Allah beterinden saklasın yaparsın sen :) bitecek gitcek bu dasaol canım fitil kullanmayı sevmiyorum ona canım sıkıldı bi de sabah nasıl kullancam ya erkenden kalkıp işe gidiyorum zaten.. o fitilden sonra brz uzanmak gerekiyor ya önceden uyanıp fitili uygulucam artık
Zararlı olduğunu okumuştum ben bakteri ürüyormuş mu neydiDeneyimli annelerimizzz,forumumuzun sevgili doktoru bebek doğunca hava nemlendiriciye gerek oluyor mu,veya zararı var mı?
Nasıl normal doğumda ikinma yok ıkınmadan çocuk nasıl cikacak. .ben ilk doğumunu normal yaptım tam doğum ani geldiğinde doktor ikin diyo zaten o zaman sancı geldikçe sen ikiniuosun sancı gidince dinlniyosun 6, 7 ıkınmada cikiyoZaten ıkınmak yok. Bunu kim söylüyorsa yanlış bişey. Filmlerde bile ıkın ıkın demişler. Çok yanlış bişey ıkınmak en son evre. Eğer bebiş gelirken çıkmada zorlanırsa yardım amaçlı yoksa normal doğumda ıkınma diye bişey yok.
dün gece yarısı saat 2 de canım istedi
bugün almaya elim ermedi
alsam zarar verirmi diye düşündüm
bide midye dolma canım istedi
hiç yemedim ama istedi
aşermeninde bi usulü olur
iyice bozuldu tabiatım
izne 36.-37. haftada cıkmayı düşünüyorum ben o zaman geç kalmıs olurmuyum bu kurslar için ?
Bi doktr akrabayı aradım diyoki zaten acılma belli bi cm e ulşnca epidural yapılıyo sancı her geldğinde hissedyosun sadce acı hssetmyosun oyüzden ıkınabliyosun rahatca anestezi uzmanı önemli dedi herşeyın belli bi miktar riski var normal doğumunda sezeryanında epiduralnde yoksa epiduralin zararı var dye bişey yok dedi genlde sadce öyle bi söylenti var dedi doğmdan sonra anestezinin olduğu gbi bununda geciçi yan etkileri olabliyo dedi baş ağrısı kaşıntı gibi dedi.sezeryanda olsan yine epidural iste bayılma komple anestezi alınca daha zararlı ne bebeğini gözün görüyo ne ilglenebliyosun dedi...işte bukadar aynen aktardımEpiduralli normal doğum hakkında ne diyorsun canım? Ilk dayanamadığın sancıda diyelim epidural vuruldu sonra epidurali sancı arttıkça artırabiliyorsun ya. Mesela sancı artsa bile çok artırmasak yine hissetsek ama ne çok acı olsa ne de hissin olsak. Bu şekilde olabilir mi ki?
hani kasık ve pelvis hareketlerini falan önceden yapıp kasları alıstırmak falan gerekmez mi ki ? dr ye sormadan da bişi yapmak istemiyorumBilmiyorum ki haftalarca süren bişey değildir herhalde. Ama nefes tekniğini falan önceden mi bilmek lazım ki. Bu aralar sorulabilir belki.
her doktor yanasmıyor diye biliyorum yalnız epidural normal doguma yanlıs mi biliyorum yoksaBi doktr akrabayı aradım diyoki zaten acılma belli bi cm e ulşnca epidural yapılıyo sancı her geldğinde hissedyosun sadce acı hssetmyosun oyüzden ıkınabliyosun rahatca anestezi uzmanı önemli dedi herşeyın belli bi miktar riski var normal doğumunda sezeryanında epiduralnde yoksa epiduralin zararı var dye bişey yok dedi genlde sadce öyle bi söylenti var dedi doğmdan sonra anestezinin olduğu gbi bununda geciçi yan etkileri olabliyo dedi baş ağrısı kaşıntı gibi dedi.sezeryanda olsan yine epidural iste bayılma komple anestezi alınca daha zararlı ne bebeğini gözün görüyo ne ilglenebliyosun dedi...işte bukadar aynen aktardım
açılma 10 cm ı bulduğunda çatala çıkarıyorlar..sancın geldıkce ıkın sancın gıttıgınde bırak dıyorlar..sen zorlamazsan bebek nasıl çıkacak? zaten sancının geldıgı anlar bebegın ayaklarıyla senın göğsüne dayandığı kendını dışarı ıttıgı anlar kı tamda o an senın ona yardım etmen gerekiyor..sadece sancı ıle doğuran gormedım ben :)
bakk bakk ezbere güzel konusuyon merak edıyorum o halınısaka bır yana herkesınkı bırbırınden farklıdır acısıda sancısıda basıdasonuda.. dua edelım ınsaallah...
