2015 Şubat Anneleri

Can'ım birbirimizi anlıyor olmamız, yalnız olmadığımı bilmem zaten en büyük tesellim. Tuna memeye gündüzleri çok düşkün değil evet, ama sabah emmek istiyor. Daha doğrusu emmek için değil de benimle temas kurmak için istiyor sanırım. Ama sabahın o kör saatinde mıncık mıncık mememle oynatılmasana katlanamıyorum ama :)) emzik en büyük yardımcım ama diş yapısı bozulacak diye korkuyorum. Önceden uyuyunca ağzından düşerdi, bi daha da aramazdı. Şimdi sabaha kadar ağzında, gündüz çok vermemeye çalışıyorum artık. Eve gidince düzenimizi bi kuralım da bıraktırırım artık. Evet çok haklısın aslında çok şey bekliyoruz yavrulardan, ama yorgunluğumuz bu düşüncenin önüne geçiyor sanırım.. Neyse buna da şükür, öyle böyle terrible two ya doğru yokuş aşşa koşuyoz ahdetti aleyh

Ayyyyynı!! Sanki Tuna'yı anlattın, zaten bi ara bu manyak ağlama krizini videoya çekip koyacam internete. Böyle bişey olamaz yahu, yer elması boyu dan büyük sinirleniyor. Ben içgüdüsel olduğunu düşünüyorum, yoksa kimse öğretmez çocuğuna vurmayı kırmayı, atmayı.. Bu da bi dönem bence, çünkü mesela geçen ay çığlık atıyordu her şeye, inanılmaz bağırıyordu, şu an hiç çığlık atmıyor. Deniyorlar bizi, çünkü hep yalandan ağlama. Başka seçenek sunsam da kabul etmiyor illa on dakka bi tepinecek yerlerde.. Bende kendi haline bırakıyorum daha sonra kendi gelip sarılıyor. Hani bi program vardı süper dadı diye, hiç izledin mi bilmiyorum oradaki psikolog kadın 2,5 yaşındaki bi çocuk böyle kendini yerlere atınca annesine sinirlenmesine izin ver demişti, susturmaya çalışma sakinleşmesini bekleyip öyle harekete geç demişti. Bende öyle yapmaya çalışıyorum. Aslında gerçekten ile yarıyor. Sabır gösterebilsek düzelecek demek ki..

Ay Can'ım inşallah dediğin gibi olur, biraz sakin bi çocuk olsun artık yahu.. Yedi bütün evi siniriyle küçük bey :) bu akşam uzun zamandır ilk kez uykudan önce sakince bi oyun oynadık ve ben çok şaşırdım. Kartları, legoları öyle fırlatmadı hayret ettim. Ay umarım düzeliyordur. Göz teması olayını biraz açar mısın Can'ım? Ne yapıcaz?

merycim bizimkiler çok benziyor
artik bikdim demek istemiyorum Allahin gucune gitmesin ama yildim yoruyldum
ya kendini yere atarken gidip bi kose buluyor , ortada olunca kafayi vuramiyor tabiii
deli diycem ama çokkkk akillliii bunlar :)
az once yatak odamda agliyordu yine ; ben de uzanip yattim, kalkiyor bakiyor ben ona bakinca tekrar yere atiyor kendini
ben gormuyorsam bosa da ugrasmak istemiyor yaniii

ben yapmam ondan inatciyim ama babasi yapiyor ne dese ((
esim bu sabah benle kavga etti camin onune sandalyede birakmadim diye , ya bisey olursa ,ayagini dadayip yukselirse kiii yaparda onun için bi sanuiyelik is.. ben bakarmisimn dusen çocugin neyine bakicam yaaa ben nasil yetsiseyimm
yeterki sussun diyor adamm
offf
sizde 1 bende 4 çocuk var :))
ne çilem varmis çek çek bitmiyorrr

