2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Bende su vermeye başladım.çay kaşığının ucu kadar pekmez de veriyorum.
Ben daha hiçbir şey vermiyorum. Sadece su :) 6. Aya kadar da vermeyi düşünmüyorum. Pekmez vermeyin diyorlar ama araştırmadım çok bi bilgim yok nedeni konusu.da :)

Aynen bende asi olunca cok uzuluyorum gozlerinden yas geliyo kuzumun ;( arkadasim asidan once calpol vermis kizina doktoru onermis yarim cay kasigi huzursuzlanirsa yine ver demis gunde 3 kereye kadar, ama galiba calpolun cok yan etkisi varmis aranizda kullanan var mi
Sünnet olduktan sonra 2 kez kullandım, ilaç kullanmak tabi ki iyi bir şey değil ama gerekince mecbur kalıyoruz.

ben yavaş yavaş tattiriyorum meyvelerden falan.bazı çocuklar sonra alisamiyorlar ek gidaya.ben kızıma oyuncak almak istiyorum sizler neler aldınız ne önerirsiniz
Sebzelerden başlamak gerekmiyor mu? Meyvede şeker oranı fazla olduğu için daha sonra sebze yemeyi reddedebiliyorlarmıs. Yani 6. Ayda ben sebzelerle başlıcam. Oyuncak konusuna gelince oyun yastığı almıştım, cingirakli oyuncakları var, alt tarafında dislik olan oyuncakları var, bir de top var.

ben yavaş yavaş tattiriyorum meyvelerden falan.bazı çocuklar sonra alisamiyorlar ek gidaya.ben kızıma oyuncak almak istiyorum sizler neler aldınız ne önerirsiniz
Ben yogurtla baslayacam bir ay sonra bir iki kasik meyvelerinde tadına baktirmak istiyorum ama bu kwzde sebzeyi reddedermi acaba diye düşünüyorum tecrübeli anneler paylassalar ne iyi olur

biz oyun halısının oyuncaklarını kullanıyoruz. tutrtılımız var tiny love çekince ses çıkarıyo. play gronun eşekli çıngırağı, ipini çekince müzik çalan maymunumuz var. bez kitabımız, ana kucağının müzikli parçaları var. annem de bimden piyano almış ayağının altına seriyorum.tepindikçe ses çıkarıyo çok hoşuna gidiyo. bimden teyzesi de müzikli hareketli top almış onu izlemeyi de seviyor. böyle yazınca bayağı birşey varmış. ayına uygun kartlardan almayı düşünüyorum.

elmamı verdin ilk olarak bi de suyunu mu püre şeklinde mi verdin bende vermek istiyorum ama boğazına durur mu diye
korkuyorum
ilk olarak elma verdim çok az rende şeklinde zaten sulu ve yumuşak olduğu için yuttu.ilk etapta alerjisi var mi diye bir çay kaşığı verdim.alerji yapmayınca verdim.günlük yarim yemek kaşığı da yoğurt veriyorum.erken diyeceksiniz belki ama görümcemin kızı bir buçuk yaşına geldi ilk altı ay anne sütü dışında hiç bisey vermedi şimdi de çocuk hiç bir şey yemiyor,çalışıyorum ise başlayınca annem bakacak iki ay daha kızımlayım.o yüzden ise başlayana kadar yemek alışkanlığını kazandırmak istiyorum.akşamları meyve yerken kızımın ağzına da tutuyorum tadını alsın diye o da yaliyo şimdilik böyle

Ben yogurtla baslayacam bir ay sonra bir iki kasik meyvelerinde tadına baktirmak istiyorum ama bu kwzde sebzeyi reddedermi acaba diye düşünüyorum tecrübeli anneler paylassalar ne iyi olur
haklisin canım bilen anneler ikinci çocuğunu büyütenler lütfen paylaşsın.kızıma peynir yapıp vermeyi de düşünüyorum.

