2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Parmağını emmesine karşı değilim de, saçları, kaşları dökülüyor yapışıyor ıslak ellerine ağzına götürüp midesini bulandırması beni tedirgin ediyor.
Birde 2 elini ve bütün parmaklarını ağzına sokmaya çalışıyor :)

Kerem de aynı idi gülüm. Hangi parmağı daha çok sevdiğine karar verince yumruğu bıraktı. Saçı dökülecek elbette. Eliyle olmasa yüz üstü yatarken yutuyor. O da bir süreç, endişe etme.

Anladım canım.
Şu emme işinden mikrop falan kapacak ondan korkuyorum.
Acayip hareketli ellerini temiz tutmak mümkün olmuyor.

Deterjani yumusaticisi falanda olabilir canim

Canim benim ki uyuyamiyor diye emzige baslamistik biz onceden emzik aliyoruz.emzik dusunce elimizi yumruk yapip yapirsupur emiyoruz sesi duyunca emzigi veriyorum emzik agzinda hala yumrugu agzina sokmaya calisiyor emmek icin bide dun emzik dusunce sapsup sese gittim bas parmagi emiyoruz kana kana emzik aldigi halde onlarida goturuyor .

Cnm el emmesi parmak emmesi aliskanlik yapiyor ve agiz bicimi bozuyor bide benim arkadasim agladiginda hala parmagini gizli gizli emer korkum ondan benim

Cnm el emmesi parmak emmesi aliskanlik yapiyor ve agiz bicimi bozuyor bide benim arkadasim agladiginda hala parmagini gizli gizli emer korkum ondan benim

Canım ben 1 yaşına kadar emmis sonra bırakmisim. Annem ben daha 2 yaşındayken üzerime kuma getirince kıskançlıktan hem yeniden emmeye hem de altima yapmaya başlamisim. Ilkokulda hala emiyordum. Ne zaman nasıl bıraktım hatırlamıyorum, ama beni çok sakinleştirirdi. Eşim de öyle yıllarca emmis. Ağzımız, dişimiz ve parmaklarımız normal; herhangi bir bozukluk düzensizlik yok

Emzik parmağa göre daha estetik görünüyor dersen anlarım ama diğer korkuların gerçekten yersiz:thumbup::thumbup:

Biz sezeryanli olduğumuz icin bastan beri emzirme minderinde emıyor ama sıcaklarda ne yaparsan yap terliyorlar emerken ben altına ağız silme beslerinin en büyüğünü ensesinden itibaren seriyorum emmesi bitince basının da yerli kısımlarına pot pot o bezi tutup tutup çekiyorum ter olayını biraz hallediyoruz gibi oluyor

Iyice sinirlerim bozuluyor artık.
Kv evime gelmez oğluyla konuşur bebeği getir diye.
Yok efendim 1 aydır görmüyorlarmış, komşuları merak ediyormuş kızı.
Benim ailem hep görüyormuş onlar görmüyorlarmış.
Artık yeni kıskançlık konuları bebek oldu.
Bende sıkıldım artık şu ailesi yüzünden sorun yaşamaktan, tartışmaktan.
Iyice egolarını tatmin ediyorlar ayaklarına çağırarak.
Gitmek gelmiyor içimden, bu sefer yüzlerine karşı oynuyormuşum.
Keşke karşımda ki insanlarda benim gibi dobra olup yüzüme söyleseler.
Ama nerde......
Çok yıpratıyorum kendimi çok.

Canım benzer durumu herkes yaşıyordur ınan. Memlekete gittik biz 3 hafta önce. Annemlerde kalınca eşimin ailesi, orada kalınca da annemler "mutsuz" oluyordu. Bizi ozlediklerinden değil ama, tek dertleri bebek Biz de karar verdik hiçbirinde kalmayıp gece otele gideceğiz

Senin yaşanmışliklarin&kırgınlıkların var. Ama onlar da torunlarını görmek istiyorlar haklı olarak. Gitmek istemiyorsan esinle gönder diyeceğim ama bebeğin küçük sana ihtiyacı var. O büyüyüp kendi kararlarını verinceye kadar yanında olmak durumundasın. Kolay değil ama bazı şeyleri yürütmek için bazen 3 maymunu oynamak lazım. Yoksa senin de dediğin gibi üzülen yine sen oluyorsun.

