• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Bugün 90.gunumuzdeyiz ve ben dun regl oldum üstelik sadece anne sütü ile besliyorum biraz erken değil mi fikri olan var mı iyi bişey mi erken olmasi kötü bişey mi? Üstelik sutumde de azalma var gibi sütü etkiler mi? BEnim gibi emziripte 3. Ayda regl olan var mi
yine iyi 3.ayda olmuşssunuz ben tam 40.gün oldum hemde emzirdiğim halde :)

duymustum bende canim hatta uygulamayi dusunuyorum sende cok detayli anlatmissin cok sagol ama bu ek gida isi de basli basina is:-) hangi yontem nasildir hangisi daha basarilidir aslinda bebege gore degisir ama simdiden arastirmali
çok güzel anlatmışssınız ama o kadar acele eden annelerimiz var ki bırakın bebişler en azından 6 ay anne sütü alsınlar ben 2 ay sonra çalışmaya başlayacağım sütüm kıtı kıtına yetiyor ama zorlayıp sağıyorum stoklamaya başladım ona rağmen ek gıdaya başlamayı düşünmüyorum 3 ayın içinde karpuz suyu vereni, pirinç unu ile muhallebi yapıp verenleri duydum yazık bebişlere 6 aydan önce sindirim sistemleri tam olarak gelişmiyor zaten önlerinde uzun seneleri var anne sütünden mahrum etmeyelim doya doya emsinler eğer sütleri az ise formül mama verebilirler diye düşünüyorum tabi kimseyi de kınamıyorum bu benim şahsi düşüncem

Kızlarr gözlerimm dolu dolu yaziyorum çook mutluyumm bebeğim bugün 3. Kez anne dedi bilerek demiyo tabiki rast gele söylüyo ama benim için o kadar değerliki eşimde duydu ağzı açık kaldı bilerek yapti saniyo :KK37::KK73:
Evet çok güzel bir duygu canım benim oğlum dün o kadar net anne dedi ki ablam ayrı eşim ayrı ben ayrı odadan aynı anda anne dediiii diye bağırdık :)

çok güzel anlatmışssınız ama o kadar acele eden annelerimiz var ki bırakın bebişler en azından 6 ay anne sütü alsınlar ben 2 ay sonra çalışmaya başlayacağım sütüm kıtı kıtına yetiyor ama zorlayıp sağıyorum stoklamaya başladım ona rağmen ek gıdaya başlamayı düşünmüyorum 3 ayın içinde karpuz suyu vereni, pirinç unu ile muhallebi yapıp verenleri duydum yazık bebişlere 6 aydan önce sindirim sistemleri tam olarak gelişmiyor zaten önlerinde uzun seneleri var anne sütünden mahrum etmeyelim doya doya emsinler eğer sütleri az ise formül mama verebilirler diye düşünüyorum tabi kimseyi de kınamıyorum bu benim şahsi düşüncem
Sende cok guzel konusmissin canim dusincelerimiz ayni :-) ama yanlis anlasildim gibi hissettim ben sutum yok ne yapayim dediler onun icinde formul mama oneriyorlar dedim ki ilk alti ay olmasi gereken bu ama annenin kendi karar verecegi birsey elbetteki ben bebegime rezene kimyon cayi vs bile vermedim vermeyi de dusunmuyorum kaldi ki benim yediklerimden bile etkileniyor daha o karpuz suyu etki edwcektir mutlaka

Kizlar bebeginizi nasil uyutuyorsunuz? Ayakta sallamak disinda? Bel fitigim var ayakta salliuyorum ama zorlaniyorum artik cok. Onu icinde uyutmak icin nasil bisey alabilirim? Severmi sevmezmi oda var bide.. normal salincak alip sallayarak uyutsammi bilemedim varmi oneriniz?
Bnde gecen hftya kdr aygmda sallyrdm cnm cok perisan bi durum saatlerce sallattiryrdu kendini bir haftadir kendi yatagmda yatarak uzanarak emziriyorum mememi birakinca agzna yalanci memeyi verip poposuna vurarak pispisliyorum en fazla 5 dk suruyo uyumasi artik ayagima koydugumda cildiriyo sallatmiyo.kendini bnce bi dene cnm.

