myadesmom
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 14 Ekim 2014
- 6.986
- 7.288
- 198
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #57.061
Bayagi gelismelerle donmussun bizde cuma gidecez bakalim umarim bizde guzel haberlerle donerizDoktordan geliyoruz.
Gecen ay 8.040,gr kilomuz. Bu ay 8.765 olmusuz.
Boyumuz gecen ay 66 cm simdi 68 cm olmus.
Bas cevresi gecen ay 41.7 bu ay 42.7 olmus.
Gelisimi cok guzelmis kilo alimi normalmis, ek gida vermiyomusuz 6. aya kadar.
Tattirma olarak minik minik verebilirsin ama henuz öğün olarak yani doyurmak icin vermiyoruz dedi.
Bi arkadasim soruyo ek gida konusunda neler verebiliriz diye dedim. Hmm bi arkadas? O arkadasin gelip sorsun 6.aya kadar yok size ek gida dediinanmadi yani kendim icin sordugumu sandi...
Boynu kizarmisti bu gece baya terlemisti alerji gibi onu gosterdim pisik olmus boynu cinko iceren pisik kremi sur mutlaka dedi.
Yavas yavas kendisi donmeye basladi oglum onu soyledim, yuzustu egzersizlerine devam dedi.
Bi de benim oglum ayakta durmaya calisiyo yani basmaya calisiyo hatta tutunca adim atiyo yurumeye pek merakli emeklemeden direkt yurumeye gecicek galiba
Burda bi arkadas bastirmayin ilerde carpik bacakli olur demisti. Onu sordum yoo bastirabilirsin zaten sen istemesen de kucagindayken falan o ayaga kalkmaya calisir bu reflekstir ve gelisimi icin faydali dedi. Oturtabilirsin kucaginda dedi.
Bizde bu sekilde durumlar... Sizlerde ne var ne yok canlarim? Nasil bebisler?
Çok geçmiş olsun Canım ya kuzum inş bir an önce saglıgına kavuşurKizlar, hastaneden geliyorum, moralim berbat durumda. Sabaha kadar yawrum emmedi aksam werdigim ilaclari kustu ve agladi korkuyorum artik fitık cikacak diye. Karnini kaldirip wuruyo yataga hizlica inliyo anlatamam o kadar kotuki igne batiriyolar sanki wucuduna. Saat 12 oldu yine emmek istemedi 1 de doktora gitme karari aldim hazir esimde yokken (beni goturmuyo doktorla tartisacam diye) benim bebegim hatirlarsaniz taa 2 ay once ishal hatta arada mukuslar war diyodum ve aşiri gaz sancisi cekiyo emmiyo gbi sikayetlerim wardi. Denemedigim hicbsy kalmadi doktora 3 aylikken gittigimizde bisey olmaz onemli degil dedi 2. Gittigimizde yine dedi 1 ay gecti 1.5 aydir ishal olan ve sanci ceken cocugumun kakasini ben alip baska ozel hastaneneye werdim kaka tahlili amip taramasi icin. Bebegimde yuksek enfeksiyon cikti sonuclarla esim kendi doktoruna goturdu (gevsek olan adama hani 2 ay boyunca ishalken bisey olmaz diyen sozde doktora) antibiyotik yazdi el kadar bebege ve ben sut cikolata hcbsy yemyorum besine alerjisi olabilr diye. Bugun dayanamadim gittim bi hişımla dedim 2 aydir bebegim ishal ben kendi kafamdan yaptirmasam tahlili halaa siz istemiceksiniz ihmalden enfeksiyon azken artmis. Hemen muayene etti tekrar kaka tahlili yine lökosit cok yuksek bagirsakta iltihap yapmis. Sinirlerim altust oldu bi ton bagirip ciktim simdi bashekimi arayip sikayet edicem doktoru. Gastroentolojiye goturucem el kadar bebegimi nelere sebep oldu bu. Size tawsiyem doktora cok guwenmeyin. Biz arastirmalar sonucu bu dktorda karar kildik, yanildik. Bi muayeneye 140 lira para werdik ayda 2 kere 280tl tahliller haric. Cocuguma feda olsun ama haram olsun o doktora doktugumz para. Ewdeyiz simdi bebegim aglamaktan yoruldu, halsiz gozumun icine bakiyo cok uzgunum..
Doktordan geliyoruz.
Tattirma olarak minik minik verebilirsin ama henuz öğün olarak yani doyurmak icin vermiyoruz dedi.
Bi arkadasim soruyo ek gida konusunda neler verebiliriz diye dedim. Hmm bi arkadas? O arkadasin gelip sorsun 6.aya kadar yok size ek gida dediinanmadi yani kendim icin sordugumu sandi...
Boynu kizarmisti bu gece baya terlemisti alerji gibi onu gosterdim pisik olmus boynu cinko iceren pisik kremi sur mutlaka dedi.
Yavas yavas kendisi donmeye basladi oglum onu soyledim, yuzustu egzersizlerine devam dedi.
