• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Merhabalar
Bebekleriniz çok tatlı:KK68:Maşallah...

Bizde 5 buçuk aylık olduk, şimdiye kadar hiç mama almadı, ek besin ( daha doğrusu tattırmaya da ) 2 hafta oldu başlayalı. Yoğurt ve meyve deniyoruz şuan sadece. Bizim kilomuz çok az ya, ona takıyorum şu ara. Sadece anne sütü aldığı için içim rahattı ama şu ara takmaya başladım. 2 hafta önce 6.700 kg dı. Sizin kilolar çok iyi maşallah:nazar:
Canim benim minikte 6400 kilosu beni de emmedine yapalım önemli olan sağlıklı olmaları bu aralar çok istahsiz ve grip zorla yediriyorum

Canım kaç aya ya da kiloya kadar kullanılıyor sen araştırdın mı ?
Hoppalalar için de kitapta bilgi var paylaşayım onu da :) kitabı aynen aktarıyorum. Bu ürünlerde gereksiz ürünler olup bebeğin gelişmesine bir faydası olmadığı gibi bebeğin egzersiz yapmasını da sağlamazlar. Bebekleri eğlendirip onlara yeni duygular tattırırlar ve annelere de yabana atılmayacak şekilde bir teneffüs imkanı verir. Yürüteçlerin aksine bebekler kısa sürede yorulduklarından dolayı bu ürünlerin kullanım süreleri kendiliğinden sınırlanmış olur ve yaralanma riski asgari düzeyde olup zamanında doğmuş sağlıklı bebeklerin gelişiminde olumsuz etki yaratmazlar.( Prematüre ve rahatsız bebekler için uygun değildir)

Hoppalalar için de kitapta bilgi var paylaşayım onu da :) kitabı aynen aktarıyorum. Bu ürünlerde gereksiz ürünler olup bebeğin gelişmesine bir faydası olmadığı gibi bebeğin egzersiz yapmasını da sağlamazlar. Bebekleri eğlendirip onlara yeni duygular tattırırlar ve annelere de yabana atılmayacak şekilde bir teneffüs imkanı verir. Yürüteçlerin aksine bebekler kısa sürede yorulduklarından dolayı bu ürünlerin kullanım süreleri kendiliğinden sınırlanmış olur ve yaralanma riski asgari düzeyde olup zamanında doğmuş sağlıklı bebeklerin gelişiminde olumsuz etki yaratmazlar.( Prematüre ve rahatsız bebekler için uygun değildir)
Zıp zıp için yazmıştım bunu sistem kendiliğinden o simgeyi koydu:)

Canım siz taşınacaktınız ne oldu demiştin sanki
Ay evet tasinacagiz canım tasinacagimiz evdeki kiracı çıkmadı şu an oturduğumuz ev kentsel dönüşümden dolayi yıkılacak etrafta düzgün ev yok begendiklerimin kirası yüksek neyse dün eşim bir ev bulmuş eski bina içini yaptırıp kiraya vereceklermis eşim de biz yaptıralim bir süre kira vermeden oturalim diyor ablama çok yakın yeri de çok güzel ama uğraşmaya değer mi bilmiyorum kusura bakma sorduğuna pişman ettim :) içimi döktüm iyiki sordun :)

Selam kızlar, yürüteçle ilgili bilgiler paylaşacaktım:) yürüteçler bebeğe yürümeyi öğretmedikleri gibi faydalı bir egzerzis sağlamaz. Yürüteç kullanımının bebeğin gelişimine sağladığı herhangi bir katkı yoktur. Yürütecin bebeği eğlendirme ve anneye nefes alma fırsatı sağlaması gibi olumlu yanlarının aşağıdaki sıralanan konular ışyğında ölçülüp biçilmesi gerekir. Yürüteçlerden kaynaklanan yaralanma sayısı hayli yüksektir. Baş yaralanmaları, kırık, yanma, haşlanma ve ön dişlerde kırılma vb. Yürüteç bebeğin kaba motor gelişimini geciktirir. Bebek yürüteçteyken arkasına destek konduğunda bedeni sbt kalır ve ayaklarıyla kendini ger iter. Bu durum parmak uçlarına basarak yürümesine ve bir kas grubunun diğerine göre daha fazla sertleşmesine neden olur. Bu durum doğal yürümenin bir parçası olmadığından bebeğin yürümesini geciktirebilir. Hiç kullanmadığınız takdirde yürütecin yokluğunu hissetmezsiniz. (Kaynak Doğumdan sonra bebeğinizle ilk 12 ay Robin Barker). Sevgiler :)
Canım benim dr yürütece değil yürüteç kazalarına karşıyım dedi. Çok kötü vakalar gelebiliyormuş. Yürüteci yürümeyi öğretme değil de eğlenme amaçlı kullanabileceğimizi söyledi. Halısız bir zeminde, gözümüz üzerindeyken on on beş dk durabilir dedi. Hızlandırdığını ben de sanmıyorum. Benim oğlum çok hareketli. Bazen koyuyorum ama yürütecin en alt kademesinde. Yürüyebilmesi için tutunup kalkması gerekecek.
Kızım büyürken de az kullanmıştım. Bizde şöyle olmuştu. İlk etapta yazdığı gibi kendini ittirerek başladı. Sonrasında tutunup dik durdu. Sonrasında adım attı. On buçuk aylık yürüdü ama asıl egzersizi yürüteçle değil de ellerimle tutarak yaptık.

