2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Herkese iyi gecelee uykusuz anneler. :) aramızda alerjik bebeği olan aneler günlük verdiğiniz ek gıda yemek listesini yazabilirmisiniz benim bebegimde süt ürünlerine karşı alerjisi var. pregomin as ile kasik maması verebiliyorum. Öneriye ihtiyacım var

haftasonu benim kızımda ateşliydi bende dişine bağladım ikincisini çıkarıyordu meğer üşütmüş dikkat edin baya ilaç falan verdi doktor iki gündür kusmaktan harap oldu bebeğim havada mikrop var . birde dijitalle ölçmeyin biz dijitalle ölçüyorduk yüksek göstermiyordu o kadar doktor kulaktan ölçtü 39 derece hastanede zor düşürdüler belki sizinki diştendir ama yinede dikkatli olun çok yükselirse çok soğuk olmayan suyla kompres yapın mutlaka kalın giydirmeyin ateş bi anda yükseliyor çünkü
eczanelerde koltuk altından ölçmek için bişey var 7 tl falan onu kullanın en doğru ölçümü o yapıyormuş . bu arada mutlaka saat kurun 1 saatte bir kontrol edin . biz iki üçgündür bitik durumdayız ondan bu kadar uyarıyorum inşallah sizinki o kadar sıkıntılı değildir ama 38.6 çok düşük değil neresinden ölçtünüz bilmiyorum da dikkatli olun.

Kızlarr nasılsıniz görüşmeyeli, bebisler nasıl? Size bi sorum olcak doğumdan sonra spiral taktiran oldu mu? Ya da daha önce taktırms olan var mı?
ben ilk çocuğumun doğumundan yaklaşık bir sene sonra taktırdım üç sene spiralle korundum.korunma açısından çok iyi kafan rahat oluyor.ama bir süre sonra bende ilişki sonrası kanama olmaya başladı ben de çıkarttım geçti sonra. ama genel anlamda memnundum.

Canım bizde de laktoz alerjisi var, ilk 6 ay anne sütü+pregomin verdim, su an 7 ay 24 günlüğüz, 6 ayı doldurunca ek gıdaya başladım, ek gıdaya geçtiğinden beri mama vermiyorum çünkü vakit kalmıyor, sabah 7-7:30 gibi anne sütü, 9-9:30 arası kahvaltıda bir haşlanmış yumurta sarisi, bir tatlı kaşığı kadar pekmez, 1-2 zeytin, bir tüm ceviz(cam rendede toz yapıyorum),biraz ekmek içi,ihlamurla islatiyorum,bazen rezene demliyorum onunla islatiyorum, bazen de sade ılık su döküyorum; 10:30-11 gibi uyur o zaman emiyor, 2-2:30 arası çorba veriyorum, bazen unlu bi çorba yapıyorum, kavrulmuş unun var ona su ekliyorum tel sehriye yada pirinç atıp pişiriyorum biraz zeytinyağı ekliyorum, sehriye yaptıysam kasigin ucunda az bişey kuru nane atmaya başladım,bazı günler de sebze çorbası yaparım, ona da zeytinyağı döküyorum, corbasina göre Icine sehriye pirinç irmik falan atabiliyorum,sonra 3:30-4 arası yine emiyor uyuyor, kalkınca meyve rendesi veriyorum, bazen Icine az bişey ceviz katıyorum bazen de buğday ruseymi, 8:30-9 gibi de pirinç unuyla muhallebi yapıyorum, yine ona da bazen pekmez döküyorum bazen irmikle pişiriyorum bazen biraz meyve karistiriyorum, o şekilde cesitlendirmeye çalışıyorum,gece de çok şık kalkan bi bebek olduğu için gece sürekli emer o yüzden gece bişey vermem, benim akşam öğünum tek cesit hergün pirinç unu vermek zorunda kalıyorum, aslında istemiyorum ama verecek başka bişey bulamadım kasik manalarina baktım ben de ama onlar da sütlü sen nasıl verdin onlrin da diyeti var mi,

Merhaba anneler,

bebişlerinizin uyku düzeni nasıl biz son 1 haftadır gündüz uykularını çok azalttık gece uykusuna da 9 gibi geçerken şimdi 11 lere kadar duruyor. anlamadım neden? sizlerde durum nasıl

Merhaba anneler,

bebişlerinizin uyku düzeni nasıl biz son 1 haftadır gündüz uykularını çok azalttık gece uykusuna da 9 gibi geçerken şimdi 11 lere kadar duruyor. anlamadım neden? sizlerde durum nasıl

Merhaba canim
Bizim uykumuz aylardir ayni
Gunduz 1 veya 2 kere yarimsar saat uyuruz
Gece uykumuzada 18 de yatar sabah 6bucuk 7 gibi uyaniriz
Dis cikartirken veya sonrasinda duzen degisirler derler ama dogru mu bilmem. Cunku daha disimiz yok

Merhaba canim
Bizim uykumuz aylardir ayni
Gunduz 1 veya 2 kere yarimsar saat uyuruz
Gece uykumuzada 18 de yatar sabah 6bucuk 7 gibi uyaniriz
Dis cikartirken veya sonrasinda duzen degisirler derler ama dogru mu bilmem. Cunku daha disimiz yok
bizimde hala dişimiz yok

merhabalar
benim de 28 mayıs doğumlu bir oğlum var..
şimdiye kadar yazılanları okuyamadım malım sayfalar çok fazla olunca..

ev temizliğinde hangi ürünleri kullanıyorsunuz? oğlum sürüne sürüne evi gezmeye başladı artık ve ben çamaşır suyu yüzey temizleyici vs kullanmak istemiyorum?

bir de ben hala yumurta vermeye başlamadım alerji yapmasından korktuğum için

siz kahvaltıda neler veriyorsunuz bebeklerinize? hatta sabah öğle ve akşam öğünlerini de paylaşabilir misiniz kısaca?

bu arada ben sabah kendi yaptığım bisküviyi ıhlamur ya da yoğurtla sulandırıp veriyorum sabah
öğlen çorba (genelde tarhana kemik suyuyla) + yoğurt
akşam pirinç unundan muhallebi yapıyourm
ya sabah bisküviden önce ya da akşam muhallebinin içine karıştırarak pekmez veriyorum
öğle ve akşam arasında da meyve saatimiz var elma / muz/ mandalina

bir de bi arkadaş sormuş akşam 8-en geç 9 da uyumuş oluyor sabah 6-6.30 da kalkıyoruz
ama gündüz uykuları çok kısa 3 yada 4 sefer 30-40dk maalesef ne yaptıysam uzatamadım
bu konuda yardıma benim de ihtiyacım var ....

(aynı sorular sorulmuş olabilir ama çok sayfa olunca bebekle okuyamadım hepsini kusura bakmayn aynı şeyleri yeniden sorduysam)

merhaba,
kahvaltısını youtube da irem güzeyin oğlu için yaptığını kendime uyarladım o muzda koyuyor ben meyve koymuyorum. kısaca tarifi vereyim. 2 tk yulafı kaynar suyla şişiriyorum. ayrı bir kasede 1 bebe bisküvisi biraz lor peyniri 1 çk çekilmiş ceviz veya badem 1 yumurta sarısını yarım çk keçiboynuzu ununu karıştırıyorum 1 ölçek mamaylada kıvam veriyorum hepsini karıştırıp bulamaç yapıyorum. baya güzel yiyor hepsini. bi gün kaymak bi gün tereyağ ekliyorum kafama göre bazende siyah zeytin. lor ve bisküviyi kendim yapıyorum. birazda ıhlamur veriyorum kahvaltımız böylece bitiyor. arkasından 1 saat sonra 4 ölçek mama yiyip uyuyor. kalkınca çorba tarhana mercimek sebze kepsine kuzu kıyma koyuyorum. sonra yine mama yiyor ve uyuyor kalkınca yoğurt yiyor ve sonra yine mama ve gece uykusu.
son 1 haftadır bu gündüz uykuları 2 şer 3 er saatten 1 er saate düştü ve gece uyuması 10 11 i bulduğu için yeni düzenimizde gece yatmadan önce muhallebi yapıyorum pekmez veya muz ekliyorum. yoğurt menüsüne de bazen avokado ekliyorum.
yeme düzenimiz genelde böyle kuzu ciğeri yeni menümüze girdi haftada 2 kere çorbalarına kuzu ciğeri ekleyeceğim.
şimdilik aklıma gelenler bunlar.

cevabınız için teşekkür ederim
ben hiç mama vermedim şimdiye kadar..
yulafı nerden bulabilirim ayrıca keçiboynuzu ununu da ilk kez duydum bu nedir bilgi verir misiniz?
bir de kıymayı kavurarak mı ekliyorsunuz çorbaya?
bi çorba tarifi de verebilir misiniz rica etsem?

yulaf ve keçiboynuzu ununu tazedirekt ten aldım. Keçi boynuzu unu bildiğimiz keçiboynuzunun un hali pekmez gibi vitamin deposu bebeşinizin yemediği şeylere koyarak tatlandırabilirsiniz.
sebze çorbasını ben ipek hanımın çiftliğinden tarhana gibi toz halinde aldım aynı şekilde sütlü brokoli çorbasını da aldım çok pratik oluyor hemen tarhana gibi pişiriyorum. evde yapmak isterseniz 3 tane mevsim sebzesini 1 tatlı kaşığı pirinçle pişirin pişirdikten sonra tel süzgeçten geçirin et suyu kemik suyu kıyma 3ünden birini ekleyip 3 dk daha pişirin kaseye alın 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ekleyip verebilirsiniz. ben sarımsak ekliyorum genelde. birde bnm kızım uzun bi süre sebze çorbasını ağzına sürmedi çözümü çok az kaya tuzu eklemekte buldum. o zaman damak zevkine hitap ettim. kıymayı da haşlayıp çorbanın içine ekliyorum. eklemeden iyice eziyorum. mercimek çorbasınıda kırmızı veya yeşil mercimek havuç patates soğanla pişiriyorum havuç soğan ve patatesi genelde çıkarım öyle süzüyorum. havucu haftada 2 kereden fazla vermiyorum.
şimdi tarhana yaptım içine somon koyup deneyeceğim bakalım yiyecek mi?

Arkadaslar uzun zamn sonra adet oldum ama pek adet gibi degildi lekelenme 3 gun surdu ve bitti. Sizde nasildi duzelmesi zamn alack heralde

Kizlar bu sayfaya ne oldu boyle ya kimse yazmaz oldum . lutfen paylasimlarimizi eksik etmeyelim. Birbirimizin onerilerine ihtiyacimz var

kizimin kilosu 8890, boyu 72 cm .. dr kiza göre biraz uzun ama boyu kilosu orantili iyi gidiyor dedi.. sizlerin kizlarin boyu kilosu ne kadar?? kizim bu arada 22 mayis dogumlu.. dr randevumuzda 6 ay 26 günlüktü

Okurken bile heyecanlandım. Benim kızımın süt alerjisi var ve malesef çok zor yemek yediriyorum. BEnde yarndan itibaren çorba ekleyeceğim menüsüne.şimdilik günde 3 defa kaşık maması veriyorum. aptamilin 7 tahilli alerjik bebekler için kaşık maması var kahvaltısı ve gecesi var onlardan veriyorum. bir problem olmadı. makarnalutfen diye bi siteden sütsüz yogurtsuz yumurtasız tarhana var ondan sipariş ettim. deneyenler çok memnun. onu deneyeceğim. geceleri benim bebeğimde çok sık kalkıyor emziriyorum ama sütüm çok azaldı facebookta alerji ile yaşam plartformu diye bi sayfa var belki katılmışsındır. ordada güzel tarifler var onlardan deneyebiliriz. bir de gastro dokturuna götürdün mü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…