- 7 Mart 2012
- 2.487
- 1.440
- 398
- 34
sağol cnm iyiyiz.. oğluşun nasıl..ben daha adet olmadım 7 geçti..bekliyorum..kızında taktırmıştım..5 sene kaldı ama bel ağrım çok oldu bide harıl harıl kremsi akıntım oluyodu..çıkarttım dahada taktırmam..eşim korunsun..Kızlarr nasılsıniz görüşmeyeli, bebisler nasıl? Size bi sorum olcak doğumdan sonra spiral taktiran oldu mu? Ya da daha önce taktırms olan var mı?
Gastro dr na goturmedim canım, ilk teşhisi çocuk Doktorumuz koymuştu o bizi çocuk alerji uzmanına yönlendirdi ona gittik sonrasında, ilk teşhis konulduğunda 1,5 aylikti şimdi 8 aylık oldu haftaya kontrole goturcem inşallah geçmiştir, bana geçti gibi geliyor, çok sıkı bi diyet yaptim çok dikkat ettim ama son 15-20 gündür küçük kaçamaklar yaptım çocukta bi değişiklik olmadı, bi an önce geçse de oğlumu yoğurtla peynirle tanistirsam çok üzülüyorumOkurken bile heyecanlandım. Benim kızımın süt alerjisi var ve malesef çok zor yemek yediriyorum. BEnde yarndan itibaren çorba ekleyeceğim menüsüne.şimdilik günde 3 defa kaşık maması veriyorum. aptamilin 7 tahilli alerjik bebekler için kaşık maması var kahvaltısı ve gecesi var onlardan veriyorum. bir problem olmadı. makarnalutfen diye bi siteden sütsüz yogurtsuz yumurtasız tarhana var ondan sipariş ettim. deneyenler çok memnun. onu deneyeceğim. geceleri benim bebeğimde çok sık kalkıyor emziriyorum ama sütüm çok azaldıfacebookta alerji ile yaşam plartformu diye bi sayfa var belki katılmışsındır. ordada güzel tarifler var onlardan deneyebiliriz. bir de gastro dokturuna götürdün mü?
Iyi gunler yazınızı görünce merak ettim Bebeğinizin gelişimi nasıl kac kilo dogdu suan nasil kilo ve boyOkurken bile heyecanlandım. Benim kızımın süt alerjisi var ve malesef çok zor yemek yediriyorum. BEnde yarndan itibaren çorba ekleyeceğim menüsüne.şimdilik günde 3 defa kaşık maması veriyorum. aptamilin 7 tahilli alerjik bebekler için kaşık maması var kahvaltısı ve gecesi var onlardan veriyorum. bir problem olmadı. makarnalutfen diye bi siteden sütsüz yogurtsuz yumurtasız tarhana var ondan sipariş ettim. deneyenler çok memnun. onu deneyeceğim. geceleri benim bebeğimde çok sık kalkıyor emziriyorum ama sütüm çok azaldıfacebookta alerji ile yaşam plartformu diye bi sayfa var belki katılmışsındır. ordada güzel tarifler var onlardan deneyebiliriz. bir de gastro dokturuna götürdün mü?
