Can'ım birbirimizi anlıyor olmamız, yalnız olmadığımı bilmem zaten en büyük tesellim. Tuna memeye gündüzleri çok düşkün değil evet, ama sabah emmek istiyor. Daha doğrusu emmek için değil de benimle temas kurmak için istiyor sanırım. Ama sabahın o kör saatinde mıncık mıncık mememle oynatılmasana katlanamıyorum ama :)) emzik en büyük yardımcım ama diş yapısı bozulacak diye korkuyorum. Önceden uyuyunca ağzından düşerdi, bi daha da aramazdı. Şimdi sabaha kadar ağzında, gündüz çok vermemeye çalışıyorum artık. Eve gidince düzenimizi bi kuralım da bıraktırırım artık. Evet çok haklısın aslında çok şey bekliyoruz yavrulardan, ama yorgunluğumuz bu düşüncenin önüne geçiyor sanırım.. Neyse buna da şükür, öyle böyle terrible two ya doğru yokuş aşşa koşuyoz ahdetti aleyhmery60 güldürdün beni sabah sabah ya hahahahha :)) zombi he :)) ama yakışırmış o isim bu hastalığa vallahi. geçti canım daha iyiyim ilaçlar iyi geldi şükür. o ne biçim bişeydi ya
seni anlıyorum diyebilmekten başka bişey gelmiyo elimdeno bıkkınlık ve sonrasındaki vicdan azabını anlıyorum en azından. kendini sakinleştirip bu günlerinde geçeceğini düşünmekten başka da bişey gelmiyor elimizden. bizde tatilde çok iyiydik eve dönünce aynen anlattığın gibiydi tam bir hafta. sonra düzeldi. bu da geçicidir üzülme.. bi dönemdir elbet geçecektir. eve dönünce memeyi de bıraktır zaten çok bağımlı değil Tuna bildiğim kadarıyla.
yalancı emzik için hiç bişey diyemicem bizimki de resmen onunla yaşıyorbulaşmamaya çalışıyorum napayım çocuktan herşeyi kestim bari bi süre emzik kalsın. takma sende ilkokul birinci sınıfa kadar emenler var :)
o tahammülsüzlük anlarında ver yanında kim varsa ağlarsa da ağlasın duyma. artık bizi kullanıyorlar. çık dışarı ya da balkona bir yere derin nefes al. benim yöntemim mesela her delirdiğim anlarda aklıma hasta çocukları getiriyorum, kuzenimi düşünüyorum ve şükredip biraz rahatlıyorum. sende kendine bir rahatlatma yöntemi bul ve bu kadar zarar verme kendine
uyku mu yemek mi dedin ya bende kesinlikle uykuyu tercih ederim. öyle böyle bi şekilde yediriyorum şükür ama uyku bambaşka. uykusuz kalınca herşey mahvoluyor..
bak memeyi bırakınca Begüm bi iki ay zorlandı ama zaten tatildeydik o ara yine ona rağmen iyiydi. şu an allaha şükür uykuya dalması çok zor en az yarım saat ama asla uyanmıyor susaması dışında. çok şükür. ha yanında yatarak uyutuyorum ama memeyi bırakınca çok ağladı temas istedi şimdi alıştı. napayım öyle olsun diyorum gece uyanmasında. belki de bazen çok şey bekliyoruz onlardan da bilemedimkinasıl uyurlarsa uyusunlarda gece uyanmasınlar di mi..
bakdadera senin için de aynı şeyler geçerli. çalıştığın için daha zorlanıcaksın ama memeden kesmelisin artık bi cesaret.. gelincikgibi sende öyle canım okul başlamadan bu işi hallet. yeter artık evlenecek yaşa geldiler. 2 yaşa kadar emmek normal bebekler için. bizimkiler pek normal değil bir hafta çok zor olacak (belkide olmAyacak) en fazla bir ayda tamamen geçecek. ve inanıyorumki uykuları çok düzelecek kesinlikle. benim öyle oldu yani en azından.
