2015 Şubat Anneleri

yeb4 yeb4 ALLh rahmet eylesin buyuk neneye
sağol canım.

bu arada ben cani gibi oldum hepiniz öyle deyince ama ben çok araştırmıştım düzenli bi şekilde memeden bıraktırıyorsanda aynı şekilde kafasını karıştıracak durumda bırakmamalıymış bebeği. bi yok deyip bi vermek daha kötüymüş onun için. ama tabii bunu saatli şekilde alıştırarak bi düzene sokarsan o başka tabii en güzeli o. ben onu yapamam dayanamam diye bi anda oldu bitti.

Hadi gözün aydın bak hayat neler getiriyor sen üzülüyordun ayrıldım diye şimdi onlar geliyor yanına, büyük anneanneye de Allah rahmet eylesin. Bu bebeler dedelerini neden bu kadar çok seviyorlar acaba :) Tuna da dışarda dedesi konuşuyor içerden dede dede diye bağırıyor :)) yirim onları
teşekkür ederim canım. evet hayat hiç beklenmedik şeyler getiriyor bazen çok garip..

dedeler daha bi başka oluyo demekki :KK66: bende anlamadım var bu işte bişey :) yerim o Tuna balığınıda yakışıklım benim..

yeb4 yeb4 canın başınız sağolsun begüş ne kadar tatlı maşallah ekmeği banıp banıp yiyor mamasını :) yerim onu :nazar:

BRBM BRBM canım baktım dediğin çocuk dizisine çok tatlı bi kızmış cidden :) inşallah Begüm de öyle sevimli olur büyüyünce.

bu arada inşallah şubat atamasında atanırsın dualarım seninle. eğer başka şehre atanırsan nasıl yapıcaksınız? eşinde devlet memuru muydu?

sağol canım.

bu arada ben cani gibi oldum hepiniz öyle deyince ama ben çok araştırmıştım düzenli bi şekilde memeden bıraktırıyorsanda aynı şekilde kafasını karıştıracak durumda bırakmamalıymış bebeği. bi yok deyip bi vermek daha kötüymüş onun için. ama tabii bunu saatli şekilde alıştırarak bi düzene sokarsan o başka tabii en güzeli o. ben onu yapamam dayanamam diye bi anda oldu bitti.
aslinda soyle oldu bugunku vermem
meme için aglamiyordu o an, uykusu vardi yatakda dönüp duuryordu bende kucagima alinca refleks gibi bisey oldu emzirdim ikimizede iyi geldi :)
yoksa aglama krizinin ortasinda alip emzirmem ne pahasina olursa olsun yapmam bnunu
bi dahasina daha siddetli aglar onu biliyorum

her yigidin bi yogurt yiyisi var gibi bisey bu galiba :)
sen en iyisini yaptin daha kuçukken çok bagimli olsada akli ermeden kestin
aksam ga gaa diye uyudu benimki , memeye ga diyor yani herseye ga diyorda o an için derdi memeydi :) vermedim uyudu
ama kucagimda emzik alip durdu sakinledi

, dun hiç durmuyordu kucakda direk emzik atiyordu agzindan, kalkip evin içinde gezdiiryordum mecbur unutsun diye

illerleme var sanki :))

BRBM BRBM canım baktım dediğin çocuk dizisine çok tatlı bi kızmış cidden :) inşallah Begüm de öyle sevimli olur büyüyünce.

bu arada inşallah şubat atamasında atanırsın dualarım seninle. eğer başka şehre atanırsan nasıl yapıcaksınız? eşinde devlet memuru muydu?
Begüş ondan tatlı olur canım maşallah ona :)
Sağol canım güzel dileklerin için inşallah atanırım evet eşim de öğretmen devlette kadrolu ben başka şehire atanırsam eşim yanıma gelicek canım çakılı kadro çünkü sözleşmeliler malum atansam da 5 sene kalma zorunluluğum olur ona da razıyım

Begüş ondan tatlı olur canım maşallah ona :)
Sağol canım güzel dileklerin için inşallah atanırım evet eşim de öğretmen devlette kadrolu ben başka şehire atanırsam eşim yanıma gelicek canım çakılı kadro çünkü sözleşmeliler malum atansam da 5 sene kalma zorunluluğum olur ona da razıyım
evet yeni çıktı bu da 5 yıl yaptılar uzattılar. eş durumundan tayin istemeyi de kaldırdılar dedi bana bi arkadaş ama hiç bilmiyorum ben bu konuları. tamamen değişecek diyorlar memur yasaları. bakalım yine neler olacak. inşallah gönlüne göre olur canım. bayağı öğretmen görevden alındı açık vardır elbet ama nasıl olur ne yaparlar meçhul.

