- 14 Ekim 2010
- 2.606
- 2.841
- 133
Canim çok şükür seni emdi bak ben bir kere bile emziremedim asla almadı almayınca sutüm gelmedi o kadar sagmama rağmen...Xeroderma_pig @ATPaz kizlar gecmis olsun gunes lerimize. @pessinus BeyazPatik35 sizinkilerin de huysuz geceleri olmus, umarim duzelmistirler. Biz de buarada 4 gunluk bir tatile gidecektik ama ailecek rota olmusuz, gidemedik esim cok kotu gecirdi gunlerce yatti, cok sukur ediz cok hafif atlatti, asisi mi korudu sut mu bilmiyorum. Buarada kizlar biraz destege ihtiyacim var, ediz her an emmeyi birakabilir. Gunduzleri kesinlikle emmiyor. Doktorumuz gece en az 2 kere emzirmeye calis dedi. Bunu yapicagim diye kendimi cok harap ediyorum,,iki saatte bir alarm kuruyorum, emzirmeyi teklif ediyorum. Cogu gece 2 sefer aliyor simdilik ama her an bitebilir. Benim cozemedigim kendi psikolojim. Sonucta 6 ay tam emdi, bebis icin kritik sureyi cok sukur emmis oldu, kendi acimdan emzirme duygusunu tattigim icin de cok sansliyim, cok sukur ek gidayi guzel aliyoruz, gece uykumuz iyi. Bunlara sevinecegime durumu bir turlu kabullenemiyorum. Hele ilk red etmeye basladiginda sanki lohusalik donemi gibi beni reddediyormus gibi geliyordu, baya baya agliyordum. Neyse simdi o duygum azaldi ama bir turlu memeyi birakmasina hazir hissedemiyorum. Ay icimi dokmek bile iyi geldi. Iyi ki varsiniz!
Merhaba çokkk geçmiş olsun. Yaradan kuzunu annesine babasına bağışlasın, sağlıcakla büyüyüp başka canlara sağlık, huzur, mutluluk vermesini nasip etsin.kızlar yarın sabah poyraz anjio olacak bize dua edin olur mu
Merhaba, psikolog annesi güzel tarafından bakarsak Ediz büyümüş anne sütüne ihtiyacı kalmamış, kendi kendine yetebilme, anneye bağımlılığın bir safhasını tamamlamış, bağlılığı devam eden genç delikanlı olmuş. Bir zaman sonra memişden ayırmak için çaba sarfedilecekti, zorlu bir süreç olmadan kendisi bırakmış. Yaradan başka sağlık sorunu vermesin güzel annesi. Senin üzüntün stresin bebişe de geçip mızmızlanabilir. Yarının ne getireceği belli olmaz, anı yaşayıp keyfini çıkaralım, sevgiler gönderiyoruz.Xeroderma_pig @ATPaz kizlar gecmis olsun gunes lerimize. @pessinus BeyazPatik35 sizinkilerin de huysuz geceleri olmus, umarim duzelmistirler. Biz de buarada 4 gunluk bir tatile gidecektik ama ailecek rota olmusuz, gidemedik esim cok kotu gecirdi gunlerce yatti, cok sukur ediz cok hafif atlatti, asisi mi korudu sut mu bilmiyorum. Buarada kizlar biraz destege ihtiyacim var, ediz her an emmeyi birakabilir. Gunduzleri kesinlikle emmiyor. Doktorumuz gece en az 2 kere emzirmeye calis dedi. Bunu yapicagim diye kendimi cok harap ediyorum,,iki saatte bir alarm kuruyorum, emzirmeyi teklif ediyorum. Cogu gece 2 sefer aliyor simdilik ama her an bitebilir. Benim cozemedigim kendi psikolojim. Sonucta 6 ay tam emdi, bebis icin kritik sureyi cok sukur emmis oldu, kendi acimdan emzirme duygusunu tattigim icin de cok sansliyim, cok sukur ek gidayi guzel aliyoruz, gece uykumuz iyi. Bunlara sevinecegime durumu bir turlu kabullenemiyorum. Hele ilk red etmeye basladiginda sanki lohusalik donemi gibi beni reddediyormus gibi geliyordu, baya baya agliyordum. Neyse simdi o duygum azaldi ama bir turlu memeyi birakmasina hazir hissedemiyorum. Ay icimi dokmek bile iyi geldi. Iyi ki varsiniz!
