2015 Şubat Anneleri

Selam kızlar bakıyorum sayfalar çoğalmış herkes tatilden evine döndü tabi ben hiccc bir yere gitmedim gidebilirdim aslında ama eşim gelemiyordu bende tek başıma gitmeye zorladım gözüm kesmedi yolculuğu hamile halimle. Hergün okuyorum bakıyorum bizde de huy değişikliği oldu uysal sakın bir bebeğim vardı ve son bir haftadır sanırım birşeye ağladığında bana babasına vurmaya başladı ağlıyor haykırıyor vuruyor eğer olaya müdahale etmesem artık ne yapsam fayda etmiyor eşekler gibi aniriyor bi kere o kadar sinirlerim.bozulduki öyle bir sesli sesli ağladım ki oda kucağıma geldi sustu ve uyudu ben 10 dk daha ağlamaya devam ettim tabi onun bana sarılıp susmasinami aglayayim şiirlerinin tahammülsuzlugumemi ona bagirmami bütün olumsuz şeyleri düşündüm aklımda ne varsa iyice ağladım rahatladım o anda. Aslında ev işi gücü çocuk bakmak değil zor olan insanın morali bozuk.oldumu bişeye bir bardak yıkamak ağır geliyor eşimde sen böyle değildin tabi ev işi temizlik.çocuk bakmak hiçbirini yapmıyorsun şimdi zor geliyor diyor Evet bir nebze haklı hala anneliği ve ev hanımlığı içime sindiremiyorum hep çalışmış ve çok sosyal bir hayatı olan bir insanın böyle yalnızlığa terk edilmesi çok.acı ve ne zaman bu durum düzelir bilmiyorum ikinci bebekte gelicek eminim çok daha fazla zorlamayın muhtemelen oğlanı kreşe oyun grubuna falan vericem en azından 3-4.Saat biraz annnelikten kurtulmak istiyorum yani bir yakınım olsa çevremde yada yakın arkadaş gelip gitsek ona bıraksam yada hep birlikte otursak zamanın nasıl geçtiğini anlamasam kekler börekler çaylar... eşim Hala iş bulamadı Buda bizi çok geriyor maddi olarak çok.zorda değiliz ama psikolojik olarak çöktük yıllarca okudum sonunun böyle olacağını tahmin etmiyordum diyor oda haklı çok hayalimiz var yaşımız geçiyor ne zaman olacak ki. Hala bir göz öğrenci evinde kalıyoruz herşey havada guzel evim güzel eşyalar düzenim ortamım hicbirseyim yok. Tutunacak tek dalım Rabbim sağlığımız sihhatimiz yerinde çorbanın kaynıyor ama çok yalnızım Bu yüzden oğlanın her bir vizirdamasi beynime Ok gibi saplanıyor itip kakmamak için kendimi zor tutuyorum halbuki asla yapmam öyle biri değilim ama bu aralar cozuttu inatçı öfkeli umarım gecicidir. İlk defa buraya içimi.döktüm hayret :) normalde kimseye anlatmam hep kendi içimde çözmeye çalışırım ama artık çözemiyorum ve birikiyor. Sadece yazmak istedim hepiniz bir kısmını zaten yaşıyorsunuz herkesin farklı derdi var Allah hepimize çocuklarımıza yakinlarimiza sağlık versin gerisi inşallah düZelir

Ben de hep aklımdan seninle ilgi vay be ne güzel, bi tek hebele bizim gibi sıkıntı yaşamıyor diyordum..
Demek ki sadece anlatmıyormuşsun..

Yalnız olmak ne demek, hele de ailenden kilometrelerce uzakta olmak ne demek çok çok iyi bilirim.. Maalesef şu anda buna çözüm bulman zor, yakının yoksa da bence en güzeli oyun grubu.. Almanya'da çok imkanın var Bebek için hepsini kullan mis gibi.. O oyun grupları onlar güzel ki orda çok güzel yetiştirebilirsin walla oğlunu..

