• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Kızlar ben 2numara aptamil almıştım 5ay dan sonra dediniz ya ama ben arada veriyorum birşey olmaz Dimi şimdi 1numara alsam ikinin süresi geçecek boşa gidecek biri de icermi bilmiyom bunu da pek içmiyor ben kaşık manasını 30ml yani bir kaşık aptamile yapıyorum koyu kıvam veriyorum onu bile yemiyor dokmek zorunda kalıyorsun.bugün çok şükür yedi 30ml mama ya karisitirip.öğlenden patates havuç pirinç çorbası yaptım onu vericem akşam üstü yoğurt sizce nasıl.birde ben başka kaşık mamasida alsam versem olurmu hangisini önerirsiniz bana.
Canım yoğurdu güzdüz versen olmaz mı belki bebişe gaz yapar sıkıntı yaşamayın sonra. Kaşık maması konusunda da bir fikrim yok hiç almadım

Maşallah canım dilaya benim kızım da aynı boy ve kiloda ama sizden biraz küçüğüz pazar 5 aylık oluyoruz. Diyarbakırda mı yaşıyorsunuz canım? Sorununa gelince bazı çocuk drları bakıyormuş da bizim kendi dr umuz sadece açıp bezini üstten bakıyordu içine doğru bakmıyordu memlekette geldiğim bu dr dan baya memnun kaldım. Her şeyi inceledi çok sağlıklı dedi kızım için her şeyi de tane tane anlattı katı gıdaya geçebileceğimizi söyledi oturtabilirsiniz de dedi. Bundan sonra burada olamayacağız ama kendi dr umuza söyleyeceğiz her muayenede bakın diye
Eşimin ailesi orada yaşıyor canım şimdiye kadar erteledik hava kötü çocuk küçük ortalık karışık.. diye nasip simdiyeymis sorunsuz gidip döneriz insallah

Cnm cok guzel anlatmissin teşekkür ederim.korktum hep boyle mi olacak diye yapmam gereken birşey yoktur Dimi kendiliğinden düzene girer umarım Annemler gitti böyle oldu onlar varken duzenliydi.gaz damlasini tekrar vermeye başlayacağım.birde o gün bulgur pilavı yemistim bulgur gaz yapıyor derler ama sutte yapıyor büyüdük artık gaz olmaz diye yedim ama çok feci oldu gazi .Sesi bile kısık suan.ama o gün disinda da hep kısa sürede kalkıyor .sabah yarım saatte yataktan on kere kalkmisimdir sağa çevir sola çevir emzik ver dalamadi bi.ama gözü kapalı uyumaya çalışıyordu.umarım yakında düzelir.sizin de duzeldigine çok sevindim cnm
Canım ben dediğim gibi kendi yaptıklarımı gözden geçirince çaresini buldum belki geçeceği vardı orasını da bilemiyorum ama sen de gözden geçirip alışkanlıklarınız varsa düzeni huzuru bozabilecek onları değiştirmeyi deneyebilirsin.

Kızlar merak ettiğim şeyler var bebişlerinizi oturtmaya başladınız mı benim kız kendisi elimi tuttuğu gibi oturuveriyor sonra gülüp duruyor mutlu oluyor dr da oturabilir artık dedi. Ne kadar sürelerle oturuyor bebişler nasıl destekliyorsunuz? Bir de P primavera1985 canım ferro sanol b yi oğlun seviyor mu tadını bilmiyorum da duru ilaç bittiğinde de ardından gelecek mi diye bekleyip duruyor tadı mı fazla yoksa benim kızda mı gariplik var çözemedim çocuklar ilaç sever mi benimki her ilacı zevk alarak içiyor devamını bekliyor
Canim ben 10 15 dk oturtuyorum iki yanına yastık koyuyorum önüne de oyuncaklari koyuyorum oynuyor öyle şurup konusunda biz de öyleyiz gaz surubunun hepsini versem içecek :)

Eşimin ailesi orada yaşıyor canım şimdiye kadar erteledik hava kötü çocuk küçük ortalık karışık.. diye nasip simdiyeymis sorunsuz gidip döneriz insallah
Hayırlısıyla gidip dönün inşallah canım. Benim eşim de adanada şimdi inanın korkuyorum ortalık karışık bir de haberlerde gördüm hafta sonu Nevruz için uyarılar olmuş inş sıkıntı olmaz hiçbir yerde

