Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canim dr prof aslinda tecrubeliymis ama beni cok geriyor tartistik zaten ne oldugunu diyemiyor sacma sapan konusuyor kalbi duyduk sesi disari verdi ama emin degilim kalpmi atiyor damar olabilir dedi ayrica kesenin ortasindan gecen beyaz bir sey varkeseyi ayiriyor sanki onuda bilemeyiz ikixz gebeliktede olabilir sagliksiz gebeliktede olabilir dedi kafam iyce karisti aglayarak eve geldimMerhaba arkadaşım. .. Allah yardımcin olsun... ben bazi doktorların şu huyun dan nefret ediyorum. O atan şey bi kere damar olamaz. Eğer o doktor kalp ile damarı ayıramiyorsa nasıl bir doktor o. Bir de bir doktor o da olabilir şu da olabilir diye konuşuyor o doktoru olduğun yerde bırak ve kaç tatlım. Bir doktor net olmalıdır. Bu bu nedenle böyle seklinde konuşmalidir. Bence doktorunu değiştir. .. üzülme sakin o atan şey kalp
Moralini bozma canım. İnşallah herşey yolundadır. Bir de başka bir dr a git istersen için rahatlar belkiCanim dr pro
Canim dr prof aslinda tecrubeliymis ama beni cok geriyor tartistik zaten ne oldugunu diyemiyor sacma sapan konusuyor kalbi duyduk sesi disari verdi ama emin degilim kalpmi atiyor damar olabilir dedi ayrica kesenin ortasindan gecen beyaz bir sey varkeseyi ayiriyor sanki onuda bilemeyiz ikixz gebeliktede olabilir sagliksiz gebeliktede olabilir dedi kafam iyce karisti aglayarak eve geldim
canım kusura bakma işte olduğum için biraz geç yazıyorum malum hastaların sonuçlarını bekletmek olmuyo. kadın doğumcuna söyle bakar o ama tsh ı onlar takip etmiyo ilacı ayarlamıo sen sabit tut yeter diyorlar. zaten ilk aylarda ani yükselme beklenmiyo bebek büyüdükçe iş zorlaşıyo. tek kafama takılan 2.945 zaten bebek için çok düşük bi değer deil diye biliyorum niye ilacını düşürdü ki? ilaç dozu düşünce tsh yükselirCanım ben doktora 8 eylül de gittim tsh:2,945 çıktı euthyrox u 50 mg dan 25 mg a düşürdü. 2 gün sonrada hamile olduğumu öğrendim zaten. 1,5 ay sonra kontrole gel demişti. O yüzden tahlillerim yeni yapıldı diye dr a gitme gereği duymadım troit
için. Bir de 3 hfta sonra gitcem ya bebek için. O zaman söylerim dr a troit hastası olduğumu tekrar bakarlar diye düşündüm. Sence de mantıklı değilmi? Sen olsan napardın canım?
Evet canım maalesef tiroid kanseri atlattım. Ben bu duyguyu yaşamış olmama rağmen kalp atışını duyunca duygulandım. Allah'ım bütün isteyenlerde nasip etsin inşallah.sende de mi tiroit sorunu var canım? kalp atışını duymak çok farklı bişeymiş gerçekten bugün eşime de dinlettik tam kalkmıştım bi daha dinlemek istedi yüzündeki ifadeyi unutamam :)
canım geçmiş olsun. bu hastalık gerçekten zor direk sinirlerle oynuyo bide. zor günler geçirdiğine eminim ama bak sağlığına kavuşmussun ikinci bebeği bekliyosun herşey güzel olur inşallah. allahım bana da sağlık versin bebeğimi mutlu huzurlu sağlıklı taşıyabileyim...Evet canım maalesef tiroid kanseri atlattım. Ben bu duyguyu yaşamış olmama rağmen kalp atışını duyunca duygulandım. Allah'ım bütün isteyenlerde nasip etsin inşallah.
Canım başka bi dr daha gitsen aklında soru kalmasın. Ben 2 hafta boyunca salak bir dr da süründüm resmen gittim kese görünmüyor dedi tekrar gittim yine görünmedi öğlen bi daha gel dedi birde kan tahlili istedi gittim tekrar göremedi ve hcg 12350 olmuştu. Bende hemen başka dr a gittim dr vajinal ultrason ile baktı işte kocaman hemde kalbi bile atıyor dedi ve kalp atışlarını dinletti.Arkadaslar bugun dr a gittim kalp atisi gorunuyor ama dr damarda olbiir bilmiyorum dedi.kesenin ortasini bolen beyaz bir cizgi var nedir bu anlaysmdik(ne aksilikti bilmiyorum surekli sorun cikiyor.dr da anlamadi ikinci bir kesede ayrilabilir bazende anomalilerde boyle bir goruntu olur dedi bilgusi oln varmi
Dr gittiğinde ilk olarak bunu söylemelisin ve aç karnına tsh baktırmalısın. Tsh hamilelikte daha önemli düşük olması düşük ve erken doğum riski yaratıyor. Yüksek olmasıda bebekte gelişim geriliği .. vs . o yüzden hatta yarın bir sağlık ocağına felan git aç karnına baktır orda tsh ona göre bir endokrin uzmanına görün ve ilaç dozunu ayarlattır.Bende de tiroit sorunu var 4 aydır euthyrox adlı ilacı kullanıyorum. Doktoruma hamile kalmadan sormuştum."bebek yapmayı planlıyoruz bir yan etkisi olurmu??" Diye. Dr da esas hamileyken kullancaksın bu ilacı esas kullanmazsan sorun olur dedi. Bunu söyleyen dahiliyedoktoruydu. Bir jinekoloğa sormadım. Henüz dr a da gtmedim hamile olduğumu öğrendikten sonra. 3 hafta sonra randevum. Ben bu ilacı kullanmaya devam ediyorum. Aranızda tiroit ilacı kullanan varmı?
