2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Oncelikle ALlah yardimcin olsun seninde anne olmak cok guzel olmakla beraber zormus da ama herkes nasil buyutuyosa bizlerde oyle yapcaz insallah :) benimde ayni senin gibi odadan ciksam ciglik cigliga kalan bi oglum var hepimizin evleri de oyle halilarim batti kusma izleri var camlar perdeler ama sıkıntı yapmaktan vazgectim hepsi hallolur ama senn canini sikmaya degmez inan ki. Ek gidaya gelince kizininn kilosu cok iyi sutun yariyo ve yetiyo demek ki bence acele etme zaten iki ayaa baslayacak sen yaninda olduhun surece birak bi tek seni emsin. Kilolarin okuka baslayinca gider bence :)
Herseyi agzina almaya calisiyo alamayinca sinirleniyo surekli miz miz..mememde sakinlesiyo.uclari aciyo.memelerim perte cikti.kilolarim yuzunden kendimden igreniyorum esofman giymekten biktim.en buyuk istegim bi yurutece binip evin icinde kendi kendine gezinebilmesi

merhaba arkadaşlar, baya baya canlanmışız valla güzel olmuş buralar :) sizin 8 kiloları falan okuyunca çok mutlu oluyorum, benim kız aldı başını gidiyor ve artık tahlil yapılacak ,doktorumuz hormon bozukluğundan şüphelendi , boyu da uzun gerçi 72 cm oldu, 18 temmuz doğumluyuz bu arada, ama canım çok sıkılıyor, sadece anne sütü almasına rağmen kilolu oldu önceleri takılmıyodum ama kızım artık nefes alamıyo, inşallah sonuçlarımız iyi çıkar ve sadece hafif kilolu bir bebektir :KK43:

Merhaba,
Sadece kilosunu baz alarak mı hormon bozukluğundan şüphelendi doktor acaba? Geçmiş olsun, inşallah sonuçlar iyidir.

Bizimki 3 ay 6 günlük. 3 ay kontrolüne gittiğimizde 65 cm 7600 gr idi. 3950 gr doğmuştu zaten aylık kilo alımı çok şükür yerinde ama artık az emmeye başladığından bu ay ne olur bilemiyorum. Önceden az zamanda çok emerdi. Şimdi süreyi uzattı içmeyi azalttı.
Bu arada bize demir ilacını verdi doktorumuz. Dozunu kilosunun bir altını baz alarak ayarlayın dedi. 7 damla verebilirsiniz, sağlık ocağında daha az verin diyebilirler ama biz doktorlar olarak bu şekilde öneriyoruz dedi.
Bir de ilk altı ay sadece anne sütü diye bas bas bağırılıyorsa vardır bir sebebi diyerek ilk altı ay sadece anne sütü vermekte kararlıyım. Su bile içmedi henüz bazen banyo yaparken sıçrayan sulara atlamıyor değil gerçi :) Bol bol gelsin sütümüz, bebeklerimize şifa olsun inşallah :)
Gurmebebek sitesini hatmedelim evet, epey faydalı bilgiler içermekte.

İlaveten eticicibebe nin de kapsül bilgiler içeren bir sitesi mevcut. İlgilenenlere duyurulur :)

Ay bir de Prof.Dr. Hilal Mocan'ın sitesine de bakılabilir.

Bu mesajlar ayrı ayrı da yazılmayabilirdi sanki:)

Herseyi agzina almaya calisiyo alamayinca sinirleniyo surekli miz miz..mememde sakinlesiyo.uclari aciyo.memelerim perte cikti.kilolarim yuzunden kendimden igreniyorum esofman giymekten biktim.en buyuk istegim bi yurutece binip evin icinde kendi kendine gezinebilmesi
Sakin oyle dusunme daha dogum yapali ne kadar oldu rahim bile tam anlamiyla eski haline 6 ayda geliyormus stresinin sinirinin sutunden bebege gectigini unutma benim oglumda oyle bi is yaptiriyo guya ama burnumdan geliyo surekli miz mizlaniyo agliyo dur oglum burdayim oglum aglama oglum en son yemegim yarida kaliyo oglan kucagimda son buluyo inan gorenler hasta saniyo beni uyku yok dinlenme yok inan tek degilsin bi tek senn kizin oyle degil yurutecebinince surunup yuruyunce isimiz daha zorlasacak nereye gitti ne aldi dustumu kaklti mi daha neler neler ama ne yapalim degerler herseye o senin en yakin arkadasin olucak annesi :) goguslere gelince zatenn benimkiler kocamandi simdi anneannemiinki gibi bende bu durumu cok takiyorum ne yapcaz sonra toparllanir mi ki

Bizde dun cocuk doktoruna gittik.kizim 7300 gr 24 temmuz dogumlu.doktor 1 ay sonra meyve suyuna ondan 1hafta sonra meyve püresine sonrasinda yogurta en sonda corbaya baslamami soyledi.cok miktarda degil.doyumluk degil tadimlik olmasini soyledi.ama 6. Aydan sonra anne sutunu azaltip ek gidaya yogunluk ver dedi.bnmde kafam karisik versem mi vermesem mi..subatta okula baslicam o zaman kadar baslamasida gerekiyo.sutunu simdiden sag depola sen yokken onlarla idare etsin 6 aydan sonra basla ek gidaya diyen teyzem var.o da mantikli geliyo.bilmem napicam.bide kizim beni cok yoruyo.wc ye bile gidemiyorum hep gozUmun onunde ol hep benle ilgilen diyo.bazen cok zorlaniyorum sabrim tükeniyo.ev pislik icinde.daginik.gucum yok yapmaya.yapsamda ayni gun icinde eski haline donuyo.kilolarimi veremedim kaldi bende 10 kilo ve gram veremiyorum.yememeyi denedim memelerim bosaldi resmen.bu aralar fena depresifim:KK43::KK14:

