• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

pessinus pessinus canım seni çok iyi anlıyorum çünkü ben de kendi düzenimin bozulmasına çok sinir olurum. Her şeyi geçtim, mesela giydirirken aaa ince giydirdin yok kalın giydirdin, spor yaptırırken aa belini acıtcan yok boynunu incitcen, aman az emzirdin dur çok emzirdin, bu gün de mi yıkıcan, yine mi banyo...... ooooooff ki ne off. Niyetler iyi de olay sıkıcı. . Huni takıp dolanasım geliyor bazen. Benim de sadece kv değil kendi annem hatta eşim bile yapıyor bunu. Kendi bebeğime bakarken bekle ki bizim bakanlar kurulu toplansın ortak karar alsın, çıkan sonuca göre yapıcam yapacağımı.. tabi ben dinlemiyorum ama laf anlatmak bitiriyo enerjimi.
Canım durumu o kadar güzel özetlemişsin ki eş kısmı haricinde birebir aynı şeyleri yaşıyorum Allahtan eşim çocuk yetiştirme konusunda bana çok güveniyor bebeğim için en iyisini yapmaya çalıştığımı biliyor ve hep konuşuyoruz şöyle davranalım böyle yapalım diye ona göre hareket ediyoruz kendi evimizde. Burada annem altını değiştirirken bile karışıyor hadi hadi kapat aman üşüyecek bilmem ne... ya üşütmem zaten çocuk rahatlıyor açık olunca biraz mutlu olsun istiyorum aman kapat aman şöyle sil derken kendi el atıyor elim ayağıma dolaşıyor. Dün akşam kv lere geldik dün sinir oldum kıskandım çocuğumu da bugün daha iyiyiz onlar da normale döndü.

pessinus pessinus canim cok zor insanin duzeninin bozulmasi allah sabir versin. Umarim minimum hasarla atlatirsiniz anne kiz. Bir de @erciyes111 gibi dusunuyorum umarim iyi yonleri de olur bu gezinizin, degisikli olur duru kizimiza, bol bol uyaran alir, bagisiklik sistemi gelisir, yenilige adapte olma kapasitesi artar fln. biz de ediz 3 aylikken fransaya esimin ailesini ziyarete gitmistik, 9 buyuk 10 cocuk vardi ve yarisi da nezle/gripti, yorucu da olsa ediz nezle de olsa sonucta cok fayda gordu bence cinlik kat sayisi 10la carpildi, ben de cok rahatlamayi ogrendim bu sayede:)
Canım senin eşin mi fransız yoksa fransada yaşayan türk mü ailesi geçenlerde fotoğrafta dikkatimi çekmişti doğum gününü kutlamışsınız ya. Bu arada söyledikleriniz konusunda haklısınız durumun olumlu yönlerini de düşünmek gerek.çok sakınmıyorum aman hasta olacak kimseye gitmesin falan demiyorum ama çocuk sersemledi annemler deli gibi seviyor yüksek sesle konuşup çocuğu hızlı hareket ettirdiler korktu ağladı hep orada. Babaanne dedesi daha sakin konuşuyorlar burada ilk etapta huzursuz olsa da daha rahatladı. Kendim çok gerildim buraya gelmeden de yaşayabileceklerimi düşünerek ondan böyle oldum.rahatlayacağım inşallah

benimki sulugoz canim iki mizmizlansa akiyor damlalar. Hic akmiyorsa gozyasi kanallari hic acilmamis olabilir mi acaba?sanki bi ara oyle birseyler okumustum ama tamamen uyduruyor olabilirim. 3. Ayda goz kontrolu oluyor ya yaptirdiniz mi canim?
Duru da baya sulu gözlü 20 günü aşkın zamandır azıcık ağladığında akıyor yaşlar ya da çok esnediğinde falan. Bu arada ben de duymadım hiç yani gözyaşı ne zaman oluşur akar bunu bile bilmiyordum görünce şaşırmıştım

benimki sulugoz canim iki mizmizlansa akiyor damlalar. Hic akmiyorsa gozyasi kanallari hic acilmamis olabilir mi acaba?sanki bi ara oyle birseyler okumustum ama tamamen uyduruyor olabilirim. 3. Ayda goz kontrolu oluyor ya yaptirdiniz mi canim?
Biz yaptırmadık ki.. Öyle bişiy yönlendirmedi Dr. Bi sorayım bi daha gidince..

