- 28 Ocak 2015
- 816
- 835
- 103
- 39
Canim cok gecmis olsun. Gecen esim ediz e bakarken bizimki benzer sekilde dusmus. Duyunca cok uzuldum. Herhalde hepimizin basindan gececek bir kere.Ya kızlar kızım dün cok fena düştü, kendimi affedemiyorum. Sabah çok erken uyandı bende yanıma aldım yatağın enine doğru uzandık tv izliyorduk. Eşim işe gitmişti. Ben nasıl oldu bilmiyorum uyuya kalmışım. Kızımda sırt üstü sürüne sürüne baş aşağı tepe takla düşmüş hemde parkeye. Ağlamasıyla hemen gözümü açtım. Çok şükür biyerine bişey olmadı. Yatağımızın yüksekliği 40 santim. Ama aklımdan çıkmıyor, nasıl düşmüş olabileceğini düşününce kendimden nefret ediyorumüzerinden 24saat geçti, iyi çok şükür. Allahım evlatlarımızı korusun..
Anladim canim,,hadi hayirlisi, guzel haberlerini bekliyoruzSagil canim sordugun icin İyi gibiydi ama tam emin degilim ucu ucuna atanamama olasiligim var bakakim nasip alimlar belirleyici olacak gibi
Canim herseyi denedim once emzirme sonra verme, doyumluk degil tadimlik verme fln, ama bizimki ek gidanin tadini alinca sutu istemedi. Ben de sonunda ac birakmayayim diye pes ettim. Simdi doyana kadar ek gida, arada yine teklif ediyorum ama binde bir iki firt aliyorBen emziremedim içimde kaldı evet artık çok takmıyorum. Nasıl yapıyorsun bilmiyorum ama gündüz önce emzirip ek gıdayı sonra mı veriyorsun yoksa önce ek gıda sonra emzirme mi?
Haha cok guldum canim cok haklisinCanim oncelikle cok gecmis olsun ,emme meselesine gelince kendini bukadar yipratma sen elinden geleni yaptin kim ister yavrusunu bile istiye anne sutunde mahrum etmek ama olmuyorsa da zorlamamak lazim nasibi bukadarmis demekki tamamen birakana kadar sen yine zorlamadan teklif etmeye devam et almazsada yapacak birsey yok tek damla anne sutu almadan buyuyen ve hicbir saglik sikintisi olmayan binlerce cocuk var dunyanin sonu degil stresini yakisikli Ediz e yansitmadan denemeye devam et masllah zaten ek gidada sorunsuz ilerliyor artik buyudude nereye kadar sut icicem anne kofte pirzola yiycm diyordur annesi
canim dogru soyluyorsun aramizdaki bag bundan daha guclu. Ayrica hakikaten ben bu duruma sayenizde daha rahat daha pozitif bakmaya basladim ve ediz de iki gundur daha iyi emiyor uzun sureden beri ilk defa uyanikken emdi bugun!Sen de iyi ki varsın canım buraya renk katıyorsun insanın zaman zaman olumsuz duygulara kapılıp o duygu selinden çıkamadığı oluyor hepimiz zaman zaman yaşıyoruz bunları. Bak sen de bahsetmişsin 6 ay çok güzel emdi umarım bırakmaz ancak bırakırsa da bu dünyanın sonu değil sizin aranızdaki bağ çok güçlü sonuçta. Kalk bir silkelen kendine gel sen iyi ol ki edizimiz de iyi hissetsin srn hepimizden iyi biliyorsun duygular çok fazla yansıyor bebeğimize. Allah sağlık sıhhat versin bir şeyi olmasın da telafisi olan şeyler bunlar.
Evet canim oyle yapiyorum, sessiz karanlik odada, ustumu cikartiyorum, ayakta oturarak, sallana sallana, ac veya tok hersey denedim. Ama simdi alacagi varsa hemen aliyor,,almak istemezse de amuda kalksam almiyor:))Xeroderma_pig @pesinus C ceydanurel35 kızlar Güneş iyi, 2 gündür öksürmesi çok azaldı. burnundan fışkıran bir takım şeyleri :) saymazsak hasta gibi değil artık.
