2015 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Çok teşekkür ederim canım avrupa yakasında bir doktor bulmam lazım hizmet hastanesi karşıda değilmiydi?
Canim ben hizmet hastanesine gidiyorum bahcelievlerde guzel bi hastane simdilik.. benim icime sindi tavsiye ederim dr da cok kaliteli

canım maaşının 2/3 ü değil o zaman çok az olur zaten
brüt maaşını 30 böl günlük brüt ücretin çıkar toplam 112 gün iznimiz oluyor 112 ile çarpıp çıkan sonucun 2/3 ü ödenecek

Tamam aynı şeye geliyor. İzinli olduğun dönemki aylığın, çalıştığın dönemki aylığın 2/3'si tatlım. Yani aylık maaşın 3000 ise sen 4 aylık izninde 2000x4=8000tl almış olacaksın 3000x4=12000 yerine yani 8000/12000=2/3 aynı şeye geliyor tatlım benim dediğimle senin dediğin diyecektim tam brüt yazdığını şu saniye görüyorum . Ama ben net üzerinden diye biliyorum. Eğer brütse harika dediğin...

evet canım erken olduğunun farkındayım ama tahminde bulunuyorlar doğru yanlış eylülde yanılmıştı eski doktorumuz gerçi :)
tatlım kemik yapısına göre söylüyorlar bu dönemde. %60-%70lik bir doğruluk payı var. Ben de işte pazartesi öğreneceğim :)

ben de cumartesi günü gidicem ikili test için cinsiyeti de belki görürüz dedi dr. hayırlısı inşallah . sağlıklı olsunlar da. merakta oluyo tabi

kızlar tunaydın,
ben henuz çalışan annelerın yasal hakları neler bakmadım daha zamanım var dıye ama dogum parası dıye bir sey duydum 3.000 tl almıs bi yakınımız devletten. dogru mu acaba
Aynen canım asgari ücretten düşünürsek 2,500- 3,000TL civarı alıyorsun. Süt parasıyla falan birlikte toplam.
Ofisin mali müşavire sordum özellikle

#adilemir keşke öyle olsa tabiki kullanabilirsin izinlerini ama kısmet. bi de yanlış anlamazsan bişey sorcam kamuya memur alım yaşı en son 35 diye biliyorum ben sıkıntı olmadı mı sende?
kızlar kamuya ait ne efsanlere dolaşıyor güldürdünüz beni valla. ben ilk doğumda hiç doğum parası almadı çünkü onun için evraklarını sgk ya götürmen gerekiyormuş onu da yeni öğrendim :) zaten arkadaşım aldı verilen para 190 lira. ama izinli olduğumuz zaman paramızı tam alıyoruz o ayrı tabi

İki tane biri bebeğim diye haftalık takip diğeri de hamilelik takvimi günlük takvim ve içerisinde bir çok bilgi var doğum la emzirme ile al akli filan .

Merhaba sevgili anne adayları.. Bende aranıza katıldım Yazdıklarınızın çoğunu okudum fakat tamamını mümkün değil.. Çok güzel gidiyo topic çok hareketli.. Artık bende sık sık yazarım.
Dün ikili test için gittim zorda olsa ense kalınlığı ölçüsünü aldı doktorum. Bebiş resmen başı üstünde duruyordu, amuda kalkmış gibi.. Şükürler olsun hareketliydide.. Bir türlü doktorun istediği yöne dönmedi neyse sonuçta zorda olsa aldı 1,5 dedi kanda verdim haftaya sonuç için arayacaklar. Ben sordum yanılma payı çok fazlamı diye. %80 doğruluk payı var dedi.. Kararsızdım ama yaptırdım..
3 ayım bittiği için bugün itibariyle decavite başladım, Folik asitt bittimi dedi, bende elimde var deyince oda bitene kadar devam edebilirsin dedi...
Benden haberler şimdilik bunlar.. Güzel haberlerimiz daim olur inşallah..

Doktor dan geldik hepatitb pozitif çıkması iyi bir şeymiş bağışıklık kazan misin dedi hepsi temiz çıktı tahliller çok şükür Rabbim hepinize nasib etsin .Çok hareketli bir bebeğim var mis halay çekiyordu resmen ...Herşey yolunda imiş şükürler olsun ...

evet canım brüt ücret üzerinden hesaplanıyor
tatlım kemik yapısına göre söylüyorlar bu dönemde. %60-%70lik bir doğruluk payı var. Ben de işte pazartesi öğreneceğim :)
sağlık ocağında ki ebe elle yokladı erkek dedi :) çok merak etmeye başladım bu aralar ona göre alış veriş listesi yaparım kız olsa çoğu şeyi hazır gerçi eşime kalsa ne olacak giysin ablasının kıyafetlerini diyor :) bende delikanlı adam pembe giymez diyorum :))
evet hatırlıyorum erkek demişlerdi .
sonra göbek bağı ile karıştırmıştı falan.
doktor aslında kesin olmamakla birlikte demişti biz hemen atladık diyebiliriz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…