2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
ARKADAŞLAR BİRKAÇ ÖNEMLİ BİLGİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM. BEBEĞİNİZLE İLETİŞİMİNİZ OLDUKÇA ÖNEMLİ BİLİYORSUNUZ. BEBEKTİR ANLAMAZ DEMEYELİM AYNALAMA DEDİĞİMİZ BİR DURUM VAR BEBEK İLK VE ÇOĞUNLUKLA TEMASINI ANNEYLE YAPTIĞI İÇİN VE KENDİNİ DE HENÜZ TANIMADIĞI TANIMLAYAMADIĞI İÇİN ANNESİNİ KENDİSİ SANIYOR VE TÜM DAVRANIŞLARIMIZI JEST MİMİKLERİMİZİ AYNALAMA YÖNTEMİYLE BİLİNÇ ALTINA ATIYOR. YANLIŞ, EKSİK, OLUMSUZ YAŞANTILAR TÜM ÖMRÜNÜ ETKİLİYOR. MESELA BEN BAZEN O KADAR DARALIP BUNALIYORUM Kİ FARKINDA DEĞİLİM AMA BEBEĞİME SİNİRLİ SİNİRLİ BAKIYORMUŞUM BU NOKTADA EŞİM HEMEN MÜDAHALE EDİP BENDEN UZAKLAŞTIRIYOR BEBEĞİ VE SAKİNLEŞMEMİ İSTİYOR. BENİM KUCAĞIMDA AĞLAYAN BEBEĞİM BABASININ KUCAĞINDA GÜLÜCÜKLER SAÇIYOR. BEBEĞİMİZİN PSİKOLOJİK SAĞLIĞI İÇİN BU DURUMA ÖNEM VERELİM OLUR MU?

Bir hüsran da butikbebeden yaşadım bugün. Sipariş verdiğim topla çok alakasız bi sey yollamışlar lanet olsun dedim bunu iade etmicem. Önümüz kış, alışverişe çıkmak bebişlerle zor olacak ee netten de saçma sapan şeyler geliyor. Kafam çok karışık yaa ;(
Eslere ditecegiz onlar alıp gelecek artık canim hee o çoraplarda ucuz bisey degil 28tlydi galiba elime gecince baktimda ben yapabilirim diye düşündüm yani

Merhab canim ben ismimi degistirdm ben gul gecen ay benim kizim da yapmisti reddetmeyi bayagi bi ugrastim falan dedigin yapiyodu daha kucagima emmeye gelir pozisyona aglamaya basliyodu gogsume dogru biraz daha yaklastirinca bagirip agliyo ac kalan kadar emmiyodu y da uykuda emiyordu o tam 650 gr almisti neyse o gunler gecti sabret biraz zor olacak ama benim kiz aglamaiyordu saatlerce ac kaldi 5 6 saatte falan emiiyodu burda arkadasin biri daha yazmisti ismini unuttum ilk cocugu da oyle yapmisti sabirli olursan gecer ve de memeye daha bagimli hale geliyolar diye oyle de oldu gercekten ben ayrica ac deyip mama vermedim kizim gulup oynuyodu ac olan cocuk bi defa durmaz yikar ortaligi sabret bi ay kadar falan boyle yapiyolar ama bu ay topladik emmesi guzel masallah diyim yine de nerdeyse 1.5 saatte falan emmeye basladi senin bu donem de gecer ben biraz da relax davrandim eninde sonunda memeye gelecek baska caresi yok biraz uzattim kusura bakmayin
Mama verme taraftari hiç olmadım ins hiç gerek kalmaz bende pes etmicem ne yapalım canlari isteyince emsinler

Hazır olunca otururlar diyen doktorlara göre bebek hazırsa zaten engel olamıyormuşuz. Ben engel olabiliyorum su an. Benim tosunum dönme girişiminde dahi bulunmuyor, yavaş yavaş kalkmayı istiyor ama şimdilik engel oluyorum oturmasına :)
Benimkide hep doğrulmaya calisiyor ana daha zamanı var diye düşünüyorum bende

Selam güzel anneler sünnet olmustuk biz sukur çabuk atlattık sizlr nasılsiniz bebisler belli dönemlerde memeyi reddediyorlar siz direnin sabirli olu geçici bir evre eninde sonunda memeye gelecekler ve duskun olacaklar GÜL sevindim senin adina sukur gecti kazanan sen oldun memeyi tergemdi darısı bizlere
Hayırlı olsun geçmiş olsun rabbim dugununude gostersin ins:nazar:

Canim bende oturtmuyorum.ama kucagimda filan oturur gibi tutuyorum.kisa sureli.ayaklarini bastiriyorum yere.ziplar gibi bi hareket yapiyo.ama tamamen koltuga filan oturtmak icin erken sanirim.

Tatlim yanlislikla mi oldu?kendini nasil hissediyosun?bebegini memeden ayircaksin o zaman.benim en korktugum seydi bu.halada korkuyorum.regl donemimi bekliyorum 4 gozle.

Burda sordugun seylerin coguna cevap bulabiliyosun canim.biri muahakkak cvp verir.

