Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    68
Merhaba,zorunlu sezaryan yapmış biri olarak toplumun ,normal doğum yapan anneleri baştacı,sezeryan yapanlara da yarım anne tarzındaki bakış açılarını umursamıyorum,kaale almıyorum..

Normal doğum yapan ve bir sonraki doğumunu sezeryan doğum şeklinde yapacak olan bir anne süt mevzusunu merak edebilir.Belki ona göre doğum cantasina mama ekleyebilir.Ayrica herkes doğumun zorlugunu bilir .Normal doğum o an, sezeryan da ameliyati sonrasi ağrısı olur ,detay verilmediği müddetçe kimse strese girmez yani.

Burada TECRUBE lerimizi paylaşiyoruz ,bunlar hep olumlu olacak diye birşey yok olumsuz da olabilir.Amaç kimseyi korkutmak,strese sokmak değildir.
Tabi ki merak şu anda herkesin içinde olan bir duygu buna asla bir itirazım yok.
Ama kastettiğim şey masum bir soru ve anlatım olarak görülmemesinde. Şu an yaşasak da yaşamasak da diye de arttırıyorum söylediğimi karşımızdaki insan bir diğerinin niyetini anlamayabilir,yanlış anlayabilir ya da direkt olumsuz olduğunu kavrayabilir ve bu yüzden stres olabileceği gibi bunun hesabını da vermek zorunda değildir. Ben burada bir şey yazarken karşımdakinin hassas olabileceğini düşünerek yazıyorum ve aynı şeyi beklemenin abes bir durum olduğuna da inanmıyorum. Sadece biraz özen istiyorum yani,bu kadar basit

Merhaba. Eğer gündemi takip ediyorsanız erkeklerin,kadın bedenleri hakkında en ufak bir bilgisi olmayan erkeklerin,saçma sapan fikirlerinin olması ve bunu utanmadan dile getirmeleri benim hem canımı sıkıyor hem de sinirimi bozuyor. Bunların yanında burada sezaryen sonrası süt geliyor gelmiyor tartışması ve sonrası dönemin 'OLUMSUZ' bir biçimde yansıtılması da beni rahatsız ediyor. Doğum türü tercihten ziyade şartlara bağlıdır ve özellikle bunu yaşamış bir kadının,hiç tecrübe etmemiş kadınların olduğu bir toplulukta bunu yapmalarını doğru bulmuyorum. Lütfen bu konularda daha dikkatli olup birbirimizi strese sokmayalım.
Merve burda kötü niyetle sormamış konuyu niyeyse farklı anlamış ve çok saçma tepki vermişsiniz. Daha önce kız normal doğum yapmış doğal olarak sezeryanda hemen süt gelir mi gelmez mi merak etmiş. Bu gurup sadece kahkaha atmak için yok. Tecrübe paylaşmak içinde var. Sütüm gelmiş gelmemiş belki bana önemli değil ama ona önemli. Ben mesela daha önce doğum yapmadığım için burda arkadaşlardan her konuda bilgi sahibi olmayı istiyorum ve doğuma yakın Allah’ın izniyle bir çok şeyi de soracam. Normal doğum yapana da sezeryanla doğum yapanada. Şimdi biri normal doğum yaptı diye sezeryan olan niye üzülsün. Yaşa bedeni neden extra bozulsun. Kilo alacak olan yine alır çatlayacak olan yine çatlar. Bazıları sezeryan olur hemen kilo verir bazıları normal doğum yapar ama asla veremez etrafımda bir çok örneği var. Boşa duyar kasmışsınız. Bizler birbirimize merak ettiklerimizi elbette soracaz ve fikir sahibi olacak. Bu site de bi gurupta suan bundan dolayı var. İster normal doğum olsun ister sezeryan doğum olsun sonuçta evladını dünyaya getiriyorsun. İki tarafta buna üzülmemeli bebeğinin ve kendisinin sağlığına bakmalı.

Aşkım çikolatayı yediğim saat 9.30 sonra 10:15 gibi bir daha yedim alır içeri diye taaaa 12 de muayeneye girdim bebeğin gelişimine baktı doktorum oğluşu göremedim yani detaylı 😂 tüp bebek doktorumla son kez görüştük duygusal anlar yaşadım 🥹🥹🥹
Hadi bakalım hayırlı olsun yeni doktorunla da iyi anlaş inşallah 🥰

Tabi ki merak şu anda herkesin içinde olan bir duygu buna asla bir itirazım yok.
Ama kastettiğim şey masum bir soru ve anlatım olarak görülmemesinde. Şu an yaşasak da yaşamasak da diye de arttırıyorum söylediğimi karşımızdaki insan bir diğerinin niyetini anlamayabilir,yanlış anlayabilir ya da direkt olumsuz olduğunu kavrayabilir ve bu yüzden stres olabileceği gibi bunun hesabını da vermek zorunda değildir. Ben burada bir şey yazarken karşımdakinin hassas olabileceğini düşünerek yazıyorum ve aynı şeyi beklemenin abes bir durum olduğuna da inanmıyorum. Sadece biraz özen istiyorum yani,bu kadar basit
Bu hassaslığı benim de gösterdiğimi düşünüyorum ama kastettigim normal doğumda zorlanan hamilelerin çıkış yolu olarak sezeryani görmelerinin, aslında bir sanıldığı kadar kolay bir yol olmadığı ile alakalı.En hassas insanı da gözeterek, sorulsa dahi doğumla alakalı tecrübemi paylaşmamaya karar verdim.