Biz yaptırmadık ki.. Öyle bişiy yönlendirmedi Dr. Bi sorayım bi daha gidince..
Canım bizi de aile sağlığı Merkezi yönlendirdi öyle yaptırdık sağlık bakanlığının istediği bir şeymiş 3 aylıkken ve 3 yaşındayken isteniyormuş sanırım

Canım senin eşin mi fransız yoksa fransada yaşayan türk mü ailesi geçenlerde fotoğrafta dikkatimi çekmişti doğum gününü kutlamışsınız ya. Bu arada söyledikleriniz konusunda haklısınız durumun olumlu yönlerini de düşünmek gerek.çok sakınmıyorum aman hasta olacak kimseye gitmesin falan demiyorum ama çocuk sersemledi annemler deli gibi seviyor yüksek sesle konuşup çocuğu hızlı hareket ettirdiler korktu ağladı hep orada. Babaanne dedesi daha sakin konuşuyorlar burada ilk etapta huzursuz olsa da daha rahatladı. Kendim çok gerildim buraya gelmeden de yaşayabileceklerimi düşünerek ondan böyle oldum.rahatlayacağım inşallah
canim esim fransiz. Ama eltim turk. O yuzden kayinvalidem biraz turkce ogrenmis zamaninda. Esimin agabeyi de bir sure turkiyede calismis o da o yuzden turkce komusuyor. Bir de gorumcem musluman olmus cezayirli biriyle evlenmis.oyle yani ortaya karisik bir aile:) buarada canim cok iyi anliyorum seni. Kuzucuklar icin hep en iyisini istiyoruz, gozumuzden sakiniyoruz, sonra aile ziyaretlerinde ustune saldiriyorlar. herkes uzman kesiliyor bir de. Kac cocuk yetistirmis olurlarsa olsunlar bir kuzuyu annesinden daha iyi kim taniyabilir, ihtiyaclarini kim bilebilir. Sonucta dogdugundan beri 7/24 beraberiz,,surekli gozlemliyoruz, herseyi deniyor ne ise yarayip yaramiyor neyi seviyor sevmiyor biz biliyoruz. Cok kolay gelsin canim umarim herkes en kisa zamanda bu duruma alisir, sen de duru da keyfini cikarirsiniz ziyaretin, sag salim de donersiniz

canim esim fransiz. Ama eltim turk. O yuzden kayinvalidem biraz turkce ogrenmis zamaninda. Esimin agabeyi de bir sure turkiyede calismis o da o yuzden turkce komusuyor. Bir de gorumcem musluman olmus cezayirli biriyle evlenmis.oyle yani ortaya karisik bir aile:) buarada canim cok iyi anliyorum seni. Kuzucuklar icin hep en iyisini istiyoruz, gozumuzden sakiniyoruz, sonra aile ziyaretlerinde ustune saldiriyorlar. herkes uzman kesiliyor bir de. Kac cocuk yetistirmis olurlarsa olsunlar bir kuzuyu annesinden daha iyi kim taniyabilir, ihtiyaclarini kim bilebilir. Sonucta dogdugundan beri 7/24 beraberiz,,surekli gozlemliyoruz, herseyi deniyor ne ise yarayip yaramiyor neyi seviyor sevmiyor biz biliyoruz. Cok kolay gelsin canim umarim herkes en kisa zamanda bu duruma alisir, sen de duru da keyfini cikarirsiniz ziyaretin, sag salim de donersiniz
İnşallah canım benim onlar normale dönseler çocuğumu ve beni anlamaya çalışsalar her şey kendiliğinden olacak.bu arada cidden çok karışıkmış aile yapınız ama ortak noktalar bulduysanız hiçbir şeyin önemi yok. İnsanları bazen Türkiye toprakları üzerindeki kültür farkları bile ürkütürken sen farklı ülkeden bir insanla evlenmişsin cesaretini tebrik ediyorum:)

Sevgili Ekim 2015 anneleri
Bebeklerinizle sağlıklı günler dilerim önce.Binlerce sayfayı okumaya devam ediyorum ama bitiremedim henüz.
SAT 16 Ocak. Ovulasyon testi yapıyorum bir haftadır. Dün koyu çizgileri görmeye başladım. Bugun 15:00'de en koyuydu bence. Bugun çatlarsa yumurta ve bu geceki ilişkiden hamile kalırsam 22 Ekim 2016 muhtemel doğum tarihi görünüyor.
SAT benzer olan arkadaşlar da hamile kalma zamanlarınız benzer miydi acaba? Doğuma da hesaplayıcıların dediği tarihte mi girdiniz? Özellikle kızlar daha erken gelirmiş,doğru mu?

Eklentiler

• ov 20.jpg
    ov 20.jpg
    73,3 KB · Görüntüleme: 38
Canım durumu o kadar güzel özetlemişsin ki eş kısmı haricinde birebir aynı şeyleri yaşıyorum Allahtan eşim çocuk yetiştirme konusunda bana çok güveniyor bebeğim için en iyisini yapmaya çalıştığımı biliyor ve hep konuşuyoruz şöyle davranalım böyle yapalım diye ona göre hareket ediyoruz kendi evimizde. Burada annem altını değiştirirken bile karışıyor hadi hadi kapat aman üşüyecek bilmem ne... ya üşütmem zaten çocuk rahatlıyor açık olunca biraz mutlu olsun istiyorum aman kapat aman şöyle sil derken kendi el atıyor elim ayağıma dolaşıyor. Dün akşam kv lere geldik dün sinir oldum kıskandım çocuğumu da bugün daha iyiyiz onlar da normale döndü.
Ne güzel bak eşin açısından çok şanslısın, benim eşim çok pinpirikli. Arada bana arka çıksa da yıprattığı da çok oluyor. Kayınvalidenler bence baştan buldumcuk olmuştur, alışırlar :) sen dik dur geri çekilirler. Kıskanma kısmını sorma, ben de çok kıskanıyordum ama allahtan zamanla geçti. Hormonlar da çok etkili sanırım bu konuda. Nasıl kıskanmayalım kiii, çook tatlılar :)

Güzel anneler yardım edin bana :KK43:
Kızım uykusunun arasında inliyor :KK1: ağlıyor fln neyi var acaba sancısı fln olabilir mi :KK61:
Benim kızım da arada yapar, içini çeke çeke ağlar.gazından yapıyor bazen, karnı ağrıyor sanırım. Gevşeyip gaz çıkarınca geçiyor. Bir de burnunu kontrol et tıkalı olunca nefes alamayınca da ağlıyor benimki.Umarım bişeyi yoktur.