Eşinin iş bulamaması gerçekten çok can sıkıcı, allahtan ordasınız ve devlet size bakıyor, diğer Türlü daha zor olur.. II bulamıyor mu yoksa beğenmiyor mu? O da önemli bir faktör tabi.. Bence Türkiye deki şirketleri hep araştırsın hiç belli olmaz ne olacağı..

Almancan Nasıl? Anne çocuk etkinlikleri var Almanya'da anneler çok eğleniyor, hatta çocuklara bakıyorlar sen diğer annelerle kahveni yudumluyor sohbet ediyorsun araştır onları güzel olur :))

kafayi yiycem
18 ayin en zor gunu bugun
en son aksam 17 gibi emzirdim kesiyorum emzirmeyi artik dayaancak guucm takatim kalmadi hayatdan sogudum
onada kotu davraniyorum ikimizinde iyiligi için emirmiyorum su an
oda agliyor yataginda
ALLHIM sabir ver

bu saatten sonra da olacağını sanmıyorum canım hadi geçmiş olsun darısı başımıza :)

maşallah Ayaz kuzuma anasına benzemiş tabii uzun boylu olacak :)

anladım canım yani iki yaş sendromuna girdiler sayılır :) ben sinirlendiği anlarda hiç bulaşmıyorum inşallah doğru yapıyorumdur. neyse biraz içim rahatladı açıkçası. sadece benimki böyle sanıyordum ama normalmiş. bu dönem de geçecek inşallah.. ne zormuş çocuk büyütmek ya

bu bilgiler çok değerli canım çok sağol üç çocuk annesi olarak tecrübelerinden yararlanıyoruz :) bende göz temasının önemli olduğunu okumuştum dediğin gibi onun göz hizasına inerek tabii.

aynen öyle birbirimizi bizden başka bu kadar iyi kimse anlayamaz sanırım :)
vallahi yokuş aşağı uçuyoruz bence iki yaş sendromuna

memeyi dediğin gibi seninle temas için istediği çok belli. emziği bende çok kafama taktım çok bağlandı diye ama herkes bişey olmaz korkma diyor. 2- 2 buçuk yaşa kadar normalmiş. onu da o zaman düşünürüz napayım amaaan :))

keşke hep sakin kalabilsek, mantıklı düşünebilsek.. bugün dayımlara gittik orda uyutuyodum yanında yattım şımardı iyice ortalığı karıştırmak için kalkmak istedi sonra dudağıma bi kafa attı dudağım kanadı. o an gözüm karardı can acısıyla inan alıp sarstım yatağa sert koydum biraz. ama 30 saniye geçmeden de nasıl üzüldüm hemen aldım sarıldım. annelik işte :) ama yorgunluk uykusuzluk can acısından cidden o an insanın gözü evladını bile görmüyo bazen..

hahahaha yer elmasııııı yerim ben o elmayı vallahi iyi fikir bende çekeyim bi daha vidyoya. resmen ağlayarak salonun kapısından koşarak çıkıyor nerdeyse odaya gidip ağlayarak yatağa atacak kendini hülya koçyiğit gibi

izledim canım o programı. bende öyle yapıyorum sinirlenince hiç dokunmuyorum sakinleşmesini bekliyorum. tabii kendine zarar vermediği sürece. çok akıllılar çok.. öyle güzel kullanıyorlarki bizi. bebek değil başka bişey bunlar :)

inşallah dediğin gibi bu da bi dönemdir ve geçer.. çığlık mevzusu geçmiş allahtan o da çok fena

Ne demişler çocuk sözle değil gözle eğitilir dimi :) deneyeceğim bunu sağol canım

bizde yazlıkta yaptık menemen ve domates sos ve kapya biber turşusu. oranın domatesleri harika oluyo çanakkale domatesi geliyo pazarlara :) bende şimdi tam zamanı patlıcan ve taze fasülye atmak istiyorum buzluğa ama bakalım..

