• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
3 gunde duzelmez maalesef. Duzelene kadar siki diyet yapmalisin.ek gida icinde alerjiyi kontrol altina alinca kabak havuc patatrsle teker teker baslarsin.emzirmeyi sakin kesme.mama takviyesi olarak Pregomin kullanabilirsin.doktorun rap or yazar bedavaya alirsin.mama 150 tl cunku. Bizde cildi kizariyor Helen.kan testindede cikti
Canım biz yarın tekrar Periferik yayma testi yaptıracaz inşaAllah son kontrol olur ve hersey artık düzelmiştir

Tabiki bu sorunlar asilmayacak ve insanlar bu hastalıklarla ve yeni eklenen bir cok hastalikla savaşmaya devam edecekler. Çünkü istenilen bu.
Hele ki bizim gibi ailesinde alerji geçmişi olan bebeklerde bu hastalık ilk aydan itibaren etkisini ve belirtilerini gösteriyor. Takip ettigim kadariylada bi cok bebekde de rota aşısından sonra kendini farkettiriyor. L LeyLAL tesekkurler paylaşım için. Son zamanlarda bunalan ruhum daha beter sıkıldı. Offff ..

Bizim 3. dişimizde bugün çıktı 4,5 aylıkken başladık. İlk dişlerden sonra diş kolyesi aldım sonuncuyu daha rahat çıkarttık. tavsiye ederim. kehribar kolye
Üst dişler mi çıkmaya basladı. Arada ne kadar zaman gecti. Bizim altlar 20 gün arayla cıktı. Umarım üste gecmeden biraz normal zaman geciyodur. Uyku düzeni bozuldu çünkü.

Sorma ya benim de çok moralim bozuluyor hamileliğimiz başından beri takip ediyorum yok kimseler artık ben de azalttım bakmayı Facebook da bir iki grup var oralara bakınıyorum neolduysa artık herkes kendi doğrusunda Israr etti diye böyle oldu bence daha ılımlı olsaydık olabilseydik keşke ben de uzun yıllar yazışırız sanıyordum ama bu grubun kaderinde varmış dağılmak kurucusu ikiz sahibi olunca kendide bakamıyor he he gelsene toplasa ahaliyi diyorum :)
Aynen bende facebook ta Nisan Mayıs Haziran anneleri blw grubu takip ediyorum hatta yılbaşı çekilişi falan yaptık hayırlısı

merhabalar ankarada olan anneler için eğer kangurunuz varsa 19 aralık günü dance with babies etkinliği var babywearing türkiye facebook sayfasında katılım içi ngerekenler falan var bi değişiklik olsun derseniz bakınisterseniz

Bizde de durum aynu bol miktarda burun akıyor 14 mayısta doğdu doğdu doğalı gece uykusu güzellken 6 aylık oldu 2 diş ve bide burun akması derken son 3 haftadır düzgün uyumuyor

ya bana dedikleri burun akıntısı ya dişten ya alerjiden olur dediler ben de 2 güne bir çarsaflarını değiştiriyorum , her uyandğında buzgibi de olsa odayı havalandırıyorum sıcak banyo yaptırıyorum burnu boşalsındiye ama malesef bir türlü geçmedi diş derseniz de 24 kasımda alttan tek dişiçıktı hala oyle

ya bana dedikleri burun akıntısı ya dişten ya alerjiden olur dediler ben de 2 güne bir çarsaflarını değiştiriyorum , her uyandğında buzgibi de olsa odayı havalandırıyorum sıcak banyo yaptırıyorum burnu boşalsındiye ama malesef bir türlü geçmedi diş derseniz de 24 kasımda alttan tek dişiçıktı hala oyle
cold mix damla var ben sıcak suyun içine damlatıp odaya koyuyorum baya iyi geldi birde serum fizyolojikle burnunu temizledik düzenli olarak japonların bi burun temizleme tekniği var arkadaş onu uyguladı bütün burnu boşaldı. isterseniz bi araştırın uygulayabilirseniz çok rahat edecektir bebişiniz.

Cok gecmis olsun :( P pnr88dd katı diyete başladım. . Patates zeytin marul ve kendi yaptigim ekmek iki gündür bunları yiyorum. . Bizim deride tepki yok bagirsaklarda sadece. İnşallah kısa surede çözüm olur. Ben artık laktoz hassasiyetindende supheleniyorum.. köpüklü kaka yapiyor çünkü. Gastro doktorunuz kim acaba? Ozeldekiler cok pahalı 450 tl isteyen bile var.

Acibadem enver mahir gun a a gidiyorum. Ozel sigorta var yoksa ever cok pahali. Basta tests 300 tl verdik AMA. Surekli gitmen gerekmiyor by doktora. Alerji duzeyine bagli olarak genelde ilacta vermiyor doktor. Siki diyet yapman yeterli. Kakada belirtinin gecmesi zaman aliyor. Bizimki ciltte kizariklik oldygundan yedigi anda Helen tepki veriyor be hangi gida oldugunu anlayabiliyorum.

Tabiki bu sorunlar asilmayacak ve insanlar bu hastalıklarla ve yeni eklenen bir cok hastalikla savaşmaya devam edecekler. Çünkü istenilen bu.
Hele ki bizim gibi ailesinde alerji geçmişi olan bebeklerde bu hastalık ilk aydan itibaren etkisini ve belirtilerini gösteriyor. Takip ettigim kadariylada bi cok bebekde de rota aşısından sonra kendini farkettiriyor. L LeyLAL tesekkurler paylaşım için. Son zamanlarda bunalan ruhum daha beter sıkıldı. Offff ..

Aynen bizdede alerjili aile bireyleri var. Be rota asisi sonrasi alerji cikti malesef.

Hic bunalma gecicek elbet.sadece sabret.

Verem aşısı benim oglumda belirti vermedi ne iltihap ne kabuklanma hiç bişey yok dr a sordum belirti vermeyebilir dedi bu durumla karşılaşan var mı aranızda?

Üst dişler mi çıkmaya basladı. Arada ne kadar zaman gecti. Bizim altlar 20 gün arayla cıktı. Umarım üste gecmeden biraz normal zaman geciyodur. Uyku düzeni bozuldu çünkü.

Alttan 3. dişi çıktı. üstlerde henüz hareket yok.
1. dişi 4,5 aylıkken 2. 5 aylıkken. 3. 7 aylıkken çıktı

Son zamanlarda gıda alerjisi olan bebekleri çok sık duyar olduk.Başka bir konuyla ilgili bilgi ararken gıda alerjisi nedenlerinden belkide en önemlisi çıktı hep karşıma.Burda da birçok annenin sıkıntısı bu.Son okuduğum yazıyı burda da paylaşayım belki faydası olur.En azından nedeni tespit etme ve gerçek tedaviyi uygulamaya yardımcı olabilir.Buyrunuz;

"Bir psikonöroimmunolog olarak (psikonöroimmunoloji; psikoloji, sinir sistemi ve bağışıklık sistemi arasındaki bağlantıları inceleyerek hastalıklara çok daha geniş persfektiften bakan bir bilim dalı) bağışıklık sisteminin nasıl çalıştığını iyi bilirim. Alerji de bir bağışıklık sistemi reaksiyonu olduğu için göğsümü gere gere yazabilirim. Tabi bu birçoğunun hoşuna gitmeyecek türden bir yazı ama napalım, hadi başlayalım…

Charles Richet memelilere proteinleri enjekte etmenin bu proteinlere karşı alerji gelişimine neden olacağını yüz yıldan fazla bir zaman önce keşfetti. Bu proteinlerin vücuda verilmesinin ardından anafilaksi diye adlandırdığı bir alerjik reaksiyon oluşur. Bu çalışma ile Charles Richet Nobel ödülüne layık görülmüştür.

Bu modele Richet alerji modeli diyelim.

Normalde proteinler ağızdan alınır, sindirim sistemi içerisinde aminoasitlere parçalanır ve bağırsaklardan emilerek kana geçer. Enjeksiyonda ise aradaki adımlar gerçekleşmeden proteinler doğrudan kana verilir. Tabi bunun muazzam sonuçları göz ardı edilemez.

Enjeksiyon iğnesinin aşı olarak kullanılmaya başlaması modern tıbbın en büyük başarılarından biri haline geldi ama tam olarak neye mal olduğu henüz bilinmemektedir. Bu sorunların ne olduğunun anlaşılması ve daha fazla kişi zarar görmeden çözülmesi son derece önemlidir.

Aşılar bakteri ve virüslere karşı alerji oluşturma mekanizması ile çalışır

Viral veya bakteriyel proteinler vücuda enjekte edildikten sonra vücut bu virüs ya da bakteri özgü bir alerji geliştirir.

Aşağıdaki makale aktif olmayan virüs içeren grip aşısı ile aşılanmış yetişkinlerin %100’ünde anti-grip antikorları geliştiğini göstermektedir. Bu antikorların diğer adları Immunglobulin E veya IgE dir.

Inaktive edilmiş virüs aşıları temel olarak istenilen virüse özel viral proteinler içerir. Bu virüse karşı antibody yada IgE oluşturulması sensitizasyon olarak adlandırılır ya da o proteine karşı alerji geliştirildi diyebiliriz. Yani grip aşısı olan herkes o virüse karşı alerji geliştirmiştir diyebiliriz. Bu iyi bir şeydir ve vücut aynı virüsle karşılaştığında bu virüse karşı oluşturuluş antibodyler tarafından yakalanır ve virüsler immün sistem tarafından parçalanarak bu viral enfeksiyona karşı sizi korur. Başka bir protein enjekte edilirse vücut yine aynı şeyi yapar ve bu proteine maruz kaldığında tıpkı bir virüs proteini gibi ona saldırır.

Makaleye buradan ulaşabilirsiniz. http://www.medsci.org/v08p0239.htm Smith-Norowitz TA, Wong D, Kusonruksa M, Norowitz KB, Joks R, Durkin HG, Bluth MH. Long Term Persistence of IgE Anti-Influenza Virus Antibodies in Pediatric and Adult Serum Post Vaccination with Influenza Virus Vaccine. Int J Med Sci2011; 8(3):239-244. doi:10.7150/ijms.8.239.

Adjuvanlar

Adjuvanlar bağışıklık sisteminin duyarlılığını artırmak aşılara eklenen yardımcı maddelerdir. Bir adjuvan kullanıldığında, istenilen virüse karşı bir immün yanıt elde etmek için çok az viral protein yeterlidir. Bu yüzden çok sayıda aşı dozu adjuvan maddeler kullanılarak çok az viral proteinler ile yapılabilir. Ancak benzer şekilde adjuvan kullanılan aşı ile birlikte enjekte edilen herhangi bir proteine karşı da immun sistem aynı hassaslığı gösterecektir.

Gıda alerjisi gelişme mekanizması

Gıda proteinleri kan akışına enjekte edildiğinde ilk kez karşılaşılan alerjene karşı tip 1 hassasiyet reaksiyonu gösterilir ve T hücrelerinin alt kümesinden olan interlökin-4 (IL-4) salgılayan T2 lenfosit yanıtına sebep olur. T2 hücreleri görevi antibody oluşturmak olan B hücreleri adı verilen diğer lenfositler ile etkileşim halindedir. IL-4 tarafından sağlanan sinyaller ile birleştiğinde bu etkileşim IgE olarak bilinen, bu gıda proteinlerine özgü özel bir antikorun büyük bir miktarda üretimine başlaması için B hücresini stimüle eder.

Salgılanmış IgE kanda dolaşır ve immün sistemin diğer hücreleri olan mast hücreleri ve bazofillerin yüzeyinde bulunan IgE’ye duyarlı reseptörler e tutunur. Bu hücreler de akut inflamatuar cevaba katılırlar. Böylelikle IgE nin tutunduğu hücreler alerjene (gıda proteinine) karşı hassas hale gelir.

Ağız çevresinde çok sayıda mast hücresi ve bazofil bulunmaktadır. Çünkü buralar yaralanmaya çok müsaittir ve enfeksiyona karşı daha fazla korumaya ihtiyaç duyar. Mast hücreleri ve bazofiller IgE ile kaplandığında gıda proteinlere tepkiye hazır halde beklerler.

Aşılanmış kişi alerjen gıdayı yediğinde bu protein ağızdaki bazofil ve mast hücrelerin üzerindeki IgE moleküllerine bağlanır. Eğer birden fazla IgE-reseptör bağlantısı alerjen gıda ile temas ederse hassas hücreleri aktive eder. Aktive olmuş mast hücreleri ve bazofiller degranulasyon adı verilen bir prosese girerler. Bu süre boyunca vazodilatasyon (damarlarda genişleme), mukus salgısında artma, sinir stimulasyonu ve düz kaslarda kasılmalar gibi sistemik etkilere sebep olan histamin ve kimyasal mediyatörler (sitokin, interlökin, lökotrin ve progtaglandin ) salgılarlar. Bu durum burun akıntısı, kaşıntı, nefes darlığı ve anafilaksi ile sonuçlanır. Bireysel olarak alerjen ve alerjen maddenin vücuda ilk olarak nasıl temas ettiğine göre belirtiler ya vücudun tümünde (klasik anafilaksi) ya da vücudun belirli sistemlerinde (Astım, solunum sisteminde; egzema, cilt üzerinde) görülebilir.

Gıda alerjileri

Gıda proteinleri kan dolaşımına nasıl tanıtılır?

Aşılar, enjeksiyonlar, kene ısırığı ve proton pompası inhibitörleri gibi asit azaltıcılar nedeniyle oluşan zayıf sindirim alerji gelişimine sebep olabilir. Çeşitli aşılarda gıda, ( bitkisel ya da hayvansal) yumurta, süt (kazein) maya, jelatin, kırmızı deniz yosunu, bitkisel yağlar (polisorbat 80 in bir parçası olarak)bulunmaktadır. İlginç değil mi? CDC’nin aşı içeriklerine bir göz atmak isterseniz tıklayınız

K1 vitamini enjeksiyonları da bitkisel ve/ veya hayvansal yağ içerir.

Birçok aşı maddesi bitkisel yağ maddesi içeren polisorbat 80 içerir. Polisorbat 80, aynı zamanda mısır, buğday, palmiye yağı, hindistan cevizi yağı, tapyoka vb içerebilir. Bitkisel yağlar bitkisel kaynaklardan elde edilen yağlardır ve yer fıstığı yağı, kabuklu yemiş yağları, susam yağı içerebilir.

Yani aşı/enjeksiyonları takiben fıstık, kabuklu yemiş, susam ve yukarıda listelenen diğer alerjenlere karşı alerjiler gelişebilir.

Kene ısırması kan içine alfa-jel adlı ve kırmızı ette de bulunan bir protein türünün karışmasına sebep olur.

Asit azalıcı ilaçlar ile mide asidi azaltıldığında gıda proteinleri parçalanamaz oldukları gibi bağırsaklara geçer ve kana emilirler.

Her durumda kan içine giden gıda proteinleri besin alerjisi oluşumu ile sonuçlanabilir.

Jelatin alerjisine aşılardaki jelatinin sebep olduğu kanıtlanmıştır. (Kuno-Sakai H, Kimura M. Removal of gelatin from live vaccines and DTaP-an ultimate solution for vaccine-related gelatin allergy.Biologicals 2003;31:245-9. Pubmeddeki orijinal makale için tıklayınız…)

Grip aşısındaki yumurta proteini yumurta alerjisine sebep olmaktadır. (Serological examination of IgE- and IgG-specific antibodies to egg protein during influenza virus immunization BY N. YAMANE AND H. UEMURA Orijinal metin için tıklayınız…)

Laboratuvarlarda gıda alerjisi üzerine çalışma yapmak için bilim adamları yardımcı madde olarak şap kullanarak alerji oluşması istenen gıda proteini farelere enjekte edilmektedir. Böylelikle farelerde gıda alerjisi oluşturulur. Aynı şekilde gıda maddeleri yardımcı maddelerle birlikte insana enjekte edilmektedir.

Farelerde gıda alerjisi örneği için tıklayınız... (Birmingham N., Thanesvorakul S., Gangur V. Relative immunogenicity of commonly allergenic food versus rarely allergenic and non-allergenic foods in mice. J. Food Prot. 2002;65:1988–1991.)

Yani gıda proteinleri çeşitli yöntemlerle vücut içine enjekte edildiğinde farede de insanda da sonuç aynıdır; gıda alerjisi gelişimi…

Kaynak:www.osteoyasam.com

Ben anlayamadım özeti nedir bu konunun?

