklifi kabul et
Zamanla geçecek büyüyünce daha değişik sorunlar olacak olsada her yaşın ayrı bi derdi oluyor işte ayrı bi güzellik özellik:)

Sabır canım sadece sabır.yaza karşılık verir küçük ozaman bu kadr efelik yapamaz seninn ki:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…