Benim kızimda da inek sütü alerjisi vardı yeni yeni geçti ve yavrucak gelisemediIyi gunler yazınızı görünce merak ettim Bebeğinizin gelişimi nasıl kac kilo dogdu suan nasil kilo ve boy
Günlük rutinini yazman çok iyi oldu benim için hep merak ediyorum herkes neler yediriyor ne aralıkla yediriyor diye o yüzden çok teşekkür ederim sana, benim bebeğim alerjik değil ama ben de örnek olsun diye yazayım belki bir faydası olur birilerine bir de acaba gece yerine gündüz daha fazla emzirsen gece daha az kalkar mı, belki denemişsindir gerçi.Canım bizde de laktoz alerjisi var, ilk 6 ay anne sütü+pregomin verdim, su an 7 ay 24 günlüğüz, 6 ayı doldurunca ek gıdaya başladım, ek gıdaya geçtiğinden beri mama vermiyorum çünkü vakit kalmıyor, sabah 7-7:30 gibi anne sütü, 9-9:30 arası kahvaltıda bir haşlanmış yumurta sarisi, bir tatlı kaşığı kadar pekmez, 1-2 zeytin, bir tüm ceviz(cam rendede toz yapıyorum),biraz ekmek içi,ihlamurla islatiyorum,bazen rezene demliyorum onunla islatiyorum, bazen de sade ılık su döküyorum; 10:30-11 gibi uyur o zaman emiyor, 2-2:30 arası çorba veriyorum, bazen unlu bi çorba yapıyorum, kavrulmuş unun var ona su ekliyorum tel sehriye yada pirinç atıp pişiriyorum biraz zeytinyağı ekliyorum, sehriye yaptıysam kasigin ucunda az bişey kuru nane atmaya başladım,bazı günler de sebze çorbası yaparım, ona da zeytinyağı döküyorum, corbasina göre Icine sehriye pirinç irmik falan atabiliyorum,sonra 3:30-4 arası yine emiyor uyuyor, kalkınca meyve rendesi veriyorum, bazen Icine az bişey ceviz katıyorum bazen de buğday ruseymi, 8:30-9 gibi de pirinç unuyla muhallebi yapıyorum, yine ona da bazen pekmez döküyorum bazen irmikle pişiriyorum bazen biraz meyve karistiriyorum, o şekilde cesitlendirmeye çalışıyorum,gece de çok şık kalkan bi bebek olduğu için gece sürekli emer o yüzden gece bişey vermem, benim akşam öğünum tek cesit hergün pirinç unu vermek zorunda kalıyorum, aslında istemiyorum ama verecek başka bişey bulamadım kasik manalarina baktım ben de ama onlar da sütlü sen nasıl verdin onlrin da diyeti var mi,
Arkadaşlar bir şey daha paylaşmak istiyorum ben şimdi okuyunca dikkatimi çekti bazı arkadaşlar gün boyu baya çok şey veriyorlar tabi her çocuk farklı ama benim oğlum ek gıdayı fazla verince emmeyi azaltıyor zaten yazmıştım çok da birşey vermiyorum o yüzden yani emzirme ağırlıklı gidiyoruz boyu ve kilosu da gayet iyi maşallah o yüzden dert etmiyorum, siz de emme durumları nasıl yani ek gıdayla birlikte değişim oldu mu
selam arkadaşlar uzun zmandır giremiyorum.. net keskti..
oğlum 10 mayıs doğumlu oturuyo..emeklemesi için ne önerirsiniz..
bide hep annesütü aldı ek gıdaya başladık başlamasına ama ne verecem diye şaşıp kalıyom..çorba yapıyom ama kahvaltı olarak bisküvi veriyom cici bebe oda katkı maddeli..muhallebi sütle yapıyom ama paket değil ev sütü alıyom..
kizimin kilosu 8890, boyu 72 cm .. dr kiza göre biraz uzun ama boyu kilosu orantili iyi gidiyor dedi.. sizlerin kizlarin boyu kilosu ne kadar?? kizim bu arada 22 mayis dogumlu.. dr randevumuzda 6 ay 26 günlüktü
tskler cvp icin :)26 Mayıs doğumlu 6 ay 6 günlük kilo 8500 boy 73 cm di bizimde
anneler oto koltuğu konusunda ne yaptınız? alanlar ne marka aldınız memnun musunuz?