Belki kisiden kisiye degisiyordur belki canim ben yinede saglama aliyimda :)duyduklarim onlar belkide yersizdir herkesden bisey duyuyoruz parmak incelmesi oluyor diyende oldu yok estetiginde degilim ama iste olmaz olmaz bide benimkinde olurmus :)))

Iyi degilim rahatsizim.cocukda kucuk onlar gelsin desen olmaz mi canim !valla kiskanclik cocuklariyla evlenildiginde basliyor onlarda !erkek annesiyim insallah onlar gibi olmam kiskanmayanda varmi bilmem bana denk gelmedi.

Belki kisiden kisiye degisiyordur belki canim ben yinede saglama aliyimda :)duyduklarim onlar belkide yersizdir herkesden bisey duyuyoruz parmak incelmesi oluyor diyende oldu yok estetiginde degilim ama iste olmaz olmaz bide benimkinde olurmus :)))

Doğru, insanın istemediği ot burnunun dibinde biter derler

Iyi degilim rahatsizim.cocukda kucuk onlar gelsin desen olmaz mi canim !valla kiskanclik cocuklariyla evlenildiginde basliyor onlarda !erkek annesiyim insallah onlar gibi olmam kiskanmayanda varmi bilmem bana denk gelmedi.

Ben şimdiden kıskanıyorum, Allah sonumuzu hayretsin

Ahhhh insan asık olunca sanki dünya ikisinin etrafında donüyor goz başka hiçbir sey görmüyor sonra isler ciddiye binip de imza atilinca o iki kişi oluyor sana iki sülale herkesin ayrı beklentisi ayrı fikirleri hele es de annesine cok düşkün ve olayları tarafsız degerlendiremiyorsa kadın cok yıpranıyor cok şükür dinimi cok seviyorum ama su kültürümüzde insanlar neden bu kadar rahat kişisel alana girebiliyor ben mesela esimi cok seviyorum diye bastan beri onun ailesini kendi ailemden farklı saymadım diğer eltim ise hep protokolda evine gidersin yemek yapmaz evine gelir bir ise el atmaz baslarda onu kiniyordum ama sanırım en güzelini o yapmış çünkü suanda aynısını ben yapsam trip yapıyor kustu birşeyler oluyor derler yani iyiye alıştırır da normal davranirsan bile kabahati oluyorsun Allah'tan ayrı memleketteyiz Ayyy sana teselli vereyim derken kendim dertlenmis durmusum en guzel ne hissediyorsan me yapmak istiyorsan onu yapmak baskası icin asla fedakarlık yapmamak ne de olda en yakının bile işine gelmeyince seni anlamıyor bebislerimizi sevelim iyiki onlar var tum enerjimizi yeniliyorlar 💗💗💗🐣🐣🐣

Dediğin gibi cancağızım.
Annem git kızım diyor, evine gelene hizmetini Esirgeme diyor.
Annem 1 sene gitmesem evine sadece kırıldım der, eşimin ailesiyle kıyaslama yapmaz.
Ama karşı taraf hep hir yarış içinde, biliyorsun bazı sorunlardan dolayı anneme gittim 1 hafta kaldım.
Oğlum bebeği getirip 3-4 günde bizde kalın demiş.
Kendi ailemde olsa Allah biliyor içimi içimden gelmediği sürece kılımı kıpırdatmam.
O kadar doluyum ki, kimseyi kirmamak için bu aralar gitmesem daha iyi.

Yok canım eşim inada bindiriyor işi.
Illa dediği olacak, evin reisi ya.
Aman tatlım illa insan kıskanır evladını ama bir erkeği kız çocuğunmuş gibi kıskanıp kendine eşinden daha fazla yakın tutmakta neyin nesi.
Bu adam benimle evli ve benimle çocuğuyla bir aile oldu artık.
Kimse atamaz ailesini, böyle bir adamla evli olmak bile istemem.
Ama hep benim ailem, hep benim ailem derse insan katlanamıyor.
Ailesini memnun etmek için evlenmiş sanki benimle.
Yok canım ya.
Keşke baştan yapabilseydim.
Aptallik bende ki, sırf eşim ve soyadını taşıyorum diye kendi ailem gibi gördüm.
Şimdi sırf susadim deyip hemen istemesine gerek kalmadan suyu eline vermediğinde sen el oluyorsun gözünde.
Rahata alıştırmak kötü.
Şimdi bu aptalligimin sonuçlarına katlanıyorum.