Merhaba, forumu okuyan çok anne vardır da benim gibi her zaman yazamıyorlardır. Duru ya maşallah gelişimi de çok güzel. Bebişler vakti geldiğinde istedikleri gelişimi gösterip bizi mutlu ediyorlar. Yaradan olmayanlara da hayırlıysa nasip etsin.Canım geçmiş olsun iyileşir umarım bir an önce güneş kızımız. Günlerdir sürekli dışarıdayım yazamadım bir türlü buraya kimse de kalmamış sanki birkaç kişi kalmış gibiyiz umarım tekrar dönersiniz kızlar. Kaç gündür dışarıda vakit geçiriyoruz demiştim eşimin iş yerinde tayini çıkanlar vardı kahvaltıya gittik perşembe cumartesi benim kızı kucağına almayan kalmadı ona rağmen çok şükür hasta falan olmadık ya da huzursuzluk olmadı. Cumadan beri kızım yüzüstünden sırtüstüne dönmeye başladı hep diyorum geriden geliyoruz fiziksel gelişimde o yüzden yaptığı her şey bana farklı geliyor tabi siz bu aşamaları çoktan geçtiniz garipseyebilirsiniz:) kızım artık kendisi ce yapabiliyor bir şeylerin arkasına saklanıp sonra sırıtarak çıkıyor devam ettiriyor oyununu. Çenemiz artık hiç durmuyor birkaç defa abi bile dedik. Emekleme konusuna gelince daha başlamadık ama yüzüstünde tırtıl gibi gitmeye çalışıyoruz senkronizasyon yok kafamızı battaniyeye gömüp popomuzu kaldırıyoruz doğal olarak ilerleyemiyoruz pek:) yavaş yavaş alkış yapıyor önceleri yapamıyorduk. Bizden böyle işte kızlar kendimizde gözlemlediğimiz değişimler bunlar. Yakında yine memlekete gideceğiz bir hafta on gün kadar sonra inşallah orada geçireceğimiz süreyi kazasız belasız atlatırız. Sizlerde durumlar nasıl
Canım ben o kadar az emzirdim ki duygunu anlayabiliyorum ki sen emzirmiş bir annesin kızımı bu kadar yararlı bir gıdadan mahrum ettim beceremedim pis mamaları içiyor diye kendimi suçladım durdum hala daha atlatabilmiş değilim rüyamda emzirdiğimi görüyorum ya da birinin emzirdiğini duysam ağlıyorum bunu yapma kendine sen 6 ay dolu dolu emzirdin çok memeye düşkün olup bıraktırırken zorlansan o da kötü olurdu sanki demekki oğlunda olumsuz etkisi yok şu anda ben de yazamadım bir kaç gündür gene depreşti emzirememe olayım ve doktorum hafif dozda antidepresan verdi bana meme yoksa mama var dedim ama içimde koca bir çukur kaldı bir dokundun bin işittin kusura bakma canım olur muXeroderma_pig @ATPaz kizlar gecmis olsun gunes lerimize. @pessinus BeyazPatik35 sizinkilerin de huysuz geceleri olmus, umarim duzelmistirler. Biz de buarada 4 gunluk bir tatile gidecektik ama ailecek rota olmusuz, gidemedik esim cok kotu gecirdi gunlerce yatti, cok sukur ediz cok hafif atlatti, asisi mi korudu sut mu bilmiyorum. Buarada kizlar biraz destege ihtiyacim var, ediz her an emmeyi birakabilir. Gunduzleri kesinlikle emmiyor. Doktorumuz gece en az 2 kere emzirmeye calis dedi. Bunu yapicagim diye kendimi cok harap ediyorum,,iki saatte bir alarm kuruyorum, emzirmeyi teklif ediyorum. Cogu gece 2 sefer aliyor simdilik ama her an bitebilir. Benim cozemedigim kendi psikolojim. Sonucta 6 ay tam emdi, bebis icin kritik sureyi cok sukur emmis oldu, kendi acimdan emzirme duygusunu tattigim icin de cok sansliyim, cok sukur ek gidayi guzel aliyoruz, gece uykumuz iyi. Bunlara sevinecegime durumu bir turlu kabullenemiyorum. Hele ilk red etmeye basladiginda sanki lohusalik donemi gibi beni reddediyormus gibi geliyordu, baya baya agliyordum. Neyse simdi o duygum azaldi ama bir turlu memeyi birakmasina hazir hissedemiyorum. Ay icimi dokmek bile iyi geldi. Iyi ki varsiniz!
