• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Ben de olmadı canım benim kasıklarım adet öncesi zaten ağrımazdı ondandır belki üşütmede olabilir

İlk adetten önce olmadı cnm bnm ağrım 40mızdan beri düzenli adet görüyorum ama son adetimde sancı oldu sadece

Senin

Senin normalde nasıldır bilmiyorum da belki ondandır canım benim de ağrı olmuştu hamilelik öncesinde bolca ağrım olurdu zaten.
Kizlar cevaplariniz icin tesekkur ederim. Onceden sadece ilk gunu hafif agrim olurdu. Agrim hafifledi ama devam ediyor. Gecmezse bir kadin dogumcuya giderim artik haftaya.

Kızlar ya ferro sanol b demir ilacı kullanan var mı? Sabah ve akşam 1 ml dedi dr da 1 ml nasıl vereceğim ne kadar yapıyor bilmiyorum:KK43: bir de tarhana hazır mı alacağız bizimkiler yapmıyorlar sevmediklerinden o yüzden evde yok dışarıdan almalı mıyım
Canim biz de ayni surubu kullaniyoruz. Bize gunde 1 ml verdi. Ben multitabs vitamin kullaniyordum onun damlaligiyla olcuyorum. Siringayla olcebilirsin bence

benim kızım yogurdu yemiyor :KK43: seninki yogurdu yiyormu hangi yogurttan veriyorsun canım kendinmi mayalıyorsun? kendin mayalıyosan nasıl mayalıyorsun? :)
Canim ben sansliyim, ediz yogurdu cok seviyor.yogurt cok onemli diyorlar, ara ara tekrar dene. Bir de burada bir arkadasin doktoru sevmezse pekmez koyabilirsin demisti. Ben iki gunde bir kendim mayaliyorum. Arzum yogurt makinesi aldim o pratik oluyor. Gunluk aoc sutuyle yapiyorum. Bir de az yogurtla mayaliyorum oyle daha az eksi oluyormus, mesala yarim litre sute bir tatli kasigindan biraZ az yogurt koyuyorum. Bir de sutu orta ateste 15 dakika kaynatiyorum, sindirimi daha kolay oluyormus.

Kızlar hiç bakamıyorum artık özledim sizi troidle uğraşıyorum kızım la yaramazlıklarıyla diş krizi asabiyet derken ankaradayım terör korkusu offf neler yaşıyoruz kızım rayına oturttu bi çok seyi ama yoğurt yemiyo kaşık maması kavanoz mama yemiyo.. Düzen kurduk ama sağlık ocağında haftaya 6.ay aşılatı var 3tane ayrı iğne bi damla canım nasıl ağlar psikolojim bozuldu .. O gün gelsin istemiyorum bilinçli artık küsüyo gecen anneme bırsktım 6saat gelince yüz vermedi emmedi bile :KK43: oyunla vs ilgilendikçe açıldı bi sarıldı içim gitti çalışanlara Allah kolaylık versin
Uf aynen duygularimi ozetlemissin. Zaten moralim asiri bozuk, haber dinlemek gazete okumak depresif yapiyor. Saldirinin oldugu gun annem havaalanindan geliyordu, erken ucaga almislar yer var diye, yarim saat once gecmis ataturk bulvarindan, kendi ucagiyla gelse belki tam denk gelecekti, allah korumus diyorum. Bir de ben de simdiden 6. Ay stresindeyim. Normalde 1 yasindan sonra bebisler doktor tanirmis gitmek istemezlermis. Ediz iki aydir felaket agliyor muayene masasina koydugum an. Acayip tirsiyorum:KK17:

Canim biz de ayni surubu kullaniyoruz. Bize gunde 1 ml verdi. Ben multitabs vitamin kullaniyordum onun damlaligiyla olcuyorum. Siringayla olcebilirsin bence
Tamam canım Teşekkürler önerin için dün ben de düşünürken motilium diye bir ilacımız vardı şırınga bir ölçeği var onu kullanmaya başladım rahat oldu. Benim sabah akşam bir ml dedi ama yanlış mı veriyorum acaba fazla mı ki

