İyi akşamlar kızlar :)
Bugün sağlık ocağından tahlil sonuçlarını aldım kızlar kanım şükür yükselmiş 12 e çıkmış.
B12 sınırın altındaydı şimdi tam sınırın üstüne çıkmış.
Ayrıca bn kuru kuru kaşınıyorum kızlar ya gebelikte kaşıntısı die bi hastalık oluyormuş sarılığa kadar gidiyormuş bebeği olumsz etkiliyormuş ani ölümlerine sebep olurmuş, bebeğin kakasını yapmasına sebep olurmuş, sıkntılı solunumsuz olmasına sebep olurmuş, erkenden bebeği sezeryanla almalarına sebep olurmuş. Karaciğer değerlerinin yükselmesiyle kendini gösteriyormuş ama iyi tetkikle belli olurmuş normal alerjik bişilerde de kaşıntı olurmuş biraz tedirgin oldum açıkcası gebelik kolestazı die bişi adı. Sizde yada yakınlarında böyle bişi yaşan var mı kızlar ?
Benim annemde gebeliklerinde kaşınırmış erkek kardeşimde daha çok kaşınmış ve doğumdan snra hemen geçmemiş. Ama bnde kaşıntısı ben doğunca hemen geçmiş. Ama annem sürekli sizler gibi dr.a gitmezdik biz diyor annem toplamda 2-3 kere gitmiş dr.a doğum anıda dahil buna. Bu kolestazı dedikleri şey genetikte geçermiş ama annemdeki neymiş kimse bilmiyor dr.a düzenli gitmediği için. Ayrıca kolestazı erkek bebek annelerinde daha fazla hissedilirmiş kaşıntıları fln fazla olurmuş yani. Bunlar netten araştırmalarım benim kendi dr.uma yarın gidicem kaşıntıyı sölicem inş bende böyle bişi çıkmaz bebeğimi fln erkenden almak zorunda kalmayız.