• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın kizlarrr benim mide bulantilarim azaldı gibi bide karnım sertti şimdi biraz yumusadi gibi sizinde öyle mi ben biraz tedirgin oldum ama herhangi bi sorun yoktur heralde bide haftaya perşembe Dr a gideceğim acaba cinsiyeti ogrenebilirmiyim 12 hafta da çok merak ediyorum

Lokman hekimden memnunmusunuz ben orda baslamadim ama dogum icin falan oraya gitmeyi dusunuyorum yani bi sure sonra oraya gecmek gibi bir niyetim var fikirleriniz benim icin onemli
Devlette dogum yaptiginda cok ilgilenmiyolarmis bide refakatciye falanda izin verilmiyomus tanimadigim bi suru kadinla ayni oda da bi basima kalmak istemiyorum:KK51:

Daha öncede söylemiştim aslında tekrar olanlar kusura bakmasın:KK15: ben kızıma orda doğum yaptım. devletten çok iyi diğer pahalı özel hastanelerden biraz kötü. ama kötülüğü kesinlikle personelle ilgili değil. tek kişilik odalar zaten oda da banyoda var ben sabaha kadar rahatlama için sıcak suyla masaj yapmıştım kasıklarıma. doğuma girene kadar ki nerdeyse bebek iyice ağza gelince alıyolar doğuma eşim ve annem yanımdaydı. benim şansıma o geceki hemşireler çok iyi çok ilgiliydiler. benden 6 ay sonra başka bi arkadaş yaptı ona gelen hemşire biraz atarlıymış o da odadan kovmuş hemşireyi:KK53: kimsede bişey diyemez. doğumdan sonra da hiç karışmıyolar gelene gidene benim arkadaşlarım gelmişti mesela:KK59: ben memnun kaldım açıkcası ki bu doğumuda orda yapıcam .. hee bi de çok kalabalık oluyor özellikle ilk randevu 1,5 ayı bulabiliyor. düşünüyorsan şimdiden aramalısın bence. inşallah yardımcı olmuşumdur.:D

bende 75 ile :KK43: oysaki evlendiğimizde sadece 58 kiloydum :KK57:

yaa napalım artık canım önümüze bakıcaz. doğumdan sonra da zayıflama topiğinde görüşürüz artık:p

Kahve leke yine:((( geçti demişti oysaki doktorllar..
Sanırım işi bırakacağım :( izin vermiyorlar çünkü.. :KK61:

İşte bu biraz önemli bir nokta gibi geliyor bana. Yani gittiği bir düğünde gelin oryantal dans ettiğinde ona or... diyen biri benim düğünümde ben oryantal oynamaya kalkıştığımda aferin kızıma diyordu eşim de ordan beni durdurdu annem görmesin diye. Düşünün artık ayrımcılığı. Yani kendi seviyorsa herşey helal sevmiyorsa herşey haram gibi. Ben böyle davranırsam bebeğine düşkün demeyeceklerdir, aman çocuğu olunca havalandı bi değişti diyeceklerdir... Sonrası zaten ben sabrımın son demlerindeyim. Neler olur bilemem..
Cnm benim ya kıyamam bunlar baya problemli anlıyorum seni şimdi son örnekte maalesef bebeği gördü değişti olur evet. peki kaynanan şimdi ne yorum yapıyor bakma aşasıyla ilgili?

Bende evlendiğimde 56 kiloydum 59 ile hamile kaldım geçen sabah tartıda 63 gördüm ama kesin şişkinlikten oldu o. En son 7 ocakta doktorda botlarla falan 63 gelmiştim :KK43: Bakalım sonum nolacak :KK57:

Canim seninle doğum tarihlerimizde aynı bir çay kaşığı zencefil bir çay kaşığı bal yaptım çok öksürüyordum sanki ciğerlerim ağzıma gelecek gibiydi 5 gün falan sabah akşam kullandım canım birde çok olmamak kaydıyla ıhlamur kaynattim içine limon sıktım içtim Allâh şifanı versin benim kasık bölgem şişmişte ağırıyor gibi vajinamda ağırıyor :-( sende de oluyor mu
Aaa ewet canim dogum tarihimiz ayni gorunuyo bende vajina agrisi yokta bogazim feci olmus gozlerim yaniyo birde ben alerjik rinit hastasiyim iyice azdi oda gece mutlaka uyaniyorum hapsirik burun akintisi beni mahvediyo ustune birde ben idrar yolu enfeksiyonuda olmustum onada fitil kullaniyorum yaaa ne hastalikliymisim bee:eek:

kızlar bence hiç geleceği düşünüp kafanızı yormayın. o zaman geldiğinde nasıl istiyorsanız öyle yaparsınız. insanlar kıymet bilmiyor çünkü. benimde eşim çocuk yaşına kadar gelip annemler bakar diyodu. bu yüzden o kadar çok kavga edip sinir krizi geçirdim ki anlatamam. düşünsenize aynı evde hem çalışıp hem akşam gel hizmet et fırsat bulursan bebekle ilgilen. bi ara kaldılar da evde ayağını uzatıp televizyon izlemek bile lüks gibi gelmişti. ama sonra onlar eltime gitmeyi tercih ettiler. ben üzüldüğümle yandım. şimdi kızım da o günlerin etkisi bence sinirlendi mi gözü dönüyor ağlama krizine giriyor yine ben uğraşıyorum. hiiiiç üzmeyin canınızı gün ola hayrola demiş atalarımız

canım bizde haziran 1 tatile gidelim diyorum doktoruma sordum hayır sakın rezervasyon yaptırma ozaman uygunmusun bakıcam ona göre dedi. biz zaten salaş bi tatil düşünüyoruz 5 yıldız sevmediğimiz için çocuktan önce tatile çok ama çok ihtiyacım var geçen yazım çok zor geçti.bu yaz bi resetlensek ne iyi diyorum ama nasip :KK43:
Aynen valla bu yaz bizim icinde iyi gecmedi denize girmeyi cok istiyorum insallah haziranda bi problem ciknazda gidebiliriz:KK76:

Aynen valla bu yaz bizim icinde iyi gecmedi denize girmeyi cok istiyorum insallah haziranda bi problem ciknazda gidebiliriz:KK76:
ahh cnm inş. ya çok ihtiyacım var allah biliyor.haziran başında idealmi sence en riski az olan zaman diye düşündüm yani sıcaklara denk gelen.risk hep varda yani doğurma açısından.inş.hepimiz bi stres atarız ya

Kahve leke yine:KK43:(( geçti demişti oysaki doktorllar..
Sanırım işi bırakacağım :KK43: izin vermiyorlar çünkü.. :KK61:

Tatlım bende de oluyor ara sıra. Kahverengi olduğunda korkmama geerk olmadığını söyledi doktorum. İçeride bebek yer yaptığında kendine kanama oluyor rahimde. Bu tip kanamalar kendisini kahverengi akıntı şeklinde vücuttan dışarı atıyor ki bu da aslında iyi birşey. Benim mesela ayın 15i akşamı çok büyük korkum oluştu. Akşam lavaboya gittiğimde iç çamaşırımda kahverengi gördüm. Tuvalet kağıdına da geldi baya yoğun çok korkmuştum. Pazar günü doktorumla görüştüm bu renkte korkmama gerek olmadığını anlattı. 19unda randevum vardı. Plesanta sol duvardan 4cm uzunluğunda bir parça olarak, 1.5cm uzaklaşmış rahim duvarından kopup kanamayı bu yapmış. Ama korkacak bişey yok dedi bu durumda da düşün artık :) O yüzden hiç evham yapma tatlım...

Canim günaydın benimde kasık ve vajina ağrım var sabah çok fazlaydı sanki kasığım şişmiş te ağrıyor gibiydi biraz hafifledi şükür de umarım normaldir
canım benim geçmiş olsun bi hamilelik sitesinde okumuştum, ağrın olduğunda elini göbeğinin (ağrının olduğu yer) üstüne koy ve ihlas süresini oku (en az 5-6 kez okurum ben) geçiyor. Ben öyle yapıyorum hele hamileliğin başlarında hani adet ağrısı gibi ağrı oluyordu ya ben defalarca okurdum geçerdi. Şimdi de ağrım olduğu an okurum, elhamdülillah geçiyor.

Kaç tane iğne veriyorlar. Salı günü gidicem tekrar ölçüm yaptırıcam. Ona göre iğne isticem.
canım ona doktorun karar verecek bana 3 kutu vermişti her kutuda 5 adet var. ilk kutuyu her gün, ,k,nci kutuyu haftada bir, üçüncü kutuyu ayda bir yaptırıyorum.

Cnm benim ya kıyamam bunlar baya problemli anlıyorum seni şimdi son örnekte maalesef bebeği gördü değişti olur evet. peki kaynanan şimdi ne yorum yapıyor bakma aşasıyla ilgili?

