• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Geçmiş olsun canım üzülme anlık oluyor herşey, biraz dikkatli olamız lazım. bende koltukta köşe yapmıştım oğluma bırakıp mutfağa gidebiliyordum (yemeği falan beraber yapıyoruz zaten uzun sürdüğü için) kısa süreli geçen sesi değişik geldi hemen geri döndüm baktım ayağa kalkmaya çalışıyor demek artık kısa süreli de olsa yalnız bırakmamak gerekiyor.
Aynen kızlar dikkat etmek lazım kızım maşallah gündüzleri iyi uyuyor da yapabildiğim yemekleri ve işleri o uyurken yapıyorum uyanık olduğu her an yanında olmaya çalışıyorum. Ne kadar dikkat etsek de yanımızdayken bile bir şeyler oluyor işte. Benim kız da geçen tayinci yemeğine gittiğimizde inmeden arabada emzireyim dedim emzirme önlüğünü çantamdan alırken yana düşüp kafasını kapının koluna çarptı biraz ağladı sonra sustu çok korktum başta baktım benim kız unutmuş hemen arabadan inerken gülücükler saçmaya başladı herkese devamında da öyle bıraktım üzülmeyi Allah korusun onları

kocaman bi masallah Duru hanima:nazar: cimcime oyunlarada baslamis bizim tek oyunumuz bu siralat avazimiz ciktigi kadar bagirmak sesinin kac desibel ciktigini saptamaya calisiyor gibi bagirip arkasina basiyor kahkahayi ozellikle obunla ilgilenmiyorsak vay halimize aksama kafa davul gibi oluyor :-) Ceyda hep geri geri gidiyordu ben emeklemiycek diye dusunurken bi anda basladi emeklemelerimiz yani hazirlikli ol o popo eller kollar yaylanmaya basladiysa yakinda emekler:-) insallah esinin gorevleride bian once biterde evinize duzeninize bian once kavusursunuz bebis olmasa bisekilde idare edilirde bebekler duzen istiyor malesef cabucak atlatirsiniz insallah bu ayriligida
En azından üç dört ay olmayacağız canım ama bakalım artık pek düşünmemeye çalışıyorum inşallah göz açıp kapayana kadar geçer. Maşallah ceyda kızımıza da:) kız kardeşimin ismi de ceyda o yüzden sen kızından her bahsettiğinde farklı bir bağ olduğunu hissediyorum:) bizim kız korkutuyor oyun oynarken battaniye falan çekiyor yüzüne ce yapmak için açamazsa diye korkutuyor beni.

Sagol cnm. Tabiki öyle ama benim kızım o kadar hareketli değil, yüz üstü bırakınca öyle duruyo kıpırdamıyor sadece ellerini ve ayaklarını olduğu yerde oynatıyor. Ama sırt üstü ayaklarıyla zorlana zorlana geriye doğru gitmiş. Nasıl düştüğünü görmediğim için hala çok korkuyorum... :s
Üzülme canım öyle ya da böyle yaşanıyor böyle durumlar kendim de çok uygulayamıyor olsam da sanırım soğukkanlı olmak gerekiyor. Böyle böyle büyüyecekler

Xeroderma_pig Xeroderma_pig ATPaz ATPaz kizlar gecmis olsun gunes lerimize. pessinus pessinus @ALEYNAMMM sizinkilerin de huysuz geceleri olmus, umarim duzelmistirler. Biz de buarada 4 gunluk bir tatile gidecektik ama ailecek rota olmusuz, gidemedik esim cok kotu gecirdi gunlerce yatti, cok sukur ediz cok hafif atlatti, asisi mi korudu sut mu bilmiyorum. Buarada kizlar biraz destege ihtiyacim var, ediz her an emmeyi birakabilir. Gunduzleri kesinlikle emmiyor. Doktorumuz gece en az 2 kere emzirmeye calis dedi. Bunu yapicagim diye kendimi cok harap ediyorum,,iki saatte bir alarm kuruyorum, emzirmeyi teklif ediyorum. Cogu gece 2 sefer aliyor simdilik ama her an bitebilir. Benim cozemedigim kendi psikolojim. Sonucta 6 ay tam emdi, bebis icin kritik sureyi cok sukur emmis oldu, kendi acimdan emzirme duygusunu tattigim icin de cok sansliyim, cok sukur ek gidayi guzel aliyoruz, gece uykumuz iyi. Bunlara sevinecegime durumu bir turlu kabullenemiyorum. Hele ilk red etmeye basladiginda sanki lohusalik donemi gibi beni reddediyormus gibi geliyordu, baya baya agliyordum. Neyse simdi o duygum azaldi ama bir turlu memeyi birakmasina hazir hissedemiyorum. Ay icimi dokmek bile iyi geldi. Iyi ki varsiniz!
Sen de iyi ki varsın canım buraya renk katıyorsun insanın zaman zaman olumsuz duygulara kapılıp o duygu selinden çıkamadığı oluyor hepimiz zaman zaman yaşıyoruz bunları. Bak sen de bahsetmişsin 6 ay çok güzel emdi umarım bırakmaz ancak bırakırsa da bu dünyanın sonu değil sizin aranızdaki bağ çok güçlü sonuçta. Kalk bir silkelen kendine gel sen iyi ol ki edizimiz de iyi hissetsin srn hepimizden iyi biliyorsun duygular çok fazla yansıyor bebeğimize. Allah sağlık sıhhat versin bir şeyi olmasın da telafisi olan şeyler bunlar.

