2015 ARALIK'ta hamile olduğunu öğrenenler :D

Ben şimdilik bir park yatak alacağım. Kızım Allah nasip eder de 3 yaşına gelirse o zaman kendi seçsin odasını.
Çok haklısın canım ben de aynı sekilde düşünüyorum.Ben de 2 yaşına gelince falan ınş montessori tarzı bi oda yapmayı düşünüyorum.su an haberi bile olmayacak ve bebek odaları fiyatina göre çok kalitesiz.arkadaşlarımın onca para verdiği dolaplar falan 2 senede hurdaya dondu nerdeyse

Örnek oda yüklerseniz çok memnun olurum. Bende montessori etkinlikleri yapmak istiyorum.

Oda yapmak bana da mantıksız geldiğinden park yatak aldık sadece, eşyaları için dolabımın bir kısmını ayarladım orayı kullanacağım, bebek ne anlar dolabı var mı yok mu sıpacık 2-3 yaşına gelince düzgün bişiler yaparız artık.

Merhaba canım hos geldin :)
Geçmiş olsun. Alerjiktir diye düşünüyorum ama duyduğum biseyi paylaşmak istiyorum. Yattığım odaya kuru soğan koymak gribal enfeksiyonları önlüyormuş. Kesmeye soymaya gerek yok. Kimyasal birşey olmadığı için denenebilir diye düşündüm. İnşallah faydali olur.
Bu arada bende büyüyen beşik aldım ama çok uygun fiyata bulduğum için aldım parasını da dedesi verdi :)) yoksa park yatak yeterli olacaktır. birde tanıdıktan park yatak aldım yanımda onu kullanacağım. Belki de hep onu kullanırım. Dolap bana da simdilik gereksiz geliyor hem benim dolabımda yer var, hem de büyüyen beşiğin çekmeceleri ve yan komodini var.

Canım imkanın varsa küçük bi şifonyer bile olsa wşyalarını ayrı bi yere koy derim çünkü bizim eşyalarımızda parfümler oluyo deterjanlarına o kadar dikkat etmiyoruz bebeklerin kirli sepetinin bile ayrı olması daha iyi tabi herkesin kendi tercihi görümcelik yapmiyim şimdi

Örnek oda yüklerseniz çok memnun olurum. Bende montessori etkinlikleri yapmak istiyorum.
Youtube da ararıp yabancı videoları izleyebilirsin canım çünkü bizimkiler montessoriyi yanlış anlamış odada ayna olması gerekiyo demişler mesela bizimkiler koymuşlar bizim göz hizamıza zaten montessorideki mantık çocuğun kendini eksik hissetmemesi o aynaya bakamadıktan sonra ne anlmı var fena saçmalamışlar

Bu arada çok sağol canım.

Canım zaten montessorinin mantığı çocuğa özgüvenini geliştireceği bi yaşam alanı oluşturmak.senin dediğin gibi şeyler hiç görmedim Acikcasi.boyunu geçen kullanamayacagi esyalar falan yani.montessori yazınca heryerde çocuğun boyuna göre düzenlenmiş eşyalardan oluşan odalar çıkıyor.varsa da cidden çok komik olmuş

ben aylar önce biraz araştırmıştım yerli yabancı kaynaklar incelerken de bikaç gazete haberi gördüm ikeanın reklamını mı yapmaya çalışmışlar anlamadım alakasız görseller vardı yüksek ayna parmaklıklı yatak gibi yere bi minder atmışlar al sana montessori malum bizde çocuğun gelişimi değil de daha çok moda düşünülür ya o tarz görseller olmuş seni eleştirmek için söylemedim canım burda biz yazıyoruz mesela da okuyup geçen insanlr da var olur da merak ederlerse onlara da baksınlar daha güvenilir kaynak diye demiştim

markusantonyus
Mesajını sonra gördüm canım. Önce farkedememistim. Ben 56 kiloydum 64 hatta su an 65 olmuş olabilirim. Ama birazcık stres yaptığım için de yüksek çıkmış bile olabilirmiş. Ben yerimde duramayıp bi aşağı bi yukarı dolandım hastanede bi saat zaten eve gidip gelmem sürer diye. Uzatıp ayaklarını sakince kitap filan okumak gerek heralde

Bu arada geçmiş olsun ben olyanus suyuyla bi hafta burnumu temizleyip bi hafta dinlendiriyorum çok şükür atlattım nezleyi hem de geniz akıntım tıkanıklığım da geçti tabsiye ederim canım

Canım okyanus suyunu bende kullandım ama burnum tıkalı olmadığından sureklilik sağlamadım.
Düzenli kullanım deneyim bakalım..

Teşekkür ederim canım soğanı duymustum fakat denemek aklıma gelmedi.
Bir deneyelim bakalım.

Kızlar günaydın;
oturma odamı boşaltıyorum orayı çoçuk odası yapacağım.Bir portatif yatak olan kanape alacağım,dolap,şifonyer ve beşik .Bebişimi bizim yatak odasına alıştırmamak için ben onun yanında yatacağım.
Ne kadar becerebilirim bilmiyorum ama odasında uyusun uyansın istiyorum.Tek karar veremediğim konu büyüyen beşikmi ahşap park yatak mı alayım bilemedim.
Büyüyen beşik için çocuk ayaga kalkmaya başladığında düşme tehlikesi olabiliyor diyorlar.
Bakalım biraz daha araştırmaya devam edelim.

Yok canım ne görümceliği kendi dolabım derken aynalı şifonyerimi boşaltıcam orayı düşündüm sıpacığa, şimidilik yeter eşyaları için heralde deterjan demişken o işede karar veremedim hala yaa kendimiz için hacı şakir granül sabun ve etimatik kullanıyorum ama ufaklığa ne kullanacam hala düşüncelerdeyim...

Benim gibi kararsız kalmış biri daha :) Canım ayni düsüncelerdeyiz su an.Benim de bi bazam var bi dolap bi de beşik alıp oda yapayım diyorum.Oda yapanlar gerçekten memnun olduklarını söylüyorlar,bir düzen olur en azından inşallah.Ama ben de büyüyen mi yoksa dediğin gibi ahşap beşiklerden mi alayım bilemiyorum.Büyüyebilenlerden memnun olan da var yataga cevirmeden çocuğun istediği yatağı aldık elimizde kaldi diyen de.Ben de uzun vadeli olsun her zaman bir şey alınmıyor diyorum.Dolabı da şu cam bölmesi olan tarzda olsun istiyorum ama arabalı yatak diye tutturdu oğlum hiç uymaz Çıkmazlardayım

Bende aynı dolaplardan istiyorum.Dünde kararımı verdim büyüyen beşik alacağım.İnşallah sende tez zamanda kararını verirsin canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…