aslinda soyle oldu bugunku vermem
meme için aglamiyordu o an, uykusu vardi yatakda dönüp duuryordu bende kucagima alinca refleks gibi bisey oldu emzirdim ikimizede iyi geldi :)
yoksa aglama krizinin ortasinda alip emzirmem ne pahasina olursa olsun yapmam bnunu
bi dahasina daha siddetli aglar onu biliyorum

her yigidin bi yogurt yiyisi var gibi bisey bu galiba :)
sen en iyisini yaptin daha kuçukken çok bagimli olsada akli ermeden kestin
aksam ga gaa diye uyudu benimki , memeye ga diyor yani herseye ga diyorda o an için derdi memeydi :) vermedim uyudu
ama kucagimda emzik alip durdu sakinledi

, dun hiç durmuyordu kucakda direk emzik atiyordu agzindan, kalkip evin içinde gezdiiryordum mecbur unutsun diye

illerleme var sanki :))
evet ağlayarak her bişeyi yaptıracaklarını biliyor kurnazlar. o zaman hep saatli ver merinin dediği gibi. önce o şekilde alışsın sonra yavaş yavaş kesersin.

evet Begüm hiç yapışmadı yakama aklı ermeden hallettim gitti. pişman değilim şu an eminimki çok zor olacaktı. ama emziğe sardı şimdi bakalım onu napıcaz.

bende bıraktırıcam kesin eve dönünce ama nasıl bilmiyorum. yeter ki artık bana yapışmasın. emse tamam dicem de sadece oyun oynuyor. ıyyy ıyyyy!!
Ben de nasil baslayacagimi nereden baslayacagimi hic bilemiyorum. Canima tak etti uykusuzluk ama ne yapacagimi bilememekten 5 yasina kadar emzircem galiba:KK70: Allah sana da kolaylik versin canim. Perte ciktik uykusuzluktan emzirmekten

bende bıraktırıcam kesin eve dönünce ama nasıl bilmiyorum. yeter ki artık bana yapışmasın. emse tamam dicem de sadece oyun oynuyor. ıyyy ıyyyy!!
Ben de nasil baslayacagimi nereden baslayacagimi hic bilemiyorum. Canima tak etti uykusuzluk ama ne yapacagimi bilememekten 5 yasina kadar emzircem galiba:KK70: Allah sana da kolaylik versin canim. Perte ciktik uykusuzluktan emzirmekten

@mery60 :-) güldürdün beni sabah sabah ya hahahahha :)) zombi he :)) ama yakışırmış o isim bu hastalığa vallahi. geçti canım daha iyiyim ilaçlar iyi geldi şükür. o ne biçim bişeydi ya :işsiz:

seni anlıyorum diyebilmekten başka bişey gelmiyo elimden :KK43: o bıkkınlık ve sonrasındaki vicdan azabını anlıyorum en azından. kendini sakinleştirip bu günlerinde geçeceğini düşünmekten başka da bişey gelmiyor elimizden. bizde tatilde çok iyiydik eve dönünce aynen anlattığın gibiydi tam bir hafta. sonra düzeldi. bu da geçicidir üzülme.. bi dönemdir elbet geçecektir. eve dönünce memeyi de bıraktır zaten çok bağımlı değil Tuna bildiğim kadarıyla.

yalancı emzik için hiç bişey diyemicem bizimki de resmen onunla yaşıyor :KK43: bulaşmamaya çalışıyorum napayım çocuktan herşeyi kestim bari bi süre emzik kalsın. takma sende ilkokul birinci sınıfa kadar emenler var :)

o tahammülsüzlük anlarında ver yanında kim varsa ağlarsa da ağlasın duyma. artık bizi kullanıyorlar. çık dışarı ya da balkona bir yere derin nefes al. benim yöntemim mesela her delirdiğim anlarda aklıma hasta çocukları getiriyorum, kuzenimi düşünüyorum ve şükredip biraz rahatlıyorum. sende kendine bir rahatlatma yöntemi bul ve bu kadar zarar verme kendine :KK43:

uyku mu yemek mi dedin ya bende kesinlikle uykuyu tercih ederim. öyle böyle bi şekilde yediriyorum şükür ama uyku bambaşka. uykusuz kalınca herşey mahvoluyor..

bak memeyi bırakınca Begüm bi iki ay zorlandı ama zaten tatildeydik o ara yine ona rağmen iyiydi. şu an allaha şükür uykuya dalması çok zor en az yarım saat ama asla uyanmıyor susaması dışında. çok şükür. ha yanında yatarak uyutuyorum ama memeyi bırakınca çok ağladı temas istedi şimdi alıştı. napayım öyle olsun diyorum gece uyanmasında. belki de bazen çok şey bekliyoruz onlardan da bilemedimki :KK43: nasıl uyurlarsa uyusunlarda gece uyanmasınlar di mi..

