2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Merhabalar...

Bende doktordan geldim 5+3 günlük. Sadece keseyi görebildik, alttan bakalım bebeği de görelim dedi istemediğimi belirttim o zaman pazartesi tekrar gel, üstten bebeği görmeye çalışalım dedi.

Merhabalar...

Bende doktordan geldim 5+3 günlük. Sadece keseyi görebildik, alttan bakalım bebeği de görelim dedi istemediğimi belirttim o zaman pazartesi tekrar gel, üstten bebeği görmeye çalışalım dedi.

Neden alttan istemediniz. Beni hep alttan muayne etti doktorum. Ustten gorunmez on haftaya kdr boyle dedi. Kafam iyice karsiti walla

kızlar ben de şimdi geldim kontrolden..
keseyi gördük içinde ufacıcık bebişimi de gördük ama çok net değildi, haftaya tekrar çağırdı kalp atışları için.
çok şükür inş hep böyle güzel geçer bütün kontollerimiz :)

Neden alttan istemediniz. Beni hep alttan muayne etti doktorum. Ustten gorunmez on haftaya kdr boyle dedi. Kafam iyice karsiti walla

Ben zorunlu kalmadıkça nedense alttan muayeneden pek hoşlanmıyorum. İstemediğimi söyleyince anlayışla karşılayıp o zaman pazartesi tekrar bekliyorum dedi.

İnş. güzel haberlerle geliriz hepimiz.

10 hafta değil ya abartılmış bir rakam 10 hafta. Kızımda hiç alttan bakmadı bana, arasında 1 hafta oynarmış.

Ben kızımda 6 haftalıkken kalp atışlarını duymuştum.

kızlar ben de şimdi geldim kontrolden..
keseyi gördük içinde ufacıcık bebişimi de gördük ama çok net değildi, haftaya tekrar çağırdı kalp atışları için.
çok şükür inş hep böyle güzel geçer bütün kontollerimiz :)

İnş. hep böyle sorunsuz geçer kontrolleriniz/miz.

Ultrasonda bebeğin gebeliğin 5. veya 6. haftasında görülmesi mümkündür.

Ultrason muayenesi karından ve vaginadan olmak üzere iki farklı şekilde yapılır. Gebeliğin 5. haftasında vaginal ultrasonda gebelik kesesinin görülmesi mümkündür. Eğer beklenen adetin üzerinden 1 hafta geçtiyse, yani bir hafta adet gecikmesinde vajinal ultrason ile (teknik adı Trans Vajinal Ultrason) gebelik kesesini görmek mümkündür. Karından bakılan (bildiğimiz abdominal ultrason) ultrasonda ise gebelik kesesinin görülebilmesi için gebeliğin en az 6. haftasında olmanız gerekmektedir.

Ultrasonda ilk olarak gebelik kesesi (gestasyonel kese) görülür. 5. ve 6. haftada bebeğin kendisi değil, gebelik kesesi görülebilir.

ALINTIDIR.

Bebeğin Kalp Atışları Ne Zaman Duyulur?

Karından yapılan ultrasonografi sayesinde 6 hafta 4 günlük bir bebeğin kalp atışları gözlemlenir. Gebeliğin 8. haftasında da bebeğin hareketleri görülebilir. Vaginal ultrason ile yaklaşık 6 gün önceden bunları gözlemlemek mümkündür.

ALINTIDIR.

Doktorumun da arada 1 hafta fark eder demişti, burada da 6 gün yazıyor.

lekelenme bende de var canım dr uma bugün haber vermeyi düşünüyorum senin lekelenmen nasıl benim sulu akıntıyla beraber kahverengi renkte geliyo :KK43:
Bende aşırı grip olmuştum bugün yatıyordum, kahverengi lekelenmem olmuş akıntı şeklinde hapşurmaktanmı anlamadım doktoru aradım ulaşamadım. Allahım sen koru yarabbim

Bebeğin Kalp Atışları Ne Zaman Duyulur?

Karından yapılan ultrasonografi sayesinde 6 hafta 4 günlük bir bebeğin kalp atışları gözlemlenir. Gebeliğin 8. haftasında da bebeğin hareketleri görülebilir. Vaginal ultrason ile yaklaşık 6 gün önceden bunları gözlemlemek mümkündür.