annenin söylediklerine benim içim bile kötü oldu seni düşünemiyorum.. neden böyle olduki ilişkiniz acaba? şu hayatta bi insanı annesi de anlamazsa kim anlayacak.. seni de teselli edeceğime daha çok üzüyo gibi oldum şimdi ama cidden üzüldüm bu duruma :/ ne bileyim en azından senin gergin olduğunu hissediyolarsa keşke nedenini sorsalar, derdini anlamaya çalışsalar?

sıkma canını düşünme bunları biz belki sanal ortamdayız ama her zaman yanındayız ne derdin varsa dök içini buraya :)

Gıybet time :)) evet atalım babalara veletleri biz kaynatalım. Aman Can'ım işte öyle böyle geçiyor Zaman, ama en büyük çözüm sabır gösterebilmek. Aslında çok da bahsetmicen etrafına bişeylerden. Çünkü bahsettikçe dallanıp budaklanıyor. Bugün biri bişey yazmış çok mantıklı. Beklentin olmasın başkalarından ki yaptıkları en ufak yardım veya destek sana mutluluk getirsin. İşte böyle evet.

İki top dondurma mı ahahahaa harika yaaa kız Ada'm çirkindi şöyle tarik akan gibim olaydı uzatırdım mevzuyu Derrrrrrrmişim

Ah Can'ım benim yaaa gözlerim doldu okurken, sarılasın geldi, herşey geçecek demek istedim , gerçekten.. Anlattıklarını az çok zaten daha önceden yazdığın için biliyordum, mesela eşinin iş bulamamış olmasını, tek göz evinizi, çalışıp çalışıp bir anda ev kadını olmanı.. Ama hepsini bir arada yazınca gerçekten ne kadar zor olduğunu şimdi farkedebildim. Ama yalnız olmadığını bil, biz burdayız ve koşulsuz anlıyoruz seni. Ailenin yanına falan gitmiş olaydın bu yaz belki daha olumlu düşünebilirdin. Kayınvaliden vardı sanırım biraz yakın, istersen herşeyi göze alıp biraz onda kalmaya ne dersin, iyi gelebilir biraz değişiklik. Çok çok haklısın Can'ım, Allah sana kuvvet versin..

Anam ne oldu bu çocuklara hepsi cozuttu..

Hepsi şaşırdı ya bu bebelerin. Bak maralın Hakan da çıldırmış.. Tuna da bizim Can'ımızı çok yakıyor ya, o kafa yeme dudak patlatma ne çok oldu bende de, o an gerçekten can acısıyla yapıyoruz öyle şeyler ama napalım Can'ım insanız. Her şeyi doğru yapmamız mümkün değil..

Sağol Can'ım valla burası gerçekten enerji veriyor bana. Anneme gelince.. Beni anladığına ve benim için çok üzüldüğüne adım gibi eminim. Bunu gözlerinde görebiliyorum. Ama sanırım duygularını bana açıkça söylemek istemiyor yada çekiniyor bilmiyorum. Ben biraz soğuk bi insanım yakınları a karşı, belki ondan o da mesafe koymuş olabilir bana. Bide dediğim gibi çok alıngan, kendisinin genç yaşta annesin, kaybetmiş olması, çalışamaması, küçük yaşta kardeşine bakmak zorunda kalması filan sanırım onda bi eziklik duygusu yaratıyor ve her olumsuzluktan kendine bi pay çıkarıyor. Ama yıllardır bu böyle ve ben artık ona bunun böyle olmadığını, herkes kadar değerli olduğunu, onu çok sevdiğimizi anlatmak istemiyorum.. Amaaaaan Zaman'ında ne olaylar ne olaylar, bunlar devede kulak şekerim :))

bende yalnızlıktan yakınıyorum ama senin durumun çok daha zor.. öyle bi hayattan sonra şimdi hiç bilmediğin yabancı bi ülkede yaşamak çok zor olmalı. ben merak ettim ikinci çocuk planlıydı di mi? zor zamanlar geçiriyorsunuz ya ondan sordum. gerçi orda işsiz olsan da devlet yardım ediyordur ama tabiiki işsizlik çok zor umarım eşin istediği gibi bir iş bulur en kısa zamanda..

