Canım ben ebeyim ve su spralle ilgili yanlısı duzelteyim döllenmişyumurtayı parçalamıyor. Rianın ucuna bakır sarılı birinci işlevi sp ermesi öldürür...t şeklinde olan bir sey yumurtalık giden yolu kapatıyor. ?.spermin yumurtaya ulaşmasını engelliyor..döllenmiş yumurta ne demek bebek demek hiç öle sey olurmu.ohhhh rahatladım geçen biri daha yazmıştı fırsat bulunamadı aklım kalmıştı...yanlış bilgi olmasın.. bide hormonu spiral var.oda yumurtayı baskılıyor oluşumunu önlüuor...Dr takıyor onu ...sız alıyorsunuz. Normal riya Dr taksa ana sağlıkta taksa aynı kalite bilginiz olsun. ?.normal taktıracaksanız Dr boşa para vermeyin
Selamlar canlar. İyi gecelwr mi desem, gunaydin mi desem bilemedim. Ben de haala regl olmadimm. Korunma kismini da simdilik rafa kalsirdim. Tocam bi surpriz yapip gelmezse bayrama kadar ayriyizdun benim kizcemin kaka gunuydu. 3 gunde bir duzenli yapiyodu ve 3. Gundu. Fakat haala icraat yok beklemedeyim, is mudahaleye kalmadan kendiliginden yapar insallah kuzum.
Horoz ki ne horoz : D sirti filan sicakti tatlos, yelegini hic cikarmadim ama eller ve yanaklari soguktu. Banyo yaptircaktik kuzumu, hasta olur diye korktum. Sobayi da kaldirdik. İsitici da bulamadik.
Masallah kiz, dilini isirsaydinn :)) bu sarkiyi ben de hep kizima soyluyorum. Millet dugununde dans muzigi yapiyyo, ama sozlerini duyunca aklima kizcem geliyo valla tocam kusura bakmasin. Bi de sonunu melekler nur sacmis annem yuzune diye dwgistiriyorum, ooooohh missss :26:
Günaydın güzeller, keyifli pazarlarYine sınav var, benim gezme planları hep suya düşüyor. Sizlerin tatil planları nasıl? Biz yaz okulu yüzünden kıpırdayamayacagiz belki bayramdan sonra...
Sinem&anar uzun zamandır yazmiyorsunuz, iyiyiz yazın çıkın merak ediyorum. ..
Canım tesekkurler ayrıntılı bilgi verdiğin için. Ben spiralin koruma mekanizmasini biliyorum. Asil yöntem spermin yumurtaya erisiminin engellenmesi. Bakır telli spirallerde bakır iyonları rahim ağzının mukus yapısını değiştirir ve spermin girişini engeller. Spiral kısmı bu bariyeri geçen spermlerin yumurtaya erisimini zorlaştirir, bakır iyonları da spermleri öldürür. Bu korumaları geçip yumurtaya ulaşan sperm olursa ve yumurta dollenirse, Cu iyonları rahimin yapısını da değiştirdiği için yumurta rahme tutunamaz ve düşük olur. Progestojenli spirallerde, progestojen serviks mukus tabakasını kalinlastirarak geçiş bariyeri sağlar ve endometriumu inceltir; yumurta döllense bile tutunamaz ve düşük olur.
Ben spiral ile ilgili yorum yaparken her ovulasyon sonrası fertilizasyon oldugunu kast etmedim. Ama su bir gerçek ki fertilizasyon olduğu taktirde netice düşük olacaktır. Bu da şahsi olarak benim alamayacağım bir risk.
Inşallah yapar gülüm. 3 güne bir yaptığında kabizligi yoktu ama değil mi?
