- 28 Ocak 2015
- 816
- 835
- 103
- 39
Hay masallah yaaaİşte tam da bunu yaşıyorum diyesim geldi :) bizim kinın puset değil büyük koltuğu ile 2. Çıkışı dışarı çok rahat uyuyo oturuyo yatıyo hatta çıkarken uyuyordu emdi uyuyordu dedim uyanır yatak yaptık arabayı içine koydum :) uyumaya devam açık havaya gecene kadar tabi :) el hıda konusunu ben aştım artık sanırım yoğurt yemiyo demiştim zaten kaşık mama da yemiyodu artık biz ne yersek veriyorum eziyorum minik bölüyorum sıvıysa kaşığı koyuyorum önüne :) bi iki kere döktü mutfak halısını kaldırdım mecburen bebeğe kaşık vericekseniz etrafta leke tutan bişi olmasın :)) dün pide yedi kıymalı düşünün :) çiğneyişi milleti güldürdü avm de :)) iki kaşık limonata içti Sevdi ama şeker var diye vermedim daha doğal dedi ama inanmadı ana yüreği :))
Canım benim kızımda parmak emiyor özellikle uyurken emzik çok teklif ettim ama istemedi bir de uykunun içinde de ara ara parmak emiyor ona engel olamadım tabi ana kucağını olayını nasıl yapıcam ben de bilmiyorum bana da emniyetli gelmiyorKizlar ben de havadislerimizi veriyim. Ana kucagi gitti pusetimize alistik, ediz bir suredir ana kucagina sigmiyordu zaten, 2 hafta once bir denemistik biraz egreti duruyordu sanki kucuk kalmisti icinde, bugun cok rahatti uzun uzun gezdik parklarda. Sanirim 6 ay ve destekli rahat oturmak pusete gecmek icin iyi bir zaman. Ana kucagini birakan diger anneler taksiye veya baskasinin arabasina bindiginizde kucaginiza mi aliyorsunuz minnoslari yoksa hic mi binmiyorsunuz? Gecen doktora gittik taksiyle mecbur kucagimda goturdum ama hic mi hic guvende hissetmedim. Doktora gittim demisken sanirim yazmadim onu, edizde ani sesler duyunca asiri bir goz kirpma baslamisti, boyle baya uzun uzun birkac saniye suren, annemin icine sinmedi norolog bir arkina gittik, eeg fln cekildi, cok sukur bir sey cikmadi, biraz duyarliymis bizimki uyaran olmadan oyle goz kirparsa hemen getirin yoksa bu normal dedi. Onun disinda 6 aydan bir gun aldigimizdan beri sanki eski ediz gitti yerine yeni bir bebek hatta cocuk geldi, her gun ayri bir numara, bir gun bagira bagira soylenme (teyzem erdogan in korumalari gibisin kimin sesini kapatmaya calisiyorsun diyor), bir gun kafa sallama, bir gun yuzumuze pat pat vurma, artik cok rahat donuyoruz bir de. cok egleniyoruz birlikte bu gunlerde kisaca.first--lady zeynep de cok degisti demistin degil mi? Buarada bu asiri hareketlenmeyle birlikte ilk kazamizi da yaptik, ediz annemin cenesine bam diye kafa atti, cok agladi kuzum, aman kizlar kucakta siki tutmak lazim bebisleri acayip atiliyorlar one dogru. Bir de emzigi tamamen birakan ve bas parmagina dadanan oglum annemin amerikadan soothie ve wubbanublar getirmesiyle emzige 100de 100 bir donus yapti. Hem wubbanublari dis kasimak icin, sinir krizlerinde saga sola vurmak icin de kullaniyor. Bir de emzik agzimdan dustu diye aglamiyor bunlar sayesinde kendi kendine emzigi geri agzina koyabiliyor. Kesinlikle tavsiye ederim. Son olarak da pessinus gurme bebek icin cok tesekkurler hem tarifler hem bilgiler cok guzel. Bugun mesala pekmezi acildiktan sonra buzdolabinda saklamak gerektigini ve yemeklerde kullanirken isitmanak gerektigini ogrendim. Herkese guzel bir hafta diliyorum.
Açılışı yaptınız :)). Hem de direk akşam gezmesi :)Kızlar ilk gezmemizi bu gün yaptık. Kv lere geldik. Saat geç oldu kızın uykusu geldi. Beşiği olmayınca uyuyamadı. Benim koca kişisi babam, kardeşim ve kb ile maç özeti izliyor :) (annemlerle birlikte gelmiştik de) neyse artık eve gidince güzel uyur inşallah :)
Ben de öğretmenim canım grubumuzda öğretmen çok :)Günaydınnn herkese
Hoşgeldin diyen arkadaşlara teşekkürler. Çoklu alıntı yapmıştım o kadar ama silinmiş yazamadım.