Ay geçmis olsun canim ya bende korkuyorum artik emin cok hareketli bir saniye yalniz birakamiyorum...Ya kızlar kızım dün cok fena düştü, kendimi affedemiyorum. Sabah çok erken uyandı bende yanıma aldım yatağın enine doğru uzandık tv izliyorduk. Eşim işe gitmişti. Ben nasıl oldu bilmiyorum uyuya kalmışım. Kızımda sırt üstü sürüne sürüne baş aşağı tepe takla düşmüş hemde parkeye. Ağlamasıyla hemen gözümü açtım. Çok şükür biyerine bişey olmadı. Yatağımızın yüksekliği 40 santim. Ama aklımdan çıkmıyor, nasıl düşmüş olabileceğini düşününce kendimden nefret ediyorumüzerinden 24saat geçti, iyi çok şükür. Allahım evlatlarımızı korusun..
Sagol cnm. Tabiki öyle ama benim kızım o kadar hareketli değil, yüz üstü bırakınca öyle duruyo kıpırdamıyor sadece ellerini ve ayaklarını olduğu yerde oynatıyor. Ama sırt üstü ayaklarıyla zorlana zorlana geriye doğru gitmiş. Nasıl düştüğünü görmediğim için hala çok korkuyorum... :sAy geçmis olsun canim ya bende korkuyorum artik emin cok hareketli bir saniye yalniz birakamiyorum...
Üzülme annesi çok şükür iyiymiş düşe kalka buyuyecekler...
Rabbim esirgesin canim inşallah korkma hemen banyo yaptirmaSagol cnm. Tabiki öyle ama benim kızım o kadar hareketli değil, yüz üstü bırakınca öyle duruyo kıpırdamıyor sadece ellerini ve ayaklarını olduğu yerde oynatıyor. Ama sırt üstü ayaklarıyla zorlana zorlana geriye doğru gitmiş. Nasıl düştüğünü görmediğim için hala çok korkuyorum... :s
Gecmis olsun canim simdi nasil Gunes'imiznasılsınız kızlar ? ben evdi işti, ailede sağlık sorunlarıydı derken yuvarlanıp gidiyorum. iyiyiz ama çok şükür. Güneşi geçen pazartesi dışarı çıkarmıştım, bi çam ağacının gölgesine oturduk. rüzgar esince inanılmaz toz indi, Güneş başladı hapşırmaya. o gece ateşlendi, burun akıntısı göz yaşları derken şimdi de deli gibi öksürüyor. dr alerjiyle kombine üst solunum yolları enfeksiyonu dedi. bebeklerde burun tıkanınca zor oluyo derlerdi hakikaten öyleymiş. geceleri öksürmekten uyuyamıyor saatlerce. umarım geçer yakında.
Xeroderma_pig canım benim kızın yapısı çok hassas, kabak yediririm hoop kızarıklıklar, peynir desen öyle,muz desen öyle.. azcık ağlasın terlesin bi gün iki gün yıkama hoop yine kızarıklık. takip et ama endişelenme. geçmiş olsun.
