2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Eslere ditecegiz onlar alıp gelecek artık canim hee o çoraplarda ucuz bisey degil 28tlydi galiba elime gecince baktimda ben yapabilirim diye düşündüm yani
Ben de bir çift çorabına cingirak mi diksem acaba? Iyi oldu bu fikir :) sağol canım.

canım bu ayda meme ucu acımaz. eğer süt kanalları tıkanmışsa acır, yara olurmuş. ben öyle biliyorum istersen doktorunuza bi danış. eğer tıkalıysa bebişin daha az süt emiyordur.
Benim meme uçlarım yeni iyileşti sayılır. Hala günde iki kez krem sürüyorum. Ayy ne çektim o yaralardan.. Allah kimseye yasatmasin.

Hahay ayni ben benim ki kucak da istemiyo yere yada anakucagina koyuyom orda duruyo ama benle de ilgilen diyo onla giciyo gun isi sabah erkenden yapatim yaptim yoksa yapamiyom

Maşallah sana ben yemek bile yapamiyorum başlayıp bitiremedigim için artık başlamıyorum da.
Artik misafr gelcek diye odum kopuyo:)
Yemek yaparken oglumu pusete koyup resmen hoplaya ziplaya yapiyorum:) sarki soyluyorum. aartik kendini pusetten atmaya basladi pusete ayrilan surenin sonuna geldik galiba:)

Artik misafr gelcek diye odum kopuyo:)
Yemek yaparken oglumu pusete koyup resmen hoplaya ziplaya yapiyorum:) sarki soyluyorum. aartik kendini pusetten atmaya basladi pusete ayrilan surenin sonuna geldik galiba:)
Aynen.. o değil de alışkanlık olacak, misafir gelecek diye yapılan temizlikler.. Ilerde bir gün sorulacak neden evimizi temizleriz diye benim oğlan ansızın misafir gelecek diye yapılır dicek. Ondan korkuyorum :) olmuş ya böyle şeyler.. Zamanla düzene girerler inşallah..

Cok haklisin o konuda.bazen bahaneyle temizlik yapiim diye misafir cagirasim geliyo:)
Ama oglumu cok ihmal ediyorm o zaman yaa.bi sure daginik kalsin ev ne yapalim

Cok haklisin o konuda.bazen bahaneyle temizlik yapiim diye misafir cagirasim geliyo:)
Ama oglumu cok ihmal ediyorm o zaman yaa.bi sure daginik kalsin ev ne yapalim
Bu sürede mikrop kapmayacak kadar temizlik, açlıktan ölmeyecek kadar yemek yaşam felsefemiz :)

Benim evi bi gorsen geri kacarsin :) butun gun yapisik durmaktabn bi yemek yapabiliyorum bi de camasrlari yikayip asiyorum o kadar:)
Ayyy Allahim ayni bende öyleyim inanki bi bulasiik yikiyorum besigini mutfaga getiriyorum burnumdan getiriyo surekli burdayim oglum alcam oglum :) kimsede yok yalniziz ne aileden kimse ne akraba bazen markete gtmek bile tek basima iyi geliyo :) ama gececek sonra cok akilli olucaklar :)

Aynen benm de tek akrabam yok burda. Surekli yapisigiz o yuzden. Dedigin gibi dsari cikmak bi nefess oluyo ama onu da oglumla yapiyoruz birakcak.kmse olmadigi icin.:)

Bu sürede mikrop kapmayacak kadar temizlik, açlıktan ölmeyecek kadar yemek yaşam felsefemiz :)
:) supermis bu felsefe . Ben sutum azalir mi diyorum ondan korkuyorum bazen ogleye kadar kahvalti yapamadigim oluyo ama nerde okusam sutun bebegin emmesiyle ilgili oldugu yaziyo annenin dusunceleriyle ama buyukler de ye ye ye insallah iki yasina kadar hepimiz emziririz yavrrularimizi

