- 7 Mart 2016
- 235
- 286
- 53
Dr. kağan kocatepe'nin gebelikle ilgili kitabını almıştım ilk hamile olduğumu öğrendiğimde. Mümkün olduğunca okuyorum. Kitapta 26. haftadan itibaren rahmin doğuma hazırlık için adet sancısı tarzında sancılar çekebileceğimiz yazıyordu. Önemli olan sık sık ve düzenli aralıklarla takip etmemesi bu sancılarını. Sen içini ferah tut. Dr. gittiğinde sormayı unutma.Kizlar gecmis anneler gununuz kutlu olsun :)
Size sormak istedigim bir sey var. hic arada nadir de olsa regl agrisi gibi agri yasadiginiz oluyor mu?
Beni bi 10 dk rahatsiz edip geciyor ama her seferinde ic camasirimda kan gorucem diye korkuyorum acikcasi.
Bir de cuma gunu gorus gunumuz kizimla:) kendi doktorum dogum yaptigi icin baska bir doktora gidicem onun icin biraz gerginim. Ya bu doktoru daha cok seversem? :/
Bir de doktor seker yuklemesi icin israr ederse hayir diyememekten korkuyorum. Aslinda hic istemiyorum. Aranjzda yaptirmayacak olan var mi ?
Ayni zamanda tetanozun 2. Dozunu da olucam. Kol agrisiiiii
http://gebelik.org/index.html bu sitedende takip edebilirsin. Kitaptaki bilgilerin 1e1 aynısı bu sitede var.
'Rahiminizde bu haftalardan itibaren zaman zaman ortaya çıkan ani kasılma ve gevşemeler hissederseniz korkmayın. Bunlar Braxton-Hicks kasılmaları adı verilen ağrısız, adet krampları gibi ve düzensiz aralıklarla gelen kasılmalardır. Rahiminiz gerçek doğum sancıları için antrenman yapmaktadır. Çoğu anne adayında bu tür kasılmalar 30. haftadan sonra belirginleşmeye başlasa da bazı anne adaylarında bu haftalarda "antrenman kasılmaları" başlayabilir.'