2015 Şubat Anneleri

Hadi gozun aydin

dün gece yarısı saat 2 de canım istedi
bugün almaya elim ermedi
alsam zarar verirmi diye düşündüm
bide midye dolma canım istedi
hiç yemedim ama istedi
aşermeninde bi usulü olur
iyice bozuldu tabiatım
Ha ha benimde nerde luzumsuz bise varsa canm inu istiyo luzumsuz zmnlarda

Anladım insan kendini hazırlamalı bilinçli bir şekilde gitmeli diyosun sanırım.

bır ınsan normal doğumdan korkuyorsa zorlamama taraftarıyım... cunku herşeyı anne yapıyor..yanındakıler sadece telkın verıyor..butun yuk annede ... ınanın kımse olamasada bır kadın doğurabılır.... ha tabıkı ıkınmayı doktor veya ebe söyluyor... bu arada sancın gelınce zaten ıkınmak ıstıyorsun otomatıkman .. o yuzden bırazda karşıyım epidurale..sancıyı kesıyor.... zamanı ıyı ayarlamak lazım... açılmaların 7 cm ise epidural anneyi zorlar ...

Epiduralli normal doğum hakkında ne diyorsun canım? Ilk dayanamadığın sancıda diyelim epidural vuruldu sonra epidurali sancı arttıkça artırabiliyorsun ya. Mesela sancı artsa bile çok artırmasak yine hissetsek ama ne çok acı olsa ne de hissin olsak. Bu şekilde olabilir mi ki?

Yaaa cnm benimde biraz kaşıntı var doktora sorsam mı? Senin nasıl anlaşıldı? İdrar tahlilinde çıkar mı yoksa mantar falan mı oldm
Kizlar benimde rahim agzi mi vajina girisi iste orda bugun arada bir gelen minicik kasintim var dr a sormadim simdi vajinal muayene ister diye.akinti yok.drlar nasil yapiyo muayeneyi ve ne tedavi veriyo

hiboru devlet ödemiyor sadece bir kutusunu ödüyor. her ilaç öyledir aylık yazılır ama bu iğne lanet bir şey diğer kutular cebinden çıkıyor. birde her defasında 16 tl fark ödüyorum.

Tüh benimki cleaxne aile hekimi 9 kutu yazıyor,aman az kaldı Allah kurtarsın sağlıkla bizi inşallah :)

Bütün kitapları bitirdin bu da yeni demek yetişemem o kadar sanırım :) daha bebeğinizi beklerken sizi neler bekleri bitiremedim. Sonra mucizeler var :)
gecen gun hastaneye götürdüm okudugum kitaplardan birini..arkadasım aldı eline kitabı sorular sormaya basladı sözlü sınav oldum yıllar sonra :) teorik tamam bakalım pratikte nasıl olacaksın diyor :)

EE ne yapcaz öyle sap sap tavana mı bakıcaz?
sadece sancı ile mi çıkacak biz çaba sarfetmeyecek mıyız?
benım tembel sanki içerde çıtı çıkmıyor. sanmıyorum kendısı çıksın.
açılma 10 cm ı bulduğunda çatala çıkarıyorlar..sancın geldıkce ıkın sancın gıttıgınde bırak dıyorlar..sen zorlamazsan bebek nasıl çıkacak? zaten sancının geldıgı anlar bebegın ayaklarıyla senın göğsüne dayandığı kendını dışarı ıttıgı anlar kı tamda o an senın ona yardım etmen gerekiyor..sadece sancı ıle doğuran gormedım ben :)
bakk bakk ezbere güzel konusuyon merak edıyorum o halını saka bır yana herkesınkı bırbırınden farklıdır acısıda sancısıda basıdasonuda.. dua edelım ınsaallah...
kızlar etsiz çiğ köfte yemek zarar vermez değilmi
hayır bır zararı yok..hatta ayın 15 ınde komagene kampanya yapıyor bu cumartesı cıgkofte partısı verıyoruz
epidural ıyı hos ama sancıyı kestıgı ıcın açılma agır ılerlıyor(kı açılmanın en fazla olduğu zaman 5 cm den sonrasıdır..)onunu kesmıs oluyorlar yanı.. bırde epiduralden sonra 2saatın var doğurdun doğurdun doğuramadın yenıden sıddetlı sancılar geliyor..bılemıyorum o hale gelene kadar dayanıp son 1 saatmı dayanamayacaksın? zaten sancıdan delı gıbı bısey oluyon cekılır her halukarda

Geçmiş olsun cok kişiye oluyor üzülme inş hemencecik geçer
saol canım fitil kullanmayı sevmiyorum ona canım sıkıldı bi de sabah nasıl kullancam ya erkenden kalkıp işe gidiyorum zaten.. o fitilden sonra brz uzanmak gerekiyor ya önceden uyanıp fitili uygulucam artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…