Bizim durum benziyor sanırım 7,5 aylığız diş patlamadı hnüz sular şelale gibi akıyo yaka mendili yetiştiremiyoruz, bizde aslına bakarsan emekleme belirtisi var bir haftadır dizi çekiyo ileri gidemiyo geri kayıyo ya da yan yan dönüyo akşamda sırt üstü döndü ağladı bi türlü olmuyo deyip sinirlendi heralde :) halının üzerine battaniye koyup hadi gel yapıyorum gösteriyorum nasıl yapacağını. Ha bu arada anne hadi de de de diyor o da, bazende ded ded ded de de, dedeyi mi çağırıyosun oğlum diyorum :)Merhabalar 7.5 aylık oldu oğluşum daha dişimiz yok desteksiz oturuyoruz artik emekleme belirtimizde yok hadi,gel benzeri bisiler soylemeye basladi
Gunluk duzenimiz;sabah 7.30 gibi 120 ml mama yiyoruz 9.30-10.00 gibi bir kase tahilli kasik mamasi yada cicibebe(ihlamur yada rezene ile islatilmis) icine yumurta sarisi,peynir
2 saat sonra 120 ml mama 2 saat sonra kiymali sebze püresi yada corbasi
Aksam ustu yogurt muzlu yada ayri bir meyve,kalan saatlerde 3 saatte bir 120 ml mama yatmadan oncede 150 ml mama
Kilo ve boyumuzun masallahi var doktorumuz bir kase yiyebilir kilosuna gore dedi bana cok gelmisti
3.5 ayımızdan beri aptamil kullaniyorduk oglum hep kabizdi 3-4 bazen 5 gun suren kabizlik yasiyordu artik bebelaca gectik duzeldi cok sukur
7 aylikken;kilo:9.100 boy:74 cm
Rabbim yavrularimiza saglik sihhat versin nazarlardan korusun
teşekkürler cevap için, demir damlası veriyor musun vermiyorsan sebze püresine bir kaşık kadar iki kere çekilmiş yağsız kıyma ekleyebilirsin ben vermediğim için kıymayı yedirmeye çalışıyorum en azından gün aşırı.7,5 aylık.Sadece emziriyorum.Bazen bir kaşık yoğurt ve iki kaşık kadarda sebze püresi yiyor.
anneler oto koltuğu konusunda ne yaptınız? alanlar ne marka aldınız memnun musunuz?
görümcem kendi oto koltuğunu getirmişri römer britax markası ama dönme olayını bilmiyordum, kumaş kısmını çıkarıp yıkadım ancak kullanmaya başlamadım henüz. Stokke izigo ile devam ediyorum uyuyunca falan rahat oluyor bakalım yakınlarda bir deneyeyim koltuğu arabaya indirip.Maxi Cosi Axiss Fix aldım.Çok memnunum tavsiye ederim.360 derece döndüğü için tercih etmiştim.Bindirirken indirirken büyük kolaylık.Dönebilenler arasında en rahatı bu koltuktu.
Benim bebegimde 3 mayis dogumlu daha emekleyemiyor ama cabaliyor geri geri gidiyr. Kan ilacini devit vermiyorum onun yerine pekmez mamasina katiyrm.teşekkürler cevap için, demir damlası veriyor musun vermiyorsan sebze püresine bir kaşık kadar iki kere çekilmiş yağsız kıyma ekleyebilirsin ben vermediğim için kıymayı yedirmeye çalışıyorum en azından gün aşırı.
Demir vermiyorum.Bir yaşında yapılacak genel kontrol sonucuna göre vereceğim.Kıyma ve eti sebzeye kattığımda yemiyor.Kendi Demir depomu yüksek tutmaya dikkat ediyorum sütümden alsın diye.Sadece Hergün bir çay kaşığı balık yağı veriyorum beyin gelişimi omega-3 için.Bu da önemli aslında ama doktorlar genelde vermiyor.Benim doktorum altı ayı bitince Ocean balık yağı reçete etti.teşekkürler cevap için, demir damlası veriyor musun vermiyorsan sebze püresine bir kaşık kadar iki kere çekilmiş yağsız kıyma ekleyebilirsin ben vermediğim için kıymayı yedirmeye çalışıyorum en azından gün aşırı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?