Hicrancim biliyosun benmki 20haziran dogumlu. Daha bi kac kez elma suyu disinda hicc bisey vermedim. Doktorum da verme diyo. Sende sadece anne sutu veriyosun bence baslama 6.aya gecene kadar. Simdi 6ay anne sutunden baska bsey almazsa yemek secer diyen cok var.ama hic de oyle olmuyo benm yegenim 6ay sadece emdi. Simdi bamya bile yiyo. İs bizde bitiyo yani. Benim fikrim bu. Alabildigi kadar anne sutu alsin

biz oyun halısının oyuncaklarını kullanıyoruz. tutrtılımız var tiny love çekince ses çıkarıyo. play gronun eşekli çıngırağı, ipini çekince müzik çalan maymunumuz var. bez kitabımız, ana kucağının müzikli parçaları var. annem de bimden piyano almış ayağının altına seriyorum.tepindikçe ses çıkarıyo çok hoşuna gidiyo. bimden teyzesi de müzikli hareketli top almış onu izlemeyi de seviyor. böyle yazınca bayağı birşey varmış. ayına uygun kartlardan almayı düşünüyorum.
Oyun halisi ve çıngırakları var kızımın ama çabuk sıkılıyor.senin bebisin herşeyi varmış annesi:-)

Hicrancim biliyosun benmki 20haziran dogumlu. Daha bi kac kez elma suyu disinda hicc bisey vermedim. Doktorum da verme diyo. Sende sadece anne sutu veriyosun bence baslama 6.aya gecene kadar. Simdi 6ay anne sutunden baska bsey almazsa yemek secer diyen cok var.ama hic de oyle olmuyo benm yegenim 6ay sadece emdi. Simdi bamya bile yiyo. İs bizde bitiyo yani. Benim fikrim bu. Alabildigi kadar anne sutu alsin
dogru ozgecim ben tadini bilsin diye dusunmustum ogun olarak vermicem 6. Aya kadar bi iki cay kasigi sadece bu yeme yememe duri.hem anneye hem cocuga bagli bence ins istahi guzel olan yemek secmeyen cocuklarimiz olur.:)

Bu ek gida isi epey kafami karistiriyo bakalim hadi hayirlisi:)
canım görümcem şimdi çok pişman.ona 6 ay anne sütünden başka bir şey verme diyen gittiği sağlık odağındaki hemşirenin de bebeği olmuş ve 6 aydan önce vermeye başlamış.görümcemde bana geçirmedin şimdi de kızım gelmiyo demiş.yemeyen çocuğun bakımı da zor

canım görümcem şimdi çok pişman.ona 6 ay anne sütünden başka bir şey verme diyen gittiği sağlık odağındaki hemşirenin de bebeği olmuş ve 6 aydan önce vermeye başlamış.görümcemde bana geçirmedin şimdi de kızım gelmiyo demiş.yemeyen çocuğun bakımı da zor
Bana cekerse miy miy bisey olur ins istahi babasina ceker :KK53:

Iki aylik asisinda parol vardi evde dr dan calpol istedim parolla ayni dedi almadim bi dr da pedifen verdi simdiye kadar 3kez kullandim bunlardan... dr genel de calpol veriyor
Evet haklisin, O kadar zararlı olsa soylenenler gibi heralde vermezlerdi değil mi. Bende hemsiremize sordum aile hekimliğindeki asidan sonra huzursuz olmasa bile calpol mutlaka evinde bulunsun dedi. Her ilacin yan etkileri var artik gerisi onlarin vicdanina kalmis. Onemli olan bizim dogru kullanmamiz

Benim kızda öyle.birde öyle kucağında gezdir istiyo.artık agirlastilar şimdiden kollarım ağrıyı.büyünce ne olacak bilmiyorum:-)
Ahh o kucakta gezme isi yok mu kol bel ayak bacak koymuyo sabah kalkarken uzerimden tir gecmis gibi hissediyorum ama allah bi guc veriyor gun icinde atom karincalik yapiyoruz:)

X