Kızlar bebekleriniz neler yapabiliyor? Kafasını tutabiliyor mU? Ayağını basabiliyor mu?.. Benim oğlum nerdeyse hiç basamıyor, kafasını da yeni yeni tutmaya Başlıyor ama daha tam değil.. Ayağını basamaması normal mi acaba?

Kızlar bebekleriniz neler yapabiliyor? Kafasını tutabiliyor mU? Ayağını basabiliyor mu?.. Benim oğlum nerdeyse hiç basamıyor, kafasını da yeni yeni tutmaya Başlıyor ama daha tam değil.. Ayağını basamaması normal mi acaba?
Neden ayakta tutmaya çalışıyosunki. Çok yakın aile dostumuz ortapedi dru. Babama örümcek bile aldırtmamış bizim için. Zorla yere basmayalım die. Çok zararlıymış. Ben bastırtmıyorum oğlumu. Başını dik tutabiliyor. Yuzustu yatır gün içinde. Boyun ve sırt kaslarını geliştiriyor. Bu sabah sırtustu yatarken mama yapmaya gitmiştim. Geldim yuzustu donmus. Şok oldum. Dirseklerinin üstünde agulıyodu yavrum

Neden ayakta tutmaya çalışıyosunki. Çok yakın aile dostumuz ortapedi dru. Babama örümcek bile aldırtmamış bizim için. Zorla yere basmayalım die. Çok zararlıymış. Ben bastırtmıyorum oğlumu. Başını dik tutabiliyor. Yuzustu yatır gün içinde. Boyun ve sırt kaslarını geliştiriyor. Bu sabah sırtustu yatarken mama yapmaya gitmiştim. Geldim yuzustu donmus. Şok oldum. Dirseklerinin üstünde agulıyodu yavrum
Canım ben çalışmıyorum ayakta tutmaya ama annemler falan bu çocuk niye basmıyor dedi kafama takıldı.. Zararlı OLDUĞUNU biliyorum ben de.. Ben de arada yüzüstü yatırıyorum ama henüz dönemiyor.. Sırt üstü i yatırınca yan Dönüyor sadece..

Canım ben çalışmıyorum ayakta tutmaya ama annemler falan bu çocuk niye basmıyor dedi kafama takıldı.. Zararlı OLDUĞUNU biliyorum ben de.. Ben de arada yüzüstü yatırıyorum ama henüz dönemiyor.. Sırt üstü i yatırınca yan Dönüyor sadece..
Zaten şu anneler yokmu. İnsanın kafasını bulandırmada birebirler. Acemiyiz ilk çocuğumuz,aklımız fikrimiz yavrularımız. Bizi daha çok pimpirik sahibi yapıyorlar. Zorla aklımızı bulandırıyorlar.neden öyle yapmıyor neden bunu yapmıyor,şöyle yapın böyle edin... Unutmuşlar bizlerin nasıl buyuduğunu. Sen takma kafana canım benim

20 mayıs doğumlu. Çok ek gıdaya başlamak sayılmaz bence. 2-3 kaşık veriyorum. Ve 3 gün üst üste hep aynı şeyi veriyorum. Ben kendi isteğimle verdim. Annelik iç güdüsübdiyelim. Bu konularda doktordan pek tavsiye almayı düşünmüyorum. Çünkü çok abartıp olayı anlamsız yere uzatıyorlar. Sonuç iştahsız bebekler. Sonuçta şeftali suyu ne olabilir. Ben bugün bebişimi denize de soktum hatta suratı hafif yanmış durum bu

Benim kizimda 20 mayis dogumlu canim ayni benim duygularimi yazmissin. Bende illa 6.ayda baslanicak diye diretmiyorum.sofrada bazen domatez karpuz suyuna emzigini batirip veriyorum. Cok kasmamak gerek.bizde tatildeyiz dun denizede girdik.dogdugundan bu yana hic uyumadigi kadar cok uyudu tatilde acik havada

Kafasını tutabiliyor benim kızım yüzüstü durabiliyor, yüz üstünden sırt üstüne, sırt üstünden yüz üstüne dönebiliyor. yanda dönebiliyor. ama oturtma ve ayağının üstüne bastırmayı hiç denemedim. tavsiye etmiyor dr lar zaten..

