• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Grip icin zencefil kullanabilir miyiz diye ararken, mide bulantisina faydali oldugunu buldum :)
Birkac sitede fazlasi dusuk tehdidine yol acar diyor
Saracoglu-zencefil-mide bulantisi

Selam canım, gebeliğinizi belgeleyip işverene sunduğunuz anda günlük çalışma saatiniz yasal olarak 7,5 saat diğer bir deyişle günde 120 dk mola yapma ve ayda bir gün idari izin hakkınız var. Eğer işveren size servis imkanı sunmuyorsa işten 1,5 saat erken çıkabilirsiniz ama servis imkanı sunuyorsa normal mesai saatini işyeri lokasyonunda çalışmadan tamamlayabilirsiniz. Aylık bir günlük idari izninizi ay döngüsünün istediğiniz tarihinde kullanma hakkınız var.

canım çok saol. ayda 1 gün izin nasıl oluyor bunu ilk kez duyuyorum. işyerine ne diyorum o izni kullanırken. birde ben 7.5 saati toplam alsam olmazmı cuma günü toplam alsam mesela. çnki işyeri servis vermez benimde evim uzak. servis vermiyorsanız ben toplu alayım diyemem mi aynı süt izninde olduğu gibi.

Canım bende anlamadım.afedersin bağırsaklarım dokuydu herhalde karından baktı goremedi.alttan bakmadı.pazartesi çağırdı tekrar. Benim son adet 10 kasım ilk kanda 8 aralık 537 bbugun 4880 doktor artış çok iyi dedi kesin gebelik vardır o yüzden pazartesi aç katına vr bol su iç gel dedi.

altdan baksa görürdü. benim 2600 ü altdan gördü küçük kese daha dedi. 4+5 günlük dedi. önümüzdeki cumartesi 20000 i geçicek değerim heralde görünür bebek. bana sağlıklı yada sağlıksız diye birsey demedi sinir oldum. yorum bile yapmıyor.

Merhaba canım, bahsettiğin süt izni devlet memuru kadınlar için geçerli özel sektörde süt izni malesef 1,5 saat. Sanırım sen devlet memurusun :) şanslısın. Ayrıca işveren hakedilen süt iznini kullandırmak istemezse kadın işçinin yazminat alarak işten ayrılması hakkı doğar.

ilk 6 ay haftada 2 gün izinlimi oluyor memurler :( yazık biz özel sektöre ozaman. bide sağlık ocağına kayıt ol ocak yeni yasa çıkıcak haftada 2 gün izin alabiliceksin dedi dün arkadaş bu nedir anlamadım ?

ilk 6 ay haftada 2 gün izinlimi oluyor memurler :KK43: yazık biz özel sektöre ozaman. bide sağlık ocağına kayıt ol ocak yeni yasa çıkıcak haftada 2 gün izin alabiliceksin dedi dün arkadaş bu nedir anlamadım ?
Canım yok öyle bir şey öğretmenim ben,iki gün izin diye bir şey yok :)

canım çok saol. ayda 1 gün izin nasıl oluyor bunu ilk kez duyuyorum. işyerine ne diyorum o izni kullanırken. birde ben 7.5 saati toplam alsam olmazmı cuma günü toplam alsam mesela. çnki işyeri servis vermez benimde evim uzak. servis vermiyorsanız ben toplu alayım diyemem mi aynı süt izninde olduğu gibi.
Selam malesef süt iznşndeki gibi toplam kullanım yapılamıyor. Gebe çalışanın ayda bir gün idari izin hakkı var kullanmak istediğinde aylık idari iznimi kullanmak istiyorum diyip izin formuna gebelik sebebiyle idari izin yazdığın taktirde kullanabilirsin

Mrb kzlar bende 5+3 haftalk hamileyimm cok mutluym elhmdllh 1 sene sonra bebisimiz olacak insaAllah :) cuma gunu gittigmde kesemiz goruldu ama doktor kanamam oldugunu soyledi ve bunun takip edilmesi gerektigni soyledi bnm gibi bunu yasayp atlatan varmi veya bilgisi olan beni cok korkuttu acikcasi bu kanama :( dusuk tehlikemde varms igne vurdular

Mrb kzlar bende 5+3 haftalk hamileyimm cok mutluym elhmdllh 1 sene sonra bebisimiz olacak insaAllah :) cuma gunu gittigmde kesemiz goruldu ama doktor kanamam oldugunu soyledi ve bunun takip edilmesi gerektigni soyledi bnm gibi bunu yasayp atlatan varmi veya bilgisi olan beni cok korkuttu acikcasi bu kanama :KK43: dusuk tehlikemde varms igne vurdular
sıkıntı yapma kendine benimde kanamam olup doktoruma gittiğimde iğne+hap verdi. Bende çok korkmuştum ama genelde zaten oluyormuş böyle kanamalar. Bir tanıdığımızın 9. ayına kadar kahverengi lekelenmeleri olmuş. wc harici kalkmamaya dikkat et.

Birde kızlar kanama olduğunda kesinlikle duş almayacakmışsınız düşük ihtimalini arttırıyormuş doktorum söyledi bana..
Aman hele sıcak su gebeliğin düşmanıymış ona göre aklınızda bulunsun

Birde kızlar kanama olduğunda kesinlikle duş almayacakmışsınız düşük ihtimalini arttırıyormuş doktorum söyledi bana..
Aman hele sıcak su gebeliğin düşmanıymış ona göre aklınızda bulunsun

Ama benim kanamam dışa değil icimde kanama varms daha dogrusu sivi var dediler bazen azaliyor bazen artiyormus karnmin orda varms. Benim gbi yasayan baska kmse varmi Acaba

ikinci hamileliği olan bayanlar sizinki ilk cocuklarla birlikte nasil geciyo...ya yeri geliyo kucagima almam gerekiyo yeri geliyo hasta oluyo beraber uyuyoruz uykusunda tekme atyo...bisi olmaz umarim:KK53: valla ilk hamileleil gbi olmuyo..ilk hamileligi olanlr bol bol yatin dinlenin keyfini cikarin:KK51:

ikinci hamileliği olan bayanlar sizinki ilk cocuklarla birlikte nasil geciyo...ya yeri geliyo kucagima almam gerekiyo yeri geliyo hasta oluyo beraber uyuyoruz uykusunda tekme atyo...bisi olmaz umarim:KK53: valla ilk hamileleil gbi olmuyo..ilk hamileligi olanlr bol bol yatin dinlenin keyfini cikarin:KK51:

valla canım sırf o yüzden biraz büyüsün 2. yi öyle yapacam dedim 8 yaşında olunca bana pek zararı olmuyor :)

Back