Ayyyyynı!! Sanki Tuna'yı anlattın, zaten bi ara bu manyak ağlama krizini videoya çekip koyacam internete. Böyle bişey olamaz yahu, yer elması boyu dan büyük sinirleniyor. Ben içgüdüsel olduğunu düşünüyorum, yoksa kimse öğretmez çocuğuna vurmayı kırmayı, atmayı.. Bu da bi dönem bence, çünkü mesela geçen ay çığlık atıyordu her şeye, inanılmaz bağırıyordu, şu an hiç çığlık atmıyor. Deniyorlar bizi, çünkü hep yalandan ağlama. Başka seçenek sunsam da kabul etmiyor illa on dakka bi tepinecek yerlerde.. Bende kendi haline bırakıyorum daha sonra kendi gelip sarılıyor. Hani bi program vardı süper dadı diye, hiç izledin mi bilmiyorum oradaki psikolog kadın 2,5 yaşındaki bi çocuk böyle kendini yerlere atınca annesine sinirlenmesine izin ver demişti, susturmaya çalışma sakinleşmesini bekleyip öyle harekete geç demişti. Bende öyle yapmaya çalışıyorum. Aslında gerçekten ile yarıyor. Sabır gösterebilsek düzelecek demek ki..bu aradamery60 bizdede vurma kendini yere atma tormalama vs çok var. acaba bu yaşlarda her bebekte olan bir şey mi yoksa mizacından mı kaynaklı?
aynen anlattığın gibi mesela sinirlenince vurup canımı yakıyor. tırmalarsam vurursam annemin canı yanar bilincinde yani. bunu kimse öğretmedi demekki içgüdüsel bir şey. ama bazen oyun olsun diye de yapıyor. vuruyor tırmAlıyor ve gülüyor. her seferinde olmaz kızım cici yapılır diye gösteriyorum ama pek işe yaramıyor sanırım.
mesela bi de ergen ergen hareketler çıkardı çok garip. diyelimki yapboz yapıyor bir türlü parçayı takamadı diyelim bi fırlatıyor onu sinirle bağırarak ağlamaya başlıyor sonra.
istediği olmayınca Ağlayarak koşup içeri gidiyor ergenler gibi kendini yere atıyor. bunları hiç saymıyorum bile düşün :) acaip bi sinir var bazen anlayamıyorum. biz huzursuz olsak da kendi aramızda bazen, hiç ona yansıtmıyoruz. zaten bunlar dışında gayet mutlu bi çocuk. normal mi acaba yoksa yapısı mı böyle. Tuna da aynı mı?gelincikgibi sen ne düşünüyosun bu kpnuda acaba hepsi mi böyle yoksa karakter meselesi mi?
Ay Can'ım inşallah dediğin gibi olur, biraz sakin bi çocuk olsun artık yahu.. Yedi bütün evi siniriyle küçük bey :) bu akşam uzun zamandır ilk kez uykudan önce sakince bi oyun oynadık ve ben çok şaşırdım. Kartları, legoları öyle fırlatmadı hayret ettim. Ay umarım düzeliyordur. Göz teması olayını biraz açar mısın Can'ım? Ne yapıcaz?mery60 canım ikinizin de anlattıkları bizde de geçerli 1 haftadır biraz daha sakin şükür vurma tırmık bağırma dızırtı emzik uykusuzluk ve aşırı anneye düşkünlük kısaca anlattıklarınız hepsini yaşadık ve buda bir dönem sakinleyince büyüdüğünü hareketlerinin değiştiğini ve algısının daha çok geliştiğini göreceksiniz bu dönemden sonra komutlarınızı çoğaltın yapabileceği herşeyi yaptırın sorumlulukları gelişiyor nacizane fikrim allah bol sabır ve kolaylık versin... bu arada göz temasına da geçin yani göz terbiyesi için yeb biara konuşulmuştu sanki bu konu canım
merycim bizimkiler çok benziyorAyyyyynı!! Sanki Tuna'yı anlattın, zaten bi ara bu manyak ağlama krizini videoya çekip koyacam internete. Böyle bişey olamaz yahu, yer elması boyu dan büyük sinirleniyor. Ben içgüdüsel olduğunu düşünüyorum, yoksa kimse öğretmez çocuğuna vurmayı kırmayı, atmayı.. Bu da bi dönem bence, çünkü mesela geçen ay çığlık atıyordu her şeye, inanılmaz bağırıyordu, şu an hiç çığlık atmıyor. Deniyorlar bizi, çünkü hep yalandan ağlama. Başka seçenek sunsam da kabul etmiyor illa on dakka bi tepinecek yerlerde.. Bende kendi haline bırakıyorum daha sonra kendi gelip sarılıyor. Hani bi program vardı süper dadı diye, hiç izledin mi bilmiyorum oradaki psikolog kadın 2,5 yaşındaki bi çocuk böyle kendini yerlere atınca annesine sinirlenmesine izin ver demişti, susturmaya çalışma sakinleşmesini bekleyip öyle harekete geç demişti. Bende öyle yapmaya çalışıyorum. Aslında gerçekten ile yarıyor. Sabır gösterebilsek düzelecek demek ki..