Bi de benim oglum ayakta durmaya calisiyo yani basmaya calisiyo hatta tutunca adim atiyo yurumeye pek merakli emeklemeden direkt yurumeye gecicek galiba
Burda bi arkadas bastirmayin ilerde carpik bacakli olur demisti. Onu sordum yoo bastirabilirsin zaten sen istemesen de kucagindayken falan o ayaga kalkmaya calisir bu reflekstir ve gelisimi icin faydali dedi. Oturtabilirsin kucaginda dedi.
Cnm geçmiş olsun şükür birsey olmamış bebisine.. ama aklınızda bulunsun herhangi bi düşme çarpma olayında sakin hemen uyutmayin. Bi süre uyanık tutun. Ne bileyim allah korusun kusarsa falan kafada bişey olduğunu anlayıp doktora götürmek gerekir.Kızlar ya e Bebek ten ill doğduğu aylarda uyuması için anakucagı almıştım kırmızı babyplus kullanan vardır belki kızım 4.5 aylık oldu artık sığmıyoruz ona kendi odası var yatağı falan fakat tek bırakamıyorum şimdilik gündüz uykusunda yatırıyorum alıştı bi kaç gece de yatırdım aslında bende yere yatak yaptım ama bel Ağrı'sı çektim eşim olmaz böyle derdi yatak odasına minderlerden yatak yaptı etrafını çevirdi havuz gibi oldu ikihafta oldu yatıyoruz orada bu gece uyanmış yavrum sesi de çıkmaz ben o uyanmasa da ara ara uyanır bakardım bu gece çok derin uyumuşum....uyanınca done done ayak ucun da yastık vardı allahtan arasına düşmüş bi uyandım yerinde yok sesime eşimde uyandı başı yere hafif geldi halı vardı allahtan bide parkeye değdi hafif başı ağlamadı o yüzden panik olmadık emzirdim tekrar uyudu çok korktum inanılmaz kötü bir duygu annelik çok zor ya annem i çok iyi anlıyorum bizler eve akşam geç saatte geldigimiz gün balkonda beklemesine anlam veremezdik :) yat uyu derdim eve geldiğimizi bildiği halde görene kadar içeri girmezdi hakları ödenmez kurban olurum..
Yuz üstü yatirmak biraz rahatlatiyo. Onun disinda her aksam banyo, aci elma yagiyla karnina topuklarina masajlar. Ama sanci tuttugunda karnina dokunmak fayta etmiyo bildigin taş gibi yapiyo sıkmaktankıyamam ya
iyi gelen rahatlatan hiçbirşey yok muymuş?
yıkamak olsun masaj sırt sıvazlama. karnını ovma fln. illaki rahatlatan bir şey vardır bi araştır istersen dr a sor.
Canim dogru soyluyosun. Ben bunu doktorada sordum. Eger gidaya alerjisi warsa niye bosuna antibiyotik kullaniyorum 1 yadina kadar sakincali antibiyotik dedim. Enfeksiyon cok yuksek oldugu icin riske atamayiz dedi. Allah korusun kana karisabilirmisbakıyorum da netten enfeksiyon die antibiyotiğe başlayıp sorun çözülmeyince alerji olduğu anlaşılmış. sen alerji olabilecek herşeyi kes. şu an olan sütünü de sağ. yeni sütten ver. tabi sütün de kesilmesin ama alerji olma ihtimali olmayan şeylerden ye. aynı zamanda gaz ihtimaline karşı rezene de iç bolbol hem de süt olur. dene bakalım bir iki güne belki rahatlar bebiş.
İnsAllah canim Aminkelebekcik34 canım çook geçmiş olsun rabbim acil şifasını versin yavrucağın inşallah tez zamanda iyileşir
Tesekkurler canim. Amiiimkelebekcik34 canim cok gecmis olsun okudum simdi cok uzuldum. Rabbim acilen sifasini versin kzucugunun...
InsAllah canim amiin. Walla dunden beri kkotuyum. Ama haklisin Rabb im dermansiz dertAhh yavrum ya Rabbim biran önce şifa versin nekadar zor olduğunu biliyorum canım ama geçecek üzülme stres direk sütü kesiyor. insanın psikolojisi bozuluyor ne yapsam geçse ne yedirsem doysa diye ama bunlar olucak canim acida tatlı da bizler için Rabbim dermansiz dert vermesin geçmiş olsun ...
Sagol canim benim. Bazi doktorlar gercektende insanin guwenini kiriyo. Doktorlara karsi olan bakis acisini degistiriyo insanin. Dun o kadar tuttum ki kendimi doktora saldirmamak icin. Yemin ederim kac tane laf saydim eger olumsuz bisey soyleseydi ustune atlicaktim. Tartismayi kawgayi hic sewmiyorum. Normalde birileri tartissa o ortamdan hemen ayrilirim duymamak icin. Ama konu bebegim olunca herseyim altust olduÇok geçmiş olsun Canım ya kuzum inş bir an önce saglıgına kavuşurinan doktorlara bende güvenmiyorum ilk hamile kaldım doktora gittiğim gün güvenim kırıldı hala da devam ediyor sadece para tuzağı..ben normal dogum yaptım kendi doktorum girmedi doguma beyfendi gelmedi başka doktor girdi ama yine de kendi ücretini ödedik bir daha asla o doktora düşürmesin Rabbim beni..
