• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

4-5 günden birşey olmaz diye biliyorum ama yanıltmayayım seni sağlık ocağında yaptırıyorsan aşıları gittiğin yerde yapılabilir mi
Yapılıyor aslında canım annemlerin orada yaptırmıştm ama dönünce yaptırayım diye düşünüyorum Allah korusun ateslenir falan kalabalıkta her kafadan bir ses çıkar dönünce yaptırım sessiz sakin oh miss :)

Merhaba güzel anneler...31 ekimde doğum yaptm...ve bebeğim herşeyi kusuyor bir tek bebelac gold AR mamayi kusmuyr ve bu bizi maddi açıdan mahvediyor...ay sonunu getiremediği mız oluyr ayın ortasında paramz bityr..madden manen kötü durumdayz demek istmyrm ama zor durumda kalıyoruz...aileler uzakta..artk mama ile başa cikamyrz.oğlum 4 bck aylk oldu biliyrm 1 yaşından önce inek sütüne karsilar ama mecbur kalıyor careszm evladmi AC mi birakaym...inek sütü bazen pirinç unu versem ne olur...bana bi akıl bi fikir vern yanı bir tek bebelac gold ar yiyor oda ecznelerde satlyr depodan getiryrlar..bi kutu maama en fazla 3 gün gidiyor...bi iki kutu arkds göndermişti oda yarina biter ve ben süte başlamayı dusunyrm...lütfen kırıcı yorum yapmayı..careszlik tn baslyrm çocuğumu AC bırakmam ya sutum yok yetmyrdu artk sağa sağa gelmemeye başladı anca 10 cc çıkıyor...cvplarnzi bekliyorum güzel anneler..bu nunla ilgili konu actm arkadaşlar sizde bir fikir verirseniz çok sevnrm..
Merhaba canım bebegin diğer her şeyi kustugu için belli ki hassas bir midesi var inek sutu de rahatsız edebilir ablam çocuklarına 6 aydan sonra inek sütüyle suyu karıştırıp öyle muhallebi yapıyordu öyle yapabilirsin ya da normal sarı kutulu olan bebelac daha uygun suyla hazırladığın muhallebiye onu ekleyerek yapabilirsin öyle de oluyor istersen dene canım inşallah yer bebisin

Merhaba canım bebegin diğer her şeyi kustugu için belli ki hassas bir midesi var inek sutu de rahatsız edebilir ablam çocuklarına 6 aydan sonra inek sütüyle suyu karıştırıp öyle muhallebi yapıyordu öyle yapabilirsin ya da normal sarı kutulu olan bebelac daha uygun suyla hazırladığın muhallebiye onu ekleyerek yapabilirsin öyle de oluyor istersen dene canım inşallah yer bebisin
Evet öylede yapabilirim.yanı i ek sütü ile su karistrp versem olablr demi muhallebi yapip.....büyüdükçe kusmalari azaldı ama ilk aylarındaki gibi kusmuyor sukur olsun ki..bide çok zayf oglm

Evet öylede yapabilirim.yanı i ek sütü ile su karistrp versem olablr demi muhallebi yapip.....büyüdükçe kusmalari azaldı ama ilk aylarındaki gibi kusmuyor sukur olsun ki..bide çok zayf oglm
Evet canım yapılıyor nette tarifi var bir de arı mama deneyebilirsin benim kızım da her seferinde kusuyordu son 1 haftadır azaldı