Canim ben sansliyim, ediz yogurdu cok seviyor.yogurt cok onemli diyorlar, ara ara tekrar dene. Bir de burada bir arkadasin doktoru sevmezse pekmez koyabilirsin demisti. Ben iki gunde bir kendim mayaliyorum. Arzum yogurt makinesi aldim o pratik oluyor. Gunluk aoc sutuyle yapiyorum. Bir de az yogurtla mayaliyorum oyle daha az eksi oluyormus, mesala yarim litre sute bir tatli kasigindan biraZ az yogurt koyuyorum. Bir de sutu orta ateste 15 dakika kaynatiyorum, sindirimi daha kolay oluyormus.
Pekmez işini benim gittiğim dr söylemişti canım hatta reçel de damlatabilirsin dedi de o çok şekerli doğal değil gibi geldi kullanmak zorunda kalırsam bu pekmez olur sanırım. Bu dr bu ay tadımlara başlasın dedi ama acaba yanlış mı yapıyorum ilk altı ay sadece anne sütü mü vermeliyim bilmiyorum:( bir arkadaşım kilosu bu kadar iyiyken ve sadece anne sütü alıyorken niye dr böyle bir şey önerdi ki bence gereksiz verme falan dedi kafam karıştı:(

Biz de seni özledik canım:KK200:. Gece uykularınız nasıl sen işteyken gündüz Güneş'in yemesi uykusu değişti mi merak ediyorum
Geceleri sayısız kere uyanıyor fena alıştırdım. Hep geceleri yazıyorum farkındaysanız:) ben yokken melek sanki sıpa:) sabahtan evdeyim öğleden sonra işe gidiyorum. Emzirip bırakıyorum ben gidince uyuyormuş. Uyanınca bıraktığım sütü içip az oynayıp geri yatıyormuş. Gelir gelmez emziriyorum zaten. Ama çok özlüyorum. Resimlerine falan bakınca göğüslerim süt doluyor iş yerinde :) ama yalan yok iş yeri iyi geldi. Sosyalleşme açısından iyi. Evde sinirli sinirli dolanmıyorum artık:)

Tamam canım Teşekkürler önerin için dün ben de düşünürken motilium diye bir ilacımız vardı şırınga bir ölçeği var onu kullanmaya başladım rahat oldu. Benim sabah akşam bir ml dedi ama yanlış mı veriyorum acaba fazla mı ki
Zannetmiyorum canim, her doktor farkli her bebis farkli, yanlis degildir.

Uf aynen duygularimi ozetlemissin. Zaten moralim asiri bozuk, haber dinlemek gazete okumak depresif yapiyor. Saldirinin oldugu gun annem havaalanindan geliyordu, erken ucaga almislar yer var diye, yarim saat once gecmis ataturk bulvarindan, kendi ucagiyla gelse belki tam denk gelecekti, allah korumus diyorum. Bir de ben de simdiden 6. Ay stresindeyim. Normalde 1 yasindan sonra bebisler doktor tanirmis gitmek istemezlermis. Ediz iki aydir felaket agliyor muayene masasina koydugum an. Acayip tirsiyorum:KK17:
Ah canım ya sinirlenmemek olaylara seyirci kalmak elde değil. Gerçekten Allah korumuş .

