Bence de eve gidince direk bıraktırın memeyi senlebende bıraktırıcam kesin eve dönünce ama nasıl bilmiyorum. yeter ki artık bana yapışmasın. emse tamam dicem de sadece oyun oynuyor. ıyyy ıyyyy!!
sevindim canım iyi olmanıza ve bi daha aşıya gerek kalmMamasına. şimdiye kadarki aşılarda huysuzluk dışında hiç bişey olmadı inşallah bunda da olmaz tatlım.Simdi iyiyiz cok sukur canim insallah Begus kolay atlatir bu seferkini
vallahi arada yapmak lazım fırsat varsa. vericen kaynanaya hiç aramıcan naparsa yapsınlar :)) cidden uzun süre insana gaz oluyor böyle zamanlar geçirince. bu tatil ve sonrasında bu eğlence bana çok iyi geldi daha tahammüllüyüm. ne kadar gider bilmemde :)) keşke sende bi tatile çıkabilsenOoohh okudukca ben eglendimsanki bana bile iyi geldi
@vahide1204 C cermelekTiramisu35 gelincikgibi im
kendimdede hal olamdigi için hakanin bezini çikartamadim
arada soruyorum otutiryorum yapmiyor kalkdigi gibi arkami donmeden isiyor
vee bu aksammm bombayi patlattii kaka yapti gozleirme inanamadim
ayazim tesaduf olabilirmi ,yoksa benim oglan yakinda beni dovecekmi bez takiyorum diye
ya o hazirmi bilmiyorum ama ben hiç hazir deilim
lazimlik yikamasini hiç sevmezdim unutmusum bugun hatirladim :)
wc ye oturmz herhalde korkuyor galiba gecenlerde denedim istemedi
simdi bana bi yol osterin, napayim, haliyi pili pirtiyi toplayip saliyimmi meydanaa bez hiç baglamayimmi
alt çiplak lazimlik onunde olunca kendi otururmuki ben sormadan
bugun oturdu biseyler dedi ama altinda bez vardi bende bakmadim geri çikarmadim
sanki ilk gibi sasirdim kaldim çok kuçuk bu velet anlamadimki noluyorrrrr
Kızlar selamlar :)
Evine döndüm bu sabah.. Dün akşam bindik uçağa ayaz uyudu yol boyunca, uçaktan inerken uyandı saat 1 gibi gece sonra da 4e kadar uyuyamadı çocuk koşuşturmaktan.. Arabaya binip Çorum'a gelirken uyudu tekrar çok şükür..
Bugün çok sinir oldum anlatsam inanmazsınız..
Sabah 6.30 gibi evdeydik biz ayaz uyuyordu hemen yatırdım yatağına ben de hemen yattım ne kadar uyusam kardır dedim işe gidene kadar.. Neys 8 buçukta telefonum çaldı, ayaz uyandı haliyle, bi baktım kaynana,.. Biz geldik kapıyı açarmısın dedı. Ben şok tabi, ne kapısı demişim uyku sersemi.. Siz Çorum'a gelmediniz mi dedı geldik dedim, sonra dank etti bublar Çorum'da.. Ben direk eşimin yanına koştum dedim annen niye geldi ben ayazı okula götürcem demiştim.. Görümce dün bana mesaj atmış benim de internetim olmadığı için Almanya'da görmedim.. Eşime de atmış ben seminerleri Çorum'da alcam misafir kabul eder misin diye, o da ablanla konuş öyle demiş..