Temmuz anneleri merhaba :)
Bu başlıkta bir bebek ihtiyaç listesi bir de kolay doğumla ilgili dua paylaşımında bulunmuşum çokça okumuşum demek ki :)
Ben de 2014 Temmuz annesi adayı olarak yola çıkmıştım lakin kızım 41. hafta bitimini bekleyerek epey agrılı sancılı bir şekilde 6 Ağustos'ta dünyaya geldi çok şükür :)
Biz sizden epey küçük kaldık haliyle ay olarak :)yeni bitti üç ayımız ama bize göre kocaman olduk:) Dün de rota aşımızı olduk.
Hamileliğimden itibaren her gün bir şeyler öğrenmeye çalışarak kendimi geliştirmeye çalıştım, şimdi de hamile ya da yeni doğum yapmış arkadaşlarıma koçluk yapıyorum :))
Gaz sancılarımızı sabah-akşam bir kaşık bala kimyon döküp yiyerek, salatadan corbaya her şeye kimyon dökerek, kimyonlu rezene çayı içerek, kayısı kompostosu ve ballı ılık su içerek atlatmaya çalıştık. Yani ben bunları yaptım minik kendine faydalı olanları aldı faydalandı :)
Sütümün artması için bol bol dereotu, salata, incir yedim. Şanslıydım tam da incir zamanındaydık ve incire bayılırım :)
Yukarıda bahsedilmiş, bizde de aynı sorun var; eskisi gibi emmiyor. O tarafa bu tarafa bakıp duruyor meraklı gözlerle; doktora sordum artık şapur şupur süt içmesini beklemeyin her şeyi keşfetme halinde dedi. Rahatladım sayılabilir:)
Ayrıca oyun halısı almamı tavsiye edip etmediğini de doktora üç ayın normalde erken olduğunu ama bizim ufaklığın gelişimini dikkate alarak önerdiğini söyledi. Oyun halımızı sipariş ettik, Playgro mutlu çiftlik ışıklı ve sesli oyun halısını.
Şimdilik bondigo çıngıraklı topu, playgro zebra çıngırağı ve dişlikleri var. Dişlikleri henüz kullanmadık :)

Playgro Mutlu Çiftlik Işık ve Sesli Oyun Halısı, Playgro İçiçe Geçen Eğlenceli Kaplar, Playgro Çubuğa Geçen Öğretici Halkalar da henüz elimize ulaşmayan yeni siparişlerimiz. Bir de Bondigo'nun eğitici aktivite masasını almayı düşünüyorum ileriki aylarda.
Bu arada ben siparişlerimi hepsiburada, annelutfen ve hızlıal sitelerinden yapıyorum çoğunlukla. Bir kere butikbebeden yapmıştık illallah etmiştik.
Şimdi de ek gıda meselesine odaklandım :)
Forumda 2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor başlığına, bebegiminyemekleri.com a, guncelanne.com a , gurmebebek.com a bakılabilir konuyla ilgili. Yavaştan bir tarif defteri oluşturabiliriz bence :)
Tabii ki ilk hedef altıncı aya dek sadece anne sütü, Allah'ın izniyle.
Allah evlatlarımızı bize bağışlasın; sağlıkla büyüsünler, bahtları açık olsun, iyi insanlarla karşılassınlar vs. tüm iyi niyet içerikli dualar :)
Selamlar, sevgiler :)

Öğün atlamasak daha iyi olur tabi ama zaman zaman ben de atlıyorum. Atlamak zorunda kalıyorum yani. Mutfağa gidip gelip incir hurma ekmek peynir atıyorum yemek yiyene kadar inşallah emzirebiliriz..

Kizlar ilaç gibisiniz bana şuanda hepimizin aynı şeyleri paylaşiyoruz moral ve destek veriyorsunuz bende takım kizimda komşumuz bil yok onceden sıkılıyorum şimdi alıştım bu sayfa sayesinde gercekten bir çok bilgi ve birbirimizi gormesekte arkadaşlar edindim ÷))

Merhaba
Ben de temmuz annesiyim. Bir suredir takip ediyorum ama bir turlu yazmak firsat olmadi. 2 temmuzda dogum yaptim. Dunyalar tatlisi bir oglum var; biz de emme sorunu yasiyoruz, gunu gunune hic uymuyor malesef. Acikma sureleri sanirim uzadi ve ben adapte olamadim henuz. Hepinize sevgiler,

Bir de sanal ortamda arkadaş olunmaz derler hıh :)

Merhaba. Ben de adapte olamadım aç değil mi bu çocuk yaa diyorum öyle :)

Ne kadar uzak gibi gelsede yakindir o günler:)inss

Dimi... Zaman gelecek saatlerce
Izletmeyin arkadaşlar. Bi dikkat edin tv açıkken hiç oyuncaklara bakmıyorlar, çevreyle ilgilenmiyorlar. Sanal bir dünyada kaybolup gidecekler. Yazık o miniklere. Ne kadar süre bizimle kalacaklar ki...
dimii.. Zaman gelecek zorla tv karsisindan almaya caliscaz daha coookk erkentv icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…