Pekmez işini benim gittiğim dr söylemişti canım hatta reçel de damlatabilirsin dedi de o çok şekerli doğal değil gibi geldi kullanmak zorunda kalırsam bu pekmez olur sanırım. Bu dr bu ay tadımlara başlasın dedi ama acaba yanlış mı yapıyorum ilk altı ay sadece anne sütü mü vermeliyim bilmiyorum:KK43: bir arkadaşım kilosu bu kadar iyiyken ve sadece anne sütü alıyorken niye dr böyle bir şey önerdi ki bence gereksiz verme falan dedi kafam karıştı:KK43:
Canim sanirim yeni arastirmalar ek gidaya 4-5 ay gibi baslanabilecegini soyluyor, eltime sordum fransadaki orada da artik oyle basliyorlarmis. Gerci doktorlar hep fikir degistiriyor:) bence biraz hislerin biraz da bebis uzerinden karar vermek lazim. Tibbi nedenleri geciyorum mesala nazli bir bebekse zor alisacaksa hem kasiga hem tadlara alismasi bakimindan kucuk kucuk baslanabilir. Bir de mesala ediz acayip hevesleniyordu biz yerken surekli agzini sapirdatiyordu. O yuzden iyi ki baslamisim diyorum. hem denersin bir sikinti olursa birakirsin, mesala 4 ay bizim icin erkenmis, ne meyveyi ne yogurdu sindirememistik, biraktik. yani kisisel fikrim anne sutu ana besin oldugu surece hafiften baslamanin bir sikinti olmayacsgini dusunuyorum. Ama icine sinmiyorsa baslama canim yada cok ucundan bir iki kasik ver. ben de ilk basla dediginde doktor cok sok olmustum. Bir de sanirim psikolojik boyutu oldu benim icin, sanirim ben de hazir degildim 4 ayda:) sanki daha az emzirirsem sutum kesilir mi diye korkularim oldu. Mantikli degil biliyorum ama sanki daha az emzirirsem benden kopacak gibi hissettim, daha ayrismaya hazir degildim:)) kisaca bence en iyi anneler bilir icine sindigi zaman basla canim

Guzel annisler bir sorum olacak. Bu kasik mamaniz muhallebi kivaminda oluyor mu? Ben tarifte soyledigi kadar koyuyorum hatta biraz daha fazla ama hep civik oluyor, o zamanda yarisi enseden dokuluyor, hep sonrasinda banyo yapmak zorunda kaliyoruz:KK33:

Canim sanirim yeni arastirmalar ek gidaya 4-5 ay gibi baslanabilecegini soyluyor, eltime sordum fransadaki orada da artik oyle basliyorlarmis. Gerci doktorlar hep fikir degistiriyor:) bence biraz hislerin biraz da bebis uzerinden karar vermek lazim. Tibbi nedenleri geciyorum mesala nazli bir bebekse zor alisacaksa hem kasiga hem tadlara alismasi bakimindan kucuk kucuk baslanabilir. Bir de mesala ediz acayip hevesleniyordu biz yerken surekli agzini sapirdatiyordu. O yuzden iyi ki baslamisim diyorum. hem denersin bir sikinti olursa birakirsin, mesala 4 ay bizim icin erkenmis, ne meyveyi ne yogurdu sindirememistik, biraktik. yani kisisel fikrim anne sutu ana besin oldugu surece hafiften baslamanin bir sikinti olmayacsgini dusunuyorum. Ama icine sinmiyorsa baslama canim yada cok ucundan bir iki kasik ver. ben de ilk basla dediginde doktor cok sok olmustum. Bir de sanirim psikolojik boyutu oldu benim icin, sanirim ben de hazir degildim 4 ayda:) sanki daha az emzirirsem sutum kesilir mi diye korkularim oldu. Mantikli degil biliyorum ama sanki daha az emzirirsem benden kopacak gibi hissettim, daha ayrismaya hazir degildim:)) kisaca bence en iyi anneler bilir icine sindigi zaman basla canim
İşte benim kızım da öyle ne yesem ne içsem hemen el atıyor. Bardakla su içiyorum ya mesela hemen benden sonra eline almak istiyor bırakıyorum eline verip hemen kaldırıyor benim yaptığımı yapıyor dibindi bir yudum su kalmışsa içiyor yediğim yemeğin tüm aşamalarını izliyor ağzı şap şup yapıyor ben de dediğin gibi tadımlık başlayabilirim zaten karnını doyuracak şeyler değil bunlar değil mi ? Ne bileyim bu ara ruh halim pek iyi değil kim ne derse olabilir diyorum ikilemde kalıyorum sonra. Eşim yanımda değil bana kaldı önemli kararlar onun da etkisi var sanırım:( teşekkür ederim canım:)

Canim surubu doktor ne için verdi?Ben vegaferon veriyorum kakasini sık yapmaya başladı acaba ek gıdadan mi ilaçtan mi?