Kizlat gunaydin. Acaip bir ruya gordum. Buradaki evimiz tek katli. Ruyamda odamda bi tarafta yerde babam uyuyuor. Diger tarafta kiz kardesim. Ben tam odaya giriyotum ki pencrede bir golge. Ama nasil korkuyorum. Hemen babamin basucuna oturuyorum. Bagiriyorum ama sesim cikmiyor, boguluyo gibi nefessiz kaliyorum. Babami sarsiyorum ama sesim cikmadigindan uyanmiyor. Sonra bagirabiliyorum ama tam iceri girmis oluyor o golge. Hayalet gibi havada suzulerek bana dogru geliyor. Simsiyah bisey. Yuzu gozleri filan normal insan seklinde. Bagirdigim icin katdesim de babam da uyanmis oluuo ve o golgeye hamle yapip kaciriyolaar. Kesle dua okusaydim diyorum. Sonra tekrar geliyo ama bu sefer hic korkmuyorum ve Felak Nas Ayetel kursi be Fatiha okuuorum. Ben okudukca dumanlar cikiyo golgeden ve kuculuyo. Sonunda biblo gibi kucuk ve set biseye donusuyo. Elime alip okumaya devam ediyorum. Gozleri tipli kizimin gozlerinin renginde oluyo ve yasli yasli gozlerle bana bakiyo. Ben okumaya devam ediyorum. Ustum acik mi kalmis dersiniz? Cok etkilendim amaruyamda okudugum sureleri normalde kizima okurum nazar degmesin diye. Hayirlara ciksin kizlar.
Yoktu canim. Huysuzlanma ates filan da yoktu. HAala yok
Kizlat gunaydin. Acaip bir ruya gordum. Buradaki evimiz tek katli. Ruyamda odamda bi tarafta yerde babam uyuyuor. Diger tarafta kiz kardesim. Ben tam odaya giriyotum ki pencrede bir golge. Ama nasil korkuyorum. Hemen babamin basucuna oturuyorum. Bagiriyorum ama sesim cikmiyor, boguluyo gibi nefessiz kaliyorum. Babami sarsiyorum ama sesim cikmadigindan uyanmiyor. Sonra bagirabiliyorum ama tam iceri girmis oluyor o golge. Hayalet gibi havada suzulerek bana dogru geliyor. Simsiyah bisey. Yuzu gozleri filan normal insan seklinde. Bagirdigim icin katdesim de babam da uyanmis oluuo ve o golgeye hamle yapip kaciriyolaar. Kesle dua okusaydim diyorum. Sonra tekrar geliyo ama bu sefer hic korkmuyorum ve Felak Nas Ayetel kursi be Fatiha okuuorum. Ben okudukca dumanlar cikiyo golgeden ve kuculuyo. Sonunda biblo gibi kucuk ve set biseye donusuyo. Elime alip okumaya devam ediyorum. Gozleri tipli kizimin gozlerinin renginde oluyo ve yasli yasli gozlerle bana bakiyo. Ben okumaya devam ediyorum. Ustum acik mi kalmis dersiniz? Cok etkilendim amaruyamda okudugum sureleri normalde kizima okurum nazar degmesin diye. Hayirlara ciksin kizlar.
Alıntı yapamadım rüyan hayırlara vesile olsun inşallah sonwyy sanada günaydın canım sen kaç yıllık evlisin merak ettim 6 yıllık koruma yazmissinda
7 bitti gülüm
Hırsız ve Yaren sağolun :)
Sonunda dün gece oğlumun terden sırılsıklam olduğunu görmemle çabucak üstündekileri değiştirip içine kolsuz çıt çıtlı ve kısa kolluya geçtik
Söz konusu miniklerimiz olunca bir de tecrübesizlik ne giydireceğini şaşırıyor insan ...
