2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    138
Biberonu tamamen mi kestiniz memeye nasıl dönmeye basladi
Sarılık için hastaneye gittiğimizde emzirme hemşiresine yönlendirdiler o dedi ki biberonu komple kesmen lazım ben bir anda bıraktıramadım tabi de. Önce başlığını değiştirdim zor akan bir başlık taktım sonra arkasından meme verdim baktı memeden daha kolay akıyor biberonu bıraktı

Kızlar bebeğim dün geceden beri çok huysuz bir türlü uyumuyor sürekli ağlıyor canı yanıyormuş gibi. Altı temiz gazını aldık sütte veriyorum ama niye böyle oldu anlamadım bilmediğim başka bişey mi vardır acaba

reklam mı bilemiyorum sterimar yenidoğan diye bir sprey var çok işe yarıyor benimki de öyledir dün doktorumuz gösterdi o spreyle temizle sonra aspiratör ile çek çok rahatlıyor

Kızlar bebeğim dün geceden beri çok huysuz bir türlü uyumuyor sürekli ağlıyor canı yanıyormuş gibi. Altı temiz gazını aldık sütte veriyorum ama niye böyle oldu anlamadım bilmediğim başka bişey mi vardır acaba
Benim ki hafif kolik sıcağa yakın ılık küvete oturt biraz oda işe yarıyor yada sıcağa yakın ılık duş

Nasıl temizlicem bilmiyorum ki serum sıktım birkaç damla o kadar. Aspiratörle mi çeksem zararı olur mu
Serumla olmuyor canım bu sprey bunu bebeği emzirir pozisyona getir sık burnuna deodorant gibi bu ucu burna girecek şekilde bende defalarca serumla temizledim ama hiç temizlenmemiş o kusmular gencinde kalmış hep dün doktor bi temizledi şaşırdım eve geldim bi daha yapmamı söylemişti yaptım doktordakinden daha fazla çıktı

Nasıl temizlicem bilmiyorum ki serum sıktım birkaç damla o kadar. Aspiratörle mi çeksem zararı olur mu
bu sprey özel bir şey hem basınçı düşük kulağa falan zarar vermiyor bebeklere göre basıncı hemde Gebze kadar temizliyor sıkıyorsun 2 dakika bekle bebeği gaz çıkarır gibi koy 2 dakika sonra aspiratörle çek süper temizliyor çocukta hırıltı vardı benim o bile geçti dün tesadüfen bende öğrendim tükürük çıkıp duruyordu ağızından onu söyleyince anladım huzursuzluk sebebini zaten ilk 3 ay çocuklarda burun temizliği çok önemliymiş

Sarılık için hastaneye gittiğimizde emzirme hemşiresine yönlendirdiler o dedi ki biberonu komple kesmen lazım ben bir anda bıraktıramadım tabi de. Önce başlığını değiştirdim zor akan bir başlık taktım sonra arkasından meme verdim baktı memeden daha kolay akıyor biberonu bıraktı
Hangi başlığı aldınız bende biberonu bıraktırmak istiyorum

Dünyayaalışma sürecindeler arada onlarada sancı gelebilir der büyükler birde gazının bittiğinden emin olamayız üç çıkartırsın aslında beş vardır birtürlü çıkmaz emzirme danışmanı söylemişti

Yapıyorum dediklerinizi yaptım zaten evim sıcak battaniye felan birşey örtmüyorum uyurken müslin var üzerinde o da alıp emzirdiğimde normal kıyafetiyle emziriyorum. Sürekli dürtüyorum 10-15 dakika emzirmeye çalışıyorum ama doymuyor ayrıca memeler in yumuşaklığına takmayın diyorlar da bana saçma geliyor belli yani süt az yumuşuyor o yüzden . Ben ilk kızımda da çok uğraşmıştım günlerimi heba etmiştim emmeyince emmiyor çocuklar . Bu oğlum emiyor yine biraz da olsa kızıma göre ama işte doymuyor sütüm az yani çoğaltmak için bir tek sağma yapmadık onu da makinem çok acıtıyor iyi birşey almak lazım almadım ve sağacak vaktim yok okadar gerçekten nasibinde varda çocuklar anne sütünü güzelce alıyor yoksa benimki gibi zar zor üç beş yudum işte
Yine de devlet hastanesinde bir emzirme danışmanına başvurabilirsiniz.

Ben burun temizliği hiç yapmadım ☹️ aslında uyanmak istiyorum burnu tıkalı gibi içine bakınca bir şey göremiyorum ama niyeyse tıkalı olduğuna emin gibiyim. İlk zamanlardaki gibi rahat nefes almıyor, serum fizyolojik var ama daha önce hiç yapmadığımdan yapmaya korkuyorum artık yarın bi deneyeceğim. İnşallah bir zararı yoktur.

Birde yukarıda yazmışlar ama süt ile sertliğin ilgisi olduğunu bende düşünmüyorum benim memelerim normalden daha yumuşak ama sadece anne sütü ile besleniyoruz. Sadece gece sertleşiyor o da emzirme aralığı arttığı için. Gündüz yumuş yumuş yani süt var mı da geçerli kriter olduğunu sanmıyorum. Birde benim bebeğimde hep memede durmak istiyor ama sütüm yetmiyor diye düşünmüyorum M Minnosumm bence sende öyle düşünme bu hem sütü etkiliyor hem de sen daha çok panik oluyorsun. Bebek bu sadece açlık için değil duygusal ihtiyaçları için de memede duruyor 🤷‍♀️ mama içince uyuması sadece doymasi ile ilgili değil ki mama yiyince sindirmeye çalışırken uyuyorlar 🌸 doktor ilk haftalar bize de günde 2 kez mama önerdi ama ben vermedim inat ettim kilo alınca ve sarılığı düşünce aynen böyle devam dedi. Bence siz devlet hastanesine de olsa gidip emzirme danışmanlığı alın özellikle şehir hastanelerinde çok yardımcı oluyorlar

Zaman zaman huysuzlaşıyorlar birde gaz olayında gerçekten bitti diyorsun ama içlerinde o kadar çok gaz var ki 😶 yazık benim çocuğum uyurken bile yapmaya çalışıp ıkınıyor acı çekiyor ☹️ oysa gazını o kadar çıkartıyoruz ki nasıl bu kadar içinde var anlamıyorum 😆 bazen emzirirken bile çığlık atarak ağlayıp sancı cekiyor 🤷‍♀️

Makine bnmde ayni durumda kurutmayla sirayla calisiyolar koca gün mesai 😁 ev isleri zaten bitmiuo basta guzel gidiyodu da bende koyverdim artik yoruldum çünkü eşler yaptim demek icin yapiyolar bence bnmkide aksi gibi surekli mesai de bilincli yaptigini dusunmeye baslicam artik aksm geliyo bnm kafada bi hunim eksik cocuklar uyumus 😂
Ahahahah benimki de oh be işe döndüm sonunda çok şükür diyor 😄 işe giderken o kadar mutlu ki

Telefon oyunlarından nefret ediyorum artık çocuklar tv başında kendi telefonda oyun oynuyor, bende senin gibi düşünüyorum hiç yoktan iyidir bulaşıkları falan öyle halledebiliyorum
Evet maalesef ekran göstermemeye çalıştık 3 yaşına kadar artık kontrollü ekran süresi olabilir diyordum ama babası sağ olsun telefonu eline veriyor bak sustu çocuk diyor.

Back
X