nasılsın canım
ya bir kaç şey sorucam tek tek sorayım .. 5+5 im kese gözüktü fakat bebek gözükmedi .. Normal mi
iyiyim tatlım sen de iyisindir inşallah?
Evet bence çok normal. Benim kızda 6+0da kese görünmüştü, 7+3te bebek görünmüştü.
Hele de karından baktırdıysan çok çok normal. Ama vajinal usg.de bile görünmemesi normal bence şu an.
ohh valla içim rahatladı evet karından baktırdım vajinal teklif etti ama kabul etmedim .. 2 hafta daha beklerim sonuçta .. Bu arada doktor değiştiriyorum idrar tahlillerimde kan rastlandı normal dedi ilaç kullanma dedi aklım karıştı ... Bir doktora daha görünücem
kızlar ben anlamadım bu işi keseyi görüp bebeği görmemek ne demek oluyo. Zaten önce kesenin gözükmesi gerekmiyomu..
ohh valla içim rahatladı evet karından baktırdım vajinal teklif etti ama kabul etmedim .. 2 hafta daha beklerim sonuçta .. Bu arada doktor değiştiriyorum idrar tahlillerimde kan rastlandı normal dedi ilaç kullanma dedi aklım karıştı ... Bir doktora daha görünücem
canım yanlış hatırlamıyorsam biraz fazla kilo da vardı dimi sende ben gibi? Bana da dr karından zor görünür demişti, çünkü karın duvarım kalınmış.
Belki de vaginal baktırsan görünürdü de, ama içine sinen neyse kesinlikle o şekilde muayene olmakla çok iyi yapmışsın.
Peki idrar tahlilinde eritrosit mi var? Kan derken?
kızlar ben anlamadım bu işi keseyi görüp bebeği görmemek ne demek oluyo. zaten önce kesenin gözükmesi gerekmiyomu..
benim de sat a göre 6 haftalık haftasonu dr ya gittik sadece keseyi gördü bebek için 2 hafta sonra gel dedi. Karından baktırdım bendenormalmiş böyle olması canım
evet o var .. Nedir bu önemli birşey midir vajinal ultrasonuda kalp atışı varmı diye kullanıcaktı kabul etmedim
evet mesela bazı hamileiklerde ikisi aynı anda gözüküyor bende anlıyamıyorum
evet mesela bazı hamileiklerde ikisi aynı anda gözüküyor bende anlıyamıyorum
Evet canım önce kese görünür sonra bebek. Ama mesela biraz beklemişsindir dr.a gitmek için benim gibi, ikisini birden görürsün. Ben bu seferki gebelikte 6+3 te gittim, vajinal de bakılınca hem keseyi hem bebeği tek bir muayenede gördük. (malum 1 düşük bir sağlıklı bebek, arada da smeardi polipti 40bin kez vajinal muayene olduğum için ben vajinal muayeneden pek korkmuyorum)
vay anasını bilmiyodum yaaa biz sadece keseyi gördük. temmuz ilk hafta gidicez o zaman ikisini birlikte görücez kısmetse öylemi
doktora ne kadar erken gittiğinizle alakalı, bir de geç döllenme geç yumurtlama varsa onla alakalı.
çünkü bu 5+5, 6+3, 7+6 gibi hafta+gün hesaplamaları hep 28 günde adet görüldüğü var sayılarak hesaplanır. Ama daha kısa periyotta döngüsü olanların bebekleri aslında daha büyüktür, daha uzun döngüde görenlerin daha geridedir.
Farklılıklar bundan.
sata göre bugun 6+3 üm yani keseyle arada 5 gün var .. Durun yükleyebilirsem mercimeği yüklüyeyim
Ve adet döngüm uzun günü gününe olmazdım
Tabi tabi canım. Şimdi önce kese, sonra kese içinde bebek ve onun kalp atışı. Kese hep orda durucak yani. Hani amniyon sıvısı oluyor o kesenin içinde, sıvının içinde de bebek yüzüyor ya. Hani suyum geldi diyorlar ya doğumda.
İşte doğumda ya o kese yırtılıyor yada sızdırıyor su geliyor doğum başlıyor, yada doktor patlatıyor keseyi doğumu başlatıyor. O kese bu kese :)
6+1 oldum bende,ayın 30 unda gideceğim tekrar 7+1 olunca yani..keseyi görmüştüm en son 4+4 iken..şimdi de inşallah hem bebeğimi görürüm hem de kalp atışlarını yarabbiiiimmmm beklemek çok sıkıcı hele ki diyarbakır sıcağında peeeffffff:18::18: