2015 Şubat Anneleri

Nasıl normal doğumda ikinma yok ıkınmadan çocuk nasıl cikacak. .ben ilk doğumunu normal yaptım tam doğum ani geldiğinde doktor ikin diyo zaten o zaman sancı geldikçe sen ikiniuosun sancı gidince dinlniyosun 6, 7 ıkınmada cikiyo

dün gece yarısı saat 2 de canım istedi
bugün almaya elim ermedi
alsam zarar verirmi diye düşündüm
bide midye dolma canım istedi
hiç yemedim ama istedi
aşermeninde bi usulü olur
iyice bozuldu tabiatım

Duygu bir ara etsiz çiğ köfte tarifi vermişti evde eşi yapmış çok güzel olmuş belki evde yapılabilir. Midye çok zararlı ama aş erdiriyorsa üç tane falan yiyebilirsin. Ben izmire gidince öyle yapmıştım.

Bi doktr akrabayı aradım diyoki zaten acılma belli bi cm e ulşnca epidural yapılıyo sancı her geldğinde hissedyosun sadce acı hssetmyosun oyüzden ıkınabliyosun rahatca anestezi uzmanı önemli dedi herşeyın belli bi miktar riski var normal doğumunda sezeryanında epiduralnde yoksa epiduralin zararı var dye bişey yok dedi genlde sadce öyle bi söylenti var dedi doğmdan sonra anestezinin olduğu gbi bununda geciçi yan etkileri olabliyo dedi baş ağrısı kaşıntı gibi dedi.sezeryanda olsan yine epidural iste bayılma komple anestezi alınca daha zararlı ne bebeğini gözün görüyo ne ilglenebliyosun dedi...işte bukadar aynen aktardım

Bilmiyorum ki haftalarca süren bişey değildir herhalde. Ama nefes tekniğini falan önceden mi bilmek lazım ki. Bu aralar sorulabilir belki.
hani kasık ve pelvis hareketlerini falan önceden yapıp kasları alıstırmak falan gerekmez mi ki ? dr ye sormadan da bişi yapmak istemiyorum

her doktor yanasmıyor diye biliyorum yalnız epidural normal doguma yanlıs mi biliyorum yoksa

Ezbere konuşmuyorum canım benim. Bazı şeyleri yaşadım. Neyse Allah yardımcımız olsun inşallah Bebişlere sağlıkla kavuştursun.

İyi akşamlar kızlar :)
Bugün sağlık ocağından tahlil sonuçlarını aldım kızlar kanım şükür yükselmiş 12 e çıkmış.
B12 sınırın altındaydı şimdi tam sınırın üstüne çıkmış.
Ayrıca bn kuru kuru kaşınıyorum kızlar ya gebelikte kaşıntısı die bi hastalık oluyormuş sarılığa kadar gidiyormuş bebeği olumsz etkiliyormuş ani ölümlerine sebep olurmuş, bebeğin kakasını yapmasına sebep olurmuş, sıkntılı solunumsuz olmasına sebep olurmuş, erkenden bebeği sezeryanla almalarına sebep olurmuş. Karaciğer değerlerinin yükselmesiyle kendini gösteriyormuş ama iyi tetkikle belli olurmuş normal alerjik bişilerde de kaşıntı olurmuş biraz tedirgin oldum açıkcası gebelik kolestazı die bişi adı. Sizde yada yakınlarında böyle bişi yaşan var mı kızlar ?

Benim annemde gebeliklerinde kaşınırmış erkek kardeşimde daha çok kaşınmış ve doğumdan snra hemen geçmemiş. Ama bnde kaşıntısı ben doğunca hemen geçmiş. Ama annem sürekli sizler gibi dr.a gitmezdik biz diyor annem toplamda 2-3 kere gitmiş dr.a doğum anıda dahil buna. Bu kolestazı dedikleri şey genetikte geçermiş ama annemdeki neymiş kimse bilmiyor dr.a düzenli gitmediği için. Ayrıca kolestazı erkek bebek annelerinde daha fazla hissedilirmiş kaşıntıları fln fazla olurmuş yani. Bunlar netten araştırmalarım benim kendi dr.uma yarın gidicem kaşıntıyı sölicem inş bende böyle bişi çıkmaz bebeğimi fln erkenden almak zorunda kalmayız.

kiz litchi ikinmazsan çocuk ordan nasil çikacak sormasi ayip olmazsaa
sanci var yada yok his olaark ( epiduralli yada epiduralsiz , nst de gorunuyor sanci geldigi ) kasilma oldugu anda dr , ebe sana ikinmani soyluyor, onlarin bu diektifleriyle çocuk doguyor baska bi sorunu yoksa

ben oglumda çok fena oksuuryordum, ebe ikin diyordu ama oksurmekden sira glmiyorduki, naptiysam doguma kadar geçmemisti meret .. neyse bi sure sonra ebe bosver ikinmayi oksur demeye basladi : ))), meger oksurunce de rahim kasiliyormus hemde ne kasilma oksuruk kuvvetli olunca
ben uç kere ikindim 4 kg olan oglumun dogmasi için oksurmeleri saymadim tabi : ))

Dr demeden ıkınma yok dedim ya. Biri ıkınma egzersizinden bahsetti de ondan ıkınma son evre yazdım yazımın tamamı okunursa anlaşılır sanırım.

sanki burdan biri ilk hamileliğinde yasamıstı boyle bişi ama kimdi hatırlayamadım

Mantıklı. Epiduralle zaten bebişin gelişini falan hissediyorsun ama acıyı ağrıyı hissetmiyorsun. Anestezi uzmanı önemli gerçekten. Benim merak ettiğim epiduralin içindekilerin kana karışıp karışmadığı bebişi etkileyip etkilemediğiydi. Eğer bebişe bir zarar vermiycekse uygulanabilir o zaman.

epidurali nerden veriyolarki Tr de?
buarada katater takiyoalr ( serumdaki gibi ) sanci hissetmeey absalrsan ikinci bi doz yapiyolar
4 cm ken anestesizti çagiriyolar zaten o gelene kadar zaman geçiyor( ben hep gece gittim hastaneye nobetçi ye denk geliyom yani ) anestezist gelip beni oturtup katateri takip gidince açikliga abkiyolar 6 cm falan oluyor,sonra ben uyyorum yari uyur uyanik nst de dag gibi sancilari goruyorum, bisey hisssetmeden .. benim çocuklar 8-9 saat içinde doguyor hastaneye varmamdan itibaren, yani biraz hiçzli gerçekliyor açilma , belki igne yaptirmasam daha çabuk açilir onu bilemem denemeden ama meemnunum epiduralden onu iyi biliyorum : )

hani kasık ve pelvis hareketlerini falan önceden yapıp kasları alıstırmak falan gerekmez mi ki ? dr ye sormadan da bişi yapmak istemiyorum

Otururken sık bırak beş dakika yap diyodu gittiğim derste. Bak hatırlamaya başladım :) altımıza tuvaletimizi kaçırmamızı falan önlüyormuş. Bir de tabii kasları çalıştırıyor. Bence en iyi hareket yürüyüş. Aslında temiz bir havuz bulsak hergün yüzsek o daha iyi tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…