Çok yıpratıyorum kendimi çok.
önce öfke beynime kadar çıkar
sonra sinirden kalbimin sesini bile duyacak kadar gerilirim...
taşı sıksam parçalayacak kadar öfkelenirim...
bunu yapmak zorundayım
bunu yapmak zorundayım diye
sakinleşirim önce kendimi....
sanki öyle bir durum yokmuş olacakmış bitecekmiş gibi
kendi hayatını dışardan izlemek gibi...
tiyatro gibi...bir gülücükler,bir hörmet bir nezaket
herşey olması gerektiği gibi ama mahsusçuktan
sanki o sen değilsin...
şarkıdaki ...antideprasan gülümsemesiyle geçecek bir ziyatret...
kabullenmek rahatlatıyor insanı...
inada binince sen yeniliyorsun her seferinde...
güçlerini daha çok biriktierip üzerine geliyorlar...
bunları kendi içimde yaşarım
ama yapmam gerekenide yaparım ,istemesemde
kimseyi kendime konuşturmam...
en azından karşılarında duracak gücüm olur
kendini yıpratma...
neşenden dolayı kahkahandan dolayı başkaları yıpransın

Cnm benimde cok sorunum oldu uzakta olmadina ve esimin annesini pek umursamamasina ragmen ilk yillar daha fazlaydi evi arasa evde olmasam tlf numarami gordun benim diye acmadin annen olsa acarsin yok aradigimi soylemiyosun ogluma sacma sacma seyler( bide esim 18 de evden ayrilmis pek konusmazlarmis biz evlenince costu benim kv esim bile diyodu , senle evliyiz diye yapiyor) ama obur kardesi evlenince artik ona taktigi icin yirttim senin esinin kardesi varsa ordan benim gibi yirtarsin belki bi seneler gectikce ya alisitosun ya umursamiyosun !ama simdi iyiydik bizde bana hastanedeyken obur cocuga bakmaya gelcem annen gelmesin dedi bende guvendim gelemem yol uzun dedi 3 saat korkuyomus annemi getirdim iki gun sonra bende bitti kv dede yani huylu huyyndan vazgecmioda alisiyoruz sanirim.bide ilk 3 sene evlilikte zor geciyor ilk sene diyorlar ama bence anca alismak birbirini tamamlamak icin 3 sene lazim

İlaç gibi geldi yazdığın, kendimle yüzleştim.
El kadar bebek bile anlıyor beni, Yüzüme bakıyor tebessüm edecek miyim? Etmeyecek miyim diye...
Ben somurtursam dudaklarını püzüştürüp gözleri doluyor, önce anlam vermedim ama yüzüne en ufak bir tebessümümle gülücükler saçıyor.
Meğer anlıyormuş annesini.
En azından kızım için keyif almalıyım hayattan 'Annelik' böyle birşey sanırım.

Sene 2010 eşime yeni yeni flört etmeye başladık ki, çalıştığım yerde telefon yasak eşimin annesi aradı açamadım teli ve o gün yoğun diye geri aramayı unutmuşum.
4 yıldır birlikteyiz hep bu konuyu açar ve lafını yapar.
Evlendik eşim ailesininde ilgisinden sıkılıp telefonlarını açmıyor, annesi beni arayıp kızım bizim telefonlarımıza bakmıyor ara baksın telefonuna dediği için tamam anne diyip eşimi arıyorum.
Eşimde trafikte haliyle ailesinin üstüne aradığım için bana kızıyor, kv aileme kızınız oğlumu zırt pırt arayıp kaza yaptıracak oluyor =)))
Önceden batmazdı bunlar bana, hemde hiç ama insanları tanıdıkça anlıyorum saflığımı canım.
Meğer beni kullanmış ailesi bu kadar açık ve net...
Kimseye değmiyor inan.
Çok kırgınım ve belki de bana kırgınlar ama sadece saygı göstereceğim.
Bundan sonra arada ciddi bir mesafe olacak, başından böyle olması lazımmışta biledim işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…