• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Tatlım kismetse bizim de bebeğimize kayınvalidem bakacak.ben eşim ve kendisi oturup konuştuk bizim hayır dediğimize kendisi asla evet demeyecek diye.Kendisi de anne ve babanın isteği onemli ben siz yokken yedirir,uyuturum dedi.bakalim bebek doğunca sözünde duracak mı? Şuan çok iyi anlaşiyoruz ve seviyoruz birbirimizi.Bebek bakimi konusunda anlaşmazlik yaşamayiz umarim( bazen yaşayacakmışız gibi hissediyorum)zaten eşim bebek bakımındaki yasak ve şımarıklık konusunda benden de katı annesini şimdiden uyariyor şımartmayacaksın diye.Allahtan kayınvalidem çok genç ve modern.Emin olun hiçbir bakıcı babaanne anaanne kadar iyi bakamaz bir bebeğe....yeter ki sizin de Eşinizin de tavrı net olsun...

Kuzucum ben hamile değilken daha sohbet arasında böyle konular geçtiğinde anne baba ne derse o olur gibisinden konuşuyordu benim kv de ama hiç de sözünde duracağına inanmıyorum ben :S ama sen şanslısın eşin seninle aynı ağızdan konuşuyormuş ve kv genç modern biriymiş. Benimki modernliği para harcamakla karıştırıyor biraz :S

canım benim geçmiş olsun bi hamilelik sitesinde okumuştum, ağrın olduğunda elini göbeğinin (ağrının olduğu yer) üstüne koy ve ihlas süresini oku (en az 5-6 kez okurum ben) geçiyor. Ben öyle yapıyorum hele hamileliğin başlarında hani adet ağrısı gibi ağrı oluyordu ya ben defalarca okurdum geçerdi. Şimdi de ağrım olduğu an okurum, elhamdülillah geçiyor.
Canim benim cok sagol yapıcam mutlaka bende salavatı şerife okudum sabah geçti şükür bolca okumak lazım :-)

Daha öncede söylemiştim aslında tekrar olanlar kusura bakmasın:KK15: ben kızıma orda doğum yaptım. devletten çok iyi diğer pahalı özel hastanelerden biraz kötü. ama kötülüğü kesinlikle personelle ilgili değil. tek kişilik odalar zaten oda da banyoda var ben sabaha kadar rahatlama için sıcak suyla masaj yapmıştım kasıklarıma. doğuma girene kadar ki nerdeyse bebek iyice ağza gelince alıyolar doğuma eşim ve annem yanımdaydı. benim şansıma o geceki hemşireler çok iyi çok ilgiliydiler. benden 6 ay sonra başka bi arkadaş yaptı ona gelen hemşire biraz atarlıymış o da odadan kovmuş hemşireyi:KK53: kimsede bişey diyemez. doğumdan sonra da hiç karışmıyolar gelene gidene benim arkadaşlarım gelmişti mesela:KK59: ben memnun kaldım açıkcası ki bu doğumuda orda yapıcam .. hee bi de çok kalabalık oluyor özellikle ilk randevu 1,5 ayı bulabiliyor. düşünüyorsan şimdiden aramalısın bence. inşallah yardımcı olmuşumdur.:D

canım etlikteki lokman hekim mi iyi diyosun doktor ismi verebilir misin ya annemler o caddede oturuyor 2-3 bina altında belki bende orada yapabilirim doğumu bilmiyorum bende araştırıyorum aslında daha da arkadaşım yapmıştı senelr evvel o da memnun kalmıştı.

Kuzucum ben hamile değilken daha sohbet arasında böyle konular geçtiğinde anne baba ne derse o olur gibisinden konuşuyordu benim kv de ama hiç de sözünde duracağına inanmıyorum ben :S ama sen şanslısın eşin seninle aynı ağızdan konuşuyormuş ve kv genç modern biriymiş. Benimki modernliği para harcamakla karıştırıyor biraz :S

İnşallah korktuğunu ya da korktuğumuz gibi olmaz önce sağlıkla kucaklarız sonra da hayırlı bir şekilde büyütürüz.strese girmeyelim ve olumlamalarla geçirelim hamileliğimizi...ilk zamanlar ben de evham stres yaptım geçiyor yavaş yavaş inşallah.içini ferah tut güzel anniş...