@ozgem_00 öncelikle hoşgeldin:) göğüs acısından ne çektim ben bilirim. 7. ayda olmuşsun belli ki bişeyler değişmiş. çamaşırını bebeğine kullandığın sabun tozu ya da hipoalerjenik deterjan neyse onunla yıkamanı öneririm ve yumuşatıcı koyma. emzirdikten sonra hatta her fırsat bulduğunda açık gez,havalansın. kuruduktan sonra lansinoh sür ama bol miktarda ve iyileşene kadar sürekli aksatmadan sür.çok acıyorsa da göğüs kalkanı alabilirsin ama şu emzirmek için olanlardan değil, koruyucu olanlardan.aventinkini almıştım ben. sana da geçmiş olsun:)
kocaman bi masallah Duru hanimaCanım geçmiş olsun iyileşir umarım bir an önce güneş kızımız. Günlerdir sürekli dışarıdayım yazamadım bir türlü buraya kimse de kalmamış sanki birkaç kişi kalmış gibiyiz umarım tekrar dönersiniz kızlar. Kaç gündür dışarıda vakit geçiriyoruz demiştim eşimin iş yerinde tayini çıkanlar vardı kahvaltıya gittik perşembe cumartesi benim kızı kucağına almayan kalmadı ona rağmen çok şükür hasta falan olmadık ya da huzursuzluk olmadı. Cumadan beri kızım yüzüstünden sırtüstüne dönmeye başladı hep diyorum geriden geliyoruz fiziksel gelişimde o yüzden yaptığı her şey bana farklı geliyor tabi siz bu aşamaları çoktan geçtiniz garipseyebilirsiniz:) kızım artık kendisi ce yapabiliyor bir şeylerin arkasına saklanıp sonra sırıtarak çıkıyor devam ettiriyor oyununu. Çenemiz artık hiç durmuyor birkaç defa abi bile dedik. Emekleme konusuna gelince daha başlamadık ama yüzüstünde tırtıl gibi gitmeye çalışıyoruz senkronizasyon yok kafamızı battaniyeye gömüp popomuzu kaldırıyoruz doğal olarak ilerleyemiyoruz pek:) yavaş yavaş alkış yapıyor önceleri yapamıyorduk. Bizden böyle işte kızlar kendimizde gözlemlediğimiz değişimler bunlar. Yakında yine memlekete gideceğiz bir hafta on gün kadar sonra inşallah orada geçireceğimiz süreyi kazasız belasız atlatırız. Sizlerde durumlar nasıl
Canim Allahin izniyle sagsalim atlatmistir Poyraz'imiz insallah guzel haberlerini bekliyoruz bian oncekızlar yarın sabah poyraz anjio olacak bize dua edin olur mu
Sagil canim sordugun icin İyi gibiydi ama tam emin degilim ucu ucuna atanamama olasiligim var bakakim nasip alimlar belirleyici olacak gibiNasil gecti canim sinavin?
Canım dua ettim ama cevap yazamamıştım, ne yaptınız oldunuz mu nasıl geçti haber ver bizekızlar yarın sabah poyraz anjio olacak bize dua edin olur mu
Xeroderma_pig @ATPaz kizlar gecmis olsun gunes lerimize. @pessinus BeyazPatik35 sizinkilerin de huysuz geceleri olmus, umarim duzelmistirler. Biz de buarada 4 gunluk bir tatile gidecektik ama ailecek rota olmusuz, gidemedik esim cok kotu gecirdi gunlerce yatti, cok sukur ediz cok hafif atlatti, asisi mi korudu sut mu bilmiyorum. Buarada kizlar biraz destege ihtiyacim var, ediz her an emmeyi birakabilir. Gunduzleri kesinlikle emmiyor. Doktorumuz gece en az 2 kere emzirmeye calis dedi. Bunu yapicagim diye kendimi cok harap ediyorum,,iki saatte bir alarm kuruyorum, emzirmeyi teklif ediyorum. Cogu gece 2 sefer aliyor simdilik ama her an bitebilir. Benim cozemedigim kendi psikolojim. Sonucta 6 ay tam emdi, bebis icin kritik sureyi cok sukur emmis oldu, kendi acimdan emzirme duygusunu tattigim icin de cok sansliyim, cok sukur ek gidayi guzel aliyoruz, gece uykumuz iyi. Bunlara sevinecegime durumu bir turlu kabullenemiyorum. Hele ilk red etmeye basladiginda sanki lohusalik donemi gibi beni reddediyormus gibi geliyordu, baya baya agliyordum. Neyse simdi o duygum azaldi ama bir turlu memeyi birakmasina hazir hissedemiyorum. Ay icimi dokmek bile iyi geldi. Iyi ki varsiniz![/QUOTE