Merhaba güzel anneler...31 ekimde doğum yaptm...ve bebeğim herşeyi kusuyor bir tek bebelac gold AR mamayi kusmuyr ve bu bizi maddi açıdan mahvediyor...ay sonunu getiremediği mız oluyr ayın ortasında paramz bityr..madden manen kötü durumdayz demek istmyrm ama zor durumda kalıyoruz...aileler uzakta..artk mama ile başa cikamyrz.oğlum 4 bck aylk oldu biliyrm 1 yaşından önce inek sütüne karsilar ama mecbur kalıyor careszm evladmi AC mi birakaym...inek sütü bazen pirinç unu versem ne olur...bana bi akıl bi fikir vern yanı bir tek bebelac gold ar yiyor oda ecznelerde satlyr depodan getiryrlar..bi kutu maama en fazla 3 gün gidiyor...bi iki kutu arkds göndermişti oda yarina biter ve ben süte başlamayı dusunyrm...lütfen kırıcı yorum yapmayı..careszlik tn baslyrm çocuğumu AC bırakmam ya sutum yok yetmyrdu artk sağa sağa gelmemeye başladı anca 10 cc çıkıyor...cvplarnzi bekliyorum güzel anneler..bu nunla ilgili konu actm arkadaşlar sizde bir fikir verirseniz çok sevnrm..
Canım kırıcı yorum yapmak değil amaç ama bir yaştan önce başlanmama sebebi bebeklerin sindirim sistemi buna hazır değil ben yapma derim süt yerine su kullan. Şimdi belki etkisini fazla görmezsin ama ilerde sindirim sistemiyle ilgili büyük bir sorun yaşasa kendini suçlu hissetmez misin? Özellikle uyarıyorlar çünkü vermeyin diye. Ek gıdalara geçebilirsin artık tam olarak olmasa da. Bu geçici bir süre sonuçta. Bebeğin seni emmiyor mu hiç sağıyorsun? Süt emdikçe gelen bir şey çünkü

Canım kırıcı yorum yapmak değil amaç ama bir yaştan önce başlanmama sebebi bebeklerin sindirim sistemi buna hazır değil ben yapma derim süt yerine su kullan. Şimdi belki etkisini fazla görmezsin ama ilerde sindirim sistemiyle ilgili büyük bir sorun yaşasa kendini suçlu hissetmez misin? Özellikle uyarıyorlar çünkü vermeyin diye. Ek gıdalara geçebilirsin artık tam olarak olmasa da. Bu geçici bir süre sonuçta. Bebeğin seni emmiyor mu hiç sağıyorsun? Süt emdikçe gelen bir şey çünkü
Malesf 2 bck ay emdi snra almdi ck ugrstm AC brktm bkac saat ama emmyr emmeynce bnde sagdim başta 60 70 cc sutum oluyrdu artk anca 10 cc cikiyr ..

Cnm bizim beş aylık kontrolümüzde 6.800du doktor iyi dedi sizlerin maşallah daha fazla ama bizim doğum kilomuz 2820ydi.önemli olan bir ayda aldığı kilo dur Dimi o ay 600gibi birşey almıştı.
Evet canım önemli olan bir ayda aldığı kilo. Biz 3510 gr. Doğduk. Ve bu ay 300 gr. aldık. Doktorumuz da bir hafta sonra tekrar gel tartalim dedi. Genelde bu aylarda ilk aylara kıyasla fazla kilo alınmaz ama siz iyi almissiniz maşallah

Canim öncelikle Rabbim yardimciniz olsun. Aç mi kaliyo acaba demişsin bebeğin yedikten sonra halen istiyo mu. Birde kilosu nedir. Bunlara göre doyup doymadigini anlarsın. Ink sütünü verilmemeli ama keçi sütünu doktorunuza bir sor istersen verebilirmiyim diye hani içerik olarak anne sütüne en yakın olan süt diye. Ama bir yaşından önce verilir mi bilmiyorum .

Canım 2. Numara 6 aydan sonra kullanılınca ne olur bilemiyorum içerik farklıdır sonuçta bebeğin o dönemki sindirim sis göredir heralde herkes burada çeşitli ek gıdalar kullanıyor mesela ben yulaflı kullanıyorum bunu bana dr önerdi ben kendim almadım canım doktorunuza sorup onun ışığında ilerleseniz daha iyi olabilir fikir alışverişi tabi yapıyoruz burada ama her bebiş farklı her dr farklı bence ek gıda ile ilgili kafana takılanları drla görüşsen daha iyi olabilir çok uzattım yanlış anlama olur mu :)
yanlış anlarmiyim cnm fikirlerinizi aliyorum:)

Evet canım önemli olan bir ayda aldığı kilo. Biz 3510 gr. Doğduk. Ve bu ay 300 gr. aldık. Doktorumuz da bir hafta sonra tekrar gel tartalim dedi. Genelde bu aylarda ilk aylara kıyasla fazla kilo alınmaz ama siz iyi almissiniz maşallah
Sagol cnm maşallah bebislerimize.annem meyve sularına ve bazı gıdaları çok az erken başlamıştı ondan dir diye dusunuyorum bakalım bu ay nolacak ben tek baktim ek gıdaya başladıktan sonra:)