Ya kızlar kızım dün cok fena düştü, kendimi affedemiyorum. Sabah çok erken uyandı bende yanıma aldım yatağın enine doğru uzandık tv izliyorduk. Eşim işe gitmişti. Ben nasıl oldu bilmiyorum uyuya kalmışım. Kızımda sırt üstü sürüne sürüne baş aşağı tepe takla düşmüş hemde parkeye. Ağlamasıyla hemen gözümü açtım. Çok şükür biyerine bişey olmadı. Yatağımızın yüksekliği 40 santim. Ama aklımdan çıkmıyor, nasıl düşmüş olabileceğini düşününce kendimden nefret ediyorum:KK43: üzerinden 24saat geçti, iyi çok şükür. Allahım evlatlarımızı korusun..
Çok geçmiş olsun şükür birşey olmamış çok dikkatli olmamız lazım ne yapacakları hiç belli olmuyor sırt üstü poposunu kaldıra kaldıra gitmiştir benimki de öyle gidiyor

Canım tek değilsin ki ben de emziremedim bizim gibi bi sürü kişi var evet benim de içimde ukte ama yapacak bişeyimiz var mı yok o zaman anın tadını çıkaralım, eğer kısmet olursa istersek bi dahakine emziririz inşallah
İnşallah canım

Iyi akşamlar kızlar uzun zamandır giremedim. Ama ara ara girip takip ettim sizleri hepsini okuyamadim ama. Umarım hepiniz iyisinizdir. Hasta olan bebeklerimiz varmış Rabbim en kisa zamanda şifalar versin insallah.
Eşim işlerinden dolayı yurt dışına gitti iki haftalıgina bende o ara kizlarimi alıp memlekete gittim. O ara yazilanlari okuyamadim. Diğerlerini okudum.Bizler iyiyiz. Bir ara benim küçük ishal oldu antibiyotikle ancak atlatabildik. Çok ağladı, cok uykusuz kaldı, cok yoruldu bebeğim o aralar. Önce ablamız hasta oldu sonrada bebeğim. Abla okuldan getirdi büyük ihtimal.
Bu arada kızlar biz 5 ay iki gün olduğunuzdan beri dönüyoruz. Iki haftadır ara ara bizim adımlarla bir iki adım geri geri emekliyo. Dislerimizde çıktı çıkacak gibi, dişler görünüyo ama daha dış etini delmediler. Buda kizimi çok huzursuz ediyo. Durup dururken bağırıyor parmağını ya da herhangi bir nesneyi ağzına götürüp sinirli sinirli isiriyo. Kim bilir ne kadar aciyodur.
Bide kızlar kızım memleketeyken kucağa alıştı şimdi salonda yalnız birakamiyorum bakiyoki ben odadan çıkıyom basliyo ağlamaya dışı yeterince yoruyo zaten diyip kucagima alıyorum sirtim çok kötü agriyo
Çok yoruluyorum son günlerde çoğu zaman yemek bile yapamiyorum.
Böyle işte kızlar. Rabbim hepimize kolayliklar versin inşallah

En azından üç dört ay olmayacağız canım ama bakalım artık pek düşünmemeye çalışıyorum inşallah göz açıp kapayana kadar geçer. Maşallah ceyda kızımıza da:) kız kardeşimin ismi de ceyda o yüzden sen kızından her bahsettiğinde farklı bir bağ olduğunu hissediyorum:) bizim kız korkutuyor oyun oynarken battaniye falan çekiyor yüzüne ce yapmak için açamazsa diye korkutuyor beni.
Canım yanına gelebilecek kimse yok mu, yazın okul da olmuyor ya bi ara orada bi ara evinde kalsan

