ben sürekli değil de arada bi yapıyorum son sayfada ben de cok duygulanmıstım :)
Hadi gozun aydinGittim doktora . 1480 gr olmuş. Herşey çok normal çok güzel dedi. YaşadıklarımındAn bahsettim. Normal sığmıyor artık,geriliyor dedi. Çok hareketli ve bazen aşağıya iniyor dedim. Şuanki duruşu iyi dedi. 20 gün sonra gel dedi.
Ha ha benimde nerde luzumsuz bise varsa canm inu istiyo luzumsuz zmnlardadün gece yarısı saat 2 de canım istedi
bugün almaya elim ermedi
alsam zarar verirmi diye düşündüm
bide midye dolma canım istedi
hiç yemedim ama istedi
aşermeninde bi usulü olur
iyice bozuldu tabiatım
ben de istiyorum o dersleri ama bi denk getiremedim h.içi pek mumkun olmuyor hsonu da yapacak bişi cıkıyor illa kiBen daha önce bir derse katılmıştım ama unutmayı seçtim orda öğrendiklerimişimdi yeniden bir araştırıcam tobb da eğitim var sanırım.
Anladım insan kendini hazırlamalı bilinçli bir şekilde gitmeli diyosun sanırım.
ben sürekli değil de arada bi yapıyorum son sayfada ben de cok duygulanmıstım :)
yok değil canım sevda salihoğlu dursun diye bi kadının kitabıBu kitap Ayşe önerin kitabı mı? Geçen diğer kitaplar ağır oldu diye Ayşe önerinkini almamıştım :)
ben de istiyorum o dersleri ama bi denk getiremedim h.içi pek mumkun olmuyor hsonu da yapacak bişi cıkıyor illa ki
bır ınsan normal doğumdan korkuyorsa zorlamama taraftarıyım... cunku herşeyı anne yapıyor..yanındakıler sadece telkın verıyor..butun yuk annede ... ınanın kımse olamasada bır kadın doğurabılır.... ha tabıkı ıkınmayı doktor veya ebe söyluyor... bu arada sancın gelınce zaten ıkınmak ıstıyorsun otomatıkman .. o yuzden bırazda karşıyım epidurale..sancıyı kesıyor.... zamanı ıyı ayarlamak lazım... açılmaların 7 cm ise epidural anneyi zorlar ...
izne 36.-37. haftada cıkmayı düşünüyorum ben o zaman geç kalmıs olurmuyum bu kurslar için ?Ben de şimdi değil izinli olduğumuzda gideyim diyorum. Off daha şu iğneyi sorucam doktora. Akciğer geliştirici iğneyi.
Teşekkür ederim cnm cvp yazdığın için biraz olsun rahatladım:)
yok değil canım sevda salihoğlu dursun diye bi kadının kitabı
Kizlar benimde rahim agzi mi vajina girisiYaaa cnm benimde biraz kaşıntı var doktora sorsam mı? Senin nasıl anlaşıldı? İdrar tahlilinde çıkar mı yoksa mantar falan mı oldm
Çok alerjik bünyesi olursa zaten odası da hergün steril olacağı için o zaman Dr a sorulup alınabilir. Şimdiden gerekli mi diyosan bence şimdiden gerekli değil.
hiboru devlet ödemiyor sadece bir kutusunu ödüyor. her ilaç öyledir aylık yazılır ama bu iğne lanet bir şey diğer kutular cebinden çıkıyor. birde her defasında 16 tl fark ödüyorum.
gecen gun hastaneye götürdüm okudugum kitaplardan birini..arkadasım aldı eline kitabı sorular sormaya basladı sözlü sınav oldum yıllar sonra :) teorik tamam bakalım pratikte nasıl olacaksın diyor :)Bütün kitapları bitirdin bu da yeni demekyetişemem o kadar sanırım :) daha bebeğinizi beklerken sizi neler bekleri bitiremedim. Sonra mucizeler var :)
açılma 10 cm ı bulduğunda çatala çıkarıyorlar..sancın geldıkce ıkın sancın gıttıgınde bırak dıyorlar..sen zorlamazsan bebek nasıl çıkacak? zaten sancının geldıgı anlar bebegın ayaklarıyla senın göğsüne dayandığı kendını dışarı ıttıgı anlar kı tamda o an senın ona yardım etmen gerekiyor..sadece sancı ıle doğuran gormedım ben :)EE ne yapcaz öyle sap sap tavana mı bakıcaz?
sadece sancı ile mi çıkacak biz çaba sarfetmeyecek mıyız?
benım tembel sanki içerde çıtı çıkmıyor. sanmıyorum kendısı çıksın.
bakk bakk ezbere güzel konusuyon merak edıyorum o halınıKendimizi sıkmıycaz. Nefesimizi tutmıycaz. Bakma böyle konuşuyorum ama üçbuçuk atıyorum ben deaçılma olana kadar zaten bebiş yerinde duruyor. Açılmalar olurken ağrılar dalga dalga geliyor o ağrı geldiğinde nefesimizi doğru alıcaz. Sonra zaten ağrı geçiyor geçince tavana da bakabilirsin istediğini de yapabilirsin
hayır bır zararı yok..hatta ayın 15 ınde komagene kampanya yapıyor bu cumartesı cıgkofte partısı verıyoruzkızlar etsiz çiğ köfte yemek zarar vermez değilmi
epidural ıyı hos ama sancıyı kestıgı ıcın açılma agır ılerlıyor(kı açılmanın en fazla olduğu zaman 5 cm den sonrasıdır..)onunu kesmıs oluyorlar yanı.. bırde epiduralden sonra 2saatın var doğurdun doğurdun doğuramadın yenıden sıddetlı sancılar geliyor..bılemıyorum o hale gelene kadar dayanıp son 1 saatmı dayanamayacaksın? zaten sancıdan delı gıbı bısey oluyonEpiduralli normal doğum hakkında ne diyorsun canım? Ilk dayanamadığın sancıda diyelim epidural vuruldu sonra epidurali sancı arttıkça artırabiliyorsun ya. Mesela sancı artsa bile çok artırmasak yine hissetsek ama ne çok acı olsa ne de hissin olsak. Bu şekilde olabilir mi ki?
Geçmiş olsun cok kişiye oluyor üzülme inş hemencecik geçerAyy doktorum aradı az önce tahlil sonuclarim çıkmış vajinal enfeksiyon varmış fitil kullanacakmisim hem de günde 2 kez ya pffffpffff
saol canım fitil kullanmayı sevmiyorum ona canım sıkıldı bi de sabah nasıl kullancam ya erkenden kalkıp işe gidiyorum zaten.. o fitilden sonra brz uzanmak gerekiyor ya önceden uyanıp fitili uygulucam artıkGeçmiş olsun cok kişiye oluyor üzülme inş hemencecik geçer
Benm de hep gece uyumadan aklıma geliyor daralıyorum napıcam diebende hem normalden hemede sezeryandan korkuyorum gün geçtikte korkularım coğaldı napacam bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?