bak dadera dadera senin için de aynı şeyler geçerli. çalıştığın için daha zorlanıcaksın ama memeden kesmelisin artık bi cesaret.. @AyazBeyaz sende öyle canım okul başlamadan bu işi hallet. yeter artık evlenecek yaşa geldiler. 2 yaşa kadar emmek normal bebekler için. bizimkiler pek normal değil :KK70: bir hafta çok zor olacak (belkide olmAyacak) en fazla bir ayda tamamen geçecek. ve inanıyorumki uykuları çok düzelecek kesinlikle. benim öyle oldu yani en azından.
Ay canim ne guzel soyledin iki yasa kadar emmek normal bebekler icin diye:KK45:

sevindim canım iyi olmanıza ve bi daha aşıya gerek kalmMamasına. şimdiye kadarki aşılarda huysuzluk dışında hiç bişey olmadı inşallah bunda da olmaz tatlım.

vallahi arada yapmak lazım fırsat varsa. vericen kaynanaya hiç aramıcan naparsa yapsınlar :)) cidden uzun süre insana gaz oluyor böyle zamanlar geçirince. bu tatil ve sonrasında bu eğlence bana çok iyi geldi daha tahammüllüyüm. ne kadar gider bilmemde :)) keşke sende bi tatile çıkabilsen :KK43:
Canim evet cok ihtiyacim var bi eglenmeye benim de. Kurban bayraminda safrsnbolu tarafina gidiyoruz gezmeye iyi olacak insallah. Ben cok gittim ama esim hic gezemedi hep bisey icin gittik son zamanlarda. Ailesi de hic gormemis. Onlarla birlikte gidiyoruz bakalim. Deniz tatili yapacaktik ama akdenize gidecek cesaretim yok cok uzak. Ege de serin olur artik. Boyle yapalim dedik. Ben cok severim Safranboluyu ikinci memleketim gibi

Aşı macerası sorunsuz geçti çok şükür iki bacak bit de ağızdan Damla verdi, ağladı ama hemen sustu yavrum..
Bizimki 90 cm olmuş ayı oğlum benim :)))

Sonrasında da çok iyiydi hiç halsizlik veya Ateş yok inşallah olmaz da daha..
Amaaaan kaynana git gide cozutuyor da sonumuz hayır olsun :)))
Masallah boylu poslu olacak benim damadim:)
Canim sence ben su anda gece beslenmesini kesebilir miyim? Nasil bir yol izlemeliyim? Bazen diyorum memeden kesmeyeyim de gece beslenmesini keseyim. Tum gun gorusmeyince emzirmek guzel bi kavusma oluyo sanki bizim icin. Uzun uzun sevebiliyorum ve dinlenebiliyorum yogun gunun ustune. Bazen de valla aninda kesecek oluyorum ne yapacagima karar verememekten kaliyorum oyle.

evet yeni çıktı bu da 5 yıl yaptılar uzattılar. eş durumundan tayin istemeyi de kaldırdılar dedi bana bi arkadaş ama hiç bilmiyorum ben bu konuları. tamamen değişecek diyorlar memur yasaları. bakalım yine neler olacak. inşallah gönlüne göre olur canım. bayağı öğretmen görevden alındı açık vardır elbet ama nasıl olur ne yaparlar meçhul.
Ben atanıpta eşimin yanına gelmek istesem evet o kalktı yeni atandığım için gidemem ama eşim 4 senedir görev yaptığı için o gelebiliyor benim yanıma canım atanırsam eğer zaten çoğu yasa değişti ve değiştirmeye devam ediyorlar Allah sonumuzu hayır etsin canım hayırlısı olsun atanmayı çok istiyorum ama hayırlıysa olsun diyorum hep
Bu arada begümün alnının kenarı kızarmış videoda bir yere mi çarptı canım

evet ağlayarak her bişeyi yaptıracaklarını biliyor kurnazlar. o zaman hep saatli ver merinin dediği gibi. önce o şekilde alışsın sonra yavaş yavaş kesersin.

