Ay bende ilk doğumda epidural istiyordum nasip olmadı. Inşallah bunda nasip olurepidurali nerden veriyolarki Tr de?
buarada katater takiyoalr ( serumdaki gibi ) sanci hissetmeey absalrsan ikinci bi doz yapiyolar
4 cm ken anestesizti çagiriyolar zaten o gelene kadar zaman geçiyor( ben hep gece gittim hastaneye nobetçi ye denk geliyom yani ) anestezist gelip beni oturtup katateri takip gidince açikliga abkiyolar 6 cm falan oluyor,sonra ben uyyorum yari uyur uyanik nst de dag gibi sancilari goruyorum, bisey hisssetmeden .. benim çocuklar 8-9 saat içinde doguyor hastaneye varmamdan itibaren, yani biraz hiçzli gerçekliyor açilma , belki igne yaptirmasam daha çabuk açilir onu bilemem denemeden ama meemnunum epiduralden onu iyi biliyorum : )
TR de sen kendin getriyorsun galiba disardan yada devlet hastaneleri hiç yapmiyoalrdi oyle biseyler vardiAy bende ilk doğumda epidural istiyordum nasip olmadı. Inşallah bunda nasip olur
İyi akşamlar kızlar :)
Bugün sağlık ocağından tahlil sonuçlarını aldım kızlar kanım şükür yükselmiş 12 e çıkmış.
B12 sınırın altındaydı şimdi tam sınırın üstüne çıkmış.
Ayrıca bn kuru kuru kaşınıyorum kızlar ya gebelikte kaşıntısı die bi hastalık oluyormuş sarılığa kadar gidiyormuş bebeği olumsz etkiliyormuş ani ölümlerine sebep olurmuş, bebeğin kakasını yapmasına sebep olurmuş, sıkntılı solunumsuz olmasına sebep olurmuş, erkenden bebeği sezeryanla almalarına sebep olurmuş. Karaciğer değerlerinin yükselmesiyle kendini gösteriyormuş ama iyi tetkikle belli olurmuş normal alerjik bişilerde de kaşıntı olurmuş biraz tedirgin oldum açıkcası gebelik kolestazı die bişi adı. Sizde yada yakınlarında böyle bişi yaşan var mı kızlar ?
Benim annemde gebeliklerinde kaşınırmış erkek kardeşimde daha çok kaşınmış ve doğumdan snra hemen geçmemiş. Ama bnde kaşıntısı ben doğunca hemen geçmiş. Ama annem sürekli sizler gibi dr.a gitmezdik biz diyor annem toplamda 2-3 kere gitmiş dr.a doğum anıda dahil buna. Bu kolestazı dedikleri şey genetikte geçermiş ama annemdeki neymiş kimse bilmiyor dr.a düzenli gitmediği için. Ayrıca kolestazı erkek bebek annelerinde daha fazla hissedilirmiş kaşıntıları fln fazla olurmuş yani. Bunlar netten araştırmalarım benim kendi dr.uma yarın gidicem kaşıntıyı sölicem inş bende böyle bişi çıkmaz bebeğimi fln erkenden almak zorunda kalmayız.
ya canım bu anlattıklarını bırebır görümcem yasadı..ağlardı kaşınmaktan gece gunduz.. yapılan tahlıllerde hıcbırsey cıkmamıstı ama delı gıbı kaşınıyordu...hıc bır krem ılac fayda etmemıstı.. sımdı oglu 2 yasını gectı hala kaşıdığı yerlerın yara ızlerı duruyor herbıryanındaİyi akşamlar kızlar :)
Bugün sağlık ocağından tahlil sonuçlarını aldım kızlar kanım şükür yükselmiş 12 e çıkmış.
B12 sınırın altındaydı şimdi tam sınırın üstüne çıkmış.
Ayrıca bn kuru kuru kaşınıyorum kızlar ya gebelikte kaşıntısı die bi hastalık oluyormuş sarılığa kadar gidiyormuş bebeği olumsz etkiliyormuş ani ölümlerine sebep olurmuş, bebeğin kakasını yapmasına sebep olurmuş, sıkntılı solunumsuz olmasına sebep olurmuş, erkenden bebeği sezeryanla almalarına sebep olurmuş. Karaciğer değerlerinin yükselmesiyle kendini gösteriyormuş ama iyi tetkikle belli olurmuş normal alerjik bişilerde de kaşıntı olurmuş biraz tedirgin oldum açıkcası gebelik kolestazı die bişi adı. Sizde yada yakınlarında böyle bişi yaşan var mı kızlar ?