Ben başladım, ailemin yanındayız, ama Bayram'da döneceğiz. Bol bol kış hazırlığı yapıyorum domates patlıcan reçel kuru muru :)) fırsatı değerlendireyim dedim de annemle iyice aramız açılıyor yaa.. Öyle kavga gürültü yok ama sanki biz angaryaymışız gibi davranıyor, sürekli cümle altları da bi sefzeniş, şikayet.. Çok üzülüyorum Nasıl bu hale geldik diye.. Ne yaptım ki ben ona düşünüyorum.. Bana geçenlerde dedi ki sen evlendin evleneli hiç bi anne kız ilişkimiz olmadı seninle , eşinin çocuğunun üstünde bi hakimiydi kurmuşsun, fanustaki kapatmışsın hiç bişey soramıyorum dedi. Kardeşim de hep korkuyormuş, çok gerginmişim, hep bekliyorlarmış ne Zaman bi sorun çıkacak diye.. Bunları duymak beni o kadar üzdü ki.. Asıl be onlardan manevi destek hiç göremedim. Kızım neden bu kadar gerginsin yada ablacım seni anlıyorum çok yoruluyorsun uykusuzluk çok zor olmalı falan demelerini beklerken bunları söylüyorlar beni yargılamak yerine beni anladıklarını göstermelerini istiyorum, hatta bunaları onlara söyledim ama annem sağolsun bundan bile kendine acınacak yada alınacak bi pay bulup çıkardı.. Artık istemiyorum da zaten onunla anne kız muhabbeti.. Sadece onun bunları düşünüp üzülmesini istemiyorum ama her çözüme o kadar kapalı ki.. Bilmiyorum yaa sorun ilte.. Ay çenem düştü Can'ım kusura bakma senin de onca sıkıntın var.

Yaka iğnesi iyi buldun. Emzik iyi de diş yapısını bozar diye korkuyorum. Yoksa en büyük yardımcım emzik. Dişlerim iyiymiş şükür sadece diş Eti çekilmesi varmış, hafif de aşınma olmuş , sıktığımı söyledim, gece aparat tak dedi, ben de gece değil gündüz sıkıyorum bilerek dedim, Ada'm ne yapsın dimi :)) bu arada baktım doktor bana asılmaya başladı, muhabbet falan açıyor, bebeğim var biraz yaramaz da ondan dişlerimi sıkıyorum dedim :)) kih kih kih demek ki hala asılınacak kadar giderimiz var kızlar

tamam canim az daha odare edeyim zatenhavalr bi sogusa zibindi pantalondu derken çikaramaz bezini
benim derdim bezi çikarmak istemesi yoksa el kdr bebeye bez bagalasam nolur baglamasam nolur
daha elimde bez stogum bile varrr:)))

bide senin oglan ne yyeip içiyor da oyle guzel uzamis maasallah
gece emzirmeyi nasilm kestin
bende bi gr bile sut oldugunu sanmoiyorum ama yinede emecem diyor,hiç yutkunmuyor goguslerimde söndü zaten çok oldu belli bos oldugu
emerken de nerdeyse butun memeyi agzina alacak nerresine sigdiriyor o kdr seyi anlamiyorum azgina
offfffff

hahhaah hiç gulecegim yokdu kiz Allah da seni guldursun
vay hoduk vayyy her kusun eti yenmez deseydin
kusun sahibi varrrr

dr olçmemisti az once kendim olçtum 84 cm geldi bilmiyorum artik hata ettimmi dogrumu yanlismi
buyuk ihtimalle 13 kg falan
koca danam benim daha yeni uyudu kollarimda derman kalmadi evin içinde heryere kucakda gitmek istiyorr

benimki vurmanin yaninda bide isiriyor
ama içgudusel deil azmettirci oalrak abisi var
daha dogrusu buyuk onu isira isira ogrendi odaaa isisrdimi affetmiyorda birakmiyor
parkda falan birinin elindekini alirken bi dikleniyor mafya babasi gibi gobek onde kollar geride bide vuuryor karsisindakine :)
bebek diye kimse bisey demiyor az buyusun gorur o gununu dunya kaç bucak ogretirler :)))

çok fenalar yaa aynen bizim olmadığımız yerlerde nefeslerini boşa harcamıyorlar senin durumun daha zor her yaştan bi çocuk var sende, her birinin dönemi sorunu bambaşka Allah sana sabır versin canım, eşini boşvereceksin sen. O kafa dinlemek için her yolu yapar klasik erkek kafası, Allah korusun fare gibi bizimkiler her delikten girer çıkarlar valla. Tuna park yatağa tırmanıp aşağı indi bugün şok oldum. Nasıl durduracak artık bilmem..

ay ben burayı çok seviyorum yaa hepimiz aynı şeyleri başka başka ifade ediyoruz ya çok komik, bütün memeyi ağzına alacak çiğ çiğ yiyecekler bizi

benimki park yatakdan bi ayagini atiyorda otekine ben yoksam cesaret edemiyor
girmeye bile çaliisyorn içine telefon falan koydugumu goprunce
kuçuk çocuk sandalyesi varya ona koydum pencereden bakiyodu gecen gun boyu yetismiyor ziplayamazda imkansia yani
kalkdi sandalyenin bas ucuna ayuagini koydu yukselmek için hiç aklima gelemzdi onu yapabilecegi bi yasima daha giordim herseyi beklerim valla ben bunlardannn
pancereyi yukardan açinca da istemiyor baksin oyle kendini yere atiyor essolessekkk :)))