hayır bır zararı yok..hatta ayın 15 ınde komagene kampanya yapıyor bu cumartesı cıgkofte partısı verıyoruz
epidural ıyı hos ama sancıyı kestıgı ıcın açılma agır ılerlıyor(kı açılmanın en fazla olduğu zaman 5 cm den sonrasıdır..)onunu kesmıs oluyorlar yanı.. bırde epiduralden sonra 2saatın var doğurdun doğurdun doğuramadın yenıden sıddetlı sancılar geliyor..bılemıyorum o hale gelene kadar dayanıp son 1 saatmı dayanamayacaksın? zaten sancıdan delı gıbı bısey oluyoncekılır her halukarda
Benm de hep gece uyumadan aklıma geliyor daralıyorum napıcam die
Nasıl normal doğumda ikinma yok ıkınmadan çocuk nasıl cikacak. .ben ilk doğumunu normal yaptım tam doğum ani geldiğinde doktor ikin diyo zaten o zaman sancı geldikçe sen ikiniuosun sancı gidince dinlniyosun 6, 7 ıkınmada cikiyo
sanki burdan biri ilk hamileliğinde yasamıstı boyle bişi ama kimdi hatırlayamadımİyi akşamlar kızlar :)
Bugün sağlık ocağından tahlil sonuçlarını aldım kızlar kanım şükür yükselmiş 12 e çıkmış.
B12 sınırın altındaydı şimdi tam sınırın üstüne çıkmış.
Ayrıca bn kuru kuru kaşınıyorum kızlar ya gebelikte kaşıntısı die bi hastalık oluyormuş sarılığa kadar gidiyormuş bebeği olumsz etkiliyormuş ani ölümlerine sebep olurmuş, bebeğin kakasını yapmasına sebep olurmuş, sıkntılı solunumsuz olmasına sebep olurmuş, erkenden bebeği sezeryanla almalarına sebep olurmuş. Karaciğer değerlerinin yükselmesiyle kendini gösteriyormuş ama iyi tetkikle belli olurmuş normal alerjik bişilerde de kaşıntı olurmuş biraz tedirgin oldum açıkcası gebelik kolestazı die bişi adı. Sizde yada yakınlarında böyle bişi yaşan var mı kızlar ?
Benim annemde gebeliklerinde kaşınırmış erkek kardeşimde daha çok kaşınmış ve doğumdan snra hemen geçmemiş. Ama bnde kaşıntısı ben doğunca hemen geçmiş. Ama annem sürekli sizler gibi dr.a gitmezdik biz diyor annem toplamda 2-3 kere gitmiş dr.a doğum anıda dahil buna. Bu kolestazı dedikleri şey genetikte geçermiş ama annemdeki neymiş kimse bilmiyor dr.a düzenli gitmediği için. Ayrıca kolestazı erkek bebek annelerinde daha fazla hissedilirmiş kaşıntıları fln fazla olurmuş yani. Bunlar netten araştırmalarım benim kendi dr.uma yarın gidicem kaşıntıyı sölicem inş bende böyle bişi çıkmaz bebeğimi fln erkenden almak zorunda kalmayız.
Bi doktr akrabayı aradım diyoki zaten acılma belli bi cm e ulşnca epidural yapılıyo sancı her geldğinde hissedyosun sadce acı hssetmyosun oyüzden ıkınabliyosun rahatca anestezi uzmanı önemli dedi herşeyın belli bi miktar riski var normal doğumunda sezeryanında epiduralnde yoksa epiduralin zararı var dye bişey yok dedi genlde sadce öyle bi söylenti var dedi doğmdan sonra anestezinin olduğu gbi bununda geciçi yan etkileri olabliyo dedi baş ağrısı kaşıntı gibi dedi.sezeryanda olsan yine epidural iste bayılma komple anestezi alınca daha zararlı ne bebeğini gözün görüyo ne ilglenebliyosun dedi...işte bukadar aynen aktardım
epidural ıyı hos ama sancıyı kestıgı ıcın açılma agır ılerlıyor(kı açılmanın en fazla olduğu zaman 5 cm den sonrasıdır..)onunu kesmıs oluyorlar yanı.. bırde epiduralden sonra 2saatın var doğurdun doğurdun doğuramadın yenıden sıddetlı sancılar geliyor..bılemıyorum o hale gelene kadar dayanıp son 1 saatmı dayanamayacaksın? zaten sancıdan delı gıbı bısey oluyoncekılır her halukarda
her doktor yanasmıyor diye biliyorum yalnız epidural normal doguma yanlıs mi biliyorum yoksa
Hı pardon aynen öyle ilk sancıda ikinilmaz insanlara yanlış bilgi vermeyelim diye yazdım. Ok tatlımDr demeden ıkınma yok dedim ya. Biri ıkınma egzersizinden bahsetti de ondan ıkınma son evre yazdım yazımın tamamı okunursa anlaşılır sanırım.
hani kasık ve pelvis hareketlerini falan önceden yapıp kasları alıstırmak falan gerekmez mi ki ? dr ye sormadan da bişi yapmak istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?