Ek gida veren anneler bebisleriniz ne kadar sıklıkta kaka yapıyor?

Guzel annisler bir sorum olacak. Bu kasik mamaniz muhallebi kivaminda oluyor mu? Ben tarifte soyledigi kadar koyuyorum hatta biraz daha fazla ama hep civik oluyor, o zamanda yarisi enseden dokuluyor, hep sonrasinda banyo yapmak zorunda kaliyoruz:KK33:

Canim ben tarife göre yapmıyorum kıvamını kendim ayarliyorum yoksa heryeri batıyor :KK45:biraz daha eklersin olur biter:KK68:

Canim surubu doktor ne için verdi?Ben vegaferon veriyorum kakasini sık yapmaya başladı acaba ek gıdadan mi ilaçtan mi?

Ek gida veren anneler bebisleriniz ne kadar sıklıkta kaka yapıyor?
Canım hifa günde 3 defa yapıyo kakasını bna da vegaferon verdi doktor günde 6 damla dedi ama diğer ilaçlar bitmeden kullanmaya başlama dedi

Benim kız da geçen haftayı öyle geçirdik canım iki gündür normale döndü gibi ve galiba gaz canım. Kızımın gazını çıkarana kadar ağlıyordu gazını çıkarınca susuyordu düzelir inş.
İnşallah cnm ya böyle sabaha kadar kıvranıyor sesler çıkarıyor bende dalamiyorum uykuya.9da kalktık ve sabah 6.5 8arasi kesintisiz uyudu bir bucuk saat çok şaşırdım senin de böyleydi Dimi düzelir yani inşallah.birde geçen gece ağlama krizli geçirdi nerdeyse acile gitcektik her emmeye kalktığında aglama krizi geçirdi almadı.ve simdide sesi kısık umarım hasta olmayiz

Günaydın annişler kaç gündür okuyorum ama yazmaya fırsatım olmadı pazar günü diyarbakira gidiyoruz yavaş yavaş valizleri hazırlıyorum pessinus pessinus çok geçmiş olsun canım inşallah en kolay şekilde atlatir duru muz ben de ilk kez duydum bizim doktoruna hiç incelediğini görmedim ne güzel iyi bir doktora rastlamissiniz P primavera1985 mamanin kıvamıni göz kararı şu ekleyerek yapıyorum canım yoksa dediğin gibi çok civik oluyor dün biz de yolculuk öncesi kontrole gittik Dila şu an 5 ay 3 haftalik 7800 gr kilosu boyu da 66 cm olmuş bu kadar harekete kilosu fazla bile dedi :)) kendine dokundurmadi hanim efendi eliyle ittiriyor doktoru :) gece uykusunun bolunmesini ek gidayla birlikte gaz sorununun geri gelmesine bağladı her yeni besine bagirsaklarin alışma süreci varmış zamanla düzelir dedi bizden haberler böyle şekerler öpüyorum hepinizi

Canım hifa günde 3 defa yapıyo kakasını bna da vegaferon verdi doktor günde 6 damla dedi ama diğer ilaçlar bitmeden kullanmaya başlama dedi
Bende 6 damla veriyorum canim ebe ishal kabizlik yada kusma olursa verme demisti acaba ondan mi dedim ek gidaya erken başladım beni emmedigi için annemde karnı duyduğu için fazla yapıyordur diyor ama ilaçtan midir diye de düşünmeden edemiyorum

Back