P primavera1985 canım emzirememenin ne olduğunu ilk aylarında yaşamış biri olarak seni anlıyorum. en kritik dönemlerinde süt almasını sağlamışsın, ek gıdayı da sevmiş. üzme kendini. sakin bir odada, dikkatini çekecek hiçbirşey yokken ve iyice acıkmasını bekleyip emzirmeyi denedin mi? benimki de isteksiz emiyo ve az emiyor artık. ben de ayrı ve sessiz bir odaya geçiyorum, akşamsa ışığı kapatıyorum.yine de bırakırsa memeyi bir süre sağıp gıdaların içine katıp verirsin. sonra zaten her şeyi yemeye başlar, çeşit çeşit yemekler yaparsın annesii :)
@mlkhds canım sen de düştü diye üzme kendini, tamam anneyiz ama kusursuz da değiliz ki biz de yoruluyoruz,uyuyoruz, acıkıyoruz, susuyoruz.. 2 sn için geçmiş o sırada senin kıpırdak çeşitli işlere girmiş annesi hepsi bu:) ben kucağımdaki bebeğin kafasını geçerken kapıya vurmuş insanım, çocuğun hiç suçu yok, nolduğunu şaşırdı valla. ama napayım oldu işte, ben ister miyim kuzumun canı yansınama insanlık hali. daha ne düşmeler ne yaramazlıklar görecek bu gözler, allah dert vermesin gerisi kolay :)
İnanır misin canım Dila dün gece en uzun 1 bucuk saat uyudu her saat başı uyanıyor ve emmeden uyumuyor resmen ilk aylara geri döndükhaha canim cok tatlisin tesekkur ederim destegin icin. Cok haklisin bu arada aynen oyle bir duygu. Ama dedigin gibi bakalim ise baslayinca, ediz i bakiciya birakinca, evlendirince nolcak:))
Hadi bakalım inşallah artarak devam eder bu durum canımcanim dogru soyluyorsun aramizdaki bag bundan daha guclu. Ayrica hakikaten ben bu duruma sayenizde daha rahat daha pozitif bakmaya basladim ve ediz de iki gundur daha iyi emiyor uzun sureden beri ilk defa uyanikken emdi bugun!
Canım tam yatarken besliyorum ben iyice tika basa Doyuyo. Bide iyice bacagimda salıyı öyle koyuyorum yerine onu baya götürüyo .evde misafir var demek ses var demek uyanması normal.ve basa dönme konusunda katılıyorum yiğit pasa da beni kolunda uyutucaksin diyo.zamanla düzelir heraldeİnanır misin canım Dila dün gece en uzun 1 bucuk saat uyudu her saat başı uyanıyor ve emmeden uyumuyor resmen ilk aylara geri döndükbu hafta misafirim var onlar dönünce gece beslenmesine bir çare bulmam lazım bence bebeğin kendiliğinden bırakması daha iyi diye düşünüyorum canim
Açlıktan uyandigini sanmıyorum canım maşallah ek gidada sorun yasamiyoruz aralarda da emiyor yatmadan önce kaşık maması veriyorum bazen uyuttuktan yarım saat sonra uyanıyor yine emmeden uyumuyor aliskanliktan yaptığını düşünüyorum kolda uyuma modası bizdede yeni çıktı :) aylardır ayağımda sallıyordum 1 haftadır kucağımda uyumak istiyor gece beslenmesini kesmeden deliksiz uyumaz diyorlar tamamen kesmek istemem ama bari 2 kerecik kalksin :)Canım tam yatarken besliyorum ben iyice tika basa Doyuyo. Bide iyice bacagimda salıyı öyle koyuyorum yerine onu baya götürüyo .evde misafir var demek ses var demek uyanması normal.ve basa dönme konusunda katılıyorum yiğit pasa da beni kolunda uyutucaksin diyo.zamanla düzelir heralde