Senaryo Nasıl? Gelen 3 kişi, Kayınvalide, görünce ve teyzesinin kızı.. Abi bu Nasıl iş yaa??? Sınır küpü oldum, sabah sabah ya sizin ne işiniz var bende, ben yoldan yeni gelmişim evi bok götürüyor, aşırı yorgunum.. Ben şimdi ne yapıyım bunları?? Walla dövesim var yaa çıldırcam burda kalacaklar Bayram'a kadar
Aynen canım sal gitsin artık söyleyecek bezi istemiyor 2 haftaya tamamdır kolay gelsin@vahide1204 C cermelekTiramisu35 gelincikgibi im
kendimdede hal olamdigi için hakanin bezini çikartamadim
arada soruyorum otutiryorum yapmiyor kalkdigi gibi arkami donmeden isiyor
vee bu aksammm bombayi patlattii kaka yapti lazimliga gozleirme inanamadim
ayazim tesaduf olabilirmi ,yoksa benim oglan yakinda beni dovecekmi bez takiyorum diye
ya o hazirmi bilmiyorum ama ben hiç hazir deilim
lazimlik yikamasini hiç sevmezdim unutmusum bugun hatirladim :)
wc ye oturmz herhalde korkuyor galiba gecenlerde denedim istemedi
simdi bana bi yol osterin, napayim, haliyi pili pirtiyi toplayip saliyimmi meydanaa bez hiç baglamayimmi
alt çiplak lazimlik onunde olunca kendi otururmuki ben sormadan
bugun oturdu biseyler dedi ama altinda bez vardi bende bakmadim geri çikarmadim
sanki ilk gibi sasirdim kaldim çok kuçuk bu velet anlamadimki noluyorrrrr
bu aradamery60 bizdede vurma kendini yere atma tormalama vs çok var. acaba bu yaşlarda her bebekte olan bir şey mi yoksa mizacından mı kaynaklı?
aynen anlattığın gibi mesela sinirlenince vurup canımı yakıyor. tırmalarsam vurursam annemin canı yanar bilincinde yani. bunu kimse öğretmedi demekki içgüdüsel bir şey. ama bazen oyun olsun diye de yapıyor. vuruyor tırmAlıyor ve gülüyor. her seferinde olmaz kızım cici yapılır diye gösteriyorum ama pek işe yaramıyor sanırım.
mesela bi de ergen ergen hareketler çıkardı çok garip. diyelimki yapboz yapıyor bir türlü parçayı takamadı diyelim bi fırlatıyor onu sinirle bağırarak ağlamaya başlıyor sonra.
istediği olmayınca Ağlayarak koşup içeri gidiyor ergenler gibi kendini yere atıyor. bunları hiç saymıyorum bile düşün :) acaip bi sinir var bazen anlayamıyorum. biz huzursuz olsak da kendi aramızda bazen, hiç ona yansıtmıyoruz. zaten bunlar dışında gayet mutlu bi çocuk. normal mi acaba yoksa yapısı mı böyle. Tuna da aynı mı?gelincikgibi sen ne düşünüyosun bu kpnuda acaba hepsi mi böyle yoksa karakter meselesi mi?
İyi geçti gibi sankiSagol canim tutuyormus galiba sadece daha yavas karisiyomus vucuda. Oyle bisey dedi iste. Hakanin ishal nasil oldu?
Evet Canım dün sabah döndük.. Sen başladın mı?Seminer başladı döndünüz dimi. Tatil ne çabuk bitti yav.. Hiç gidesim yok okula. Tuna da yırttı kendini sabah sabah. Zaten gece üçten beşe uyumamıştı. Bende perişan olduydum zaten. Tam Zaman'ını bulur zaten.. Ya hiç sabredemiyorum yaa.. Yemek mi uyku mu diye düşünüyorum ve yine UYKU diyorum
Yolculuğunuzun iyi geçmesine sevindim ama canım. Aferin ayazıma :)
Ya ne bitmez yatılı misafirin varmış kardeşim.. Bende çok sinir oldum valla. Yol yorgunusun, kendine gelemeden misafir hem de yatılı.. Sen en iyisi kaynananın önüne koy bütün çamaşırı ütüyü, bide bayram için baklava açsın, bide sarma yapsın, görsün bakalım :))
Aşı macerası sorunsuz geçti çok şükür iki bacak bit de ağızdan Damla verdi, ağladı ama hemen sustu yavrum..gelincikgibi kıyamam bi de aşı olacak yarın uff bu aşılar bi bitseydi bizimde tam bi hafta sonra olucak canım. inşallah kolayca atlatırlar..