Canım yanına gelebilecek kimse yok mu, yazın okul da olmuyor ya bi ara orada bi ara evinde kalsan
Canım memleketle yaşadığımız yerin mesafesi 500 km gelip gitmem pek mümkün değil eşim de olmayacak burada arkadaşlarım da olmayacak o sıralar o yüzden mecburen böyle olacak hiç istemiyorum ama eşimin işleri bu sene böyle oldu maalesef katlanmaktan başka çare yok:( takvimimden sildim 2016 yı rezillikle geçiriyoruz oysa ki ne hayallerim vardı ücretsiz izinde olunca kader mi diyelim bilmiyorum tüm ücretsiz izin bir orada bir burada geçiyor. Allah sabretme gücü versin geçecek inşallah bugünler de

Iyi akşamlar kızlar uzun zamandır giremedim. Ama ara ara girip takip ettim sizleri hepsini okuyamadim ama. Umarım hepiniz iyisinizdir. Hasta olan bebeklerimiz varmış Rabbim en kisa zamanda şifalar versin insallah.
Eşim işlerinden dolayı yurt dışına gitti iki haftalıgina bende o ara kizlarimi alıp memlekete gittim. O ara yazilanlari okuyamadim. Diğerlerini okudum.Bizler iyiyiz. Bir ara benim küçük ishal oldu antibiyotikle ancak atlatabildik. Çok ağladı, cok uykusuz kaldı, cok yoruldu bebeğim o aralar. Önce ablamız hasta oldu sonrada bebeğim. Abla okuldan getirdi büyük ihtimal.
Bu arada kızlar biz 5 ay iki gün olduğunuzdan beri dönüyoruz. Iki haftadır ara ara bizim adımlarla bir iki adım geri geri emekliyo. Dislerimizde çıktı çıkacak gibi, dişler görünüyo ama daha dış etini delmediler. Buda kizimi çok huzursuz ediyo. Durup dururken bağırıyor parmağını ya da herhangi bir nesneyi ağzına götürüp sinirli sinirli isiriyo. Kim bilir ne kadar aciyodur.
Bide kızlar kızım memleketeyken kucağa alıştı şimdi salonda yalnız birakamiyorum bakiyoki ben odadan çıkıyom basliyo ağlamaya dışı yeterince yoruyo zaten diyip kucagima alıyorum sirtim çok kötü agriyo
Çok yoruluyorum son günlerde çoğu zaman yemek bile yapamiyorum.
Böyle işte kızlar. Rabbim hepimize kolayliklar versin inşallah
Çok geçmiş olsun canım atlatmış çok şükür. Bebekler 7-9 ay arasında annelerine iyice düşkünleşiyormuş birçoğumuz benzer durumları yaşıyoruz bizim de daha dişlerimiz çıkmadı ama ağrıları var gecenin bir vakti bağıra bağıra ağlıyoruz 45 dk 1 saat civarı akşam da durmadı en son dolapta soğuttuğum dişliği verdim yazık ağzına alınca nasıl gülüyor hiç kaşımıyor bile damaklarına dokunduruyor soğuk soğuk. Kıyamıyorum da hiç ama çok yorulmaya da başladım. Gün içinde benim kız da beni görmediğinde benimle temas halinde bulunmadığında basıyor çığlığı gelince yanımda oturuyor ya gelip kendisi sarılıyor Kıyamıyorum hiç

Xeroderma_pig Xeroderma_pig @pesinus C ceydanurel35 kızlar Güneş iyi, 2 gündür öksürmesi çok azaldı. burnundan fışkıran bir takım şeyleri :) saymazsak hasta gibi değil artık.
P primavera1985 canım emzirememenin ne olduğunu ilk aylarında yaşamış biri olarak seni anlıyorum. en kritik dönemlerinde süt almasını sağlamışsın, ek gıdayı da sevmiş. üzme kendini. sakin bir odada, dikkatini çekecek hiçbirşey yokken ve iyice acıkmasını bekleyip emzirmeyi denedin mi? benimki de isteksiz emiyo ve az emiyor artık. ben de ayrı ve sessiz bir odaya geçiyorum, akşamsa ışığı kapatıyorum.yine de bırakırsa memeyi bir süre sağıp gıdaların içine katıp verirsin. sonra zaten her şeyi yemeye başlar, çeşit çeşit yemekler yaparsın annesii :)
mlkhds mlkhds canım sen de düştü diye üzme kendini, tamam anneyiz ama kusursuz da değiliz ki biz de yoruluyoruz,uyuyoruz, acıkıyoruz, susuyoruz.. 2 sn için geçmiş o sırada senin kıpırdak çeşitli işlere girmiş annesi hepsi bu:) ben kucağımdaki bebeğin kafasını geçerken kapıya vurmuş insanım, çocuğun hiç suçu yok, nolduğunu şaşırdı valla. ama napayım oldu işte, ben ister miyim kuzumun canı yansın :( ama insanlık hali. daha ne düşmeler ne yaramazlıklar görecek bu gözler, allah dert vermesin gerisi kolay :)