Bebeklerinizle sağlıklı günler dilerim önce.Binlerce sayfayı okumaya devam ediyorum ama bitiremedim henüz.
SAT 16 Ocak. Ovulasyon testi yapıyorum bir haftadır. Dün koyu çizgileri görmeye başladım. Bugun 15:00'de en koyuydu bence. Bugun çatlarsa yumurta ve bu geceki ilişkiden hamile kalırsam 22 Ekim 2016 muhtemel doğum tarihi görünüyor.
SAT benzer olan arkadaşlar da hamile kalma zamanlarınız benzer miydi acaba? Doğuma da hesaplayıcıların dediği tarihte mi girdiniz? Özellikle kızlar daha erken gelirmiş,doğru mu?
Merhabalar canım öncelikle hayırlısıyla Allahım size de istediğiniz bebeği bağışlar. Benim sat 13 ocaktı doğum 20 ocak görünüyordu. Kızlar erken gelir deniliyor da tamamen bebeğe ve anne babanın doğum zamanlarına bağlı. Benim kızım bir türlü gelmedi tam 20 ocakta sezaryen oldum kanala inmemişti çok yukarıdaydı ve o günden sonra bazı riskler olabiliyor diye sezaryen istedim. Belli olmuyor yani erkek olup erken gelen kız olup haftasından sonra gelenler de var. İnşallah hayırlısıyla hamile kalırsın. Hamileliğinde de çok takılma bebişler ne zaman isterse o zaman geliyor

Merhaba canım benim sat 21 ocaktı muhtemel doğum tarihi 28 ekim görünüyordu fakat 9 ekim de sezaryen doğum yaptım kızım erkenden geldi bebek ne zaman isterse o zaman gelir benim gebeliğimde tansiyon problemim vardı o yüzden 37 haftalıkken geldi tarihleri pek düşünmeyin şimdiden derim hamilelik öyle bir süreçki ne olacağını hiç bilemessiniz hayırlısıysa olsun deyin bir bebeğin sağlıkla doğması bir mucize

Bir de kızlar duru dün yatarken kafasını kaldırmaya başladı da oturmaya hazırlık mıydı bunlar? Belki biraz geç kalmıştır bunu yapmakta bilemiyorum da size bir sorayım dedim

Bir de kızlar duru dün yatarken kafasını kaldırmaya başladı da oturmaya hazırlık mıydı bunlar? Belki biraz geç kalmıştır bunu yapmakta bilemiyorum da size bir sorayım dedim
Bizimki öyle düz yatarken değil de ana kucağında açılı yatarken kaldırıyor. Ben de bileklerinden tutup mekik yaptırmaya başladım. Geri yatarken nasıl zorluyor kendini:) yatmayıp oturacakmış:)

Canım günaydın tatil ya misafir gezmeler tozmalar arttı... Biz pazar günü kızımın duasını yaptık aile büyüklerimizle :)) duru kac aylık tam net bilmiyorum ama zeynep başını kaldırmaya 2bucuk aylıkken başladı ama bunda bizim etkimiz fazla biz elinden tutup mekik cektirdik spor yaptırırken doktorumuz sırt ve boyun kasları gelişir dedi kol kasları da dahil .. Böyle şeyler yapısal oluyor erken gec pek önemli değil bedensel fonksiyonlarda erken gelişen bebeklerde zihinsel aktiviteler ağırdan olurmuş ... Yani günü zamanı önemli değil sende bebeğine parmağını tuttur güç alsın senden kalksın pratik yaptır ... Zeynep 4.5 aylık dönmelere zıplamalara ve adım refleksine başladık tam bastırmadan yürütüyoruz ... İnan günleri günlerini tutmuyo ... Bizim babamız biraz fazla uğraşıyor sanırsın şampiyon yetiştiriyo ki babacan kızımda babasına ayak uyduruyo bi gülüyo görsen ... Yapı meselesi bunlara takılma gec değil kızın için tam zamanı demekki

Bizimki öyle düz yatarken değil de ana kucağında açılı yatarken kaldırıyor. Ben de bileklerinden tutup mekik yaptırmaya başladım. Geri yatarken nasıl zorluyor kendini:) yatmayıp oturacakmış:)
Evet canım aynen öyle:) açılı yatarken yapıyordu bizimki de ben de yavaştan başlayayım mekiğe dedim o kadar komik ki hem ıkınıyor kalkarken hem gülüyor:)

Back