uyumadan koyarsan direk inecek maalesef uyumasini beklemen lazim bundan sonra

Hayır derken göz seviyesine inip ilk başlarda anlaması için gözleri bölertip kaşları çatmak ilk başlarda anlamıyor sonrasında onun yapmak istemediği bişey için annesinin tepkisi olarak beynine kydediyor göz temasını çok sinirli olduğu zamanlarda yapmanın hiç bir anlamı yok ara ara daha az yaramazlıklarında yani onu algılayacağı zamanlarda yapmak gerekli canım umarım anlatabilmişimdir görerek anlamak daha verimli aslında :) göz terbiyesi büyürken çok çok güzel biz öyle büyüdük büyüklerimide öyle büyüttüm şimdi bişey olsa hemen gözüme bakarlar

Zaten bu seminer dönemini bi anlamış değilim ekmeden verecekler diye boş yere okula gönderiyorlar bizi.. Neyse olsun :)
Oh çok iyi yapıyorsun, ben de domates yapmıştım kavanozlara gitmeden ama daha yapmam lazım, bi de fasulye falan koyacam buzluğa ne ara yapacaksam bunları..

Çok ilginç demi? Bende hep öyle beklerim insanlardan, ailemden ve eşimden özellikle, sadece empati yapmalarını, bana yoruluyorsun ama bınlar olur, sıkma canını, çok iyi gidiyorsun demelerini.. Başka bişi değil ama işte bazı insanların yapısında yok öyle bişi.. Evlenince zaten aileden ister istemez bi uzaklaşma bi soğuma oluyor çünkü her şeyi paylaşamıyorsjn artık eskisi gibi hele de annelerle..

Birbirinize düşüncelerinizi söylemeniz çok güzle olmuş bence en azından herkes ne düşündüğünü ifade etmiş güzelce.. Sen kendi Payına düşeni alıp çoktan öz eleştiri yapmışsındır bile eminim ama işte anneler bu konuda yetersiz kalıyor, karakter meselesi.. Benim annem de maalesef öyle, fikrimi söylemeye çalışıyorum ama hemen farklı yönlere çekip kırılıyor..

Eşinin ve çocuğunun üstüne hakimiyet kurmuşsun, faunusta gibiler cümlesi içimi ezdi biraz.. Yanı öyle algılaması neden ki acaba? Hadi annen alıngan diyorsun kardeşin ne diyor?
Güzel yüreklisin işte bak yine de annenin üzülmesini bunlarla kafasını yormasını istemiyorsun oysa ki o da bazı şeyleri söylerken seni üzmüştür

Hepimizin sorunları var ama şunu görüyorum kivi sorunlar daha çok etrafımızdaki insanlardan kaynaklanıyor ilginç bir şekilde hep başkalarına kırılıyoruz, kızıyoruz.. En azından şuraya yazmak bile Nasıl güzel oluyor normalde kimseye anlatamadığımız şeyleri..

Sen gel bu taraflara da bi hafta Sony ikimiz buluşalım sadece çocukları babalara bırakıp şöyle iki saat gıybet yapalım :))))

Dış yapısını 4-5 yaşına kadar emerse bozuyor bildiğim kadarıyla ama yine demesine işi bitince şöyle 2-2.5 yaşında onu da bıraktır :) emzik daha kolay sanırım, yok dersin bitti ama meme yok diyemiyorsun çocuk görüyor iki top dondurma gibi duruyorlar gözünün önünde :)))

Dişlerinde bişi olmamasına sevindim, dış doktoru da az değilmiş he :) kız tabi güzel hatunsun Allah var, al benin var ben olsam ben de asılırım sana :))) yalnız hemen bebeğim var demen çok komik hemen korumaya geçmişsin :))

Benim oğlan yemekten değil genetik olarak öyle uzun.. Babası uzun ben de Türkiye standartlarına göre uzunum haliyle o da öyle oluyor.. Kilosu Hakan'la aynı ama 13 kilo kaç aydır öyleyiz hiç değişmiyor :))

Gece emmesini kademeli kestim Can'ım.. Saat başı emiyordu, sonra ben araları 2 saat 3 saat diye devam ederek açtım .. Ağladı tabi gece gece ama az ağladı sustu.. Onun dışında da yanında yattım öçoğu Zaman daha kolay atlattı ve uykuya daldı..

dadera Can'ım bu gece duruyu rüyamda gördüm :))
Herşeyi net hatırlamıyorum ama şakır şakır konuşuyodu benimle, sohbet ediyordu resmen.. Önünde kitap mı dergi mi ona benzer bişi vardı renkler söylüyordu, en çok mor severim falan diyordu :))) ben de içimden maşallah daha benim oğlan anne baba diyor anca diyordum :))) hayır olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…