- 30 Nisan 2015
- 1.802
- 764
- 37
Hamilesin ve bi dönemde hepimiz çok iyi biliyoruz ki çok daha hassas ve kırılgan, güçsüz olabiliyoruz bu çok normal.. Maşallah sana o kadar şeyi tek başına yapıyorsun ama helal olsun.. Gurbette olmak zor ben ailemden biliyorum, güzel yanları da var ama..Aslında son birkaç aydır olumsuzluklar arttı yada benim tahammülüm kalmadı çok pozitif biriyimdir aslında kamyon yükü ile derdim olsa kimseye anlatmadan kendimi iyilestirip unuturdum şimdi olmuyor iste. Eşim türkiyeye dönmek istemiyor ordaki iş imkanlarını beğenmiyor ve ülkenin durumunada güvenmiyor orda ortada kaliriz diyor. Iş görüşmeleri oluyor gidiyor geliyor geçen mesela Başka bir şehire gitti görüşmeye adam buna 10 sayfalık soru hazırlamış bazılarını yaptım bazıları çok zordu diyor is görüşmeleride zor burda anacım. Dediğin gibi devletin imkanı çok güzel yoksa yanmıştık. Burası çocuk için zaten çok mükemmel hiçbir ülkede olmayan imkanlar var biliyorum biraz daha büyümesini bekliyorum oyun gruplarını arastircaz Almanca için kursa gittim ama daha çok seviye var gitmem gereken Şuan â3 kursu bitti Buda yeterli değil çünkü pratik yapamıyorum konuşmam lazım ama hiç Alman arkadaşım çevrem yok ki kitaptan okumakla olmuyor işte eşim geçen bütün doktor işlerini kendin hallet böylece zorda kalıp öğrenirsin diyor birde öyle denicez.
Zaten birisi neyin var canın sıkkın görünüyor derse varya böğüre böğüre ağlarım heralde :) Bu yüzden annemle telefonda konuşmuyorum burdaki Herkes çok samimi buna kalpten inanıyorum hissediyorum hep okuyorum herkesi biliyorum bende kendi içimden cevaplıyorum hatta ben hep icinizdeyim yani :) gitsem bencede iyi gelirdi şubatta gitmiştik aslında ama yaz olunca farklı oluyor tabi bilemedim. Kv Türkiye'de 2 ayliğına gitti bir ay sonra burda Evet Onlar olunca yada oraya gidince bir nebze hafifliyorum Oda anlıyor biliyor çünkü oda buraya gelin gelmiş biliyor sıkıntıları bana anlat içinde tutma artık sen bizim kızımızsın diyor Aman ne. Bilim işte öyle:)
âmin bacım Amin sağlık yerinde olsun Allah korusun hepimizi Evet istiyorduk ama bi yerimde ufak bir parça yapma erken diyordu ama o anda oldu işte çok sevindik hatta ama doğum yaklaşmaya başladıkça beni telaş sardı psikolojim bu durumu nasıl kaldıracak diye biz o zaman iş buluruz evimizi alırız esyamizi alırız falan diye düşündük ama hiçbiri olmadı. Bir iki arkadaş edindim aslında ama çok sık görüşmüyoruz eşim seni havalı buluyorlardir Belki diyohalbuki her kesimden insanla çok iyi anlaşırım okumuş okumamış Türk Kürt ne olursa olsun anlamıyorum bende mi bi bozukluk var herkes düzenini oturtmuş bi yaştan sonra arkadaş edilmekte zor çalışan var sülalesi olan var benim gibi yalnız birini bulmam lazım ki beni anlasın ama burda Türklerle arkadaşlık için en güzel ortam cami Oda bana şuanda çok uzak hele bir doğum yapım öyle bir gruba gidicem.