evet Begüm hiç yapışmadı yakama aklı ermeden hallettim gitti. pişman değilim şu an eminimki çok zor olacaktı. ama emziğe sardı şimdi bakalım onu napıcaz.
Emziği de bıraktırmak için saklıyorlar genelde emziği canım :) tüm alışkanlıkları kırmak zor oluyor bebişlerde insan vicdan yapıyor biraz en iyisi hiç bişeye alışmamaları yabancı bebekler gibi abimin bebeği var yazmıştım daha önce de eşi ukraynalı çok uslu bebiş ya maşallah o kadar sessiz sakin bir beek görmedim hayatımda daha hiç ağlama sesini duymadım ankaradayken yazın ayağında sallıyo musun diye sormuştum yengeme nasıl sallanıyor diyor gösterdim ona biraz denedi yapamadı düşüyordu az kalsın bebek ayağından bu ne diyor araba sileceği gibi oldu ayaklarım dedi :KK70: hiç kucak istemiyor bebek 8 buçuk aylık şu an çok sakin ya maşallah diyim öylece durduğu yerden etrafı izliyor sadece oynatırsan gülüyor eline oyuncak alıp saatlerce oyalanıyor onunla :)

Emziği de bıraktırmak için saklıyorlar genelde emziği canım :) tüm alışkanlıkları kırmak zor oluyor bebişlerde insan vicdan yapıyor biraz en iyisi hiç bişeye alışmamaları yabancı bebekler gibi abimin bebeği var yazmıştım daha önce de eşi ukraynalı çok uslu bebiş ya maşallah o kadar sessiz sakin bir beek görmedim hayatımda daha hiç ağlama sesini duymadım ankaradayken yazın ayağında sallıyo musun diye sormuştum yengeme nasıl sallanıyor diyor gösterdim ona biraz denedi yapamadı düşüyordu az kalsın bebek ayağından bu ne diyor araba sileceği gibi oldu ayaklarım dedi :KK70: hiç kucak istemiyor bebek 8 buçuk aylık şu an çok sakin ya maşallah diyim öylece durduğu yerden etrafı izliyor sadece oynatırsan gülüyor eline oyuncak alıp saatlerce oyalanıyor onunla :)
ben kiizmin emzigine sirke dokmustum aci oldu diye atmisti kendi pencereden :)
ama 6 ay sonra kardesininkini aldi tekrar basladi emmeye o ayri davaa:-):-):-)

Ay canim ne guzel soyledin iki yasa kadar emmek normal bebekler icin diye:KK45:
bizimkiler pek normal değil yalan mı :KK70:

Canim evet cok ihtiyacim var bi eglenmeye benim de. Kurban bayraminda safrsnbolu tarafina gidiyoruz gezmeye iyi olacak insallah. Ben cok gittim ama esim hic gezemedi hep bisey icin gittik son zamanlarda. Ailesi de hic gormemis. Onlarla birlikte gidiyoruz bakalim. Deniz tatili yapacaktik ama akdenize gidecek cesaretim yok cok uzak. Ege de serin olur artik. Boyle yapalim dedik. Ben cok severim Safranboluyu ikinci memleketim gibi
safranboluya hiç gitmedim ama merak ediyorum bende çok. gidin tabii kayınvaliden de yardımcı olur çocukla gezince biri yanında olduğunda daha kolay oluyor. akdeniz çok uzun yol uçak dışında zor dediğin gibi. denize giremesen de bu sene böyle olsun yeterki biraz kafanı dağıt :)

Ben atanıpta eşimin yanına gelmek istesem evet o kalktı yeni atandığım için gidemem ama eşim 4 senedir görev yaptığı için o gelebiliyor benim yanıma canım atanırsam eğer zaten çoğu yasa değişti ve değiştirmeye devam ediyorlar Allah sonumuzu hayır etsin canım hayırlısı olsun atanmayı çok istiyorum ama hayırlıysa olsun diyorum hep
Bu arada begümün alnının kenarı kızarmış videoda bir yere mi çarptı canım
hayırlısı olsun inşallah. durumlar hep muallakta bu ara inşallah siZin işinize yarayacak değişiklikler olur.
evet canım dün dışarda düştü alnı çizildi.

maşallah denir herhalde başka ne denir :KK57: yok ya bence onların genlerinde de var kesin. bi bebek bu kadar nasıl uslu oldu yahu. ama biz onlar gibi yapamayız. biz yapsak etrafımızda müdahale eden olur. ya da büyüdüklerinde çevreden görüp yaparlar. yani bizim ülkede zor.

hayırlısı olsun inşallah. durumlar hep muallakta bu ara inşallah siZin işinize yarayacak değişiklikler olur.
evet canım dün dışarda düştü alnı çizildi.

maşallah denir herhalde başka ne denir :KK57: yok ya bence onların genlerinde de var kesin. bi bebek bu kadar nasıl uslu oldu yahu. ama biz onlar gibi yapamayız. biz yapsak etrafımızda müdahale eden olur. ya da büyüdüklerinde çevreden görüp yaparlar. yani bizim ülkede zor.
Hahah aynen :) bizim çocuklar da normal değil dediğin gibi :emir_bebek:

X