Hamilelik öncesi kıyafetlerimi kendime yakıştıramıyorum, yenilerini almaya da zayıflamalıyım diyerek yanaşmıyorum; bakalım bu durum ne kadar daha devam edecek? İnşallah kendimizden mutlu bir hale geliriz tez zamanda.Ben de eşofmana yapıştım resmen ayda yılda bir dışarı çıkınca kendimi eve atıp eşoflarımı giymek için can atıyorum.
Bir haftadır saçlarım feci dökülmeye başladı bir de :KK43:

Herkeste aynı sorun hicbir elbisem gelmiyor.iki ay sonra ise başlamayı düşünüyorum.geçen gün ceketlerimi denedim hiç biri gelmedi moralim çok bozuldu .yeni bir şey almadım kendime.almak içimden gelmiyo.

Neler neler konuşulmuş burda böyle ohh ne güzel topik canlanmış ek gıda boy kilo filan walla benim kızımda memeyi reddediyo bir aydır şimdilerde biraz düzeldi gibi ama bazen gene almıyo bnde yoğurt falan verdim bi kaç kere artk vericem yavaşdan maşallah sizin bebişlere benim kızım daha 6100 gr 66 cm boy ama gerçi 3 ayki kntrolunde 5750 gr dı ememediği için alamadı kilo:KK43:nese napalım artk sağlıklı olsunda kuzular bu arada sağlık ocağı size kan ilacı verdimi kullanıyomusunzz
Kan ilacına başladık.ayrıca bebeklerimiz eskisi gibi kilo almayacak 2 ayda bir kilo almaları normalmis

Merhaba,
Sadece kilosunu baz alarak mı hormon bozukluğundan şüphelendi doktor acaba? Geçmiş olsun, inşallah sonuçlar iyidir.

Bizimki 3 ay 6 günlük. 3 ay kontrolüne gittiğimizde 65 cm 7600 gr idi. 3950 gr doğmuştu zaten aylık kilo alımı çok şükür yerinde ama artık az emmeye başladığından bu ay ne olur bilemiyorum. Önceden az zamanda çok emerdi. Şimdi süreyi uzattı içmeyi azalttı.
Bu arada bize demir ilacını verdi doktorumuz. Dozunu kilosunun bir altını baz alarak ayarlayın dedi. 7 damla verebilirsiniz, sağlık ocağında daha az verin diyebilirler ama biz doktorlar olarak bu şekilde öneriyoruz dedi.
Bir de ilk altı ay sadece anne sütü diye bas bas bağırılıyorsa vardır bir sebebi diyerek ilk altı ay sadece anne sütü vermekte kararlıyım. Su bile içmedi henüz bazen banyo yaparken sıçrayan sulara atlamıyor değil gerçi :) Bol bol gelsin sütümüz, bebeklerimize şifa olsun inşallah :)
Gurmebebek sitesini hatmedelim evet, epey faydalı bilgiler içermekte.

evet canım sadece çok kilolu olduğu için şüphelendi zaten her ay sıkı takip ediyodu kilo alımını fazla koşturuyo diyodu, neredeyse 10 kilo olunca da böyle bi şey oldu işte, inşallah iyi çıkar sonuçlarımız tiroit temiz çıktı ama başka neye bakacaklar bilemedim

Herkeste aynı sorun hicbir elbisem gelmiyor.iki ay sonra ise başlamayı düşünüyorum.geçen gün ceketlerimi denedim hiç biri gelmedi moralim çok bozuldu .yeni bir şey almadım kendime.almak içimden gelmiyo.

aynen ya, işe 1buçuk aya işe başlıcam ve 36-38 beden giyen ben 40 bedenlere zor giriyorum, altta sıkıntı yok omuzlar memeler bi garip olmuş anam 40 beden cekete zor girdim, yeni bi şey şimdiden almayım bekli az daha zayıflarım diyorum ama cıkk.. biraz yemene dikkat et hemen sütün kesiliyo, nasıl yapcaz bilemedim

Az kalmis seninde verirsin ins ben 59la dogum yaptim fazla almadim bir ayda gitti hepside bu göbeğe kirkim cikana kadar korse takmama ragmen gitmedi o sicaklarda korseyle yattigimi bilirim :KK53:

korse işini ben de yaptım valla, göbeğim çekilsin diye annem çarşaflar mı sarmadı korseler mi taktırmadı, zaten sıcak lohusasın bi de üstüne bunlar mahvolmuştum, ama çok şükür gram göbeğim kalmadı hepsi çekildi, bi de normal doğumun faydası sanırım :)

korse işini ben de yaptım valla, göbeğim çekilsin diye annem çarşaflar mı sarmadı korseler mi taktırmadı, zaten sıcak lohusasın bi de üstüne bunlar mahvolmuştum, ama çok şükür gram göbeğim kalmadı hepsi çekildi, bi de normal doğumun faydası sanırım :)
Ben de normal doğum yaptım eskiden ayva göbeğim vardı hala benimle kendisi :) o sıcaklarda korse çok iğrençti :KK43: ama yine doğum yapsam yine korse takardım :)

Ne guzeeeell yaa bende normal doğum yaptım amma velakin hala 5 aylık gobusluyum:KK53:

X