kayınvalidenlere şu an senin yerine bayağı bayağı sinir oldum saydırdım.. böyle bi pişkinlik olamaz. sana yazmış cevap alamayınca evet dediğini mi varsaymış? vallahi sinir bastı! allah yardımcın olsun sabır versin ama bi şekilde söylerdim ben olsam. normal bi zaman değilki tatilden gelmişsin halin ortada. hayır bi de teyze kızı ne alaka
Canım ben gece emzirmediğimden beri rahatım, ha uyanmıyor mu yine uyanıyor 1-2 defa ama yanına gidince hemen koyuyor kafayı geri yatıyor.. En azından gece yarısı emzirme olayı kalmadı.. Tabi gündüz öyle değil dakka başı meme dediğin gibi azaltamıyorum da dikkatini farklı yöne de çekemiyorum.. Ben birden bırakıcam sanırım ve karbonat sürmeyi denicem.. İnşallah işe yarar.. Bu süreçten zarar görmesini isteniyorum ama işte başka da Nasıl olur bilmiyorum..Sagol teyzesi ne guzel seyler yazmissin okuyorum aklima geldikce. Iyi bakmaya calisiyorum gelinine ama bu ara o beni mahvediyo. Gecelerimiz felaket artik. Her gece meme birakma karari aliyorum gunduz nasil.birakacagimi dusunup vazgeciyorum. Ayaz kuzuma ne olmus ya oyle. Duru da oyle bi hastalik olmustu 6.hastalik denmisti. Bu farkli demekki. Ne guzel muayene etmis doktor keske hepsi oyle olsa. Duru da ne zaman doktorun odasina girse kacmaya calisiyo hemen. Bagira cagira muayene oluyo zor tutuyoruz.
Offffuyumuyorum kızlar.. tatilde bile böyle yapnadı onca yolculuğa sıcağa yer değişikliğine rağmen. uykuya dalmasında hiç bir zaman problem çıkarmazdı. geç de ollsa kendi kendine uyurdu ama şimdi ağlıyor temas istiyor piş piş istiyor. emziği zinhar çıkarmıyor. gece gündüz ağzında. ağzı kokuyor artık plastik plastik. gece bin kere uyanıyor tekrar dalamıyor. sabahın köründe kalkıyor emziriyorum emmiyorsi sadece ağzında geveliyor ve bu esnada durmadan dönüyor kıpırdıyor elimle oynuyor tırnaklıyor kaşıyor yoluyor ayaklarını sürtüyor. o kadar rahatsız ediyor ki kurt gibi sanki bi yerimi kemiriyor!! insan kendi çocuğundan soğur mu arkadaş valla merhametimi tüketti sürekli itip kakasım geliyor sonra da vicdan azabı duyuyorum tabi. ve sürekli ağlıyor ağlıyor ağlıyorbişey olmadımı kendini yere atıyor bağırıyor bize vuruyor. babasından ve benden başka kimseye gitmiyor. Sabah biraz verelim de dedesine uyuyalım diyoruz yok kapının önünde zırlıyor açmaya çalışıyor. ben zaten en küçük bi sesinde uyanıyorum. dişlerimi sıkmaktan çenem ağrıyor. Bugün diş doktoruna gidiyorum bakalım ne diyecek. . ama kısaca daha kış sezonu açılmadan ailemin yanındayken bile sabrım tükendi bıktım bittim.. gerisini düşünemiyorum..