Yo Yo öyle deme inan Birgün gelir ona bile muhtaç olursun yalnızlık hiç iyi değilmiş yaşayarak öğrendim. Dün parkta bildiğin çingene ile tanıştım nasıl sohbt ediyoruz sana anlatamam öyle.ıyi geldi ki :)
30 saat vay bee hiç meme dedı mi?30 saatir emzirmiyorum hiç bi sekilde dolgunluk yok bende , essolesssek bildigin dudak tiryakisi olmusmus :)
bugun fena deildi yani zorlandiigim soylenemez
kucagima alincadirek emzigi firlatiyor içim aciyor oyle yapinca ama gecer herhaldeee :)
Beklenti olmadan insan olur mu:)) mümkün değil :))Gıybet time :)) evet atalım babalara veletleri biz kaynatalım. Aman Can'ım işte öyle böyle geçiyor Zaman, ama en büyük çözüm sabır gösterebilmek. Aslında çok da bahsetmicen etrafına bişeylerden. Çünkü bahsettikçe dallanıp budaklanıyor. Bugün biri bişey yazmış çok mantıklı. Beklentin olmasın başkalarından ki yaptıkları en ufak yardım veya destek sana mutluluk getirsin. İşte böyle evet.
yakama yapisiyor ama oyaliyorum bi sekilde30 saat vay bee hiç meme dedı mi?
Yaaa ben Nasıl Yapcam yaaaa
Ay öyle dedin de içimi bi umut kapladı inşallah şubatta da ben atanırım bebişin doğumu ocakta benim de kısmetim açılsa da şubatta bari atansam bebeğin kısmetinin hayrınaHamilesin ve bi dönemde hepimiz çok iyi biliyoruz ki çok daha hassas ve kırılgan, güçsüz olabiliyoruz bu çok normal.. Maşallah sana o kadar şeyi tek başına yapıyorsun ama helal olsun.. Gurbette olmak zor ben ailemden biliyorum, güzel yanları da var ama..
Eşin buraya gelmek istememekle çok haklı bana sorarsan. Orası daha güzel..
İnşallah en kısa Zamanda bir kısmeti olur da iş bulur, hiç kimse boşuna okumadı eşin de öyle, elbet açılacak güzel bir kapı size de.. Her çocuk kısmetiyle gelir, ikinci bıdık da kısmetiyle gelecek annesi bak gör sen :) ben ayaz doğmadan 2 hafta önce atanmıştım düşün Nasıl bir kısmetse.. Herşey oluruna varır, canini sıkma çünkğ bebeğin etkilenir
Kararını verip cesaretini toplayıp birden keseceksin canım valla başka yolu yok sen okula başlayımca daha kolay olur aslında günün büyük bölümü seni görmeyince emmesi azalacak daha çabuk alışacak bi de yardımcın olur rahat edersin canım yani kaynanan ya da annen akşama doğru huysuzlanır onu oyalamak gerekir ağlar biraz belki ama çabuk alışıyorlar canım tamamen kesilince iyi ki kesmişim diyorsun tabi kesme aşaması çok yoğun duygusal geçiyor hem senin için hem bebek için ama dayanmak gerek sonradan geçiyor emme isteği alışıyorlar memesizliğe mesela şimdi arada berat görünce oynamak istiyor ben açınca ama hiç ağzına koymuyor denedim bi kaç gün önce oynarken ağzına koymayı istemedi çekti ağzını ne güzel dimi :) abi oldular artık :)30 saat vay bee hiç meme dedı mi?
