2015 Ekim Anneleri

Ay kan beynime sicradi, gormeden verecekmis. Bize yardima gelen abla gecen bir dedikodu getirdi, karsi komsunun bebisinin bakicisiyla arkadasmis, kadin ev sahibi bakmazken bebisin yemeklerine tuz atiyormus, cok tatsiz tutsuz uzuluyorum diyerek.
Yok artik yaa iyilik yapayım diye zarar veriyor çocuğa bir de saklı saklı yapıyor. İşte bunları duydukça bakıcı düşünesi gelmiyor

Güzel muhallebi tarifleri de var canım ben de bugün pekmezli muhallebi denedim duru çok sevdi şapur şupur yedi:)

O zaman su havuc isini fln iyice okuyup bakayim. Sagol canim
Öyle yap tatlım. Kendimi şu an çok detaylı düşünürken buldum da kendine gel dedim. Bizler de neler yemiş büyümüşüz her şeyi yine yemesinler özel noktalara dikkat edelim de bazı şeyleri ilerleyen zamanda kontrol edemeyeceğiz bir de zamanla titizlik hastalık halini alıyor resmen. Biraz daha normal mi olmaya çalışsam acaba

Canim biz aldik oto koltugu, arabamizda, ama iste taksiye veya baska arabaya binince ne yapacagimi bilmiyorum
Haklısın canım o zaman sıkıntı tabi ama biz taksi kullanmıyoruz kendi evimizde ilçede her yere ulaşabiliyoruz olmadığı yerde kendi arabamızı kullanıyoruz. Ne yapılır senin durumunda bilemedim

Umarım iyileşirsin bir an önce canım bugün sadece sesim cızırtılı çıkıyor burun akıntım falan geçti şükür. Valla insanlar bir garip. Annem hiç su vermiyordu yeni başladı diyor misafirliğe gelenlere aaa su verilmez miymiş biz hep verdik diyorlar marifet sanki ben vermedim umrumda da olmadı böyle müdahale edenler kendi bildiğimi yaptım

Kızlar dün kv den gelince Güneş gece çok eziyet etti, rastlantı mı yoksa çok uyaran alıp başı falan mı ağrıdı alışkın olmadığından bilmiyorum. Sabah neşeli uyandı. Altını alıyordum yatağın üstünde, yuvarlandı. Az oyalansın dedim. Sonra bi de baktım bizim kız çiş yapmış yatağa hemen fotosunu çekip babasına attım bak kızın naptı diye
az önce de yere bırakmıştım oynasın diye baktım gene yuvarlandı ters döndü. Sonra dizlerini karnına çekip emekleme pozisyonu aldı emekleyemedi tabii ki ama bu bile çok büyük bir şey :) bu hareketi arka arkaya yaptı bi kaç kez. Sonra sıkılıp bıraktı, ağladı. Büyüyorlar yaaa, çok hızlı hem de

Herşeyleri heyecan veriyor maşallah

Aynen canim ben hiç kasmiyorum kimsenin vermesine izin vermiyorum annem hariç annemde kızım vereyim mi diye soruyor sağolsun....
Eminde yogurt yemiyordu dediğin gibi sarimsakli yoğurtlu bir meze yapmıştım tattirayim dedim yemisti
Mercimek çorbası vermeye korkuyordum gaz yapar diye sürekli patates havuç pirinç sıkıldı yavrum mercimekte yaptim içti çok şükür birseyde olmadı

Anladım canım ben hala aradığım gibi bir doktor bulmuş değilim o yüzden kafam çok karışıyor son gittiğimiz doktora ek gida olarak sadece aksamlari kaşık maması veriyorum dedim 6 aydan önce hiçbir şeye gerek yok dedi yani tattirma dönemini bile 6. Aydan sonra demişti ilk 4 ay gittiğimiz doktor 4. Aydan sonra yoğurt meyve tattirabilirsin demişti ben de öyle yaptım başlarda gaz sorunu yaşadık onun dışında bir sorun olmadı amaan her doktor farklı söylüyor ben şu an 3 öğün veriyorum sebze püresi yoğurt kaşık maması olarak bu ay böyle geçsin 7. Aydan sonra kahvaltıya başlarız inşallah

Selam kızlar, yürüteçle ilgili bilgiler paylaşacaktım:) yürüteçler bebeğe yürümeyi öğretmedikleri gibi faydalı bir egzerzis sağlamaz. Yürüteç kullanımının bebeğin gelişimine sağladığı herhangi bir katkı yoktur. Yürütecin bebeği eğlendirme ve anneye nefes alma fırsatı sağlaması gibi olumlu yanlarının aşağıdaki sıralanan konular ışyğında ölçülüp biçilmesi gerekir. Yürüteçlerden kaynaklanan yaralanma sayısı hayli yüksektir. Baş yaralanmaları, kırık, yanma, haşlanma ve ön dişlerde kırılma vb. Yürüteç bebeğin kaba motor gelişimini geciktirir. Bebek yürüteçteyken arkasına destek konduğunda bedeni sbt kalır ve ayaklarıyla kendini ger iter. Bu durum parmak uçlarına basarak yürümesine ve bir kas grubunun diğerine göre daha fazla sertleşmesine neden olur. Bu durum doğal yürümenin bir parçası olmadığından bebeğin yürümesini geciktirebilir. Hiç kullanmadığınız takdirde yürütecin yokluğunu hissetmezsiniz. (Kaynak Doğumdan sonra bebeğinizle ilk 12 ay Robin Barker). Sevgiler :)

Afiyet olsun prensese. Ozledim ya bir ara foto isteriz:) ben bir denedim gecen fotograf koymayi telden,buyuk geldi koyamadim
Bugün müsait olanlarla topluca bir fotoğraf etkinliği yapsak güzel olur. Bugün duru 5.5 aylık oldu her şeyi yapıyoruz ama hala dönmüyoruz yatırıyorum bırakıyorum kendi haline oyuncak da bırakıyorum biraz uzağına birkaç kez uzanıyor baktı alamıyor hemen eller ağıza giriyor etrafa bakınıyor. Ama belliydi bu kızın rahatına düşkün olacağı hatun gelmedi bir türlü biz getirdik zorla:)

Masallah Güneş'imize hazir ol annesi yakindir pesinden kosturtacak bu kiz seni az kaldi

Teşekkür ederim canım galiba ben 'bebegi eğlendirme ve anneye nefes aldırma bölümünü ' beğendim :) allah korusun ev kazaları yanma haşlanma diyor ya içim cız etti ablam hediye etmişti başta ben de direttim koymam diye ama yalniz kalınca 10 dk da olsa koyuyorum zaten gözümün önünde oluyor

Canım şu an çok hareketli değiller bir yerlere hareket edip fazla gidemiyorlar ondan sıkıntı yok gibi düşünüyorsun da benim kız kardeşim çok düşmüştü kafasını çok şişirdi bir yerlere çarpıp annem o yüzden erkek kardeşimi hiç bindirmedi eksikliğini de hissetmedik daha da erken yürümüştü kız kardeşimden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…