Hicran bizimde gece en az 10 kez kalkiyorum.ya emzik veriyorum ya emziriyorum.cok yoruldum bende valla.

Hepsi ayni hicran.benimki
dunden beri guzel seyler oluyo doğduğundan beri emzik biberin alnayan oglum dun gece emzikle sakinlesti sprunsuz uyuduk ve sabah ezani emmeye kalkti emzirdim yattik 8de uyandi emzikle tekrar uyudu cok mutluyum ins bu emzik olayı bi ksc günlük değildir tutarken oguruyor daha beceremiyor

Topik canlanmis cok iyi oldu ibs devami gelir paylastijca ve cogumuzda ayni sey yasandigini okudukca rahatliyorum
Aynen oyle insan bir tek kendi cocugu boyle saniyo kendini ama burda okuyunca sakinlesiyo hepsi boyle demekki diuo ve birbirimize yardimci oluyoruz kim boyle kalmis ki bunlar gececek parklara gidicez oyun oynucaz beraber kek pasta yapicaz okula gtcekler Allahin izniyle :)

Arkadaslar merhaba bebeklerinizi televizyona baktiriyor musunuz ben daha hic gostermedim bu konuda ne dusunuyorsunuz
Ben izlettirmiyorum dusunmuyorum da 2 yasina kadar tv bizim evde aksam gelince aciliyo esim izlerken de kizimin yuzu tv ye bakmayacak sekilde tutuyorum komsum izlet diyo alissin biraz uzerinden iner diyo ama yapmiyorum

BEBİŞİ EMMEYEN ANNELER BEN DE YAŞADIM AYNI ŞEYLERİ ARA SIRA DA YAŞIYORUM TABİKİ. BENİM BEBİŞ DE 10 TEMMUZ DOĞUMLU, BAŞINDAN BERİ EMZİĞE KARŞIYDIM AMA ÖYLE YIPRANDIM Kİ ONUN AĞLAMALARI KARŞISINDA SONUNDA EMZİĞE ALIŞTIRDIM. AMA SORMAYIN NELER ÇEKTİM EMZİĞE ALIŞTIRMAK İÇİN DE... KARNI AÇ BİLİYORUM AMA ALMIYOR MEMEYİ BEN DE EMZİĞİ VERİYORUM AĞZINA YARIM SAAT KADAR UYUKLUYOR UYANINCA HEMEN ALIP EMZİRİYORUM. BU BENİ RAHATLATTI BİRAZ BEN BİR DE GÖREVE BAŞLADIM SORMAYIN HALİMİ BUNALIMA GİRDİM BİLEN ARKADAŞLAR BİLİR PSİKOLOJİK DANIŞMANIM BİR DE AMA BU ÇOCUK BAKMA OLAYI BAŞKA BİR DÜNYA. TERZİ KENDİ SÖKÜĞÜNÜ DİKEMEZMİŞ ÖYLE YORGUN, MUTSUZ VE UMUTSUZUM Kİ DUAYLA BEBİŞİMİN HEMEN BÜYÜMESİNİ BEKLİYORUM.
A a meslektasim varmış :KK66: canım yaa ben de çocuk olunca tüm bilgilerimi unuttum. Teori pratik farklıymış mi desek, terzi sokuk mü desek bilemedim :KK43:

ne güzel bugün burası hareketli. benim göğüs uçlarım hala çok acıyo. mustelanın çatlak kremı işe yarıyo. o da maalesef oğlumda alerji yapıyo. emzirme zamanları işkence gibi ama oğlum anne sütü aldın da ben dayanırım. yeter ki süt olsun. bu arada bana galaktagonun numunesi bugün ulaştı. ama ben eczaneden almıştım ve işe yaradı sütüm arttı. bir de uyku düzeni diye birşeyimiz yok. bir ay daha oğlum kafasına göre takılsın sonra bir çaresine bakıcaz artık.
canım bu ayda meme ucu acımaz. eğer süt kanalları tıkanmışsa acır, yara olurmuş. ben öyle biliyorum istersen doktorunuza bi danış. eğer tıkalıysa bebişin daha az süt emiyordur.

Ben izlettirmiyorum dusunmuyorum da 2 yasina kadar tv bizim evde aksam gelince aciliyo esim izlerken de kizimin yuzu tv ye bakmayacak sekilde tutuyorum komsum izlet diyo alissin biraz uzerinden iner diyo ama yapmiyorum
Izletmeyin arkadaşlar. Bi dikkat edin tv açıkken hiç oyuncaklara bakmıyorlar, çevreyle ilgilenmiyorlar. Sanal bir dünyada kaybolup gidecekler. Yazık o miniklere. Ne kadar süre bizimle kalacaklar ki...

Izletmeyin arkadaşlar. Bi dikkat edin tv açıkken hiç oyuncaklara bakmıyorlar, çevreyle ilgilenmiyorlar. Sanal bir dünyada kaybolup gidecekler. Yazık o miniklere. Ne kadar süre bizimle kalacaklar ki...
Aynen bi iki kere koydum acayip derece de bakiyo ne bana bakiyo ne baska yere o yuzden izlettirmiyom

X