Yaaa ben Nasıl Yapcam yaaaa
Aynen bende ağlamasın diye kendimi sokaklara parklara atıyorum ama işim yarım kalırsa çok sinir oluyorum heleki yemek yapmama bulaşık yikamama sinir oluyor bende niloya açıyorum yemek ve bulaşık işi bitene kadar onun dışındaki işlerde pek rahatsız etmiyor beni mesela az önce çarşı pazara gittim dönüşte parka gittik Geldim uyutmak istedim uyumadı bende süpürgeyi açtım İlk kez süpürge sesinde uyumuş :) Geçen gün ayıptır söylemesi mantı açtım saatlerce uğraştım belim.boynum koptu zaten eşime dedim bu gördüğün en son mantidir daha yapmam anan yapsın :) kv çok iyi anlar o.işlerden yapıp buzluğa atar bizde gider alırız yerizbugun burada yagmurluydu kaldik evde valla
ama ben çogu zaman sirf o sussun diye _çikiyorum yani kar yagsa tipide bile çikabilirim aglamasini dinlemekdense yagmurda islanirim daha iyi :))))
dun sebze getirdim biber fasulye falan kislik
valla bakdim zirliyor herseyi oylece mutfakda ortada vbirakdim parka gittim
zaten evdede olsam is yaptirmiyorki bari çikarinca yolruluyor gelincede kolay uyyir bende uiseimle gucumle bakiyorum :)
canım dayanmıyor anne yüreği ama ona büyük kötülük edersin böyle. bi çok yerde okudum ve duydum memeden kesmeye karar verip bi süre vermeyip kararından vazgeçmek hem ona kötülük hemde sana. bir dahaki denemende daha zor olacak. hatta çok zor olacak. yani sana akıl vermiş gibi olmayayım yanlış anlama lütfen sen bizden 3 kat daha tecrübelisin sonuçta.yataga koydum uyyamadi bende geri alip kucagimda pispisliycakdim kucagima alinca oyle sevindiki gozleri parladi, hemen emzigi falan atti emzircem diye dusundu bende emzirdim gitttiiiiiiii
pisman deilim gunde bir iki kere uyku onceleri olsun emzirmeye karar verdim
hemde dolgunluk olur boylece oynamasina gerek kalmaz sut olunca içer :)))
aman ne biliyim iste benimkie bahanelerrr sabahtan beri memede agriyla dolaniyordum evde emzirine geçti kurtuldum agriudan
buda bahaneeee demiiiii
amin canım ve teşekkür ederimAllah rahmet etsin canım annenler içinde gözün aydın
hahahaha güldürdün beni canım arkadaşım ya :) sağolasın tatlım. aynen bi kaç günde olsa annemlerle yine vakit geçiricem mutlu oldum :) tabii perşembe aşısı var kızın bakalım inşallah ağır geçirmez.Yuppiiiii :)
Ay böyle de denmez ama, önce başın sağ olsun sonra gözün aydın demem lazımdı sanırım.. Sevindim annenleri görecek olmana Can'ım, kaç tabi mis gibi köy Havası al :))
Yok canım bu emzirme konusunda pek tecrübeli değilim.dur bakalım ayaz ne diyecek.Diğerlerinde daha kolaydı sankicanım dayanmıyor anne yüreği ama ona büyük kötülük edersin böyle. bi çok yerde okudum ve duydum memeden kesmeye karar verip bi süre vermeyip kararından vazgeçmek hem ona kötülük hemde sana. bir dahaki denemende daha zor olacak. hatta çok zor olacak. yani sana akıl vermiş gibi olmayayım yanlış anlama lütfen sen bizden 3 kat daha tecrübelisin sonuçta.
Kademeli kesmek en iyisi denir her zaman Can'ım.. Yanı günde bir kaç kez, önce 4-3-2-1 gibi.. Sen aslında güzel bişi yapmışsın, günde sadece 2 kez mi emzirmiş oldun? Öyle öyle daha kolay olur.. Senin tel dezavantajın bana göre memeyle uykuya dalması çünkğ memeyle uyuyan çocuklar memesiz çok zorlanıyorlar ve aşırı duygusal tepki gösteriyorlar.. Sen kendine vermek istediğin Zaman'lar veya saatler belirle sonra da Zaman'la bu saatlerden azaltYok canım bu emzirme konusunda pek tecrübeli değilim.dur bakalım ayaz ne diyecek.Diğerlerinde daha kolaydı sanki
Ayyy inşallah canım, Ayaz'ın çok hafif ve sorunsuz geçti aşı günü, hiç bir huysuzluk, Ateş sıfır.. Bütün günümüzü o gün dışarıda bile geçirdik :)hahahaha güldürdün beni canım arkadaşım ya :) sağolasın tatlım. aynen bi kaç günde olsa annemlerle yine vakit geçiricem mutlu oldum :) tabii perşembe aşısı var kızın bakalım inşallah ağır geçirmez.