Ben başladım, ailemin yanındayız, ama Bayram'da döneceğiz. Bol bol kış hazırlığı yapıyorum domates patlıcan reçel kuru muru :)) fırsatı değerlendireyim dedim de annemle iyice aramız açılıyor yaa.. Öyle kavga gürültü yok ama sanki biz angaryaymışız gibi davranıyor, sürekli cümle altları da bi sefzeniş, şikayet.. Çok üzülüyorum Nasıl bu hale geldik diye.. Ne yaptım ki ben ona düşünüyorum.. Bana geçenlerde dedi ki sen evlendin evleneli hiç bi anne kız ilişkimiz olmadı seninle , eşinin çocuğunun üstünde bi hakimiydi kurmuşsun, fanustaki kapatmışsın hiç bişey soramıyorum dedi. Kardeşim de hep korkuyormuş, çok gerginmişim, hep bekliyorlarmış ne Zaman bi sorun çıkacak diye.. Bunları duymak beni o kadar üzdü ki.. Asıl be onlardan manevi destek hiç göremedim. Kızım neden bu kadar gerginsin yada ablacım seni anlıyorum çok yoruluyorsun uykusuzluk çok zor olmalı falan demelerini beklerken bunları söylüyorlarEvet Canım dün sabah döndük.. Sen başladın mı?
Yaa walla tam onu hak ediyorlar tüm her şeyimi yapsınlar diye içimden geçiyor ama içimdeki iyi insan hop dur diyor :) düşüncsesizlik yemin ederim böyle bişi olamaz, ben iyi oldukça ses çıkarmadıkça daha da üstüme geliyorlar.. Salak ben işte
Yaka iğnesiOffffayaz da bi ara girmeden öyleydi çıldıryordım artık ama geçti şimdi daha uyumlu söz dinliyor.. Sadece dışarı çıktığımızda azıtıyor, çarşı pazar mümkün değil değil, her yere saldırıyor..
Sanırım bu bir dönem veya inşallah öyledir.. Başkalarına gitmeme bizde de var ayaz bana bağımlı oldu.. Okula başlamak belki bu yüzden iyi olacak.. Yaka iğnesi bunlar yemin ederm..
Emzik alması kötü bişi mi? Aslında meme bıraktırmak için çok iyi, emziğin bi zararı yok ona da devam etsin bişi olur mu ki?
Dış doktoru ne dedı bu arada?? Gittin mi?