Ben emziremedim içimde kaldı evet artık çok takmıyorum. Nasıl yapıyorsun bilmiyorum ama gündüz önce emzirip ek gıdayı sonra mı veriyorsun yoksa önce ek gıda sonra emzirme mi?Xeroderma_pig @ATPaz kizlar gecmis olsun gunes lerimize. @pessinus BeyazPatik35 sizinkilerin de huysuz geceleri olmus, umarim duzelmistirler. Biz de buarada 4 gunluk bir tatile gidecektik ama ailecek rota olmusuz, gidemedik esim cok kotu gecirdi gunlerce yatti, cok sukur ediz cok hafif atlatti, asisi mi korudu sut mu bilmiyorum. Buarada kizlar biraz destege ihtiyacim var, ediz her an emmeyi birakabilir. Gunduzleri kesinlikle emmiyor. Doktorumuz gece en az 2 kere emzirmeye calis dedi. Bunu yapicagim diye kendimi cok harap ediyorum,,iki saatte bir alarm kuruyorum, emzirmeyi teklif ediyorum. Cogu gece 2 sefer aliyor simdilik ama her an bitebilir. Benim cozemedigim kendi psikolojim. Sonucta 6 ay tam emdi, bebis icin kritik sureyi cok sukur emmis oldu, kendi acimdan emzirme duygusunu tattigim icin de cok sansliyim, cok sukur ek gidayi guzel aliyoruz, gece uykumuz iyi. Bunlara sevinecegime durumu bir turlu kabullenemiyorum. Hele ilk red etmeye basladiginda sanki lohusalik donemi gibi beni reddediyormus gibi geliyordu, baya baya agliyordum. Neyse simdi o duygum azaldi ama bir turlu memeyi birakmasina hazir hissedemiyorum. Ay icimi dokmek bile iyi geldi. Iyi ki varsiniz!
Canim oncelikle cok gecmis olsun ,emme meselesine gelince kendini bukadar yipratma sen elinden geleni yaptin kim ister yavrusunu bile istiye anne sutunde mahrum etmek ama olmuyorsa da zorlamamak lazim nasibi bukadarmis demekki tamamen birakana kadar sen yine zorlamadan teklif etmeye devam et almazsada yapacak birsey yok tek damla anne sutu almadan buyuyen ve hicbir saglik sikintisi olmayan binlerce cocuk var dunyanin sonu degil stresini yakisikli Ediz e yansitmadan denemeye devam et masllah zaten ek gidada sorunsuz ilerliyor artik buyudude nereye kadar sut icicem anne kofte pirzola yiycm diyordur annesiXeroderma_pig @ATPaz kizlar gecmis olsun gunes lerimize. @pessinus BeyazPatik35 sizinkilerin de huysuz geceleri olmus, umarim duzelmistirler. Biz de buarada 4 gunluk bir tatile gidecektik ama ailecek rota olmusuz, gidemedik esim cok kotu gecirdi gunlerce yatti, cok sukur ediz cok hafif atlatti, asisi mi korudu sut mu bilmiyorum. Buarada kizlar biraz destege ihtiyacim var, ediz her an emmeyi birakabilir. Gunduzleri kesinlikle emmiyor. Doktorumuz gece en az 2 kere emzirmeye calis dedi. Bunu yapicagim diye kendimi cok harap ediyorum,,iki saatte bir alarm kuruyorum, emzirmeyi teklif ediyorum. Cogu gece 2 sefer aliyor simdilik ama her an bitebilir. Benim cozemedigim kendi psikolojim. Sonucta 6 ay tam emdi, bebis icin kritik sureyi cok sukur emmis oldu, kendi acimdan emzirme duygusunu tattigim icin de cok sansliyim, cok sukur ek gidayi guzel aliyoruz, gece uykumuz iyi. Bunlara sevinecegime durumu bir turlu kabullenemiyorum. Hele ilk red etmeye basladiginda sanki lohusalik donemi gibi beni reddediyormus gibi geliyordu, baya baya agliyordum. Neyse simdi o duygum azaldi ama bir turlu memeyi birakmasina hazir hissedemiyorum. Ay icimi dokmek bile iyi geldi. Iyi ki varsiniz!