Bakmayla ilgili hiç konuşmadık açıkçasını istesen. Geçenlerde kv, anneme beni bazen görümcemden daha fazla sevdiğini söylemiş. Ki bence bu hiç güzel bir şey değil malesef. Kendi öz kızından daha fazla sevebiliyorsa bir sorun vardır burada diyorum. Ama şöyle bir yorum getireyim. Benim kendi annem eczacı. Sağlığımla ilgili her konuda sorgusuz sualsiz annemi dinlemişimdir bu yaşıma kadar. Geçen ay grip olduğumda annemlerde kaldım birkaç gün. 2 günde ayaklandırdı beni. Kendi işi olduğu için herhangi bir sorun da yaşamıyor ve sağlık konusunda bilgili gebelik konusunda da neler yapılacağını çok iyi biliyor. Kv bana dedi ki neden annenlerde kalıyorsun gel burada kal. En sonunda neden böyle diyorsunuz anne benim annem yabancı mı dedim sinirlenip.. Yok o çalışıyor diye dedim vs dedi. Bu arada kv emekli ilkokul öğretmeni. Ancak çocuk gelişimiyle ilgili eğitimler almış bir öğretmen değil. Eskiden nasıl olduğunu biliyorsundur. Yani liseden sonra öğretmenlik yapmaya başlayan birini düşün. Sonuçta kendi çocuğunu da döverek eğiten bir anne-baba. Ben ailemden el kaldırmasını bile görmedim bugüne kadar... Veya eşim şehir dışına çıktığında iş için gel bizde kal diyor. Ben bu ilgiyi sevmiyorum. Kendi kendime bakabiliyorum sonuçta yıllarca da yalnız yaşamış biriyim. Kendi kızlarına baktıkları gibi bakmak istiyorlar bana ki ben görümcemi ne kadar sevsem de onun için üzülüyorum güzel bir yetiştirilme olduğunu düşünmüyorum. 32 yaşında annesi olmadan hiç birşey yapamayan biri haline gelmiş düşünsene kuzum. Yani bebeğe bakmak isteyecektir illaki. Ama ben bunu hiç istemiyorum.

ben hamile kalmadan kaynanama söylüyordum sen yedir uyut eğitimine karışma diyordum şimdi de yavaştan işliyorum kola tatlı abur cubur hatta fazlaca oyuncak yasak şımartmak yasak kurallı büyücek diyorum ama çokda sevilcek diyorum robot gibi değil sevgi ilgi olcak ama istedikleri olmıcak diyorum.kızım tabi sen ne dersen o diyo.geçen görümcemin kızını kucağından indirmiyo dedimki benimkinede böyle sakın yapma kocamın yanında yok dyo seninki hep yanımda olcak bunu görmüyorum ya ondan diyo.eşimde senden iyi kimse bakamaz evet anlıyorum seni ama annemde seni dinler korkma diyor. kaynanam bebekten önce sen gençsin okursun daha iyi bilirsin diyordu geçen diyorki sakın koca karı laflarına bakma ay bir gerildim önceden sen okursun diyordu şimdi cahilmişim gibi yorum yaptı delirdim eşime dedim uyarırım dedi yok dedim yazık boşver.inşallah sorun yaşamayız kuruyorum ve çok canım yanıyor. biz ev aldık büyük borcumuz var çıkmam çok zor :KK43:

Tatlım kismetse bizim de bebeğimize kayınvalidem bakacak.ben eşim ve kendisi oturup konuştuk bizim hayır dediğimize kendisi asla evet demeyecek diye.Kendisi de anne ve babanın isteği onemli ben siz yokken yedirir,uyuturum dedi.bakalim bebek doğunca sözünde duracak mı? Şuan çok iyi anlaşiyoruz ve seviyoruz birbirimizi.Bebek bakimi konusunda anlaşmazlik yaşamayiz umarim( bazen yaşayacakmışız gibi hissediyorum)zaten eşim bebek bakımındaki yasak ve şımarıklık konusunda benden de katı annesini şimdiden uyariyor şımartmayacaksın diye.Allahtan kayınvalidem çok genç ve modern.Emin olun hiçbir bakıcı babaanne anaanne kadar iyi bakamaz bir bebeğe....yeter ki sizin de Eşinizin de tavrı net olsun...

ahh cnm inş. ya çok ihtiyacım var allah biliyor.haziran başında idealmi sence en riski az olan zaman diye düşündüm yani sıcaklara denk gelen.risk hep varda yani doğurma açısından.inş.hepimiz bi stres atarız ya
Valla canim bende ayni tarihlerde dusundum cunku en erken o ay olabilir 7 aylik falan olucaz ama insallah problem cikmaz aksamustleri gireriz denize guneste fazla kalmayiz ne olcak sanki insallah birsey olmaz:KK55:

Aaa ewet canim dogum tarihimiz ayni gorunuyo bende vajina agrisi yokta bogazim feci olmus gozlerim yaniyo birde ben alerjik rinit hastasiyim iyice azdi oda gece mutlaka uyaniyorum hapsirik burun akintisi beni mahvediyo ustune birde ben idrar yolu enfeksiyonuda olmustum onada fitil kullaniyorum yaaa ne hastalikliymisim bee:eek:
Allah şifanı versin canım hepimiz öyleyiz ya :-(

Back