Ay evet tasinacagiz canım tasinacagimiz evdeki kiracı çıkmadı şu an oturduğumuz ev kentsel dönüşümden dolayi yıkılacak etrafta düzgün ev yok begendiklerimin kirası yüksek neyse dün eşim bir ev bulmuş eski bina içini yaptırıp kiraya vereceklermis eşim de biz yaptıralim bir süre kira vermeden oturalim diyor ablama çok yakın yeri de çok güzel ama uğraşmaya değer mi bilmiyorum kusura bakma sorduğuna pişman ettim :) içimi döktüm iyiki sordun :)
Niye pişman olayım:) en kısa zamanda hallolur inşallah canım burda birbirimizi fiziksel olarak tanımasakta güzel bir bağ kurduğumuza inanıyorum:) merak ediyoruz birbirimizi

Merhabalar
Bebekleriniz çok tatlı:KK68:Maşallah...

Bizde 5 buçuk aylık olduk, şimdiye kadar hiç mama almadı, ek besin ( daha doğrusu tattırmaya da ) 2 hafta oldu başlayalı. Yoğurt ve meyve deniyoruz şuan sadece. Bizim kilomuz çok az ya, ona takıyorum şu ara. Sadece anne sütü aldığı için içim rahattı ama şu ara takmaya başladım. 2 hafta önce 6.700 kg dı. Sizin kilolar çok iyi maşallah:nazar:
Canim masallah ne guzel kuzunun anne sutu almasi. Ayina gore yogurt meyve tatmasi da guzel bence. Kilosuna doktor bir sey demiyorsa bence takma herkesin bunyesi farkli. Ama iste annelik hepimiz takiyoruz sonra rahatliyoruz sonra takicak baska bir sey buluyoruz:KK53:

Canim
Mercimek
Bezelye
Patates
Havuç
Domates
Biber
Göz kararı bıraktım hepsini pisirdim blendirdan geçirdim birazda zeytinyağı bıraktım....:KK68:
Oh bir tutam da anne sevgisi misss. Ben daha mercimek bezelye biberi tattirmadim. Sirayla gidiyorum 3 gunde bir yeni birseyler ekliyerek. Sagol canim

Canim kolay gelsin allah yardimcin olsun zor isler. Siz tasindiktan sonra tadilat zor olmaz mi canim? Bizim bir aydir ust komsuda matkap fln var, ediz aglayarak uyaniyor bazen cok korkuyor. Alip anneme gidiyorum. Her sekilde hayirlisi olsun tatlim

Oh bir tutam da anne sevgisi misss. Ben daha mercimek bezelye biberi tattirmadim. Sirayla gidiyorum 3 gunde bir yeni birseyler ekliyerek. Sagol canim
Canım mutlaka görmüşsündür de gurme bebekte 1. Aşama ve 2. Aşama yiyecekleri paylaşmışlar biber mercimek falan ilk aşamada görünmüyor mercimek özellikle gaz yaptığı için 8. Aydan sonra görünüyordu

Canim kolay gelsin allah yardimcin olsun zor isler. Siz tasindiktan sonra tadilat zor olmaz mi canim? Bizim bir aydir ust komsuda matkap fln var, ediz aglayarak uyaniyor bazen cok korkuyor. Alip anneme gidiyorum. Her sekilde hayirlisi olsun tatlim
Cok sagol canim taşınmadan önce yaptiracakmis yerler mutfak dolapları ve banyo yenilenecek boya yapilacak 2 haftada yetişir mi bilmiyorumki şu evim şahane gelse yapıp gitse ne güzel olurdu :KK51::KK48:

Canim
Mercimek
Bezelye
Patates
Havuç
Domates
Biber
Göz kararı bıraktım hepsini pisirdim blendirdan geçirdim birazda zeytinyağı bıraktım....:KK68:
Mercimek hifa yı kabız yapıyo canım sizde Yan etki olmadı mı

Back