Bu arada kayseriden kimse var mı grupta?
Ben şu an aylıksız izindeyim ama normalde öğretmenim bu arada. Kayseride oturuyorum. Yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum
Günaydın canım heralde bu aralar hepimiz aynı durumdayız benim de kollarımda derman kalmadıGünaydın kızlar benim kızım da hiç durmuyor sürekli gezip hoplamak istiyor hoppala kullanan var mı kolumda derman kalmadı
Teşekkür ederim canım valla ben anlıyorum bu sipayi kendimden şüphe ediyorum artik hamilelikte ne yedim acaba diye düşünmeye başladımAy canim cok sagol icimi rahatlattin. Iste 2-3 kez kirpma hep vardi da boyle arT arda 7-8kez hizli hizli kiprmaya baslayinca biraz endiselendim. Bir de anneanne doktor olunca bir yasina gelmeden butun boljmleri gezecegiz sanirim:)) ben de yigit fan club kurucagim valla cok cin bu cocuk, biraz daha buyusun nasil bas edeceksin bakalim:) yogurt konusunda ben gunluk pastorize sutten yapiyorum canim ama guvendigin sutcun varsa tabi daha iyi olabilir. Manda sutunu onermisti bir de bir arkadas burada. Keci de cok yararli diyorlar bilmiyorum ki canim . Insallah severek yer yigidimiz. Her turlu yogurt zaten cok yararli. Ben iki kasik sonra 3 kasik sonra 4 kasik fln arttirarak bir haftanin sonunda bir cay bardagina gectim. Simdi de bir bucuk cay bardagi gibi veriyorum
Maşallah canım zeynoya hem kilosuna hem baba deyişine:)bu kızlar babacı hep benimki de hazırlıklarını yapıyor abba babu gibi kelimeler çıkarıyoruz babası geldiğinde baba kelimesiyle karşılayabiliriz. Kilo konusunda da arkanızdan son gaz geliyoruz canım en son 7.8 di kilosu tabi sizle aramızda bir aydan fazla var ama olsun:)Günaydın güzel anneler ... Kızım '' BABA'' dedi :)) karnı açıkınca mammmmm diye bağırıyodu zaten bu kız ingiliz sana anne diyo diye dalga geçiyolardı ama bariz babasına baba dedi ay harikaaa bi duygu :)) belki bilincsiz belki bilincli devamına bakıcam ama
Ben evimize gidince direk büyük otokoltuğu alıp kullanmayı düşünüyorum canım pusete de dışarıda geçeceğim ana kucağına boy olarak da kilo olarak da sığmıyoruz baya büyüdük. Benim kız da emzik artık almıyor el sürekli ağzında ama bıraktım kendi halineCanım benim kızımda parmak emiyor özellikle uyurken emzik çok teklif ettim ama istemedi bir de uykunun içinde de ara ara parmak emiyor ona engel olamadım tabi ana kucağını olayını nasıl yapıcam ben de bilmiyorum bana da emniyetli gelmiyor
Ben de öğretmenim canım sen ne öğretmenisin? Ücretsiz izindeyim ben de. Rehber Öğretmenim. KayseridenGünaydınnn herkese
Hoşgeldin diyen arkadaşlara teşekkürler. Çoklu alıntı yapmıştım o kadar ama silinmiş yazamadım.
Bu arada kayseriden kimse var mı grupta?
