2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 108 49,3%
  • erkek

OY: 103 47,0%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 5 2,3%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    219
Merhaba benim bebegim 2. Ayından beri ciddi atopik dermatitli. Yüzü kıpkırmızı kuruydu kanayacak derecede. Gezmedigimiz doktor kalmadı. kortizonlu, antibiyotik kremler geçici sonuç verdiler, sonra bir aktar buldum bana diyet listesi( emzirdigim icin) ve krem gönderdi onlar bebegime baya iyi geldi. Ekstra atak dönemlerinde bir krem cok iyi geliyordu onu sürüyordum. 9. Ayına kadar bu şekilde idare ettikten sonra alerji testi yaptırdık ve yumurta alerjisi çıktı. Ekstra domates, yer fıstığı, fındık, muza bile az miktarda alerjisi varmış. Zaten aktarın bana verdigi diyet listesinde bunları çıkarmıştık şuan gayet iyi durumda yüzü. Alerji klibiginde en çok gördügüm alerji yımurtaydı bir süre yumurta yedirmeyip emiyorsa sizde aynı şekilde yemeyip deneyebilirsiniz. Bide iki günde bir duş aldırıp bol nemlendirme.. biz çok uğraştık hala arada bir azıcık kızarıyor cocuğumun yanakları, ikinize de çok geçmiş olsun diliyorum. 🌸🌸
Teşekkür ederiz size de gecmis olsun🌸 Evet oğluma 5. Ayda alerji testi yapıldı yumurta sarısı ve beyazına alerjisi çıktı. Sıkı diyet yapmama rağmen vücudu iyilesmedi,yediklerimden kaynaklı bir şekilde vücuduna yumurta giriyor diye düşünüp 8. Ayda sutumu kestim hazır mama ile devam ediyoruz ama vücudu ve yüzü hala kızarık. Doktorumuz 'besin alerjisinden kaynaklı atopik egzama' olabilecegini söyledi. Yumurta alerjisi de genelde 2 yaşına kadar geçermiş. Dediğiniz gibi kortizon içeren krem kullanıyoruz Kızarıklıgi geçiyor ama kaşıntı geçmiyor ne yapacaz bilmiyorum yaz da geliyor kisa kollu giyindiginde her yerini yolup kanatmaya devam edecek😞

Back