pessinus pessinus canım bu arada bizim fiziksel gelişim de yavaş :) Güneş emeklemiyor hatta herhangi bir çaba sarfetmiyor. ne zaman yere yüzüstü bıraksam kıyamet kopuyor. Laf gelmişken diğer annelere de sorayım hatta, sizler emeklemesine nasıl yardımcı oluyorsunuz? bizimki yere koyunca çığlıklar atıyor hemen.
konuşma işine gelince dudaklarını kapayım bbbbu bbbu şeklinde tükürük saçmaktan başka bir çabası yok fıstığımın :) başlarda kendimi suçladım acaba ben mi ilgilenemiyorum diye ama yok yaa alakası yok, her bebeğin kendi biyolojik takvimi var. bu aralar merabaaa diyip elini sıkıyorum, ce ee oyunu yapıyorum, fış fış kayıkçı yapıyorum. merabaa diyip elimi uzatınca arada sırada elini uzatıyo, fış fış kayıkçıda azcık yardım edersem bi kaç defa öne arkaya sallanıyo.dönme işinde hızlandı ama bu hiç işime gelmedi :( sabaha kadar yatakda dönüyo ve sürekli uyanıyo :(
Duru ve Güneş sonradan açılacaklar sanırım :) o zaman geldiğinde ele avuca sığmazlar artık :)

pessinus pessinus canım bu arada bizim fiziksel gelişim de yavaş :) Güneş emeklemiyor hatta herhangi bir çaba sarfetmiyor. ne zaman yere yüzüstü bıraksam kıyamet kopuyor. Laf gelmişken diğer annelere de sorayım hatta, sizler emeklemesine nasıl yardımcı oluyorsunuz? bizimki yere koyunca çığlıklar atıyor hemen.
konuşma işine gelince dudaklarını kapayım bbbbu bbbu şeklinde tükürük saçmaktan başka bir çabası yok fıstığımın :) başlarda kendimi suçladım acaba ben mi ilgilenemiyorum diye ama yok yaa alakası yok, her bebeğin kendi biyolojik takvimi var. bu aralar merabaaa diyip elini sıkıyorum, ce ee oyunu yapıyorum, fış fış kayıkçı yapıyorum. merabaa diyip elimi uzatınca arada sırada elini uzatıyo, fış fış kayıkçıda azcık yardım edersem bi kaç defa öne arkaya sallanıyo.dönme işinde hızlandı ama bu hiç işime gelmedi :KK43: sabaha kadar yatakda dönüyo ve sürekli uyanıyo :KK43:
Duru ve Güneş sonradan açılacaklar sanırım :) o zaman geldiğinde ele avuca sığmazlar artık :)
Bizimkiler de böyle olacak sanırım canım rahat kızlar bunlar aman kim emekleyecek de kim yürüyecek diyorlar:) duru da canı istemezse yere yatırdığımda çığlık çığlığa bağırıp ağlıyor ağlamadığı zamanlarda da oyuncakları uzağına koyuyorum dönüp alıyor sonra geri sırt üstüne geliyor sıkıldı mı onu bırakıp uzaktaki başka bir oyuncağa aynı şeyi yapıyor varsa yoksa oyun oynasın:) yalnız bu ara daha da arttı ayakta kalma isteği sürekli ayağa kalkmak yürümek istiyor çok da düzgün basıp gidiyor belki emeklemeden yürüyecek bilemiyorum ne yapalım sağlıklı olsunlar da nasıl olsa yapacaklar bunları erken ya da geç