Bende bir haftadır görmüyorum ve dünden beri yaşıyorlar mı diye düşünüp duruyorum. Özellikle bugün uykudan uyanıp durdum. Mutsuzum çok anlamadım
Ben de bu düşüncelere kapılıyorum ki aslında çok rahat ,takintisiz biriyimdir.Neden kapılıyoruz böyle düşüncelere 🙄Bir eşyası olsun diyorum birşey almaya yelteniyorum sonra geri çekiliyorum.
Bir de böyle düşüncelerin üstüne bir rüya gördüm tam oldu 😬

Ben de bu düşüncelere kapılıyorum ki aslında çok rahat ,takintisiz biriyimdir.Neden kapılıyoruz böyle düşüncelere 🙄Bir eşyası olsun diyorum birşey almaya yelteniyorum sonra geri çekiliyorum.
ay bende almak istiyorum tek birleyde olsa ama sanki alsam kötü bişey olacak korkusuyla almıyorum 🥹 Ahaha o rüyalar hep olmadık zamanda görülür ve daha çok korkar insan

Yaaaa böyle yapmayın ama kendinize de bebeklere de yazık. Stres en büyük düşman, kötü enerji de yaymayın. Her şey her geçen gün daha da güzel olacak pozitif olun 🥹🥹🥹🤍 U Umayis

Merve burda kötü niyetle sormamış konuyu niyeyse farklı anlamış ve çok saçma tepki vermişsiniz. Daha önce kız normal doğum yapmış doğal olarak sezeryanda hemen süt gelir mi gelmez mi merak etmiş. Bu gurup sadece kahkaha atmak için yok. Tecrübe paylaşmak içinde var. Sütüm gelmiş gelmemiş belki bana önemli değil ama ona önemli. Ben mesela daha önce doğum yapmadığım için burda arkadaşlardan her konuda bilgi sahibi olmayı istiyorum ve doğuma yakın Allah’ın izniyle bir çok şeyi de soracam. Normal doğum yapana da sezeryanla doğum yapanada. Şimdi biri normal doğum yaptı diye sezeryan olan niye üzülsün. Yaşa bedeni neden extra bozulsun. Kilo alacak olan yine alır çatlayacak olan yine çatlar. Bazıları sezeryan olur hemen kilo verir bazıları normal doğum yapar ama asla veremez etrafımda bir çok örneği var. Boşa duyar kasmışsınız. Bizler birbirimize merak ettiklerimizi elbette soracaz ve fikir sahibi olacak. Bu site de bi gurupta suan bundan dolayı var. İster normal doğum olsun ister sezeryan doğum olsun sonuçta evladını dünyaya getiriyorsun. İki tarafta buna üzülmemeli bebeğinin ve kendisinin sağlığına bakmalı.
ben özel olarak birini hedef göstermedim,konulardan bahsettim ama siz sanki ben birini kötülemişim gibi konuşmuşsunuz. kaldı ki tek bir soru üzerinden de konuşmadım,sonrasında gelişen şeylerden de bahsettim. konu sizin hoşunuza gitmedi diye saçma etiketi yapıştırmanız da değişik geldi bana. az önce birine daha yazdım,merak ve konuşma üzerine burası var ama hassasiyet rica ettim. siz bunlara takılmıyor olabilirsiniz aynı şekilde ben de sizin takıldığınız şeylere takılmıyor olabilirim ama böyle diye de sizin hisleriniz benim için önemsiz diyip dan dun konuşmam. yarın farklı bir konuda aynı şeyleri hissedersiniz beni anlarsınız diye düşünüyorum çünkü belli ki şu an empati duygunuz yok. herkesin bebeklerini sağlıkla kucaklarına almasını dilerim,size de iyi günler

ay bende almak istiyorum tek birleyde olsa ama sanki alsam kötü bişey olacak korkusuyla almıyorum 🥹 Ahaha o rüyalar hep olmadık zamanda görülür ve daha çok korkar insan

Yaaaa böyle yapmayın ama kendinize de bebeklere de yazık. Stres en büyük düşman, kötü enerji de yaymayın. Her şey her geçen gün daha da güzel olacak pozitif olun 🥹🥹🥹🤍 U Umayis
Aslında kizlar strese sokmuyorum kendimi anlık bir düşünce olarak kafamda beliriyor ama o da o an hafif modumu düşürüyor sadece.Hep iyi olalım ..

Back
X