İyiyim sağol napalım yaramaz kızımla uğraşıyorum:))fır fır dönüyor koekuyorum bu aralar biryerden düşecek diye.tuvalete giderken yere yatorıyorum bi geliyorum ece yok.yuvarlana yuvarlana masanın altına kadar gitmişçok sağol canım benim bende çok özledim <3 :) nasılsın bakalım? :)
Aynen Canım Rabbim e emanetler işte bende senin gibi araştiriyorum herşeyi doktorların hiçbir açıklaması olmuyor güvenmiyorum da cımbızla alıyoruz herşeyiInsAllah canim amiin. Walla dunden beri kkotuyum. Ama haklisin Rabb im dermansiz dert
Sagol canim benim. Bazi doktorlar gercektende insanin guwenini kiriyo. Doktorlara karsi olan bakis acisini degistiriyo insanin. Dun o kadar tuttum ki kendimi doktora saldirmamak icin. Yemin ederim kac tane laf saydim eger olumsuz bisey soyleseydi ustune atlicaktim. Tartismayi kawgayi hic sewmiyorum. Normalde birileri tartissa o ortamdan hemen ayrilirim duymamak icin. Ama konu bebegim olunca herseyim altust oldu
Yerden soğuk almaz mi bebek?park yataği yok muKızlar ya e Bebek ten ill doğduğu aylarda uyuması için anakucagı almıştım kırmızı babyplus kullanan vardır belki kızım 4.5 aylık oldu artık sığmıyoruz ona kendi odası var yatağı falan fakat tek bırakamıyorum şimdilik gündüz uykusunda yatırıyorum alıştı bi kaç gece de yatırdım aslında bende yere yatak yaptım ama bel Ağrı'sı çektim eşim olmaz böyle derdi yatak odasına minderlerden yatak yaptı etrafını çevirdi havuz gibi oldu ikihafta oldu yatıyoruz orada bu gece uyanmış yavrum sesi de çıkmaz ben o uyanmasa da ara ara uyanır bakardım bu gece çok derin uyumuşum....uyanınca done done ayak ucun da yastık vardı allahtan arasına düşmüş bi uyandım yerinde yok sesime eşimde uyandı başı yere hafif geldi halı vardı allahtan bide parkeye değdi hafif başı ağlamadı o yüzden panik olmadık emzirdim tekrar uyudu çok korktum inanılmaz kötü bir duygu annelik çok zor ya annem i çok iyi anlıyorum bizler eve akşam geç saatte geldigimiz gün balkonda beklemesine anlam veremezdik :) yat uyu derdim eve geldiğimizi bildiği halde görene kadar içeri girmezdi hakları ödenmez kurban olurum..
Aklıma geldi Canım bir süre emzirdim oyaladım ağlamayınca canı acımadı diye düşündük keyfide yerindeydi sabaha kadar gözüm açık izledimCnm geçmiş olsun şükür birsey olmamış bebisine.. ama aklınızda bulunsun herhangi bi düşme çarpma olayında sakin hemen uyutmayin. Bi süre uyanık tutun. Ne bileyim allah korusun kusarsa falan kafada bişey olduğunu anlayıp doktora götürmek gerekir.
Doktordan gelruz.
Kızlar kontrolümüz vardı bugün beniz kızım 2 600 gr doğmuştu 46 cm di.her ay 1 kilo aldı.bugün 7 300 çıktı.yani bu ay 750 gr almış.doktor gayet iyi artık yavaş kilo alır dedi.boyumuzda 63 cm.senin gibi minyon dedi:))sağlığımız gayet iyi çok şükür.demir ilacını sordum erken 6.aydan sonra başlıycaz onuda hergün değil gün aşırı dedi.sağlık ocağındakilerde paraben varmış dedim evet ben sana parabensiz yazıcam dedi.rota 2.dozumuzu vurulduk.gayet iyiyiz yani
Normal yatağı var odasında yatak odası küçük alamıyorum yerden yüksekte Can'ım soguk alması imkansız kalorif de sabaha kadar açıkYerden soğuk almaz mi bebek?park yataği yok mu
Doktordan geliyoruz.
Canim benimki de 2560 di şimdi 6 kilo senin bebek maşallah iyi kilo almiş mama veriyor musun pekiKızlar kontrolümüz vardı bugün beniz kızım 2 600 gr doğmuştu 46 cm di.her ay 1 kilo aldı.bugün 7 300 çıktı.yani bu ay 750 gr almış.doktor gayet iyi artık yavaş kilo alır dedi.boyumuzda 63 cm.senin gibi minyon dedi:))sağlığımız gayet iyi çok şükür.demir ilacını sordum erken 6.aydan sonra başlıycaz onuda hergün değil gün aşırı dedi.sağlık ocağındakilerde paraben varmış dedim evet ben sana parabensiz yazıcam dedi.rota 2.dozumuzu vurulduk.gayet iyiyiz yani
Hepsi baska bisey soyluyo ya bu doktorlarin.. Cocugu alip koye goturup orda yasiycam en sonundaValla ben demedim doktor dedi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?