Canim ben 10 15 dk oturtuyorum iki yanına yastık koyuyorum önüne de oyuncaklari koyuyorum oynuyor öyle şurup konusunda biz de öyleyiz gaz surubunun hepsini versem içecek :)
D vitamini de tatlı portakallı onu da cup cup yapıyor içerken:) maşallah onlara çok şükür huzurlu bebekler

Kızlar kafama takılan bir şey var bizim 6. Ay aşımız ayin 24 ünde 27 sinde dönüyoruz 4 5 gün sonra yapılsa sorun olur mu sizce

Kızlar günaydın sizlere cevap yazmaktan kendimi alamadım durunun durumunu anlatmayı unuttum. Çocuk cerrahiye gidip geldik dr hemen makas alıp ucuna krem sürüp açtı enfeksiyon olabiliyor diye dün çocuk dr umuzun önerdiği hormonlu kremi de sakın kullanma göğüslerde büyümü kıllanma olabilir kadınlık hormonlarını geliştiriyor bu ilaçlar dedi drlar niye veriyor anlamıyorum dedi. Durucuğum yatağa yatırınca muhabbet etmeye geçti maşallah gıkı bile çıkmadı açılırken. Krem verdi bir tane üç hafta kullanın sonrasında kontrol edelim tekrar kapanmasın dedi. Durumlar böyle çok şükür iyiyiz içim de rahatladı. Ancak şunu anladım her dr birbirini yalanlıyor artık şaşırdım ne yapacağımı. Hiç açtırmayın diyenler de var illa açalım diyenlerde yapışıklığı. Ne olursa olsun sizin içinize sineni yaptırın. Bu işlem 5 sn bile sürmedi.
Gecmis olsun canim cabucak kurtulmussunuz oleyyy

Kızlar merak ettiğim şeyler var bebişlerinizi oturtmaya başladınız mı benim kız kendisi elimi tuttuğu gibi oturuveriyor sonra gülüp duruyor mutlu oluyor dr da oturabilir artık dedi. Ne kadar sürelerle oturuyor bebişler nasıl destekliyorsunuz? Bir de P primavera1985 canım ferro sanol b yi oğlun seviyor mu tadını bilmiyorum da duru ilaç bittiğinde de ardından gelecek mi diye bekleyip duruyor tadı mı fazla yoksa benim kızda mı gariplik var çözemedim çocuklar ilaç sever mi benimki her ilacı zevk alarak içiyor devamını bekliyor
Canim ben 15er dakikalik fln otuyorum gunde bir kac kez. Ev tipi ana kucagi var onda oturup sallaniyor. Mama sandalyesinde yiyor zaten butun yemeklerini ana en dik pozisyona getirmiyorum. Bir de koltukta kollarinin altina yastik koyup oturtuyorum. Ediz basmali oyuncaklari cok seviyor onlarla da ancak oturarak oynayabiliyor. Benimki de seviyor canim surubu agzini biraz burusturuyor ama sorun cikarmadan aliyor kus gibi agzini aciyor damlayi gorunce. Buarada cok tatli duru sanirim erken desteksiz oturmaya baslayacak

Canim tam ishal değil gibi bazen daha cıvık afedersin gaz çıkarırken de yapiyor....
Ek gida olarak ne veriyorsun canim?
Ishal gibi degilse bence sikinti yoktur canim. Biz de bi kadar ek gida vermezken civik yapiyordu gunde 3-4 kez. biz yogurt, meyve sulari, tahilli ek gida veriyoruz

Uf aynen duygularimi ozetlemissin. Zaten moralim asiri bozuk, haber dinlemek gazete okumak depresif yapiyor. Saldirinin oldugu gun annem havaalanindan geliyordu, erken ucaga almislar yer var diye, yarim saat once gecmis ataturk bulvarindan, kendi ucagiyla gelse belki tam denk gelecekti, allah korumus diyorum. Bir de ben de simdiden 6. Ay stresindeyim. Normalde 1 yasindan sonra bebisler doktor tanirmis gitmek istemezlermis. Ediz iki aydir felaket agliyor muayene masasina koydugum an. Acayip tirsiyorum:KK17:
Ya bizim ki öyle değil gülüyo falan ama iğne ike çok ağlıyo birde hemen 3ünüdr yapıyolar sana tutturuyolar :( acı üstüne acı benim kız nadir ağlar ama ağlayınca ben de tutamıyorum kendimi için gidiyo offf :(

Kızlar kafama takılan bir şey var bizim 6. Ay aşımız ayin 24 ünde 27 sinde dönüyoruz 4 5 gün sonra yapılsa sorun olur mu sizce
Canım bir hafta on güne kadar sıkıntı olmuyor diye biliyorum sen yine de aşı yaptırdığınız yere sor istersen.