Kizlar bebeginizi nasil uyutuyorsunuz? Ayakta sallamak disinda? Bel fitigim var ayakta salliuyorum ama zorlaniyorum artik cok. Onu icinde uyutmak icin nasil bisey alabilirim? Severmi sevmezmi oda var bide.. normal salincak alip sallayarak uyutsammi bilemedim varmi oneriniz?

Canım ben hiç sallamadım. 117 günlüğüz. İlk zamanlar emerek uyuyordu. 1. ayından sonra emzirip altını değiştikten sonra beşiğine yatırdım her gece aynı saatlerde. chicco gökkuşağı küpü almıştım müzikli renkli ışıklı projektör. onu açıyorum ilgisini çekmiyordu ama 2.aydan beri izliyor ışıkları. tavsiye ederim. bi ay öncede uyku arkadaşı olsun diye bir bez bebek aldım. beşik olarak park yatak kullanıyorum. projektörü açıp bebeği de yanına yatırıyorum. yatağında konuşup oynayıp en sonunda uyuya kalıyor. arada mızıklanırsa yanına gidip konuşuyorum kısık bir sesle. kucaklamıyorum.. emzikte hiç kullanmadık,almıyor
tabi istisnalarımız oluyor sancısı ağrısı bişey olduğunda ağlarsa kucaklayıp sakinleştiriyorum ama genel rutinimiz bu. mesela 3,4 gecedir çok sıkıntı yaşıyoruz gece uykuya dalarken ama bununda geçici olduğunu düşünüyorum inşallah.. birde tabi bu dediğim kısmı öyle çok erken saat sanmayın, 11,12 fln :) gece yatmak bilmeyen sabah kalkmak bilmeyen cinsten yani benim prenses :KK36:

Benim kizimda 20 mayis dogumlu canim ayni benim duygularimi yazmissin. Bende illa 6.ayda baslanicak diye diretmiyorum.sofrada bazen domatez karpuz suyuna emzigini batirip veriyorum. Cok kasmamak gerek.bizde tatildeyiz dun denizede girdik.dogdugundan bu yana hic uyumadigi kadar cok uyudu tatilde acik havada
Aynen gerçekten öyle bende bgn 3 tatlı kaşığı şeftali suyu verdim. Su gibi zaten. Eskiler sütü olmayınca doğar doğmaz inek sütü piriç unu verirlermiş. Benim eşim 3 ay emmiş sonra pirinç unu mama. Çok abartmamak gerek. Sindirim sistemi diye diye. Altı üstü meyve suyu, ne olcak 2-3 kaşıktan. Anne sütüm olsaydı yine de yavaş yavaş verirdim.

Benim bebeğim de emmio artık delircem sütüm. Boz yere akıp duruyor :( daha kaç gün sürer acaba

Kasimda artik ek gida alacagi icin birakmak daha kolay olur sanki.hayirlidi olsun bakalim.Benimki de sakin olsada seminere gotursem.aniden cigligi basiyo susturmak ne mumkun.gecen avm de boyle yapti sustiramadim.millet cocuk kaciriyom sanacakti nerdeyse ☺
ben 2 gündür gidiyorum moral sıfır ne olacak bebeklerimiz keşke imkan olsada ücretsiz izin alabilsem,

Oda var muhtemelen ama sutede ayri hassasiyeti var hep kusuyor ama sut ictigim gun belki 50 defa kustu:KK43:(canim peki zayif mi senin bebiste kusan bebek nasil kilo aldirilir bilemedim hic:KK43: cok sordum ama bisey daha sorcam kusura bakmazsan beslenmeden bagimsizda kusuyor mu mesela 1 saat sonra falan durdugu yerde birden curutmus halde kustugu oluyor mu?
Ahhh ahh vanim hortum takilmiscasina kusuyorlar. 6 ay bitince rahatliyorsun. Ben surekli yan yatiriyorum hala

Bugün 4 aylık aşımızı olduk iki bacaktan oldu ilk aşıda aglamadı ama ikinci de baya çığlık attı sanırım aşı yerleri ağrıyor olmalı biraz huzursuz yarım çay kaşığı parol verdim bu arada 7 kilo olmuş maşallah benim bebeğime:)
Masallah yavruna canm bizde bugun 4. Ay asilarini olduk ikincide cigligi basti. Canm senin bebiste ates oldumu

Back