tamam canim az daha odare edeyim zatenhavalr bi sogusa zibindi pantalondu derken çikaramaz beziniBence başlama, yanı kendiliğinden olursa olsun ama eğitim için erken.. Bazı çocuklar Bu aylarda bile çiş diyip tuvalete gitmek istiyor öyle bir isteği yoksa hiç gerek yok eğitime falan.. Bi de bence kademeli olması lazım önce emzirme bitmeli sonra çiş ama bi benim fikrim tabi :))
hahhaah hiç gulecegim yokdu kiz Allah da seni guldursunYaka iğnesiiyi buldun. Emzik iyi de diş yapısını bozar diye korkuyorum. Yoksa en büyük yardımcım emzik. Dişlerim iyiymiş şükür sadece diş Eti çekilmesi varmış, hafif de aşınma olmuş , sıktığımı söyledim, gece aparat tak dedi, ben de gece değil gündüz sıkıyorum bilerek dedim, Ada'm ne yapsın dimi :)) bu arada baktım doktor bana asılmaya başladı, muhabbet falan açıyor, bebeğim var biraz yaramaz da ondan dişlerimi sıkıyorum dedim :)) kih kih kih demek ki hala asılınacak kadar giderimiz var kızlar
merycim bizimkiler çok benziyor
artik bikdim demek istemiyorum Allahin gucune gitmesin ama yildim yoruyldum
ya kendini yere atarken gidip bi kose buluyor , ortada olunca kafayi vuramiyor tabiii
deli diycem ama çokkkk akillliii bunlar :)
az once yatak odamda agliyordu yine ; ben de uzanip yattim, kalkiyor bakiyor ben ona bakinca tekrar yere atiyor kendini
ben gormuyorsam bosa da ugrasmak istemiyor yaniii
ben yapmam ondan inatciyim ama babasi yapiyor ne dese((
esim bu sabah benle kavga etti camin onune sandalyede birakmadim diye , ya bisey olursa ,ayagini dadayip yukselirse kiii yaparda onun için bi sanuiyelik is.. ben bakarmisimn dusen çocugin neyine bakicam yaaa ben nasil yetsiseyimm
yeterki sussun diyor adamm
offf
sizde 1 bende 4 çocuk var :))
ne çilem varmis çek çek bitmiyorrr
tamam canim az daha odare edeyim zatenhavalr bi sogusa zibindi pantalondu derken çikaramaz bezini
benim derdim bezi çikarmak istemesi yoksa el kdr bebeye bez bagalasam nolur baglamasam nolur
daha elimde bez stogum bile varrr:)))
bide senin oglan ne yyeip içiyor da oyle guzel uzamis maasallah
gece emzirmeyi nasilm kestin
bende bi gr bile sut oldugunu sanmoiyorum ama yinede emecem diyor,hiç yutkunmuyor goguslerimde söndü zaten çok oldu belli bos oldugu
emerken de nerdeyse butun memeyi agzina alacak nerresine sigdiriyor o kdr seyi anlamiyorum azgina
offfffff
benimki park yatakdan bi ayagini atiyorda otekine ben yoksam cesaret edemiyorçok fenalar yaa aynen bizim olmadığımız yerlerde nefeslerini boşa harcamıyorlar senin durumun daha zor her yaştan bi çocuk var sende, her birinin dönemi sorunu bambaşka Allah sana sabır versin canım, eşini boşvereceksin sen. O kafa dinlemek için her yolu yapar klasik erkek kafası, Allah korusun fare gibi bizimkiler her delikten girer çıkarlar valla. Tuna park yatağa tırmanıp aşağı indi bugün şok oldum. Nasıl durduracak artık bilmem..
ayyyy kahkaha attimmm gece geceeay ben burayı çok seviyorum yaa hepimiz aynı şeyleri başka başka ifade ediyoruz ya çok komik, bütün memeyi ağzına alacak çiğ çiğ yiyecekler bizi
uyumadan koyarsan direk inecek maalesef uyumasini beklemen lazim bundan sonraçok fenalar yaa aynen bizim olmadığımız yerlerde nefeslerini boşa harcamıyorlar senin durumun daha zor her yaştan bi çocuk var sende, her birinin dönemi sorunu bambaşka Allah sana sabır versin canım, eşini boşvereceksin sen. O kafa dinlemek için her yolu yapar klasik erkek kafası, Allah korusun fare gibi bizimkiler her delikten girer çıkarlar valla. Tuna park yatağa tırmanıp aşağı indi bugün şok oldum. Nasıl durduracak artık bilmem..
Hayır derken göz seviyesine inip ilk başlarda anlaması için gözleri bölertip kaşları çatmak ilk başlarda anlamıyor sonrasında onun yapmak istemediği bişey için annesinin tepkisi olarak beynine kydediyor göz temasını çok sinirli olduğu zamanlarda yapmanın hiç bir anlamı yok ara ara daha az yaramazlıklarında yani onu algılayacağı zamanlarda yapmak gerekli canım umarım anlatabilmişimdir görerek anlamak daha verimli aslında :) göz terbiyesi büyürken çok çok güzel biz öyle büyüdük büyüklerimide öyle büyüttüm şimdi bişey olsa hemen gözüme bakarlarAy Can'ım inşallah dediğin gibi olur, biraz sakin bi çocuk olsun artık yahu.. Yedi bütün evi siniriyle küçük bey :) bu akşam uzun zamandır ilk kez uykudan önce sakince bi oyun oynadık ve ben çok şaşırdım. Kartları, legoları öyle fırlatmadı hayret ettim. Ay umarım düzeliyordur. Göz teması olayını biraz açar mısın Can'ım? Ne yapıcaz?