Ben şu an aylıksız izindeyim ama normalde öğretmenim bu arada. Kayseride oturuyorum. Yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum
Canim emiyor ya onemli olan o adi uzerinde ek gida asil ogunu anne sutu(%70) ek gida (%30) olmaliymis 1 yasina kadar kilo alimi fiziksel gelisimi iyiyse hersey yolunda demektir her dr kendi tarzini yansitiyr maalesef hastalarina keske hepsi icin tek bi dogru olsada bizde teredutte kalmasak bzm dr henuz ek gidaya baslatmadi 6olmamiza az kaldi yavastan basliycaz ama oyle 1yasa kadar tabak tabak ogun ogun biseyler yedirmeyeceksin hersey tadimlik olacak (birkac kasik) dedi kendisine ve aldigi egitime guveniyrm dr umuzun ama kendi annelik icgudulerim on planda olacak bu surecte sende gozlemle cnm yemediklerini bi kac gun sonra tekrar tattir hazir olunca yiyecektir kuzucukCanlar ya ben bu ek gıdayı beceremiyorum yoğurt yemiyor çorbayı sevmezse yemiyor kaşık mama yemiyor meyveyi püre olarak yemiyor ama ekmeği neye banarsan ban yiyor :) yumurtaya bayılıyor ama yeterince ek gıda aldığını düşünmüyorum ek gıda alınca emmiyor bana emmesi gerektiği hissi geliyor daha 6ayı yeni bitti ben 5öğün vermeyi doğru bulmuyorum
Cnm bi yerde okumustun ispanakla havuc karistirilmamaliynis nitrat zehirlenmesine neden olabilirmisCanim doktor bana pirinc, havuc, patates 3lusunden biriyle brokoli, ispanak, kabak 3 lusundrn birini karistirarak corba yapmami onerdi,,icine de mutlaja zeytinyagi kat dedi bu ogle icin onerdigi corbalar. Sonra bir de et katilacak buna. Aksam icin de yogurtlu pirinç corbasi veya tarhana onerdi. Tabi tarif kitaplarindan istedigin ksdar cesitlendir dedi. Ama ben yavas yavas deneme taraftariyim. Mesala ediz su ana kadar sadece havuc yedi sebze olarak once havuc kabak puresi veya corbasi yapmayi dusunuyorum ama kabagi azar azar attiracagim once tadimlik ikinci gun biraz daha fazla 3. Gun normal olcude. 4. Gun yeni bir sebze denerim. En basitinden baslayip sindirimi daha zor olani en son vererek. Mesala once kabak sonra brokoli sonra tarhana fln. Boylelikle hem bebis sindirmekte sorun yasamasin yavas yavas alissin, hem tadina yavas yavas alissin, hem de allah korusun bir alerji cikwrsa neye oldugunu bileyim
Canım benim bildiğim karışabilir fakat ıspanak o gün taze tüketilecek ertesi güne kalamazCnm bi yerde okumustun ispanakla havuc karistirilmamaliynis nitrat zehirlenmesine neden olabilirmis
6.ay kahvaltı için erken geldi bana bu hafta 6.ay kontrolümüz var dr verirse paylaşırım sizinle bir de peynir verdiysen lor olacak canım tuzsuz peynir hatta ben tvde bebekler için tuzsuz peynir yapımını izlemiştim çok pratik çok kısa sürmüştü sütü kesip süzmüşlerdi galiba hatırlayamıyorumKızlaar bebisine kahvaltıya başlayan var mı ben daha başlamadım biz yerken az az peynir veriyorum ama ona özel hazırlamadim daha ek gida bölümüne bir göz atayım dedim birkaç kişi 6. Ay kahvaltı tarifi falan istemiş bana erken gibi geliyor siz ne düşünüyorsunuz
Ben de öyle okumuştum canım ıspanak maydanoz gibi yeşil yapraklı sebzeler aynı gün tüketilmeliymiş bir salgı salgılıyormuş yoksa o da demir eksikliğine sebep oluyordu sanki. Bir de patlıcanın hiçbir yararı yokmuş kükürt mü içeriyormuş öyle bir şeydi tam hatırlamıyorumCanım benim bildiğim karışabilir fakat ıspanak o gün taze tüketilecek ertesi güne kalamaz
Aynen evde lor peyniri yapılabilir bebekler için deniliyordu değilse normal peynir akşamdan suda bekletilmeliymiş. Kahvaltı için de 7. Aydan itibaren başlanıyor sanki tabi her dr un önerisi farklı oluyor6.ay kahvaltı için erken geldi bana bu hafta 6.ay kontrolümüz var dr verirse paylaşırım sizinle bir de peynir verdiysen lor olacak canım tuzsuz peynir hatta ben tvde bebekler için tuzsuz peynir yapımını izlemiştim çok pratik çok kısa sürmüştü sütü kesip süzmüşlerdi galiba hatırlayamıyorum
Bende erken olduğunu düşünüyorum canım öyle herkes 6. Ay kahvaltısı yazınca panik yaptım ben mi geç kaldım diye peynir de Suzme Peynir Yoğurt gibi zaten ağzını açıp bekliyor kiyamiyorum bende :)6.ay kahvaltı için erken geldi bana bu hafta 6.ay kontrolümüz var dr verirse paylaşırım sizinle bir de peynir verdiysen lor olacak canım tuzsuz peynir hatta ben tvde bebekler için tuzsuz peynir yapımını izlemiştim çok pratik çok kısa sürmüştü sütü kesip süzmüşlerdi galiba hatırlayamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?