Giyinme ve alt değiştirme bizdede sorun canım her banyo sonrası savasiyoruz resmen :) nefret ediyor giyinmekten bir çare söyleyen olursa bende takipteyim :)Kızlar iyi akşamlar nasılsınız ven biraz yorgunum sanırım yiğit iş ev esimin sark hizmeti çıkma stresi derken çok az girdim foruma.. okumaya çalıştım.tek tek alıntı yapamıyorum. Düşen bebegimize çok geçmiş olsun canım benim Rabbim onları koruyo merak etme.önce Allah'ima sonra bize emanet kuzularımız.evet artik çok zor bi donem bizi bekliyor.yiğit te 3 4 gündür çok seri şekilde emekliyor.biseye ulaşmak onun için çok kolay artik.ama kalkma ya da yerdeyken oturur pozisyona gecemiyo..alkış yapıyor .mesela gel gel i öğretemedim bir turlu zar zor alkış yapiyo ama emekleme olayı 1 2 kez ayaklarından ittim hemen kaptı.fotoğraf ses çok ilgisini çekiyor.. ve bi care kızlar ben bu çocuğu ne giydirebiliyorum ne de altını değiştirebiliyorum durmuyo 2 dakka.Canım 6 ay çok şükür emdi hatta 7 diyebiliriz dimi ediz maşaallah anlattigin üzere güzel de emdi.almistir o alacağını.yiğit te bi ara reddetti beni sonra ne olduysa geri dondu çok üzerinde durmadım belkide ondan stresim falan geçmedi ona o da duzeldi. Pessinus 2016 ve artik tüm yıllar bizim en güzel yıllarımız bebeklerimiz sağlıklı olduğu surece yıllar bize dost.anjiyo olan bebeğimiz vardı o nasıl simdi kaçırdım mi arada okumadim çünkü.kısaca arkadaşlar çok fazla şey yazasim var herkesten bahsetmek istiyorum ama kafam yerinde değil su eşimden dolayı çünkü sark çıkarsa gidip gitmeme konusunda arada kaldim gidersem çalışmadan nasıl olucak çünkü yiğide bakicak kişi yok.dua edin.belki yarin açıklanır.
Kıyamam ya 2 kere de kalkacağı günler yakindir.bide gündüz uykuları nasıl.annem hep der uykub uykunun mayasidir diye.Allah'im yardımcımız olsun valla ne diimGiyinme ve alt değiştirme bizdede sorun canım her banyo sonrası savasiyoruz resmen :) nefret ediyor giyinmekten bir çare söyleyen olursa bende takipteyim :)
Annem de hep söyler :) gündüz de yarım saati geçmiyor canım bir ara uzun uyuduğu oluyordu 2 3 gündür ayrı bir huysuz sonunda disimiz çıkacak inşallah ondandir diyorum :)Kıyamam ya 2 kere de kalkacağı günler yakindir.bide gündüz uykuları nasıl.annem hep der uykub uykunun mayasidir diye.Allah'im yardımcımız olsun valla ne diim
Inşallah canim:)Cok sukur canim, cok tesekkur ederim, cok cok haklisin. Umarim senin de sonraki bebislerdr nasip olur hayirlisiyla:)
Mantikliymis :) ben en az 1 saat önce yedirmis oluyorum ama 1543 kere kalkiyor :)) yok anacim bizimkiler huy edindi bence ne yapsak care olmuyor buyumelerini beklicez mecburkızlar günaydın :) dün gece bebekleri gece yatmadan beslemekle ilgili bir yazı okudum. ben hep gece yatmadan doyurmaya çalışıyorum çok uyanmasın diye ama ne çare, defalarca kalkıyor. okuduğum yazıda da siz yatmadan önce koca bir tabak muhallebi yeseniz yatağa yattığınızda rahat edebilir misiniz diye soruyor ve yatmadan en az 1.5-2 saat önce beslenmeyi kesmek gerektiğini söylüyor. ne dersiniz bakalım buna? dün deneyim dedim ama yok, uyumadı pes etim.
Aynen canim yaMantikliymis :) ben en az 1 saat önce yedirmis oluyorum ama 1543 kere kalkiyor :)) yok anacim bizimkiler huy edindi bence ne yapsak care olmuyor buyumelerini beklicez mecbur
Canim her bebegin gelisimi farkli benim kizim 6aylikken one emeklemeye basladi bunun icin eksta birsey yapmak gerekiyormu bilmiyrm ama ben sadece mesela odadan cikacaksam yuzustu birakiyordum otururken duser diye Ceyda da oyle durmayi seviyordu surune surune emeklemeyi soktu kardesim 11 aylik emeklemeden hatta surunmeden yurumeye basladi oylede olabilir hem bosverin emeklemesinler artik oyle aman birakayim yere dursun diyemiyrmpessinus canım bu arada bizim fiziksel gelişim de yavaş :) Güneş emeklemiyor hatta herhangi bir çaba sarfetmiyor. ne zaman yere yüzüstü bıraksam kıyamet kopuyor. Laf gelmişken diğer annelere de sorayım hatta, sizler emeklemesine nasıl yardımcı oluyorsunuz? bizimki yere koyunca çığlıklar atıyor hemen.