Zaten bu seminer dönemini bi anlamış değilim ekmeden verecekler diye boş yere okula gönderiyorlar bizi.. Neyse olsun :)Ben başladım, ailemin yanındayız, ama Bayram'da döneceğiz. Bol bol kış hazırlığı yapıyorum domates patlıcan reçel kuru muru :)) fırsatı değerlendireyim dedim de annemle iyice aramız açılıyor yaa.. Öyle kavga gürültü yok ama sanki biz angaryaymışız gibi davranıyor, sürekli cümle altları da bi sefzeniş, şikayet.. Çok üzülüyorum Nasıl bu hale geldik diye.. Ne yaptım ki ben ona düşünüyorum.. Bana geçenlerde dedi ki sen evlendin evleneli hiç bi anne kız ilişkimiz olmadı seninle , eşinin çocuğunun üstünde bi hakimiydi kurmuşsun, fanustaki kapatmışsın hiç bişey soramıyorum dedi. Kardeşim de hep korkuyormuş, çok gerginmişim, hep bekliyorlarmış ne Zaman bi sorun çıkacak diye.. Bunları duymak beni o kadar üzdü ki.. Asıl be onlardan manevi destek hiç göremedim. Kızım neden bu kadar gerginsin yada ablacım seni anlıyorum çok yoruluyorsun uykusuzluk çok zor olmalı falan demelerini beklerken bunları söylüyorlarbeni yargılamak yerine beni anladıklarını göstermelerini istiyorum, hatta bunaları onlara söyledim ama annem sağolsun bundan bile kendine acınacak yada alınacak bi pay bulup çıkardı.. Artık istemiyorum da zaten onunla anne kız muhabbeti.. Sadece onun bunları düşünüp üzülmesini istemiyorum ama her çözüme o kadar kapalı ki.. Bilmiyorum yaa sorun ilte.. Ay çenem düştü Can'ım kusura bakma senin de onca sıkıntın var.
Dış yapısını 4-5 yaşına kadar emerse bozuyor bildiğim kadarıyla ama yine demesine işi bitince şöyle 2-2.5 yaşında onu da bıraktır :) emzik daha kolay sanırım, yok dersin bitti ama meme yok diyemiyorsun çocuk görüyor iki top dondurma gibi duruyorlar gözünün önünde :)))Yaka iğnesiiyi buldun. Emzik iyi de diş yapısını bozar diye korkuyorum. Yoksa en büyük yardımcım emzik. Dişlerim iyiymiş şükür sadece diş Eti çekilmesi varmış, hafif de aşınma olmuş , sıktığımı söyledim, gece aparat tak dedi, ben de gece değil gündüz sıkıyorum bilerek dedim, Ada'm ne yapsın dimi :)) bu arada baktım doktor bana asılmaya başladı, muhabbet falan açıyor, bebeğim var biraz yaramaz da ondan dişlerimi sıkıyorum dedim :)) kih kih kih demek ki hala asılınacak kadar giderimiz var kızlar
Benim oğlan yemekten değil genetik olarak öyle uzun.. Babası uzun ben de Türkiye standartlarına göre uzunum haliyle o da öyle oluyor.. Kilosu Hakan'la aynı ama 13 kilo kaç aydır öyleyiz hiç değişmiyor :))tamam canim az daha odare edeyim zatenhavalr bi sogusa zibindi pantalondu derken çikaramaz bezini
benim derdim bezi çikarmak istemesi yoksa el kdr bebeye bez bagalasam nolur baglamasam nolur
daha elimde bez stogum bile varrr:)))
bide senin oglan ne yyeip içiyor da oyle guzel uzamis maasallah
gece emzirmeyi nasilm kestin
bende bi gr bile sut oldugunu sanmoiyorum ama yinede emecem diyor,hiç yutkunmuyor goguslerimde söndü zaten çok oldu belli bos oldugu
emerken de nerdeyse butun memeyi agzina alacak nerresine sigdiriyor o kdr seyi anlamiyorum azgina
offfffff