2015 ARALIK'ta hamile olduğunu öğrenenler :D

Dr. kağan kocatepe'nin gebelikle ilgili kitabını almıştım ilk hamile olduğumu öğrendiğimde. Mümkün olduğunca okuyorum. Kitapta 26. haftadan itibaren rahmin doğuma hazırlık için adet sancısı tarzında sancılar çekebileceğimiz yazıyordu. Önemli olan sık sık ve düzenli aralıklarla takip etmemesi bu sancılarını. Sen içini ferah tut. Dr. gittiğinde sormayı unutma.
http://gebelik.org/index.html bu sitedende takip edebilirsin. Kitaptaki bilgilerin 1e1 aynısı bu sitede var.

'Rahiminizde bu haftalardan itibaren zaman zaman ortaya çıkan ani kasılma ve gevşemeler hissederseniz korkmayın. Bunlar Braxton-Hicks kasılmaları adı verilen ağrısız, adet krampları gibi ve düzensiz aralıklarla gelen kasılmalardır. Rahiminiz gerçek doğum sancıları için antrenman yapmaktadır. Çoğu anne adayında bu tür kasılmalar 30. haftadan sonra belirginleşmeye başlasa da bazı anne adaylarında bu haftalarda "antrenman kasılmaları" başlayabilir.'

Ben yaptirmadim canım tokluk kan degerime baktirdim sadece

Kızlar normal şeker hastalığıyla bu gebelikte olanın bi ilgisi var mı bi de mesela zaten kan şekerimizde bi sıkıntı olsa kan verdiğimizde belli olmaz mı bu yani bu şeker yüklemesi çok elzem bişey mi yaptırmayı düşünmüyorum çünkü ben

Hamilelikte 6. ayım bitti. Hala daha midem bulanıyor, istifra ediyorum. (İlk zamanlarda ki kadar sık olmasa da) Galiba doğurana kadar kusucam :)
Benle aynı durumda olan var mı?
Canim mide bulantilarin icin dr bi sey dedi mi? Bu aydan sonra mide yanmalarinin baslamasi lazim aslinda..

Benim bebegimde 25+1 de 760 gr di demek ki normalmis.

Reactions: jio
Cok gecmis olsun canim. Rabbim sifa versin.

Hamilelik şekeri ayrı canım. Hormonlar dan dolayı vücut şeker yapabiliyor.

geçmiş olsun canım gönlünü ferah tut iyi düşün acil şifalar diliyorum:)

Ben şeker yüklemesi yaptırıcam haftaya...benim insülin direncim olduğu için hamile kalana kadar glifor kullanıyordum şimdi kullanmıyorum tabii. Aclık 1.saat 2.saat tokluk değerlerimi kontrol ediyorum iyi çıkıyor şekerli bişeyler yemedikçe..sınırları aşmadı hiç.. ama nolur nolmaz diye yaptırıcam bende olan insülin direnci bebişimi de etkilemesin.Bir de ailede şeker var ,annem de kayınvalidemde de şeker var,genetik mirasımız var yani o nedenle yükleme yaptırmayı uygun buluyorum ama hiç böyle durumlar olmasaydı ben de gerek duymazdım sanırım.

Bu arada ben tetanoz aşısı olmadım,doktorum önermedi gerekli bulmuyor ahırda bahçede doğurtmıcam seni steril ortamdasın korkma dedi..ben de aile hekiminin baskısına dayanamadım oldum ben daha önce dedim atlattım yoksa eve gelip zorla yapacaklardı galiba:))

Canim mide bulantilarin icin dr bi sey dedi mi? Bu aydan sonra mide yanmalarinin baslamasi lazim aslinda..
Dr. bişi demedim bulantımla ilgili. Eskisi kadar çok sık olmuyor. Çevremdende çok duyuyorum ben 9 ay boyunca kusanları. O yüzdende çok üstünde durmadım. Sanırım bende 9 ay boyunca öğürenlerden olucam.

Canım geçmiş olsun en kısa zamanda iyilesirsin inşallah ve zamanında gelir inşallah bebegin.