Canım tek değilsin ki ben de emziremedim bizim gibi bi sürü kişi var evet benim de içimde ukte ama yapacak bişeyimiz var mı yok o zaman anın tadını çıkaralım, eğer kısmet olursa istersek bi dahakine emziririz inşallahCanım ben o kadar az emzirdim ki duygunu anlayabiliyorum ki sen emzirmiş bir annesin kızımı bu kadar yararlı bir gıdadan mahrum ettim beceremedim pis mamaları içiyor diye kendimi suçladım durdum hala daha atlatabilmiş değilim rüyamda emzirdiğimi görüyorum ya da birinin emzirdiğini duysam ağlıyorum bunu yapma kendine sen 6 ay dolu dolu emzirdin çok memeye düşkün olup bıraktırırken zorlansan o da kötü olurdu sanki demekki oğlunda olumsuz etkisi yok şu anda ben de yazamadım bir kaç gündür gene depreşti emzirememe olayım ve doktorum hafif dozda antidepresan verdi bana meme yoksa mama var dedim ama içimde koca bir çukur kaldı bir dokundun bin işittin kusura bakma canım olur mu
Geçmiş olsun canım üzülme anlık oluyor herşey, biraz dikkatli olamız lazım. bende koltukta köşe yapmıştım oğluma bırakıp mutfağa gidebiliyordum (yemeği falan beraber yapıyoruz zaten uzun sürdüğü için) kısa süreli geçen sesi değişik geldi hemen geri döndüm baktım ayağa kalkmaya çalışıyor demek artık kısa süreli de olsa yalnız bırakmamak gerekiyor.Ya kızlar kızım dün cok fena düştü, kendimi affedemiyorum. Sabah çok erken uyandı bende yanıma aldım yatağın enine doğru uzandık tv izliyorduk. Eşim işe gitmişti. Ben nasıl oldu bilmiyorum uyuya kalmışım. Kızımda sırt üstü sürüne sürüne baş aşağı tepe takla düşmüş hemde parkeye. Ağlamasıyla hemen gözümü açtım. Çok şükür biyerine bişey olmadı. Yatağımızın yüksekliği 40 santim. Ama aklımdan çıkmıyor, nasıl düşmüş olabileceğini düşününce kendimden nefret ediyorumüzerinden 24saat geçti, iyi çok şükür. Allahım evlatlarımızı korusun..
Allah korumus canim bende ayni durumu yasadim tam yatagin ucundayken yakaladim bir sn daha uyusam dusmstu ki bizim yatak epey yuksek bndan sonra daha dikkatki olmak lazim artik iyice hareketlendilerYa kızlar kızım dün cok fena düştü, kendimi affedemiyorum. Sabah çok erken uyandı bende yanıma aldım yatağın enine doğru uzandık tv izliyorduk. Eşim işe gitmişti. Ben nasıl oldu bilmiyorum uyuya kalmışım. Kızımda sırt üstü sürüne sürüne baş aşağı tepe takla düşmüş hemde parkeye. Ağlamasıyla hemen gözümü açtım. Çok şükür biyerine bişey olmadı. Yatağımızın yüksekliği 40 santim. Ama aklımdan çıkmıyor, nasıl düşmüş olabileceğini düşününce kendimden nefret ediyorumüzerinden 24saat geçti, iyi çok şükür. Allahım evlatlarımızı korusun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?