MerhabaArkadaşlar aranızda hala âdet görmeyen var mı ben 7 aydır olmuyorum sorun ben de mi acaba
haftasonu benim kızımda ateşliydi bende dişine bağladım ikincisini çıkarıyordu meğer üşütmüş dikkat edin baya ilaç falan verdi doktor iki gündür kusmaktan harap oldu bebeğimmerhaba anneler.kızımın ilk dişi cıktı :) aslında dün farkettim adişi.parmağımı ıssırınca elime sert keskin birşey geldi. ne güzel sorunsuz dişini cıkardı kızım derken bugun güne huysuzluk ve ateşle başladık. calpol verdim ateşi düştü neşesi tekrar yerine geldi.akşamüstü yine ateşi yükseldi 38.6 oldu.birde bi huysuzluk ağlama halleri.yine calpol verdim düştü.simdi uyuyo gece ya ateşi yükselirse farketmezssem diye korkuyorum.bu ateş sizce kaç gün sürer?
ben ilk çocuğumun doğumundan yaklaşık bir sene sonra taktırdım üç sene spiralle korundum.korunma açısından çok iyi kafan rahat oluyor.ama bir süre sonra bende ilişki sonrası kanama olmaya başladı ben de çıkarttım geçti sonra. ama genel anlamda memnundum.Kızlarr nasılsıniz görüşmeyeli, bebisler nasıl? Size bi sorum olcak doğumdan sonra spiral taktiran oldu mu? Ya da daha önce taktırms olan var mı?
Yirimmm :*Kızlarr nasılsıniz görüşmeyeli, bebisler nasıl? Size bi sorum olcak doğumdan sonra spiral taktiran oldu mu? Ya da daha önce taktırms olan var mı?
Canım bizde de laktoz alerjisi var, ilk 6 ay anne sütü+pregomin verdim, su an 7 ay 24 günlüğüz, 6 ayı doldurunca ek gıdaya başladım, ek gıdaya geçtiğinden beri mama vermiyorum çünkü vakit kalmıyor, sabah 7-7:30 gibi anne sütü, 9-9:30 arası kahvaltıda bir haşlanmış yumurta sarisi, bir tatlı kaşığı kadar pekmez, 1-2 zeytin, bir tüm ceviz(cam rendede toz yapıyorum),biraz ekmek içi,ihlamurla islatiyorum,bazen rezene demliyorum onunla islatiyorum, bazen de sade ılık su döküyorum; 10:30-11 gibi uyur o zaman emiyor, 2-2:30 arası çorba veriyorum, bazen unlu bi çorba yapıyorum, kavrulmuş unun var ona su ekliyorum tel sehriye yada pirinç atıp pişiriyorum biraz zeytinyağı ekliyorum, sehriye yaptıysam kasigin ucunda az bişey kuru nane atmaya başladım,bazı günler de sebze çorbası yaparım, ona da zeytinyağı döküyorum, corbasina göre Icine sehriye pirinç irmik falan atabiliyorum,sonra 3:30-4 arası yine emiyor uyuyor, kalkınca meyve rendesi veriyorum, bazen Icine az bişey ceviz katıyorum bazen de buğday ruseymi, 8:30-9 gibi de pirinç unuyla muhallebi yapıyorum, yine ona da bazen pekmez döküyorum bazen irmikle pişiriyorum bazen biraz meyve karistiriyorum, o şekilde cesitlendirmeye çalışıyorum,gece de çok şık kalkan bi bebek olduğu için gece sürekli emer o yüzden gece bişey vermem, benim akşam öğünum tek cesit hergün pirinç unu vermek zorunda kalıyorum, aslında istemiyorum ama verecek başka bişey bulamadım kasik manalarina baktım ben de ama onlar da sütlü sen nasıl verdin onlrin da diyeti var mi,Herkese iyi gecelee uykusuz anneler. :) aramızda alerjik bebeği olan aneler günlük verdiğiniz ek gıda yemek listesini yazabilirmisiniz benim bebegimde süt ürünlerine karşı alerjisi var. pregomin as ile kasik maması verebiliyorum. Öneriye ihtiyacım var
Merhaba anneler,
bebişlerinizin uyku düzeni nasıl biz son 1 haftadır gündüz uykularını çok azalttık gece uykusuna da 9 gibi geçerken şimdi 11 lere kadar duruyor. anlamadım neden? sizlerde durum nasıl
bizimde hala dişimiz yokMerhaba canim
Bizim uykumuz aylardir ayni
Gunduz 1 veya 2 kere yarimsar saat uyuruz
Gece uykumuzada 18 de yatar sabah 6bucuk 7 gibi uyaniriz
Dis cikartirken veya sonrasinda duzen degisirler derler ama dogru mu bilmem. Cunku daha disimiz yok
merhaba,merhabalar
benim de 28 mayıs doğumlu bir oğlum var..