Maşallah sayfam güzel annelerle dolu Ancak şimdi girebildim Anneler gününüz kutlu olsun

Hoş geldin canım :) sende potansiyel anne olduğun için senin de anneler günün kutlu olsun. İnşallah doğru zamanda hayırlısı ile sana da nasip olur

Ağrılar bende de var hafiften. Hangi doktor içine sinerse ona git bana kalırsa :) seker yüklemesi de tamamen senin kararına kalmis birşey. Eğer beslenmene dikkat ediyorsan hic gerek yok. Ben bu sıralar biraz fazla kaçırıyordum kendime dur diyebilmek için yaptırayım dedim. Açken ve 50 mglık yüklemeden 1 saat sonra kan alındı.Açlık normal yüklemeden sonra Sonuç 157. Tekrar yapma gereği duymadı dahiliye perhiz verecek senin için bir görün dedi o kadar.
Tetanos ikinci dozda birinci kadar ağrı olmadı bende.

Geçen hafta kuzenimi evlendirdik. Hayırlısı olsun inşallah fotoğraf eklemeyi beceremedim

Merhaba Kızlar.
Bayadır uzak kaldım.bende yaklaşık 2 aydır nezleyim.alerjim geçmek bilmedi.durmadan hapşırma burun tıkanıklığı,burun akıntısı,gözlerim akıyor..
doktorada gidip sormadım böyle çekip duruyorum.
haftaya kontrolumuz var.
bende artık kıyafetlerimizi almaya baslayacağım.
Sizlere sorum ben büyüyen beşiklerden almak istiyorum ama çokta tavsiye edilmiyor.
Siz ne düşünüyorsunuz.

Çok geçmiş olsun.

Ayy en sevdiğim konu ben büyüyen beşik almamaya karar verdim sonunda ama kafayı çiziyodum Büyüyen karyolalar 1500 tl civarı ben bürün odayı o fiyata yapıcam nerdeyse bi de küçükken hatırlıyorum bizim şımarıklar öyle olur mu bilmem ama odamıza küçük bişey aldıklarında bile çok mutlu oluyodum odasını da daha çok benimser diye bi üç yaşına geldiğinde düşünücem onu şimdilik büyük ebatlarda bi ahşap beşik bi de park yatak alıcam heralde mecbur bebeğin odası farklı katta çünkü benim günlük hayatımı geçirdiğim kat farklı içine oyuncaklarımı atar oyalarım diye düşünüyorum çok mu iyimserim neyim

Bu arada geçmiş olsun ben olyanus suyuyla bi hafta burnumu temizleyip bi hafta dinlendiriyorum çok şükür atlattım nezleyi hem de geniz akıntım tıkanıklığım da geçti tabsiye ederim canım

Bende ayni sekilde dusunuyorum. Ahsap yatak alacagim 2-3 yadina kadar kullanir. Sonra oda kurarim ona. Ama benim sıkıntim yatak odam cok kucuk :-( mecbur sikistiracagim bir yerlere ...

Evimde dolap sikintim var isin daha kotusu dolap kotacak yer sikintim da var... elbise dolabimizin kicuk bir kismini ve kendime ait komidini bosalttim. Alacagim besiginde cekmeceleri olsa yeter mi acaba... baska onerisi olan var mi? Siz ne yapmayi dusunuyorsunuz. .. evimde dolap koyacak yer yok.. besigi zor sikistiracagim

Kızlar tek tek alıntılayamadım hepinize çok teşekkür ederim,yanımda oldugunuz icin, iyi dilekleriniz için.Allah razı olsun.Çok şükür Rabbime daha iyiyim,Allah bi daha yaşatmasın inşallah.Dikkat edin sizler de salgınlardan,virüslerden korusun bebislerimizi Allah.

Gecmis olsun,tuzlu su cek rahatlatır belki bir nebze.
Ve iste en çok düşündüğüm konu.Ben oda yapmak istiyorum.Yatak odam küçük,eşyaları için de bir dolap alacağım zaten.En baştan her şeyi bir yerde olsun diyorum.Büyüyebilen beşiği alirsam sonra da yatak olarak kullanir. Ama işte yanımıza getiremeyeceğiz onu.İlk zamanlarda yanımızda da olabilecek ne almalıyım iki masraf mi olacak diyorum.Yoksa şu büyümeyen tekerlekli ahsaplardan mi almalıyım bilemedim.

Son düzenleme:
Ben ikeadan iki kapaklı bi gardrop bi şifonyer alıcam bence sen de ikeada duvar rafları var ya içine sepet koyuluyo çocuk odası için öyle bişeyler alıp duvara monte edilebilecek bi yerin varsa yapabilirsin içine eşyalarını katlayıp koyarsın komidinin üstüne falan bi imkanın varsa ikeada gezin ya da internet sitesine bak bence mesela bez kapaklı kutular var onların içine katlayıp beşiğin altına dolabın üstüne falan da koyabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…