Nice uzun yıllara canım benimde 5,5 yıl oldu
Hırsız ve benım dışımda hepinizin ilk herhalde inanın ki kaç tane olursa olsun insan hep kendini yetersiz hissediyor yani ben öyleyim iki üst üste avm gittik klimalı ortam kiz bu gün sanki öksurdu hay acaba hasta mi ettim deyip duruyorum geçti yapında pimpiriklilik var
Hırsız ve benım dışımda hepinizin ilk herhalde inanın ki kaç tane olursa olsun insan hep kendini yetersiz hissediyor yani ben öyleyim iki üst üste avm gittik klimalı ortam kiz bu gün sanki öksurdu hay acaba hasta mi ettim deyip duruyorum geçti yapında pimpiriklilik var
Emzirme döneminde süt salgılanmasını sağlayan prolaktin hormonu, yumurtlamayi ve adet görmeyi sağlayan hormonları baskılar; böylece yumurtlama ve adet olmaZ. Ama emzirme aralarinda geçen süre arttıkça prolaktin seviyesi düşer ve bu esnada bir yumurta olgunlaşabilir.
Gece emzirmeleri mesela. Ben 6-7 saat emzirmiyorum. Bu sabah adet oldum
:thumbup::thumbup: bence de en rahat yöntem. Ama geçen bir arkadaş prezervatif ile hamile kaldığını yazmıştı. Dikkatli kullanmak lazım.
adet olmadığım için ve süt korur dedikleri için hiç bir şey kullanmıyorum...ama cerazette için internette emziren bayanlar kullanmasın diyor...gerçi internette her ilaca öyle yazıyorlar ama...canım dediğin gibi ben bir hemşireye danışayım ne olur ne olmaz...hamile kalırım falan Allah muhafaza...
maşşallah kızına...
dediğin gibi sadakan olsun....
valla biizm ev 12. kat ve sizin oradan daha sıcak oluyor... işten eve gittiğimde kv demin kızımı uzun kollu badi yelek ve pazan battaniyeye sarmış şekilde buluyorum... ağlıyor çünkü daralmış sıcaktan...o da üşütmeyim diye o kadar giydiriyor... hemen banyo yaptırıyorum... sonra uzun kollu çıtçıtlı badi ve uzun ayaklı altlık giydiriyorum okadar onunla bile kızarıyor bazen...zaten anlarsın sıkılmasından terlemesinden...
diğer arkadaşların dediği gibi cereyanda ,rüzgarda bırakma yeter...
sana ve junior esmere günaydın
merhaba anneler.biz 10 gündür anneannedeydik cabucak geçti
günlerimiz evdeyiz.2.ay aşılarımızı olduk.çok şükür ateş yapmadı.
ama moralim kilo alımına bozuldu.kızım 1 ayda sadece 500gr almış
sütüm yeterli ama benim kız 5 dk en fazla 10 dk emiyor.
acaba dedim sütümün tadı kötümü diye düşündüm ve tadına baktım baya şekerli
bir süt.hazır sütlerin tadına benziyordu.boy uzaması kafa büyüklüğü iyi.
sizler nasılsınız bebişler iyidir insallah.
birde kızlar bizim uyanık kalma saatleri baya uzadı.güzdüz bizimle oturuyor cadı.
arada uyuyor ama 1 saat falan suanda 8den beri uyanığız mesela.
BEnde varim cnm 3 pasamla birliktededigin gibi bir yada daha fazla hic farketmiyor. O pipiriklilik bende de var.Azicikta anksiyetem var galiba
maşalah paşalarına bendede panik atak var.bebeğimin boğazında balgam var daha gider gelir eşime derim kendime çok takıyorum sizce bu balgam için ne yapabilirim bilgin var mı ıhlamur bir kaç kaşık verdim sırtına vuruyorum
sagol cnnm, bebisin hastamiki, bence o balgam degildir. balgamsada kustugunda illaki cikar. AMa burnu kapaliysa burun aspiratorleri var onunla cekersen bogazina inmez. Bu aspirator benim bebek bakiminda olmazsa olmazim cok isime yariyor.
Hayır olsun gülüm. Birseyden mi korkup etkilendin?
Yediğinin hepsini kullanıyor, diski oluşmuyordur eskisi gibi canım. Buyuyorlar