2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    138
Kızlar 22 nisanda doğum yaptım. Postpartum kanamam oldu doğum sırasında. Az kalsın rahmimi de alıyorlardı. Sizlerin iç dikişinin 3 katı iç dikişim var. Perişan haldeyim. Bebeğimi bir kere giydirmedim. Bir kere altını almadım. Emzirmeyi de zorunlu yapıyorum ama 15 dakka felan. Mama veriyor annemle eşim. Ağrılarımdan bebeğime sahip çıkamadım, sanırım uzun zamanda çıkamayacağım.
İleri yaş ilk gebelik böyle oluyormuş Malesef, şükür ki doktor iyiyidi, herkes başka doktor olsa rahmi almış olurdu dedi ameliyatta.
Bir de spinalin etkisini atamadım ben hala. Ağrılar perişan ediyor baş ağrısı…
Ne zaman toparlarım bilmem. Kızım dünya güzeli ama dünya gözüyle bakmadım henüz. Allah hepimize kolaylık versin

Kızlar 22 nisanda doğum yaptım. Postpartum kanamam oldu doğum sırasında. Az kalsın rahmimi de alıyorlardı. Sizlerin iç dikişinin 3 katı iç dikişim var. Perişan haldeyim. Bebeğimi bir kere giydirmedim. Bir kere altını almadım. Emzirmeyi de zorunlu yapıyorum ama 15 dakka felan. Mama veriyor annemle eşim. Ağrılarımdan bebeğime sahip çıkamadım, sanırım uzun zamanda çıkamayacağım.
İleri yaş ilk gebelik böyle oluyormuş Malesef, şükür ki doktor iyiyidi, herkes başka doktor olsa rahmi almış olurdu dedi ameliyatta.
Ne zaman toparlarım bilmem. Kızım dünya güzeli ama dünya gözüyle bakmadım henüz. Allah hepimize kolaylık versin
Çok geçmiş olsun 💐 kanamana ne sebep le oluştu sezaryen de mi gerçekleşti

Canım çok geçmiş olsun şuan böyle düşünmen normal ama 5-6 günden sonra toparlayacaksın benim normal sezeryandı ona rağmen ay geçmiyecek çocuğuma bakamıycsm diyordum bende ilk 5 gün bebeğin ne altını ne üstünü değiştiremedim sonra sonra biraz yapabildim şimdi 15 gün inan yeni yeni tam yapıyorum o yüzden hiç üzülme ameliyatın ağır geçmiş ama hadi senin de beş gün olmasın 10 olsun toparlayacaksın bebeğini doya doya seveceksin

Hanimlar emzirip sadece gece mama kullanan var mi ? Geceleri hic uyumuyo doymadigini dusunmeye basladim en azindn gece uyumadan bi kere mama versem belki rahat uyur

Kızlar sütün hızlı gelmesi için şunu yaptım ve işe yaradı dediğiniz yöntemler var mı? Oğlumda ben hiç bişey yapmamıştım. Sezaryen doğumdan ortalama 5-6 saat sonra kolostrum gelmişti. Ama sütün artıp rahat gelmesi üçüncü günü bulmuştu. Ekstra bişey yapmamıştım. Özellikle sezaryen doğum yapan anneler sizlerin tam olarak ne zaman geldi sütünüz?
İlk gün damla damla geldi emseydi tam gelirdi diye düşünüyorum ama emmek istemedi sürekli uyudu ben de ağrılarım yüzünden fazla emziremedim. Bebeğim biraz zayıfladı iki gün hastanede kaldığımız sürede. Dr mama takviyesi önerdi eve gidince sütüm gelmeye başlayınca mama vermek istemedim. Bol komposto içtim ben ilk bebeğimde de hep normal market sütü içince coşuyordu sütüm bunda da işe yaradı. Bir de zaten hastanede diyet yemeği getirdiler hep onlarla beslenmekten sütümün geleceği varsa da gelmedi o iki gün. Yani kendime o kadar güvenmistim ki ilk oğlumu 26 ay emzirdiğim için ama bebekte bitiyormuş her şey. Emme refleksi güçlüyse süt de geliyormuş. Benimki ilk günler sarhoş gibi uyuyordu Allah'tan sarılık olmadık.