şimdiye kadar yazılanları okuyamadım malım sayfalar çok fazla olunca..
ev temizliğinde hangi ürünleri kullanıyorsunuz? oğlum sürüne sürüne evi gezmeye başladı artık ve ben çamaşır suyu yüzey temizleyici vs kullanmak istemiyorum?
bir de ben hala yumurta vermeye başlamadım alerji yapmasından korktuğum için
siz kahvaltıda neler veriyorsunuz bebeklerinize? hatta sabah öğle ve akşam öğünlerini de paylaşabilir misiniz kısaca?
bu arada ben sabah kendi yaptığım bisküviyi ıhlamur ya da yoğurtla sulandırıp veriyorum sabah
öğlen çorba (genelde tarhana kemik suyuyla) + yoğurt
akşam pirinç unundan muhallebi yapıyourm
ya sabah bisküviden önce ya da akşam muhallebinin içine karıştırarak pekmez veriyorum
öğle ve akşam arasında da meyve saatimiz var elma / muz/ mandalina
bir de bi arkadaş sormuş akşam 8-en geç 9 da uyumuş oluyor sabah 6-6.30 da kalkıyoruz
ama gündüz uykuları çok kısa 3 yada 4 sefer 30-40dk maalesef ne yaptıysam uzatamadımbu konuda yardıma benim de ihtiyacım var ....
(aynı sorular sorulmuş olabilir ama çok sayfa olunca bebekle okuyamadım hepsini kusura bakmayn aynı şeyleri yeniden sorduysam)
yulaf ve keçiboynuzu ununu tazedirekt ten aldım. Keçi boynuzu unu bildiğimiz keçiboynuzunun un hali pekmez gibi vitamin deposu bebeşinizin yemediği şeylere koyarak tatlandırabilirsiniz.cevabınız için teşekkür ederim
ben hiç mama vermedim şimdiye kadar..
yulafı nerden bulabilirim ayrıca keçiboynuzu ununu da ilk kez duydum bu nedir bilgi verir misiniz?
bir de kıymayı kavurarak mı ekliyorsunuz çorbaya?
bi çorba tarifi de verebilir misiniz rica etsem?
ben kizim 3 aylik oldu adet olmustum ve normaldi.. bi degisiklik yoktu..Arkadaslar uzun zamn sonra adet oldum ama pek adet gibi degildi lekelenme 3 gun surdu ve bitti. Sizde nasildi duzelmesi zamn alack heralde
Cevap verdigin icin tesekkurler canim benim adet lekelenme seklindeydiben kizim 3 aylik oldu adet olmustum ve normaldi.. bi degisiklik yoktu..
Ben 3 aylıkken oldum ilk 4 ay baya fazla kanamam vardı bu ay 4 gün erken oldum ve baya azdıCevap verdigin icin tesekkurler canim benim adet lekelenme seklindeydi
Okurken bile heyecanlandım. Benim kızımın süt alerjisi var ve malesef çok zor yemek yediriyorum. BEnde yarndan itibaren çorba ekleyeceğim menüsüne.şimdilik günde 3 defa kaşık maması veriyorum. aptamilin 7 tahilli alerjik bebekler için kaşık maması var kahvaltısı ve gecesi var onlardan veriyorum. bir problem olmadı. makarnalutfen diye bi siteden sütsüz yogurtsuz yumurtasız tarhana var ondan sipariş ettim. deneyenler çok memnun. onu deneyeceğim. geceleri benim bebeğimde çok sık kalkıyor emziriyorum ama sütüm çok azaldıCanım bizde de laktoz alerjisi var, ilk 6 ay anne sütü+pregomin verdim, su an 7 ay 24 günlüğüz, 6 ayı doldurunca ek gıdaya başladım, ek gıdaya geçtiğinden beri mama vermiyorum çünkü vakit kalmıyor, sabah 7-7:30 gibi anne sütü, 9-9:30 arası kahvaltıda bir haşlanmış yumurta sarisi, bir tatlı kaşığı kadar pekmez, 1-2 zeytin, bir tüm ceviz(cam rendede toz yapıyorum),biraz ekmek içi,ihlamurla islatiyorum,bazen rezene demliyorum onunla islatiyorum, bazen de sade ılık su döküyorum; 10:30-11 gibi uyur o zaman emiyor, 2-2:30 arası çorba veriyorum, bazen unlu bi çorba yapıyorum, kavrulmuş unun var ona su ekliyorum tel sehriye yada pirinç atıp pişiriyorum biraz zeytinyağı ekliyorum, sehriye yaptıysam kasigin ucunda az bişey kuru nane atmaya başladım,bazı günler de sebze çorbası yaparım, ona da zeytinyağı döküyorum, corbasina göre Icine sehriye pirinç irmik falan atabiliyorum,sonra 3:30-4 arası yine emiyor uyuyor, kalkınca meyve rendesi veriyorum, bazen Icine az bişey ceviz katıyorum bazen de buğday ruseymi, 8:30-9 gibi de pirinç unuyla muhallebi yapıyorum, yine ona da bazen pekmez döküyorum bazen irmikle pişiriyorum bazen biraz meyve karistiriyorum, o şekilde cesitlendirmeye çalışıyorum,gece de çok şık kalkan bi bebek olduğu için gece sürekli emer o yüzden gece bişey vermem, benim akşam öğünum tek cesit hergün pirinç unu vermek zorunda kalıyorum, aslında istemiyorum ama verecek başka bişey bulamadım kasik manalarina baktım ben de ama onlar da sütlü sen nasıl verdin onlrin da diyeti var mi,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?