Cnm üç dört arası verdim umarım yapmaz ya:KK43:
Belki yapmaz canım yine gündüz vermişsin de gaz yapabileceği için genelde gündüz verin diyorlar bebişlere göre değişebilir gözlemlersin canım durumunu. İnşallah sorun olmamıştır

pessinus pessinus canım öncelikle geçmiş olsun. Dikkat et canım genelde tekrarliyo. Benim nacizane fikrim eğer bir daha tekrarlarsa her hangi bir müdahale yaptirmayin genelde müdahale için ergenlik dönemi bekleniyor. Inşallah bir daha tekrarlanmaz

Oyy maşallah çok tatlısınız:)
Teşekkür ederiz :)

Canım eczanede fiyatı ne kadar bilmiyorum ama internete baktın mı mama için az da olsa fark ediyor hatta eczanelere göre biraz daha fark ediyor fiyatlar, ben mamayı zorda kalmadıkça internetten alıyorum uyguna geliyor. İnek sütü konusunu bilmiyorum.

pessinus pessinus canım öncelikle geçmiş olsun. Dikkat et canım genelde tekrarliyo. Benim nacizane fikrim eğer bir daha tekrarlarsa her hangi bir müdahale yaptirmayin genelde müdahale için ergenlik dönemi bekleniyor. Inşallah bir daha tekrarlanmaz
Yaptırmayız sanırım canım adam bir anda açıverdi. Ya çok araştırdım durumu öğrenince herkes farklı bir şey söylüyor uzmanlardan da. Mesela kendi çocuk dr umuz estriol diye bir krem önerdi bugün gittiğimiz cerrah kesinlikle kullanmayın dedi insan aptallaşıyor ne yapacağını şaşırıyor. İnşallah tekrarlamaz da düşünmek zorunda kalmayız biz de

Kızlar mama sandalyesi almayı düşünen var mı bilmiyorum da eğer chicco polly almayı düşünen varsa kliksa da indirim var bi kaç çeşit kalmış ama bakmak isterseniz
http://www.kliksa.com/urunler/mama-sandalyesi/11149?filterStock=False
Fiyat olarak iyiymiş aslında canım ama ben daha alamıyorum eşimin gelmesini bekleyeceğim köye geçeceğim yarın orada kargo işi sıkıntılı:( ebebekte joie mama sandalyeleri vardı onlardan düşümüuordum ben de fiyatı da bu civarda ve kullanıcı yorumları çok iyiysi. Chicco nun bu ürününü de çok duydum yıllardır varmış sanırım ve kullananlar da memnunmuş genelde. Alacaklar varsa düşünebilirler

Malesf 2 bck ay emdi snra almdi ck ugrstm AC brktm bkac saat ama emmyr emmeynce bnde sagdim başta 60 70 cc sutum oluyrdu artk anca 10 cc cikiyr ..
Canım senin için üşenmedim araştırdım inek sütü neden önerilmiyor ilk bir yaşta diye. Bebeğin besin ihtiyaçlarını karşılama konusunda yetersiz kalması haricinde belirti vermeden bağırsak kanamalarına bile sebep olabiliyormuş ki bence bunlar çok ciddi yan etkiler. Ayrıca karaciğeri yorup beyne de zarar verebiliyormuş düşük zekaya sebep olabiliyormuş. Yapılan bazı araştırmalarda 13 puana kadar zeka bölümünde puan farkları ortaya çıkabiliyormuş ki çok ciddi şeyler bunlar. Bence ek besinlere başlayıp bir şekilde birkaç ay daha bir yolunu bularak mamaya devam etmeye çalış. Zaten 7.-8. Aylarda katı gıdalara öğün olarak geçmeye başlayacaklar biraz rahatlarsınız o zaman. Bu bahsettiklerim her bebekte ortaya çıkacak gibi bir durum söz konusu olmasa da karşılaştığında mamadan daha çok maddi zarar vereceği gibi manevi yönden zararlarını hiç düşünemiyorum.

Back