Bunu bana biri demişti ikizden daha zor olacak diye doğurunca anladım dediğin gibi ihtiyaçları çok farklı olduğu için zor oluyor büyüğü sürekli dışarı diye ağlıyor ama ben evdekini bırakıp çıkamıyorum valla tek bakmak kolay değil yemeği temizliği yapıyorum ama ne halle yapıyorum sürekli kusup kakalarını taşırıyorlar makina hiç durmuyor sürekli örütlerde yıkanıyor bşrazdan bunları uyutup koltuk halı silmeye gideceğm bazı işleri gece yapıyorum artık
Eğer eşin yardımcı olabilirse çok iyi olur 2 gün evde tek bıraktı eşim beni valla geldiğinde çıldırmıştım artık
Valla eşim yardımcı oluyor ama yalap şalap yani dostlar alışverişte görsün hesabı aynı. Onun tozunu aldığı yeri tekrar alıyorum yoksa içime sinmiyor. Çocukla ilgileniyor ama telefondan oyun açıyor ilgilenmiş oluyormuş öyle. Neyse diyorum hiç yapmamasından iyidir. Çamaşır makinemiz de 10 gündür isyan ediyor habire kusmuklu kakalı çamaşır bitmiyor. Yemeği zaten annem yapıyor ama beyefendi beğenmeyip dışardan söylüyor. Oğlum park istiyor sürekli neyse geçecek geçecek 🥲

Valla eşim yardımcı oluyor ama yalap şalap yani dostlar alışverişte görsün hesabı aynı. Onun tozunu aldığı yeri tekrar alıyorum yoksa içime sinmiyor. Çocukla ilgileniyor ama telefondan oyun açıyor ilgilenmiş oluyormuş öyle. Neyse diyorum hiç yapmamasından iyidir. Çamaşır makinemiz de 10 gündür isyan ediyor habire kusmuklu kakalı çamaşır bitmiyor. Yemeği zaten annem yapıyor ama beyefendi beğenmeyip dışardan söylüyor. Oğlum park istiyor sürekli neyse geçecek geçecek 🥲
Makine bnmde ayni durumda kurutmayla sirayla calisiyolar koca gün mesai 😁 ev isleri zaten bitmiuo basta guzel gidiyodu da bende koyverdim artik yoruldum çünkü eşler yaptim demek icin yapiyolar bence bnmkide aksi gibi surekli mesai de bilincli yaptigini dusunmeye baslicam artik aksm geliyo bnm kafada bi hunim eksik cocuklar uyumus 😂

Telefon oyunlarından nefret ediyorum artık çocuklar tv başında kendi telefonda oyun oynuyor, bende senin gibi düşünüyorum hiç yoktan iyidir bulaşıkları falan öyle halledebiliyorum

Acaba yagli sütu emmedigi icin olabilir mi arkada kalan sut yagli kismi oluyoms o daha faydaliyms oyle duymustm
Kalan sütü de gün içinde veriyorum böyle düşünüp ama doktor zaten 5 dk da o faydalı kısmı alır diyor ısrarla ben 15-20 dk emziriyorum onu da emiyordur diye düşünüyorum yutkunma sesi çişli bez sorunu yok

P Pinarbartu swn sormuştun sanırım gece mama vermeyi değilsen de kusura bakma gece mama veren arkadaş yine de sütünü sağsın ki sütü çekilmesin diye düşünüyorum

Arka sütü alsın diye göğsüm çok şiş ise özellikle sabahları ön sütü sağıp gerisini veriyorum ya da emzirme sonrası sağıyorsam gece onu veriyorum göğsümdekini sağıyorum yani günde 2-3 sağım yapıyorum gerisinde emziriyoeum meme reddi yaşamadım şimdilik ama kilo alma olayından emin değilim perşembe ilk ay kontrolü vsr yazarım buraya

Ben normalde kendi işimi yapıyordum ama şimdi daha uyanık durmaya başladığı için daha zor oluyor ortanca oğlum ilgi istiyor ona da biraz zaman ayırıyorum kız zaten Lgs çalışmamak için sürekli bebeğe bakmak istiyor yemek yine yapılıp ortalık toplanıyor ama silme olayı falan zor ev büyük zaten eşim de bu ara yoğun.
Geçen hafta sonu bebekle veli toplantısına gittik ortanca küsmesin diye portfolyo sunumu falan vardı. Çarşamba da dil bayramı varmış. Kızın mezuniyeti var haziran başında okulda ortasında dışarıda. Sene sonu gösterisi var oğlanın hepsine yetişmek yoruyor. Şu an üç çocukla yalnız da kaldım ve daha gelecek bir sürü kişi var onlara gelen iki çeşit şey getirsin dedim artık.

Hanimlar emzirip sadece gece mama kullanan var mi ? Geceleri hic uyumuyo doymadigini dusunmeye basladim en azindn gece uyumadan bi kere mama versem belki rahat uyur
Ben dün gece uykusuzluğa dayanamadığımdan artık tam da dediğiniz gibi yaptım ve 3 saat uyudu şükür.Ben de dinlenmişim biraz. Önce güzelce emzirdim sonra mama verdim. Hatta onu da tam bitirmedi ama güzelce uyudu.