bende euthyrox kullanıyorum hafta içi 200 mg hafta sonu da dr um ilacı bırakmamı söyledi.bende de var canım haşimatoyum ve bende euthyrox kullanıyorum. bunu ömür boyu kullanıcaz bırakma şansımız yok heleki hamilelikte. mutlaka doktoruna git ve bence bi endokrin uzmanına git. ne olursa olsun dahiliyeden daha iyi anlıyor onlar. benim dahiliyecim ilacın dozunu fazla vermişti çarpıntıdan ölüyodum. bu hastalığın yarattığı çok huzursuzluk oldu bide bende. benim doktorum şu an her ay geleceksin dedi ilacın dozu bebeğin ihtiyacına göre düzenlenicek. çünkü tsh yüksekliği direk bebeğe zarar verebiliyo
inşallah hayırlısıyla duyarsın kalp atışlarını düşünme herşey güzel olacak Allah'ın izni ile...Günde 4 bardak süt, gerek hamilelikte gerekse oncesi ve sonrası dönemlerde, gereksiz diye düşünüyorum. Herşeyin azı karar çoğu zarar derler dimi? Günde 1 bardak süt 1 kase yoğurt peynir yumurta ve sütlü tatlıyla protein ihtiyacı gayet karşılanabilir dusuncesindeyim, gebelik dönemi zaten kabızlık ve gaz sikayetinin arttığı bir dönem, aman diyim dikkat kızlar.
Bugün saat 3 buçuk gibi iğne mi olmaya gideceğim, ordan markete uğrayıp eve geçeceğim, her kafadan ses çıkıyor kimisi yuruu iyi gelir derken kimisi zaten progestan kullanıyorsun hep yat diyor, şu 3 ay geçsin Rabbimin izniyle, Pazartesi de yavrumun kalp atışlarını duyayim doktora sorcam herseyi, düSun düşün nereye kadar ya
evet gebelikte 2,5-1 arası olması gerekiyor. İlk zamanlar 15 günde bir daha sonra ayda bir olarak sürekli olarak tsh kontrolü ve ayarlaması yapılmalıcanım benim de tshım yüksek ve ilaç kullanıyorum senin tsh 2,9 çıktığı zaman iyiymiş doktor niye düşürdü ilacını?.. canım gebelikte troid çok önemli ve gebelikte aniden yükselebiliyor.. bence 3 hafta çokkk.. sen şimdi hemen aile hekimine git ve tsh ölçtür.. yükselmiş olabilir ve eğer yükseldiyse ilacı arttırman gerek.. ben sık sık ölçtürüyorum.. gebelikte 2.5 altı olması gerekiyormuş..
İnşallah kalp atışlarını da duyarsın gittiğinde...Kesem gorundu cok sukurr 2 hafta sonra tekrar gidicem . Ama bu hafta cok yoruluyorum kendimi hic iyi hissettmiyorum.
Dualarımız sizinle canım inşallah o güzel sesleri duyarsınNasılsınız kızlar bebişler nasıl:) yarın sabah kalp atışını dinleneye gidiyorum teyzeleri dualarınızı esirgemeyin bizden de:)
Bende hem iş hem burayla zor uğraşıyorum vallahicanım kusura bakma işte olduğum için biraz geç yazıyorum malum hastaların sonuçlarını bekletmek olmuyo. kadın doğumcuna söyle bakar o ama tsh ı onlar takip etmiyo ilacı ayarlamıo sen sabit tut yeter diyorlar. zaten ilk aylarda ani yükselme beklenmiyo bebek büyüdükçe iş zorlaşıyo. tek kafama takılan 2.945 zaten bebek için çok düşük bi değer deil diye biliyorum niye ilacını düşürdü ki? ilaç dozu düşünce tsh yükselir
Evet sağlıklıyım her ne kadar ömür boyu ilaç ve kontrol olsada buna şükür.canım geçmiş olsun. bu hastalık gerçekten zor direk sinirlerle oynuyo bide. zor günler geçirdiğine eminim ama bak sağlığına kavuşmussun ikinci bebeği bekliyosun herşey güzel olur inşallah. allahım bana da sağlık versin bebeğimi mutlu huzurlu sağlıklı taşıyabileyim...