Çok geçmiş olsun canım atlatmış çok şükür. Bebekler 7-9 ay arasında annelerine iyice düşkünleşiyormuş birçoğumuz benzer durumları yaşıyoruz bizim de daha dişlerimiz çıkmadı ama ağrıları var gecenin bir vakti bağıra bağıra ağlıyoruz 45 dk 1 saat civarı akşam da durmadı en son dolapta soğuttuğum dişliği verdim yazık ağzına alınca nasıl gülüyor hiç kaşımıyor bile damaklarına dokunduruyor soğuk soğuk. Kıyamıyorum da hiç ama çok yorulmaya da başladım. Gün içinde benim kız da beni görmediğinde benimle temas halinde bulunmadığında basıyor çığlığı gelince yanımda oturuyor ya gelip kendisi sarılıyor Kıyamıyorum hiç
Sağolasın canım evet atlattik çok şükür. Evet ya hemen hemen 7.ayimizdan beri var bu beni goremeyince ağlamalar bunu öğrendiğim iyi oldu. Şunun şurasında 9. aya ne kaldı.
Bu diş çıkarma bebekten bebeğe değişiyor. Kimi bebek hiç zorlanmadan cikariyo. Ama biz çok zorlaniyoruz dün teyzem dedi telde ne kadar doğru bilemiyorum kimi bebegin dişlerinin kökleri çok derin olurmuş o yüzden çıkarken zorlanirlarmis

Bizimkiler de böyle olacak sanırım canım rahat kızlar bunlar aman kim emekleyecek de kim yürüyecek diyorlar:) duru da canı istemezse yere yatırdığımda çığlık çığlığa bağırıp ağlıyor ağlamadığı zamanlarda da oyuncakları uzağına koyuyorum dönüp alıyor sonra geri sırt üstüne geliyor sıkıldı mı onu bırakıp uzaktaki başka bir oyuncağa aynı şeyi yapıyor varsa yoksa oyun oynasın:) yalnız bu ara daha da arttı ayakta kalma isteği sürekli ayağa kalkmak yürümek istiyor çok da düzgün basıp gidiyor belki emeklemeden yürüyecek bilemiyorum ne yapalım sağlıklı olsunlar da nasıl olsa yapacaklar bunları erken ya da geç
Kızlar gerçektende her bebegin gelişimi farklı oluyo bizim toplumda ne yazikki gelişim denilince bir tek fiziksel gelişim akla geliyo. Büyük ihtimal sizlerin bebişler farklı yönlerden gelisiyorlar. pessinus pessinus seninde dediğin gibi belkide sizin bebekler yerlerde surunmeyip direk yürüyecekler örnek benim kiz kardeşim. kaldiki daha 7 aylik bebişler

Canim üzme kendini dediğin gibi ilk 6 ay dolu dolu emdi çok şükür ek gidayi da severek yiyorsa ne güzel işte ablam da yegenim emmeyi bıraktığında ağlamıştı aradaki bagin kopması gibi oluyor herhalde bir şimdi bir de evlendiklerinde bu duyguya kapiliriz bence :)
haha canim cok tatlisin tesekkur ederim destegin icin. Cok haklisin bu arada aynen oyle bir duygu. Ama dedigin gibi bakalim ise baslayinca, ediz i bakiciya birakinca, evlendirince nolcak:))

Canim çok şükür seni emdi bak ben bir kere bile emziremedim asla almadı almayınca sutüm gelmedi o kadar sagmama rağmen...
Hiç üzülme tabiki elinden geleni yap rizki ne kadarsa o kadar emer canim. ..
Cok sukur canim, cok tesekkur ederim, cok cok haklisin. Umarim senin de sonraki bebislerdr nasip olur hayirlisiyla:)

Merhaba, psikolog annesi güzel tarafından bakarsak Ediz büyümüş anne sütüne ihtiyacı kalmamış, kendi kendine yetebilme, anneye bağımlılığın bir safhasını tamamlamış, bağlılığı devam eden genç delikanlı olmuş. Bir zaman sonra memişden ayırmak için çaba sarfedilecekti, zorlu bir süreç olmadan kendisi bırakmış. Yaradan başka sağlık sorunu vermesin güzel annesi. Senin üzüntün stresin bebişe de geçip mızmızlanabilir. Yarının ne getireceği belli olmaz, anı yaşayıp keyfini çıkaralım, sevgiler gönderiyoruz.
Cok iyi geldin canim bana. Cok haklisin coook:KK68::KK68:. Zaten danisanlarimdan biliyorum ayrisamayan bireysellesemeyen cocuktan cok cocugunun ayrismasina izin vermeyen anneler var. Benim bu kafayi cabucak degistirmem lazim, senin dedigin gibi her anin farkli kiymetini bilmem lazim, her gunleri farkli bir odul bize