Bir de kızlar ikinci bebeği doğanlar nasıl hissediyorsunuz? Ben ilk oğlumu ihmal ediyormuş gibi hissetmekten çok üzgünüm ama güçlü durmaya çalışıyorum sütümü korumak için. Yazık 3 yaşında sevmek istiyor kardeşini ama henüz kontrolsüz olduğu için bebeğin üstüne yatıyor, sert seviyor biliyorum sevdiğini ama bebeği korumam gerekiyor. Huyu da değişti kaç gündür daha çok ilgi bekliyor 🥺
Benim de oğlum 3 yaşında mayısta tamamlıyor. Ben de aynı hissediyorum ama normal bunlar. Daha iyi günlerimiz gelir inşallah

kızlar bebeğinizi nasıl uyutuyorsunuz? Benimki memede uyuyor beşiğine koyuyorum kalkıyor birkaç dk içinde kucağıma aldığım an uyuyor tekrar. İki gündür böyle normalde kucağımda pışpışlayıp beşiğe koyuyordum. Hep kucağımda yatmak istiyor bende seviyorum yalan yok ama zarar veririrm yanlışlıkla diye korkuyorum bi de kv den laf yiyorum alıştırdın kucağına diye

Kızlar gaz muhabbetiniz başladı mı?Biz mi erken girdik yoksa gaz olayına?sabahtır karnı gurul gurul yavrumun ağlaya ağlaya içi çıktı

kızlar bebeğinizi nasıl uyutuyorsunuz? Benimki memede uyuyor beşiğine koyuyorum kalkıyor birkaç dk içinde kucağıma aldığım an uyuyor tekrar. İki gündür böyle normalde kucağımda pışpışlayıp beşiğe koyuyordum. Hep kucağımda yatmak istiyor bende seviyorum yalan yok ama zarar veririrm yanlışlıkla diye korkuyorum bi de kv den laf yiyorum alıştırdın kucağına diye
Emdikten sonra göğsüme yatırıp gazını çıkartıyorum o sıra iyice mayışıyor beşiğine öyle koyuyorum diğer türlü dediğiniz gibi hemen gözlerini açıyor.
Bana da diyorlardı bir tanecik bebeğim var zorluğunu ben çekicem alışırsa alışsın dedim bir daha kimse bir şey diyemedi
Büyükler keşke birazcık sussalar ya zaten zor bir dönemi iyice zorlaştırıyorlar

Kucağa alıştırmakla alakası yok ya ben hep yatırdım almadım kucağa ama şimdi kucaktan inmiyor herkes sen yaptın diyor aslında neden ilgilendiriyor onuda anlamıyorum kim bakıyorsa onun derdi halbuki
Bende yatağa koyduğumda uyanıyor üç beş kere tekrarlıyorum yatırmayı
Birde ben şöyle yapıyorum akşam 6-7 den sonra uyumasına izin vermiyorum
10 a doğru uyutmaya çalışıyorum artık ne zaman uyutabilirsem
Ondan sonra 4 e kadar uyuyor 6 saat kadar uyumuş oluyor bu ara abisi arada kalkıyor
Tekrar sabah 6 da ikiside kalkıyor geri yatırmaya çalışıp 8 de son hepimiz uyanmış oluyoruz uyku çok önemli benim için ben hiç uyandırmadım gece emzirmek için kilo artışı iyi diye ellemedim şimdide iyi gidiyor uyusun uyuyabildiği kadar gece

Emerken uyuyor yatiriyorum uyaniyor, tekrar kucakta uyutuyorum, cok nadiren de uykuluyken yatagina koyuyorum emzikle kendi uyuyor bi sansimi deniyorum uyucak mi diye. Ay kucaga alistirdin lafina sinir oluyorum diyenlere de alisacak tabi ihtiyaci var filan diyorum (bence alisma filan yok da iste kime anlatacaksin)

Kızlar gaz muhabbetiniz başladı mı?Biz mi erken girdik yoksa gaz olayına?sabahtır karnı gurul gurul yavrumun ağlaya ağlaya içi çıktı
Bizim 15 gunluklen başlamıştı. Doktor probiyotik damla verdi o iyi geldi

Emdikten sonra göğsüme yatırıp gazını çıkartıyorum o sıra iyice mayışıyor beşiğine öyle koyuyorum diğer türlü dediğiniz gibi hemen gözlerini açıyor.
Bana da diyorlardı bir tanecik bebeğim var zorluğunu ben çekicem alışırsa alışsın dedim bir daha kimse bir şey diyemedi
Büyükler keşke birazcık sussalar ya zaten zor bir dönemi iyice zorlaştırıyorlar
Bir de 7 yıl sonra tüp bebekle oldu ne zorluklar çektim. gidip gelip kucağımdan çekiştiriyor bırak sana alışmasın diye valla bıktım artık

Back
X