- 5 Şubat 2015
- 712
- 963
- 78
Canım 22sinde 4ayı bitti erken tabi ama 1aydır salyalıyız ... Koruyamamak diye bişi yok sakın enerjini düşürme burda tüm bebeklerin başına bir şey geldi hasta oldular ateşleri çıktı ağladılar o zaman burada bütün anneler koruyamıyor bebeklerini sakın öyle düşünme düşe kalka büyüyecek hasta ola ola dirençleri artacak lütfen canını sıkmacanım kaç günlük senin kuzuşun..diş için erken değil mi?bizim de yaklaşık 4-5 gündür çok fazla salyamız var acaba dişten olabilir mi?diş çıkarırken de ateş çıkabilir diye biliyorum sizde ateş oldu mu?
haklısın canım evet emziriyorum emzirmek bebeği korur diyorlar ama koruyamadım demekki
aa hiç duymamıştım canım calpolle ilgili bunları..bana aile hekimliğindeki hemşire aşı sonrası önerdi diye aldım sorarsan doktoruna bize de söylermisin ne diyecek?
Evet canım iyiyki burası sizler varsınız çok iyi geliyosunuz bana da.. bnm kızım ilk iki ayında sadece bnm kucağımda uyurdu bn sırt üstü yatardım oda yüz üstü kucağımda uyurdu bu ay çok şükür uykumuz düzenli ama son karma verem aşısı yapıldıktan sonra çocuk uykusundan sıçramaya ve böle ağlamaya başladı içim gidiyor napcam onu da bilmiyorum.. Bn demir damlasını veriyorum günde üç damla bide yaptığım yemeklerin suyundan peynir yoğurt fln veriyorum o yüzden kakasının rengi değişti... Allahım acılarını göstermesin bide kızım bnden de etkileniyor olabilir bnde çok huzursuzum çok korkuyorum..Kıyamam yaaa senin kokunu arzuluyodur diyordu annem bana sana sarılınca susuyordur ...onlar büyüdüklerinde bu günleri özlicez tadını cıkaralım valla şuan omzumda kızım uyuyo bırakınca uyancak diye bırakmıyorum ki uykusunu alsın günü güzel gecsin ... Çok uykum var sabah 5bucukla 7bucuk arası sarılıp uyuduk bi uyandım eli yanağımda tüm gece uyuduğumda o kadar zaten yattığım an yaygara kopuyo sanırsın sensör var yastığımda ... Demir damlasına başladık kakası değişti artık altın sarısı değil o sanırım şişkinlik yapıyor birde rota aşısı bi hafta ishale sebep oluyor Allahım minicik bedenler nelerle savaşıyolar anlamamak nasıl yoruyo beni... Ben sırf bu yüzden veteriner fakültesini bıraktım ya derdini anlatamayan varlıklara çare olmak çok vicdani bişi yanlış yapmaktan korkmak ...şimdi kızım bişi olcakta ben anlamıcam diye korkuyorum ... İyi ki burası var ya ... Rahatlatıyo insanı
ins canım ya.. çok kalın giydirmemeye dikkat edicem ben de bundan sonraCanım bebeği öyle sıkı sıkı giydirmene gerek yok ben de iç zıbın alt üst takım ve yelek giydiriyorum daha ne olsun. Gündüz evimiz soğuyor kalorifer yanmadığı için akşam daha sıcak oluyor bazen yelek de çıkarıyorum. Hem ortam sıcaklığı 27 derece ve üstünde olduğunda bebek vücut ısısını ayarlayamıyormuş. İnşallah bir daha yükselmez canım
canım benim çok sağol moral verdin bana..yine de benden hastalık bulaşmış olma ihtimali bile beni üzüyor..biz de çok sey atlattık aslında..23 günlükken kalp sorunlarından dolayı yoğun bakıma yattık çktık..bir ay önce kasık fıtığı oldu ameliyat oldukCanım 22sinde 4ayı bitti erken tabi ama 1aydır salyalıyız ... Koruyamamak diye bişi yok sakın enerjini düşürme burda tüm bebeklerin başına bir şey geldi hasta oldular ateşleri çıktı ağladılar o zaman burada bütün anneler koruyamıyor bebeklerini sakın öyle düşünme düşe kalka büyüyecek hasta ola ola dirençleri artacak lütfen canını sıkma
Canım ev sıcaksa ateşli çıkması normal bide benim sağlıkçı ablam var da ilk 6 Ay da mı bir yaşına kadar mı demişti ne sen kaç kat giyiyosan çocuk onun üç katı olacak demişti daha sonra bebişin dengesi oluyomuş sen ne giyiyosan o da öle giyecekmişkızlar bu sabah oğluşumu kucağıma aldığımda sıcak hissettim hemen ateşini ölçtüm 38,1 çıktı..üstü kalındı ev de çok sıcak bizim..hemen üzerini incelttim calpol verdim bir cay kasığı simdi düstü atesi emdi uyuyor..acaba kalın giydirdiğim için mi yükseldisizde böyle bisey yasayan var mı?kayınvalidem de her geldiğinde yeleğini giydir kalın eşofman altını penye takımın üstüne mutlaka giydir diye tembihleyip duruyo beni hasta edersin diyo ne yapacağımı şaşırdım..şu an üzerinde çıtçıtlı zıbını alt üst penye takımı ve yeleği var..siz nasıl giydiriyorsunuz?