Doktor dun 4.aydan itibaren baslayabilirsin su an cok erken dediselamlar kızlara ranızda çatlak kremi kullanmaya başlayan var mı yoksa çok mu erken?
Hadi canım inşallah bu cumarteside ben gidiyorumNasılsınız kızlar bebişler nasıl:) yarın sabah kalp atışını dinleneye gidiyorum teyzeleri dualarınızı esirgemeyin bizden de:)
İyiyiz canımm, hadi bakalım inşallah duyarsınn haberlerini bekliyoruz canım Rabbim hepimize duyursun miniklerimizin kalp atışları :)Nasılsınız kızlar bebişler nasıl:) yarın sabah kalp atışını dinleneye gidiyorum teyzeleri dualarınızı esirgemeyin bizden de:)
kızlar merhabalar nasılsınız sürekli takip ediyorum fakat yazamıyorum işten güçten bugün benim kasıklarımda ince ince sızlamalar oluyor özellikle sağ tarafta aklıma bir kaç sebep geliyor ama? iş yerinde devamlı oturuyorum, üşütüyor olabilirim, hamilelikten normal olabilir diye düşünüyorum birde ilişki faktörü geliyor aklıma. sizler böyle bir durum yaşıyor musunuz bu benim 2. gebeliğim 3.5 yaşında kızım var onda böyle oldu mu hatırlamıyorum leke yada kanama yok şükür 5+1 deyim ben dr a daha gitmedim erken diye gitmişken hem kalp atışı hem keseyi görelim diye birde olduğumuz yere yeni geldik dr araştırıyorum. Allahım bütün yavruları korusun hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin
Benimde çok fazla kasıklarımda batmalar oluyor bazen çığlık atıyorum. Mesela dün gece yatakta dönerken birden bastırdı ve eşimi uyandırdım. Benim kasık batmalarım hamile kaldığımı öğrendiğimden beri var geçen gittiğimde derdim başka olduğu için dra sormayı unutmam. cuma dr gidince soracağım inşallah unutmazsam tabi. Bende sürekli oturarak iş yapıyorum ve oğlumda da böyle şeyler hiç yaşamadım eşimde bu yüzden acaba bu kız mı diyor...kızlar merhabalar nasılsınız sürekli takip ediyorum fakat yazamıyorum işten güçten bugün benim kasıklarımda ince ince sızlamalar oluyor özellikle sağ tarafta aklıma bir kaç sebep geliyor ama? iş yerinde devamlı oturuyorum, üşütüyor olabilirim, hamilelikten normal olabilir diye düşünüyorum birde ilişki faktörü geliyor aklıma. sizler böyle bir durum yaşıyor musunuz bu benim 2. gebeliğim 3.5 yaşında kızım var onda böyle oldu mu hatırlamıyorum leke yada kanama yok şükür 5+1 deyim ben dr a daha gitmedim erken diye gitmişken hem kalp atışı hem keseyi görelim diye birde olduğumuz yere yeni geldik dr araştırıyorum. Allahım bütün yavruları korusun hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin
umarım norlmaldir canım ya benim bu gün başladı daha evvel yoktu dra bi 7 hafta falan olunca giderim sanırım bakalım iyi bir dr bulabilirsem yeniyiz burda ve hiç bir bilgim yokMerhaba,
Bahsettiğiniz gibi benim de oluyor sağ tarafımda. hatta sağ tarafıma yatmasam mı diye düşünüyorum. ilk gebeliğim çok tedirginim. İlişki konusuna gelince doktorum 20 gün yasakladı bana. Ama sizin yaşadıklarını doğaldır diye düşünüyorum. ne zaman gideceksiniz doktora?
bende devamlı oturuyorum birde ilişkimi acaba diye benim eşim haftada bir geliyor eve dolayısıyla hamileliğimi öğrendiğimden beri yakınlaşma olmamıştı ama adam zaten yok hayır demek olmuyor bazen acaba ondan mı diyorum bilmiyorum erken diye gitmedi dra bakalım inş normaldir. kız veya erkek hiç önemli değil benim kızım var 3.5 yaşında yine kız olsa isterim ama önce hayırlısı eli kolu sağlam sağlıkla sıhhatle gelsinler de hiç önemli değil.Benimde çok fazla kasıklarımda batmalar oluyor bazen çığlık atıyorum. Mesela dün gece yatakta dönerken birden bastırdı ve eşimi uyandırdım. Benim kasık batmalarım hamile kaldığımı öğrendiğimden beri var geçen gittiğimde derdim başka olduğu için dra sormayı unutmam. cuma dr gidince soracağım inşallah unutmazsam tabi. Bende sürekli oturarak iş yapıyorum ve oğlumda da böyle şeyler hiç yaşamadım eşimde bu yüzden acaba bu kız mı diyor...
bence gayet normal canım 2 günde bir iki katı olması olması lazım olmusda bugün kaçta alacaksın sonucu?
hadi hayırlı haberlerle inşallah canım..hiç strest yapma hakkımızda hayırlısıŞimdi almaya gidiyorum canım yaa inşallah yükselmiştir gerektiği gibi ayy bu stres beni öldürücek