Bakmayla ilgili hiç konuşmadık açıkçasını istesen. Geçenlerde kv, anneme beni bazen görümcemden daha fazla sevdiğini söylemiş. Ki bence bu hiç güzel bir şey değil malesef. Kendi öz kızından daha fazla sevebiliyorsa bir sorun vardır burada diyorum. Ama şöyle bir yorum getireyim. Benim kendi annem eczacı. Sağlığımla ilgili her konuda sorgusuz sualsiz annemi dinlemişimdir bu yaşıma kadar. Geçen ay grip olduğumda annemlerde kaldım birkaç gün. 2 günde ayaklandırdı beni. Kendi işi olduğu için herhangi bir sorun da yaşamıyor ve sağlık konusunda bilgili gebelik konusunda da neler yapılacağını çok iyi biliyor. Kv bana dedi ki neden annenlerde kalıyorsun gel burada kal. En sonunda neden böyle diyorsunuz anne benim annem yabancı mı dedim sinirlenip.. Yok o çalışıyor diye dedim vs dedi. Bu arada kv emekli ilkokul öğretmeni. Ancak çocuk gelişimiyle ilgili eğitimler almış bir öğretmen değil. Eskiden nasıl olduğunu biliyorsundur. Yani liseden sonra öğretmenlik yapmaya başlayan birini düşün. Sonuçta kendi çocuğunu da döverek eğiten bir anne-baba. Ben ailemden el kaldırmasını bile görmedim bugüne kadar... Veya eşim şehir dışına çıktığında iş için gel bizde kal diyor. Ben bu ilgiyi sevmiyorum. Kendi kendime bakabiliyorum sonuçta yıllarca da yalnız yaşamış biriyim. Kendi kızlarına baktıkları gibi bakmak istiyorlar bana ki ben görümcemi ne kadar sevsem de onun için üzülüyorum güzel bir yetiştirilme olduğunu düşünmüyorum. 32 yaşında annesi olmadan hiç birşey yapamayan biri haline gelmiş düşünsene kuzum. Yani bebeğe bakmak isteyecektir illaki. Ama ben bunu hiç istemiyorum.

canım elhamdülillah ben şu anda annemde kalıyorum eşim yurtdışında kv eşim gitmeden kızım banada gel annene geçersin istediğin yemeği söle yaparım dedi aynı sokakta oturuyorlar.bende kalsana asla demedi.ve birkere aradı iyimisin okadar.anneme gitmelerime hiç yorum yapmaz ben öyle şeyler hiç çekmedim görümceme daha ilgilidir. bana ondan çok ilgi göstermez bana. benle daha iyi anlaştığını görüyorum ama asla çocuğunun açığını vermez bende bunu sevmiyorum beni kayırmalı beni o yokken el üstünde tutar sen iş yapma çalışıyorsun bırak der.iyi biri ben laf etsem günah olur saolsun iyidir.ama soğuktur kendi çocuklarını bile öpmeden büyütmüş güler yüzlü değildir. bende bebeğim çok gülsün istiyorum hayırlısı ya inş herşey güzel olur senin kim bakcak peki şimdi?

Valla canim bende ayni tarihlerde dusundum cunku en erken o ay olabilir 7 aylik falan olucaz ama insallah problem cikmaz aksamustleri gireriz denize guneste fazla kalmayiz ne olcak sanki insallah birsey olmaz:KK55:
ay inşallah konuşması bile beni benden alıyor düşün :) akşam üstü gireriz denize demen bile uçurdu beni:KK70:

Tatlım kismetse bizim de bebeğimize kayınvalidem bakacak.ben eşim ve kendisi oturup konuştuk bizim hayır dediğimize kendisi asla evet demeyecek diye.Kendisi de anne ve babanın isteği onemli ben siz yokken yedirir,uyuturum dedi.bakalim bebek doğunca sözünde duracak mı? Şuan çok iyi anlaşiyoruz ve seviyoruz birbirimizi.Bebek bakimi konusunda anlaşmazlik yaşamayiz umarim( bazen yaşayacakmışız gibi hissediyorum)zaten eşim bebek bakımındaki yasak ve şımarıklık konusunda benden de katı annesini şimdiden uyariyor şımartmayacaksın diye.Allahtan kayınvalidem çok genç ve modern.Emin olun hiçbir bakıcı babaanne anaanne kadar iyi bakamaz bir bebeğe....yeter ki sizin de Eşinizin de tavrı net olsun...

ben hamile kalmadan kaynanam ben yatırır yediririm sen eğiticeksin diyordu.eşim yorum yapmaz ikimiz konuşurken ama beni üzerse kızar çocukla ilgili sürekli yorum yapıyorum sohbetlerimizde bebek olmadan sürekli olunca böyle şöyle diye konuşuyorduk şimdi çok az konuşur olduk az daha ilerlesin hamileliğim ozaman daha net konuşcam zaten.

Bakmayla ilgili hiç konuşmadık açıkçasını istesen. Geçenlerde kv, anneme beni bazen görümcemden daha fazla sevdiğini söylemiş. Ki bence bu hiç güzel bir şey değil malesef. Kendi öz kızından daha fazla sevebiliyorsa bir sorun vardır burada diyorum. Ama şöyle bir yorum getireyim. Benim kendi annem eczacı. Sağlığımla ilgili her konuda sorgusuz sualsiz annemi dinlemişimdir bu yaşıma kadar. Geçen ay grip olduğumda annemlerde kaldım birkaç gün. 2 günde ayaklandırdı beni. Kendi işi olduğu için herhangi bir sorun da yaşamıyor ve sağlık konusunda bilgili gebelik konusunda da neler yapılacağını çok iyi biliyor. Kv bana dedi ki neden annenlerde kalıyorsun gel burada kal. En sonunda neden böyle diyorsunuz anne benim annem yabancı mı dedim sinirlenip.. Yok o çalışıyor diye dedim vs dedi. Bu arada kv emekli ilkokul öğretmeni. Ancak çocuk gelişimiyle ilgili eğitimler almış bir öğretmen değil. Eskiden nasıl olduğunu biliyorsundur. Yani liseden sonra öğretmenlik yapmaya başlayan birini düşün. Sonuçta kendi çocuğunu da döverek eğiten bir anne-baba. Ben ailemden el kaldırmasını bile görmedim bugüne kadar... Veya eşim şehir dışına çıktığında iş için gel bizde kal diyor. Ben bu ilgiyi sevmiyorum. Kendi kendime bakabiliyorum sonuçta yıllarca da yalnız yaşamış biriyim. Kendi kızlarına baktıkları gibi bakmak istiyorlar bana ki ben görümcemi ne kadar sevsem de onun için üzülüyorum güzel bir yetiştirilme olduğunu düşünmüyorum. 32 yaşında annesi olmadan hiç birşey yapamayan biri haline gelmiş düşünsene kuzum. Yani bebeğe bakmak isteyecektir illaki. Ama ben bunu hiç istemiyorum.

Benim kaynanam ev aldık borcumuz çokken çocuk yaptık diye bana bozuk attı sanki başta cahillik ettin der gibiydi sürekli gergin konuştu başlarda çok soğudum ondan da korkularım çok arttı. inş.yalvarıyorum allaha haksız çıkarımda iyi bakarız bebeğe.