ALINTIDIR.

Doktorumun da arada 1 hafta fark eder demişti, burada da 6 gün yazıyor.

evt çok farkı olmaz gerçekten, ilk gebeliğimde vajinal ultrasonla bakmıştı keseyi görmek için, bir hafta sonra karından bakıldığında gördük..
aslında ultrason cihazının da çok etkisi var benim istanbuldaki doktorum da cihazı da çok iyiydi, çok daha ayrıntılı görebiliyordum. bugün gittiğimde pek bişey anlamadım..
sanırım ayda ya da 2 ayda bir o doktoruma devam edicem.. burdakini pek sevmedim :(

Bende aşırı grip olmuştum bugün yatıyordum, kahverengi lekelenmem olmuş akıntı şeklinde hapşurmaktanmı anlamadım doktoru aradım ulaşamadım. Allahım sen koru yarabbim

gribal enfeksiyondan kaynaklı olmuş da olabilir aslında, normal zamanlarda hastalandığımda bende de oluyordu ama gebelik dönemlerinde ihmale gelmez doktoruna ulaşınca bildirirsin zaten, bir de devamlı gelmedikçe korkma, gebeliğe bağlı olursa lekelenme sürekli çamaşırında görürsün kahverengi lekeyi..

Geçmiş olsun. Dikkat edin kendinize.

Bulantılarınız başladı mı? yada var mı?

Slm kızlar bende bugün Dr randevumu aldım Çarşamba günü 6+1 olmuş olacaz çok erken gitmek istemedik ama bi yandan da sabırsızlanıyorum

gribal enfeksiyondan kaynaklı olmuş da olabilir aslında, normal zamanlarda hastalandığımda bende de oluyordu ama gebelik dönemlerinde ihmale gelmez doktoruna ulaşınca bildirirsin zaten, bir de devamlı gelmedikçe korkma, gebeliğe bağlı olursa lekelenme sürekli çamaşırında görürsün kahverengi lekeyi..
Doktoruma ulaştım her türlü lekelenme düşük tehdidi olabilir, progestan al dedi. Birde yatıp dinlen dedi şimdi yatıyorum.
Annem bana kızıyor şimdi stres olursan böyle çok etkilenir diye haklı aslında...şuan sadece tuvalete gittiğimde peçeteye silince 1 2 damla geliyor o kadar umarım devam etmez...
Geçmiş olsun. Dikkat edin kendinize.

Bulantılarınız başladı mı? yada var mı?
Sağolun yatıp dinleniyorum doktordan 1 hafta rapor alacağım. Bulantım olmadı henüz neden sordunuz?

Doktoruma ulaştım her türlü lekelenme düşük tehdidi olabilir, progestan al dedi. Birde yatıp dinlen dedi şimdi yatıyorum.
Annem bana kızıyor şimdi stres olursan böyle çok etkilenir diye haklı aslında...şuan sadece tuvalete gittiğimde peçeteye silince 1 2 damla geliyor o kadar umarım devam etmez...

Sağolun yatıp dinleniyorum doktordan 1 hafta rapor alacağım. Bulantım olmadı henüz neden sordunuz?

Bulantıyı şahsınıza değil genel olarak bütün arkadaşlara sordum. :)

Ben kızımda 16 hafta bulantılardan çok çektim, şimdilik pek bulantım yok gibi olmasından da korkuyorum. Kızımda ne zaman başlamıştı hatırlamıyorum ondan dolayı sordum.

Bulantıyı şahsınıza değil genel olarak bütün arkadaşlara sordum. :)

Ben kızımda 16 hafta bulantılardan çok çektim, şimdilik pek bulantım yok gibi olmasından da korkuyorum. Kızımda ne zaman başlamıştı hatırlamıyorum ondan dolayı sordum.
Kusura bakmayın şuan buluttan nem kapma psikolojisindeyim:(
Bulantıyla alakası olur diye manyak bir düşünceye girdim tekrar kusura bakmayın:)

Back
X