Benim annemde gebeliklerinde kaşınırmış erkek kardeşimde daha çok kaşınmış ve doğumdan snra hemen geçmemiş. Ama bnde kaşıntısı ben doğunca hemen geçmiş. Ama annem sürekli sizler gibi dr.a gitmezdik biz diyor annem toplamda 2-3 kere gitmiş dr.a doğum anıda dahil buna. Bu kolestazı dedikleri şey genetikte geçermiş ama annemdeki neymiş kimse bilmiyor dr.a düzenli gitmediği için. Ayrıca kolestazı erkek bebek annelerinde daha fazla hissedilirmiş kaşıntıları fln fazla olurmuş yani. Bunlar netten araştırmalarım benim kendi dr.uma yarın gidicem kaşıntıyı sölicem inş bende böyle bişi çıkmaz bebeğimi fln erkenden almak zorunda kalmayız.
sanki burdan biri ilk hamileliğinde yasamıstı boyle bişi ama kimdi hatırlayamadım
kiz litchi ikinmazsan çocuk ordan nasil çikacak sormasi ayip olmazsaa
sanci var yada yok his olaark ( epiduralli yada epiduralsiz , nst de gorunuyor sanci geldigi ) kasilma oldugu anda dr , ebe sana ikinmani soyluyor, onlarin bu diektifleriyle çocuk doguyor baska bi sorunu yoksa
ben oglumda çok fena oksuuryordum, ebe ikin diyordu ama oksurmekden sira glmiyorduki, naptiysam doguma kadar geçmemisti meret .. neyse bi sure sonra ebe bosver ikinmayi oksur demeye basladi : ))), meger oksurunce de rahim kasiliyormus hemde ne kasilma oksuruk kuvvetli olunca
ben uç kere ikindim 4 kg olan oglumun dogmasi için oksurmeleri saymadim tabi : ))
epidurali nerden veriyolarki Tr de?
buarada katater takiyoalr ( serumdaki gibi ) sanci hissetmeey absalrsan ikinci bi doz yapiyolar
4 cm ken anestesizti çagiriyolar zaten o gelene kadar zaman geçiyor( ben hep gece gittim hastaneye nobetçi ye denk geliyom yani ) anestezist gelip beni oturtup katateri takip gidince açikliga abkiyolar 6 cm falan oluyor,sonra ben uyyorum yari uyur uyanik nst de dag gibi sancilari goruyorum, bisey hisssetmeden .. benim çocuklar 8-9 saat içinde doguyor hastaneye varmamdan itibaren, yani biraz hiçzli gerçekliyor açilma , belki igne yaptirmasam daha çabuk açilir onu bilemem denemeden ama meemnunum epiduralden onu iyi biliyorum : )
heheh o daha guzelmis ama çok hapsurmasi lazim bi hapsurmayla çikarmiki çocuk : )Çok iyi yaaa :) bir filmde de kadın hapşırıyodu bebiş doğuyodu
katater dedigimi sirta takiyolarSırttan veriyorlar senin koldan mı?
ya canım bu anlattıklarını bırebır görümcem yasadı..ağlardı kaşınmaktan gece gunduz.. yapılan tahlıllerde hıcbırsey cıkmamıstı ama delı gıbı kaşınıyordu...hıc bır krem ılac fayda etmemıstı.. sımdı oglu 2 yasını gectı hala kaşıdığı yerlerın yara ızlerı duruyor herbıryanındadoğumdan sonrada hemen gecmıstı, erken doğum yada bebekte herhangı bır sağlık sorununa yol açmadı bu durum.. kasma kendını..ve sert kaşımamaya calıs..cok beterdir tahmın edebılıyorum ama az kaldı hıc degılse bu tesellın olsun
Cok haklısın canm ama inan cok korkuyorum , kan veremezken amniosentez yaptrmak zorunda kaldım , başa gelen çekiliyor da korku fena :)Sonunda bebişe kavuşacağını düşün canım :)
Vermez ama o etsiz çiğköftelerin içinde bolca MSG bulunuyor. sinir sistemini tahrip eden berbat bir kimyasal katkı maddesi. bu yüzden canım canın çok istiyorsa az ye. istemiyosa bence hiç yeme :)kızlar etsiz çiğ köfte yemek zarar vermez değilmi
katater dedigimi sirta takiyolar
bi onceki sayfada ilacin etkisi geçince nolcak demislerde onun için demistim,serum daki gibi orda bi açik yol duuruyor dozu yenilemek için
hatta ben ebeye sormustum seezeryanda dami burdan uyusturuyorsunuz diye , evet demisti sadece dozu farkliymis ..
Vermez ama o etsiz çiğköftelerin içinde bolca MSG bulunuyor. sinir sistemini tahrip eden berbat bir kimyasal katkı maddesi. bu yüzden canım canın çok istiyorsa az ye. istemiyosa bence hiç yeme :)
Yok kız o benim kızım 4 yaşında:) ana şekerin çok yüksek çıktı 280. Diyetisyene gönderdi. Oda liste verdi. 1 hafta sonra kontrol olacak. İnşaAllah düşer. Tatlı tatlı yemenin böyle sonucu oluyormuş:) hayırlısı bakalım.Vay ne kadar güzel bişeymiş. Arkada karnını tutan sen misin? Sende de Göbüş yok gibi.
Cok haklısın canm ama inan cok korkuyorum , kan veremezken amniosentez yaptrmak zorunda kaldım , başa gelen çekiliyor da korku fena :)
nerden aldın canım bunları tulumların çok güzelmiş sağlıkla giysin inşAllah paşan :)Sonunda oglan alma diye firliycak karnimdan
Yok kız o benim kızım 4 yaşında:) ana şekerin çok yüksek çıktı 280. Diyetisyene gönderdi. Oda liste verdi. 1 hafta sonra kontrol olacak. İnşaAllah düşer. Tatlı tatlı yemenin böyle sonucu oluyormuş:) hayırlısı bakalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?