Merhaba, forumu okuyan çok anne vardır da benim gibi her zaman yazamıyorlardır. Duru ya maşallah gelişimi de çok güzel. Bebişler vakti geldiğinde istedikleri gelişimi gösterip bizi mutlu ediyorlar. Yaradan olmayanlara da hayırlıysa nasip etsin.
Güneş de geceleri çiş yaptığında uyanıyor idrarını poşetinde alabilirsem test yaptıracağım. Birde kulaklar ile boğazında kızarıklık varmış inş dişten kaynaklı olur da bir daha antibiyotik almak zorunda kalmaz.
Gecmis olsun canim umarim bir sikinti yoktur

Canım ben o kadar az emzirdim ki duygunu anlayabiliyorum ki sen emzirmiş bir annesin kızımı bu kadar yararlı bir gıdadan mahrum ettim beceremedim pis mamaları içiyor diye kendimi suçladım durdum hala daha atlatabilmiş değilim rüyamda emzirdiğimi görüyorum ya da birinin emzirdiğini duysam ağlıyorum bunu yapma kendine sen 6 ay dolu dolu emzirdin çok memeye düşkün olup bıraktırırken zorlansan o da kötü olurdu sanki demekki oğlunda olumsuz etkisi yok şu anda ben de yazamadım bir kaç gündür gene depreşti emzirememe olayım ve doktorum hafif dozda antidepresan verdi bana meme yoksa mama var dedim ama içimde koca bir çukur kaldı bir dokundun bin işittin kusura bakma canım olur mu
Canim benim olur mu oyle sey tabiki icindekileri yaz sen de. Biliyor musun o mesaji yazarken seni dusundum acaba yazmasam mi simariklik gibi mi gozukur diye dusundum. Sonra dedim ki duygularin mantigi olmuyor, ediz memeyi reddetmeye basladiginda oyle bir bosluk oldu ki icimde, bir kayip duygusu, ne desem kendime ise yaramadi. Ama burada duygularimi paylasmak, yargilanmadan kabul gormek, diger bakis acilarini gormek cok iyi geldi. O duygumu da kabullendim ve gunden gune hafifliyor. Tabi tam birakinca nolur bilmiyorum takilip kalmam umarim. Bir de sanirim biyolojik bir tarafi var bu yasadiklarimizin belki doga oyle bir bag yaratiyor ki anne ve cocugu arasinda ki o hormonlar kirip geciriyor etrafi. Canim senin durumuna gelince umarim doya doya yasarsin bir gun bu duyguyu. Bir de umarim haddimi asmiyorumdur ama bu konuyu bir profesyonelle daha derin analiz etmeyi dusundun mu hic? Yani sanirim dedigim gibi bir dereceye kadar butun yasadigimiz bu duygular normal ama seni bu kadar etkilediyse buna iyice egilmek lazim diye dusunuyorum. Birincisi gunes i dusundugunun onda biri de olsa kendini dusunmen lazim, bu kadar buyuk ve dinmeyen bir sucluluk duyuyorsan gecmisinden bir yara yada karsilanmamis bir ihtiyacin olabilir, bunu da ne yazik ki antidepresanla cozmek mumkun degil. Ikincisi de bu sucluluk gunesle ilerideki iliskinize de yansiyabilir. Dedigim gibi tanimadan etmeden ne yasadigini tam bilmeden haddimi asiyor olabilirim, belki doktorum dedigin kisiyle konusuyorsundur bunlari, ama psikoterapi egitimi alan o kadar az psikiyatrist var ki yazmadan edemedim. Kisa meslek hayatimda bir sey ogrendiysem duygularimizi dinlememiz gerektigidir. Demek istedigim sucluluk duymakta hakli oldugun degil, cunku elinden geleni (herseyi mukemmel demiyorum cunku eminim tecrubelerinden bir sonraki hayirlisiysa bebis icin birseyler cikmistir, benim cikti) yaptigini biliyorum, ve bir bebis emmeyi biraktiginda bunun onun tercihi oldugunu dusunuyorum annenin degil. Ama sucluluk duygun uzun suredir ve yuksek sesle konusuyor, demek ki birseyler anlatmak istiyor, sesini antidepresanlarla kismadan acaba yeterince dinledin mi, kendine bunca sikintinin arasinda zaman ayirabildin mi acaba?

Back