2 yaş yaklaştıkça çozutma dönemi başlıyor maalesef..bu aradamery60 bizdede vurma kendini yere atma tormalama vs çok var. acaba bu yaşlarda her bebekte olan bir şey mi yoksa mizacından mı kaynaklı?
aynen anlattığın gibi mesela sinirlenince vurup canımı yakıyor. tırmalarsam vurursam annemin canı yanar bilincinde yani. bunu kimse öğretmedi demekki içgüdüsel bir şey. ama bazen oyun olsun diye de yapıyor. vuruyor tırmAlıyor ve gülüyor. her seferinde olmaz kızım cici yapılır diye gösteriyorum ama pek işe yaramıyor sanırım.
mesela bi de ergen ergen hareketler çıkardı çok garip. diyelimki yapboz yapıyor bir türlü parçayı takamadı diyelim bi fırlatıyor onu sinirle bağırarak ağlamaya başlıyor sonra.
istediği olmayınca Ağlayarak koşup içeri gidiyor ergenler gibi kendini yere atıyor. bunları hiç saymıyorum bile düşün :) acaip bi sinir var bazen anlayamıyorum. biz huzursuz olsak da kendi aramızda bazen, hiç ona yansıtmıyoruz. zaten bunlar dışında gayet mutlu bi çocuk. normal mi acaba yoksa yapısı mı böyle. Tuna da aynı mı?gelincikgibi sen ne düşünüyosun bu kpnuda acaba hepsi mi böyle yoksa karakter meselesi mi?
Sorma canım tam delirmelil :))çookkk sinir bozucu yaaa
Nasılsın canım, senin bu misafirler omur torpusu vallah.Sorma canım tam :)))delirmelil :))
Gittiler bugün, yarın bi doğum gününe katılcaz yine görcem orda onları, sonra da pazartesi yine geliyorlar, sonra bayram mecbur biz gidiyoruz yanlarınaNasılsın canım, senin bu misafirler omur torpusu vallah.
Eşin çok şanslı seni bulduğu için yoksa o anneyle çokdan kapıya konurdu:))))
kara basan gibi gorunup duryolar hee :)Gittiler bugün, yarın bi doğum gününe katılcaz yine görcem orda onları, sonra da pazartesi yine geliyorlar, sonra bayram mecbur biz gidiyoruz yanlarınakurtuluşum yok yanı.. Ama eşime dedim bir geceden fazla kalmam annenlerde diye bakalım ne olacak :)
Sen naptın??
Bence başlama, yanı kendiliğinden olursa olsun ama eğitim için erken.. Bazı çocuklar Bu aylarda bile çiş diyip tuvalete gitmek istiyor öyle bir isteği yoksa hiç gerek yok eğitime falan.. Bi de bence kademeli olması lazım önce emzirme bitmeli sonra çiş ama bi benim fikrim tabi :))kara basan gibi gorunup duryolar hee :)
wc egitimiminimi diyon
hiç bisey yapamadim, bezi çikarmayinca yakalayamiyom çis zamanini, bi çikariyomki yeni yapmis oluyir
ama uykudan uyanir uyanmaz koysam yapacak gibi firsatum olnuyor
yani ogle uykusundan temiz kalkiyor bezden anladugum kadariylaa
pazartesi baslayim diyordum ama bayramimi beklesem karar vereemdimm :)
kaçacak bahane ariyom :)
Evet Can'ım senin hormonlar dengesiz olur şimdi, her şeye ağlamak istemen çok normal. Bide neden beni istemiyor diye düşünme, babası senden daha çok ilgilen,yor, gece gündüz beraberler, seni daha az görüyor ondan böyle yapıyordur. Sen kendini üzüp karnındaki yavruyu kötü etkileme, Zaman'la geçecektirCanım Allah kolaylık versin beratta bayram tatilinde ankaradayken uykusu düzene girmişti sabaha kadar kesintisiz uyuyordu evimize geldik sapıttı yine eski düzenine döndü uyanıp ağlıyor her gece sık sık bende de uyumuyor zaten babası uyutuyor onda susuyor sadece geçen gün üzüntüden ağladım berat beni istemediği için bana hiç gelmediği için herşeye ağlayasım geliyor zaten bu ara hormonlardan olsa gerek