sende dediğin gibi imkan dahilinde bir şeyler yapmaya çalış en azından bir iki çevre edinsen bu kadar zor olmaz inşallah bu günler de geride kalır. allah başka dert vermesin, sağlık olsun hep..

beynimde bitirdim ben bu emzirme isini
bi yaisndaki bebeye kin duyyorum resmen hiç iyi deilim ve artik emzirmiycem sonu ne olabilirki
aglamaysa zaten agliyor :))
esime beni gotur bi deli hastanesine yatir onume bi tas yemek koysunlar bende kafami dinleyim kimseyle ugraslayim diyorum
kimse dedigimde kendi digurduugm çocuk bu is çgrigindan çikdi yani
gece nasil gececek bakalim, bu gece 6 buçukda uyandi daha kotusu olamaz çunku bugun çok az uyudu yarina kdr baygin gibi yatacak :)

keske esim bana boiraz destek olsaydi
ver emsin çocuk ne var bunda diyor
adami dovecem ama gucum yetmez o yuzden kalkismiyorum :))))

evet evet ne yanlışlar yapıyoruz bilmeden kim bilir.. napalım o kadar da olsun. insanız dediğin gibi..

MaRaL_ evet Hakan da cozuttu başladıysan sakın pes etme. karar değiştirmek onlar için çok daha zararlıymış. biraz gayret çok rahatlayacaksın sonra..

evet bazen insan anlatmaktan yoruluyor. belki o an çözüm olacak ama açıklama yapmak yerine olumsuz bir durumu tercih edebiliyorsun. yaşadığın bu duyguyu çok iyi anladım :) anneler genel olarak alıngan mı bizimkiler mi öyle bilmiyorum ama onlara yanlış anladığı şeyin aslında öyle olmadığını anlatmak çok zor.. benim annemle ilişkim iyidir ama o da çok yanlış anlar, ordan biliyorum yani..

annenin de problemleri vardır elbet, ama sen kızısın konuşmasan bile gözlerinfen anlamalı derdini ki bence anlıyordur. dediğin gibi belli edememesinin sebepleri vardır. inşallah seni kırdığını anlayıp bu konuda bir şeyler yapar beklenti içinde değilsindir belki ama ne bileyim öyle olsun istedim , anneler ve kızlar hep iyi anlaşsın, birbirini anlasın istiyorum

Seni çookk iyi anlıyorum canım sıkma canını bende faal biriyimdir bir günüm boş geçmezdi yeni yerimizi hiç beğenmedim insanlar tuhaf kafa yapısı farklı o yüzden insanları tanıdıkça yalnızlık güzelleşiyor

babasi da noldu bu çocuga diyor
bi bilsem noldugunu
tek bildgim meme diye diyeee keçileri kaçirdi benimki :))
o keçilleri bulup yerine bagliycam gorur o gununu :))

bneim hakan zaten akli selim bi çocuk deildide ben çogunu buraya yazmaya firsat bulamiyordum :)

sabah 6.5 da uyandi ne emzik aliyor ne biberin emecem diyor ama sut yok
esimin ustune attim artik kafayi yedi gece 11 de yatmisti zaten
bilmiyorum ne zaman verdi yanima bi yarim saat fln emdi uyudu tam dedim koyyum yatagina ALLAHIM senmisin memeden çeken feryat figan ansil bagriyor
ama ben onu kaç nsaaat emzircem ki , sut desen yok vallah yok yaaa sonunda esime SIKIP gostercem memeyi ille emzir diyor adam sussun diye
tammam susuyor ama birakinca yine agliyor nolacak bvoyleee

gece emmeden uyudu gozlerinden uyku akiyordu ama yinede zor daldi uykuya
bazen gun içinde benden çoik yiyor ne elime geçse agzina sokuyorum sirf aklina dusmesin meme diye ,en ufak açlik hissetmesin bana tebelles olmasiun diye
kis çikdigundan beri yani hasta olmadigindan beri her ay 500 gr aliyor siz dusunun neler yiyor butun gun
obez olacak bide basima ALLAHTAN boyu var

ama yok yine meme meeemeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…