Yok memede uyumuyor canım benimki.çok oldu onu burakali.Kademeli kesmek en iyisi denir her zaman Can'ım.. Yanı günde bir kaç kez, önce 4-3-2-1 gibi.. Sen aslında güzel bişi yapmışsın, günde sadece 2 kez mi emzirmiş oldun? Öyle öyle daha kolay olur.. Senin tel dezavantajın bana göre memeyle uykuya dalması çünkğ memeyle uyuyan çocuklar memesiz çok zorlanıyorlar ve aşırı duygusal tepki gösteriyorlar.. Sen kendine vermek istediğin Zaman'lar veya saatler belirle sonra da Zaman'la bu saatlerden azalt
Hadi gözün aydın bak hayat neler getiriyor sen üzülüyordun ayrıldım diye şimdi onlar geliyor yanına, büyük anneanneye de Allah rahmet eylesin. Bu bebeler dedelerini neden bu kadar çok seviyorlar acaba :) Tuna da dışarda dedesi konuşuyor içerden dede dede diye bağırıyor :)) yirim onlarıselam kızlar naparsınız?
beklenmedik bi durum oldu bizde. annemler yoldalar birazdan geliyolar. annemin anneannesi vefat etti. hastaydı ve çok yaşlıydı acı çekiyoduallah rahmet eylesin ne denir.. benim bile anneannem hayatta değil o evladını gömdü de kendi yine yaşadı bayağı maşallah. mekanı cennet olsun.
bu vesileyle annemler geliyor bayrama kadar duracak olsalar da çok iyi gelecek bana. havalar da güzel görünüyo bi kaç gün onlarla köye kaçarım cenaze bugün zaten ondan sonra rahatlar.
Begüme deden gelecek dedim tee sabah. biraz önce postacı kapıyı çaldı dede diye bi koşuşu var görmeniz lazımdı
Anaaaam yerim yaaa o heyecanı biliyorum , yazık yav bu yavrulAra.. Emzir annesi yavaş yavaş bırak bence. Bak mesela ben doğdu doğalı saatli emzirdiğini için Tuna hiç bir zaman tutturmadı ama saati gelince de hemen geliyordu. Şu an günde iki yada üç kez emziriyorum. Eve gidince sabah emmesini kesicem, sonra öğleni en sonda akşamı. Bir anda bırakmak bence Hakan için zor olacak.. Baksana Nasıl Mutlu olmuşyataga koydum uyyamadi bende geri alip kucagimda pispisliycakdim kucagima alinca oyle sevindiki gozleri parladi, hemen emzigi falan atti emzircem diye dusundu bende emzirdim gitttiiiiiiii
pisman deilim gunde bir iki kere uyku onceleri olsun emzirmeye karar verdim
hemde dolgunluk olur boylece oynamasina gerek kalmaz sut olunca içer :)))
aman ne biliyim iste benimkie bahanelerrr sabahtan beri memede agriyla dolaniyordum evde emzirine geçti kurtuldum agriudan
buda bahaneeee demiiiii
kinali kuzum o benim teyzesi oyle mutluki memedeAnaaaam yerim yaaa o heyecanı biliyorum , yazık yav bu yavrulAra.. Emzir annesi yavaş yavaş bırak bence. Bak mesela ben doğdu doğalı saatli emzirdiğini için Tuna hiç bir zaman tutturmadı ama saati gelince de hemen geliyordu. Şu an günde iki yada üç kez emziriyorum. Eve gidince sabah emmesini kesicem, sonra öğleni en sonda akşamı. Bir anda bırakmak bence Hakan için zor olacak.. Baksana Nasıl Mutlu olmuş