Hanımlar, temmuz annesi olarak deneyimlerinize ihtiyacım var!
Bebeğime yoğurt yedirmek istiyorum 5.5 aylık. Lakin inek sütünden yapsam mı yapmasam mı kararsızım. keçi sütü denedim tutmadı 3 kez denedim. İnek sütü 1 yaşına kadar yasak olduğu için cok kararsızım. Sizler nasıl yapmıştınız?

Bebeğime yoğurt yedirmek istiyorum 5.5 aylık. Lakin inek sütünden yapsam mı yapmasam mı kararsızım. keçi sütü denedim tutmadı 3 kez denedim. İnek sütü 1 yaşına kadar yasak olduğu için cok kararsızım. Sizler nasıl yapmıştınız?

Selam canım hoşgeldin...

Bende 5 aylıkken yoğurt ve meyve suyu ile başlamıştım ek gıdaya..

Ben yoğurdu günlük sütten yaptım yani kutu sütü..
Zaten sütü yoğurda mayaladığın zaman kimyası değişiyor yani yoğurda dönüşüyor haliyle inek sütünden yapabilirsin...

Selam canım hoşgeldin...

Bende 5 aylıkken yoğurt ve meyve suyu ile başlamıştım ek gıdaya..

Ben yoğurdu günlük sütten yaptım yani kutu sütü..
Zaten sütü yoğurda mayaladığın zaman kimyası değişiyor yani yoğurda dönüşüyor haliyle inek sütünden yapabilirsin...

Çok teşekkür ederim içim şuan daha rahat :)

Merhaba
Arkadasim cevaplamis ama bende yazayim
Bende 1 lt lik gunluk sutten yapiyorum. Aksam yapip sabaha kadar battaniyeyle sarip sabah buzdolabina alip 24 saat acmiyorum. Daha once hic yogurt yapmamis biri olarak bu sekilde cok guzel tutuyor. Bide kucuk cam kavanozlara yapip her gun farkli kavanozu aciyorum
Banada inek sutundende yapabilirsin denildi banada yapilabilir ama ben gunluk sutten yapiyorum
Kolay gelsin

Merhaba
Arkadasim cevaplamis ama bende yazayim
Bende 1 lt lik gunluk sutten yapiyorum. Aksam yapip sabaha kadar battaniyeyle sarip sabah buzdolabina alip 24 saat acmiyorum. Daha once hic yogurt yapmamis biri olarak bu sekilde cok guzel tutuyor. Bide kucuk cam kavanozlara yapip her gun farkli kavanozu aciyorum
Banada inek sutundende yapabilirsin denildi banada yapilabilir ama ben gunluk sutten yapiyorum
Kolay gelsin
Ben küçük kavanoza yapmayı denemiştim dün inek sütünden yaptığım tuttu keçi sütü tutsun cok istemiştim birde sizin yöntemi deneyeyim teşekkür ederim :)

Foruma girenlerin sayisi cok azaldi ama bisey sormak istiyorum
Bakan bilgisi olan vardir ins
Biz 6 ay 22 gunluguz
Corba sebze meyve yumurta yiyoruz
Sormak istediğim ekmek kullaniyo musunuz veya ne zaman baslaniliyor
Corbalarina genelde pirinc irmik atiyorum ama tarhananin icine ekmek atsam olur mu
Eltim eti bebek ekmegi kullanmis. Kullanan oneren var mi veya eve aldiginiz beyaz ekmek mi koyuyorsunuz

Foruma girenlerin sayisi cok azaldi ama bisey sormak istiyorum
Bakan bilgisi olan vardir ins
Biz 6 ay 22 gunluguz
Corba sebze meyve yumurta yiyoruz
Sormak istediğim ekmek kullaniyo musunuz veya ne zaman baslaniliyor
Corbalarina genelde pirinc irmik atiyorum ama tarhananin icine ekmek atsam olur mu
Eltim eti bebek ekmegi kullanmis. Kullanan oneren var mi veya eve aldiginiz beya

Ekmek koymasanızda olur aramaz da zaten nasıl alışırsa öyle gider yani ben büyük kızımda öyle yaptın

Back