konuşma işine gelince dudaklarını kapayım bbbbu bbbu şeklinde tükürük saçmaktan başka bir çabası yok fıstığımın :) başlarda kendimi suçladım acaba ben mi ilgilenemiyorum diye ama yok yaa alakası yok, her bebeğin kendi biyolojik takvimi var. bu aralar merabaaa diyip elini sıkıyorum, ce ee oyunu yapıyorum, fış fış kayıkçı yapıyorum. merabaa diyip elimi uzatınca arada sırada elini uzatıyo, fış fış kayıkçıda azcık yardım edersem bi kaç defa öne arkaya sallanıyo.dönme işinde hızlandı ama bu hiç işime gelmedisabaha kadar yatakda dönüyo ve sürekli uyanıyo
Duru ve Güneş sonradan açılacaklar sanırım :) o zaman geldiğinde ele avuca sığmazlar artık :)
Canım haddini aşmış olmuyorsun sağol desteğin için kendime hiç zaman ayırmadığım çok doğru ben genelde yapı olarak taktı mı takan bir yapım var kolay defter kapatabilen biri değilim malesef bunun da zararı bana dokunuyor biraz daha zaman verdim kendime daha iyi hissetmessem iyi bir uzmandan destek almam şartCanim benim olur mu oyle sey tabiki icindekileri yaz sen de. Biliyor musun o mesaji yazarken seni dusundum acaba yazmasam mi simariklik gibi mi gozukur diye dusundum. Sonra dedim ki duygularin mantigi olmuyor, ediz memeyi reddetmeye basladiginda oyle bir bosluk oldu ki icimde, bir kayip duygusu, ne desem kendime ise yaramadi. Ama burada duygularimi paylasmak, yargilanmadan kabul gormek, diger bakis acilarini gormek cok iyi geldi. O duygumu da kabullendim ve gunden gune hafifliyor. Tabi tam birakinca nolur bilmiyorum takilip kalmam umarim. Bir de sanirim biyolojik bir tarafi var bu yasadiklarimizin belki doga oyle bir bag yaratiyor ki anne ve cocugu arasinda ki o hormonlar kirip geciriyor etrafi. Canim senin durumuna gelince umarim doya doya yasarsin bir gun bu duyguyu. Bir de umarim haddimi asmiyorumdur ama bu konuyu bir profesyonelle daha derin analiz etmeyi dusundun mu hic? Yani sanirim dedigim gibi bir dereceye kadar butun yasadigimiz bu duygular normal ama seni bu kadar etkilediyse buna iyice egilmek lazim diye dusunuyorum. Birincisi gunes i dusundugunun onda biri de olsa kendini dusunmen lazim, bu kadar buyuk ve dinmeyen bir sucluluk duyuyorsan gecmisinden bir yara yada karsilanmamis bir ihtiyacin olabilir, bunu da ne yazik ki antidepresanla cozmek mumkun degil. Ikincisi de bu sucluluk gunesle ilerideki iliskinize de yansiyabilir. Dedigim gibi tanimadan etmeden ne yasadigini tam bilmeden haddimi asiyor olabilirim, belki doktorum dedigin kisiyle konusuyorsundur bunlari, ama psikoterapi egitimi alan o kadar az psikiyatrist var ki yazmadan edemedim. Kisa meslek hayatimda bir sey ogrendiysem duygularimizi dinlememiz gerektigidir. Demek istedigim sucluluk duymakta hakli oldugun degil, cunku elinden geleni (herseyi mukemmel demiyorum cunku eminim tecrubelerinden bir sonraki hayirlisiysa bebis icin birseyler cikmistir, benim cikti) yaptigini biliyorum, ve bir bebis emmeyi biraktiginda bunun onun tercihi oldugunu dusunuyorum annenin degil. Ama sucluluk duygun uzun suredir ve yuksek sesle konusuyor, demek ki birseyler anlatmak istiyor, sesini antidepresanlarla kismadan acaba yeterince dinledin mi, kendine bunca sikintinin arasinda zaman ayirabildin mi acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?