Benim de eşimin maaşından geriye sadece 200tl kalıyor. 200tl ye elektrik faturası mı ödiceksin mutfağı mı dolduracaksın bebek bezine mi yetişeceksin vs vs vs... O yüzden işten çıkmak aşırı büyük bir lüks şuan bize.. Benim çocuğumun da böyle suyu bile ağlayarak istemesini istemiyorum ben kesinlikle. Benim eşim istediği şeylere hayır dendiğinde çıldırıyor. Hayır ı anlamıyor duymazdan geliyor küçük bir çocuk gibi davranıyor :S kayınvalidemin elinde böyle oluyor işte o yüzden kesinlikle istemiyorum :KK43:
Hadi ya üzüldüm canım. Vicdan ve insanlık çok mu zor
Gerçekten çok zor, nefret ediyorum insanlardan.. özellikle bunlardan, ne diyelim Allah sağlık sorunu vermeden anlamazlar halden..

Canım benim hiç umudum yok bir an önce bitsin istiyorum doktorlar uzatıyor :KK43:
Anlıyorm canım benim de detaylı ultrasonda bebek görünmedi boş keseyi görünce anlamıştım zaten eşim başka doktora da gidelim demişti ben kabul etmemiştim aynı şeyleri duymak insanı daha çok üzüyor hakkında hayırlısı olsun

Bizde ev aldık, 1400TL kredi ödüyoruz,eşimin maaştan 400tl kalıyor,
kayınvalidemler yardım ediyor bizede yine ufak bir miktar yardım alıcaz mecbur :KK43:
Daha çocuk yokken bende kuruyordum sürekli, çünkü eltimin çocuğu su bile istese ağlayarak söylüyordu, sinirlerim bozuluyordu resmen çocuğu gördükçe..Kayınvalidem yetiştirdi çünkü!
Ama artık kurmuyorum, çoğumuz mecburuz bu durumlara, seçenek yok ki başka..
Rabbim bebeişlerimize sağlık versin, bizlerede sağlık versinde gerisi boş, hep böyle düşün..
canım Allah yardım etsin.
taksitlerinizden az kalıyormuş .
kaç yıl kaldı bitmesine.
sen de çalışıyorsun demi.

canım elhamdülillah ben şu anda annemde kalıyorum eşim yurtdışında kv eşim gitmeden kızım banada gel annene geçersin istediğin yemeği söle yaparım dedi aynı sokakta oturuyorlar.bende kalsana asla demedi.ve birkere aradı iyimisin okadar.anneme gitmelerime hiç yorum yapmaz ben öyle şeyler hiç çekmedim görümceme daha ilgilidir. bana ondan çok ilgi göstermez bana. benle daha iyi anlaştığını görüyorum ama asla çocuğunun açığını vermez bende bunu sevmiyorum beni kayırmalı beni o yokken el üstünde tutar sen iş yapma çalışıyorsun bırak der.iyi biri ben laf etsem günah olur saolsun iyidir.ama soğuktur kendi çocuklarını bile öpmeden büyütmüş güler yüzlü değildir. bende bebeğim çok gülsün istiyorum hayırlısı ya inş herşey güzel olur senin kim bakcak peki şimdi?
canım bir de yaratılış özellikleri var ki . bunu ne eğitim düzeltir ne de başka bi şey . kendi çocuklarını da aynı yetiştirmiş.
yapacak bi şey yok.
çok öpmek iyi değil zaten. çocuğuna o bakacaksa
hiç hoşlanmıyorum öyle gelip giden öpenlerden. ağzının mikrobuyla. boş ver. yine de bakıcıdan iyidir.

Kahve leke yine:KK43:(( geçti demişti oysaki doktorllar..
Sanırım işi bırakacağım :KK43: izin vermiyorlar çünkü.. :KK61:
canım . bence işten çıkma. eğer ayakta çalışmıyorsan.
izin vermek zorundalar.
seni çıkarırlarsa tazminat vermek zorundalar.

iki çocukla pek da tadını çıkaramayız diye öyle söyledim canım bu sene de hamileyken havuz falan yasak birde doğum masrafı zor olur bizim için

Anladım canım. Fiziksel olarak mı olmaz, gidemez miyiz diye mi dedin acaba diye sordum. Biz ilk gebeliğimde de 7 aylıkken gitmiştik. Neyse iptal edilebiliyor, üç gün öncesine kadar. Bir sorun olursa iptal ederiz diye düşündüm. Bakalım kısmet ;)

Back