Canim umarim kolay gecmistir. Nasilsiniz?Günaydın canlar aşıya gitmek için Dila hanımın keyfini bekliyorum uyuyacagi tuttu
Canim doktorumuz bize asi oldugumuzda 37.5 un uzeri ates olcersem once ustunu inceltip bir sure sonra tekrar olcmemi dusmemisse calpol vermemi soylemisti. Bir de bir yerde doktorunuzu aramadan ates dusurucu vermeyin bebisin bir rahatsizligi varsa ates dusurucu verip ates dusunce rahatsizlik gecmis sanabiliyormusuz ama bebisin neyi oldugunu atlayabiliyormusuz. Senin doktorunun onerisi onemli tabi o ver dediyse öyle yap. Bizim evimiz sicak ben bir body bir kalin tulum bir de corap giydiriyorum eger tulum penyeyse bir de yelek ekleyebiliyorum. Sen kendi bebisine ve evine gore giydir canim ensesine bak terliyse azalt birazkızlar bu sabah oğluşumu kucağıma aldığımda sıcak hissettim hemen ateşini ölçtüm 38,1 çıktı..üstü kalındı ev de çok sıcak bizim..hemen üzerini incelttim calpol verdim bir cay kasığı simdi düstü atesi emdi uyuyor..acaba kalın giydirdiğim için mi yükseldisizde böyle bisey yasayan var mı?kayınvalidem de her geldiğinde yeleğini giydir kalın eşofman altını penye takımın üstüne mutlaka giydir diye tembihleyip duruyo beni hasta edersin diyo ne yapacağımı şaşırdım..şu an üzerinde çıtçıtlı zıbını alt üst penye takımı ve yeleği var..siz nasıl giydiriyorsunuz?
Umarim bulasmamistir bulastiysa da umarim cok hafif atlatir, atesi devam ederse veya baska bulgu olursa doktorunu arasin canim telas yapma hepsi geciyor bunlarinnormalde 37,3 civarında olurdu..bi de ben 1 haftadır eşimden bulaşan bir griple uğraştım..oğluma bulaşmasın diye ayrı odada yattım maske taktm kucağmda çok kalmasn diye kv i eve cağrdm genelde o kucağna aldı ağladğnda..öksürüğüm kırgınlığım ağrılarım 2 gündür gecti iyileştim çok sükür oğluma bulaşmadan dedm ama onda da ates dışında bi enfeksiyon bulgusu da yokbulaşmış olabilir mi..çok üzülürüm öyleyse
Ay kuzucuk daha simdiden ne kdr duskun annesinekızlar inşallah hepimizin için sakin bir hafta sonu olur
pazar günü mert beni mahvetti sürekli kucağımda boynumu emdi resmen
tuvalete bile beraber gittik düşünün artık
yapıştı bırakmadı zorla ayırdım babasına verdim kıyameti kopardı
herhalde çalıştığımın farkına vardı
zaten annem her pazartesi sendrom yaşıyo diyor
pazartesi günleri ne uyku nede süt içiyormuş offfff
ben yaptırmadım canım. doktorlar tavsiye etti ama içimize sinmedi sağlık ocağındaki hemşiremizle de konuştuk sadece rota virüsüne karşı koruyor sonuçta başka virüsler de var aynı şekilde hasta eden ben çocuğuma yaptırmadım demişti. herkesin düşüncesi farklı olabilir bu konuda ama yaptırmama kararı aldık doğru ya da yanlışKizlar rota asisinj yaptirmayan varmi
Teşekkür ederiz canım şu ana kadar bir sorun yaşamadık çok şükür aşılar uyku yaptı hiç uyumadigi kadar uyuyor geceyi de kolay atlatiriz insallahCanim umarim kolay gecmistir. Nasilsiniz?
Ben yaptirmadim canimKizlar rota asisinj yaptirmayan varmi
inş sorunsuz atlatırsınız canım. kaç tane aşı yaptılar bu kez?Teşekkür ederiz canım şu ana kadar bir sorun yaşamadık çok şükür aşılar uyku yaptı hiç uyumadigi kadar uyuyor geceyi de kolay atlatiriz insallah
şeyy utandm şimcik ayyy ne günlerdi yaKim bilirdi ki listeria ilk önce doğuracak Kemal Ata en erkenci bebek olacak :)
Minnoşun yanında Allah'a şükür ne merak dolu gğnler yaşamışız ya :)
Kalp atılı derken şimdi kahkalarını duyuyoruz yavrularımızın. ah ne günlerdi pıt pıt sesini duymak için heyecanla beklemişiz. Şimdi pırt pırt seslerini duymak için çabalıyoruz. :)
Ona nı gideyim buna mı gideyim ah bu deli sorular şimdi çift çizginin yerine Erdeme bakmak nasıl bir duygu :)
Kilolar ne alemde Delycim :)) Ay tel dersimiz kiloymuş şimdi kakaydı çişti kusmsuktu :) Laf aramızda konular yine kiloya gelmeyr başladı :)
O güzel Hiracık nelerde yaşatmış böyle sana şimdi doya doya Hiroşu yesen yesen doymassın di mi :)
Yavuz kuşun bu hallerini düşümürken şimsi boncuk boncuk yanında sana bakması daha pahabiçilmez değil mi :) Bu günleri anmak çok hoşuma gitti :)
O zamanda kiloyla problemin yokmuş uyuzcum :))
Tbt yapayım dedim ay o günleri özlemişim başımıza neler geleceğini bilmeden naıslda kaynatmışız :))
2 tane canım ilkini yaparken ne olduğunu anlamadi ama ikincisinde bastı çığlığı kuzucuminş sorunsuz atlatırsınız canım. kaç tane aşı yaptılar bu kez?
Canim yaptirmadik bizKizlar rota asisinj yaptirmayan varmi
ayy kıyamam hiç aşı yapılırken genelde ben tutamıyorum yani canı acıyınca gevşetiyorum elimi sıkıntı olmasın diye babasına tutturuyorum2 tane canım ilkini yaparken ne olduğunu anlamadi ama ikincisinde bastı çığlığı kuzucum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?