Ishal gibi degilse bence sikinti yoktur canim. Biz de bi kadar ek gida vermezken civik yapiyordu gunde 3-4 kez. biz yogurt, meyve sulari, tahilli ek gida veriyoruz

Tesekkur canim ben meyveleri püre şeklinde veriyorum muz elma havuç...çorba yapiyorum arada yogurt ,cici bebe muz azcik süt muhallebi kivamina getiriyorum,tahilli kasik mamasi,annem evde patates nisastasi çıkarttı onu veriyorum...

Canim ben 15er dakikalik fln otuyorum gunde bir kac kez. Ev tipi ana kucagi var onda oturup sallaniyor. Mama sandalyesinde yiyor zaten butun yemeklerini ana en dik pozisyona getirmiyorum. Bir de koltukta kollarinin altina yastik koyup oturtuyorum. Ediz basmali oyuncaklari cok seviyor onlarla da ancak oturarak oynayabiliyor. Benimki de seviyor canim surubu agzini biraz burusturuyor ama sorun cikarmadan aliyor kus gibi agzini aciyor damlayi gorunce. Buarada cok tatli duru sanirim erken desteksiz oturmaya baslayacak
Bilmiyorum ki belki erken oturacaktır canım oturunca farklı açıdan görüyor ya öyle mutlu oluyor ki. Ben de öyle biraz biraz oturmasına müsaade edeyim o zaman. Duru hala bekliyor gelecek dahası diye. İnşallah katı gıdalara geçince de böyle istekli olut. Nedense sorun yaşamayacakmışım gibi geliyor bana. Bir de sebzelere başlarken nasıl başladınız canım püre haline mi getirdin? Bir de bir gün içinde sadece bir lezzet mi tadıyor bebişler

Biz bazen de çamaşır sepetine oturuyoruz teyzoslar fikir olsun:KK48::KK48:

Eklentiler

• 2016-03-18 14.37.44.jpg
    2016-03-18 14.37.44.jpg
    36,9 KB · Görüntüleme: 76
Bilmiyorum ki belki erken oturacaktır canım oturunca farklı açıdan görüyor ya öyle mutlu oluyor ki. Ben de öyle biraz biraz oturmasına müsaade edeyim o zaman. Duru hala bekliyor gelecek dahası diye. İnşallah katı gıdalara geçince de böyle istekli olut. Nedense sorun yaşamayacakmışım gibi geliyor bana. Bir de sebzelere başlarken nasıl başladınız canım püre haline mi getirdin? Bir de bir gün içinde sadece bir lezzet mi tadıyor bebişler
Canim arkadaşa sormusun ama bende cevap vereyim dedim....
Patates
havuç
bir tatlı kaşığı pirinç
2 su bardagi su
Bırakıp pisiriyorum blendirdan geçiriyorum daha sonra bir çay kaşığı zeytinyağı bırakıyorum....
Ilk alistirirken bunu verdim şimdi de içine ıspanak kabak domates biber istedigimi bırakıp veriyorum.....
1 çay bardağı gelecek şekilde yediriyorum....
3 gün kuralına uymadim ben sadece bebeğini kontrol ediyorum birsey var mi diye çorbalar hep taze yapiyorum canim:KK36:

Canim arkadaşa sormusun ama bende cevap vereyim dedim....
Patates
havuç
bir tatlı kaşığı pirinç
2 su bardagi su
Bırakıp pisiriyorum blendirdan geçiriyorum daha sonra bir çay kaşığı zeytinyağı bırakıyorum....
Ilk alistirirken bunu verdim şimdi de içine ıspanak kabak domates biber istedigimi bırakıp veriyorum.....
1 çay bardağı gelecek şekilde yediriyorum....
3 gün kuralına uymadim ben sadece bebeğini kontrol ediyorum birsey var mi diye çorbalar hep taze yapiyorum canim:KK36:
Teşekkür ederim canım ben de yavaştan başlayacağım bu şekilde tarifler işime yarayacak mutlaka

Back