Cumlemizinkini insallah canimsagol senin bebeginide rabbim anali babali buyutsun insallahcanım zaten gerçek yoğurt mayası ekşi olur hafif buruk olur tadı... o yediği,miz tatlı yoğurtların içinde süt tozuna kadar herşey var... ben alçı ,rparafin koyanları bile gördüm...sizin sütçü doğru getirmiş...ama eğer yenilmeyecek kadar ekşiyse mayanın içkine 1 kaşık şeker at annem öyle yapardı...
dün hemşireyi aradım... bebeğin burnu tıkalıysa ondan öyle nefes alabilir dedi... evet bizim kızın burnu hep tıkalı... serum fizyolojik damlat dedi.. ben yapıyordum ama açmıyordu... yattığı yerde damlat kaldırma ,akıntıyı aspire et sonra tekrara damlat ve bunu gün içinde 5-6 defa yap dedi... hem rahat emer hem rahat uyur dedi. eğer buna rağmen geçmezse bir doktora götürmemi söyledi...
canım hayırlı olsun.Allah analı babalı büyütsün inşallah...
mamadan dolayı canım... bende çalıştığım ve sağamadığım için akşamları emziriyorum... ve benim sütümde azalmaya başladı... buda çok normal.. ne kadar emerse o kadar süt yapıyor bedenimiz... sağmamız lazım. süt çıkmasa bile emme hareketi gerekiyor meme için.
kahvaltımı bile kucağımda emerken yapıyordum işe başlamadan önce...ayyy hemen büyüsün istiyorum...
tırnaklarıyla kulağını çekiştiriyor ama kendi eliyle yaptığını anlamadığı için... canı yandığından ağlıyor ...tututğu şeyide kolay kolay bırakmadığından hem çekiyor hem ağlıyor... sürekli olmadığı için aklıma kulak ağrısı hiç gelmedi...
canım nasılsın .... ben yeni gördüm seni önceden yazıyormuydun... hatta dün sen geldin aklıma nerelerde acaba diye... ankaraya gelmiştin en son... demek döndünüz batman a.... bende yaptırcam rota aşısını... hemşire 3. ay kontrolüne geldiğinde eczaneden 2 li olanı al ben yaparım dedi...
ishal değildir inşallah... bizimkide bazen su gibi yapıyor sarımsı bir renkte... sanıyorum çok emdiğinden oluyor diye okumuştum bir yerde... çok emdiği için bağırsakları işlemeden dışkılama yapınca partiküllü olmuyormuş kakası...ama sen için rahat etmediyse bir götür doktora ... yada kakalı bezini gönder ...annen sağlıkçıydı galiba...
bizimkide öyleydi... ama uzun sürmedi...
SNOWY nin dediği gibi emzirdim.. yan çevirip karnınıda kendime dayayarak. üst bacağınıda karnına çekerek emzirdim... pıt pıt çıkarmaya başladı gazını emerken... birde poposunun üstüne masaj yaptım bir elimle emerken...karnını sıcak tut ... benim kızında sanki göbeğinde yumruk var gibi oluyordu...
geçer inşallah... her bebek böyle sıkıntılar çekiyor dönem dönem...
Günaydın, hayırlı cumalar; keyifler yerindedir inşallah.
Alıntı yapmayı unutmuşum rota yaptırmanızı ben de tavsiye ederim, 2 doz zaten.
Bebeğinizi geceleri uyandırmayın, bırakın kendi belirlesin saatlerini. Artık büyüdüler gece 11 gibi emzirirseniz sabaha kadar rahat yatabilir.
Hoş geldin canım, maşallah ikinize de:)
6 saat uyumuş kuzu işte, iftira etme kıza. Hiç te yormuyor seni
Devam ederse tahlile gönder gülüm. Geçmiş olsun.
Şeker olayını dün söylese idin keşke gülüm, yaptım bile:)
Ben hazır yogurt tüketmem hep kendim yaparım ve evet ev yoğurdu once hafif ekşi olur sonar iyice ekşir. Adamın getirdiği maya aşırı ekşi idi, o yüzden sordum. Bir dahakine de kendi yaptığım yoğurdu maya olarak kullanacağım için giderek daha da ekşi olacak. Birkaç ay sonra oğlan da başlayacak yoğurt yemeye. Büyükanem hergün taze mayala demişti. Düzgün bir maya bulsam güzel olacak:107:
Kızımın ilk 'ANNE' diyeceği zaman için çok sabırsızlanıyorum
İŞYERİNDE DIŞARDAN SÖYLÜYORUZ YEMEĞİ YEŞİLLİKLERİ FALAN YIKAMIYORLAR BAZEN SALATALAREmzirme pozisyonunu bende deniyeyim.
İnşallah işe yarar.
Benimde midem bozuk kızım gibi.
Acaba benim yediklerim mi etki yaptı süte kızım böyle kıvranıyor
Az kaldı canım. Böyle dudaklarını buze buze cilvelene cilvelene söyleyecek; sen de onu opmelere doyamayacaksin
İŞYERİNDE DIŞARDAN SÖYLÜYORUZ YEMEĞİ YEŞİLLİKLERİ FALAN YIKAMIYORLAR BAZEN SALATALAR
İYİ TEMİZLENMEMİŞ GELİYOR... YEMEMEYE DİKKAT EDİYORUM AMA BENİMDE MİDEM BAĞIRSAKLARIM HAREKETLİ BİR KAÇ GÜNDÜR...
NE ZAMN BÖYLE OLSAM KIZIMDA AYNI OLUYOR... İKİMİZİNDE AYNI ANDA KARNIMIZ GURULDUYOR BAĞIRSAKLARIMIZDAN SESLER GELİYOR...
SICAKTATA ÇOĞU YEMEK BOZULUYOR BAKTERİ ÜRETİYOR...
DÜNYA ÜZERİNDE GÜVENLE YİYEBİLECEĞİMİZ ÇOK AZ GIDA KALDI...
MECBUREN TÜKETİYORUZ...
BİRDE BENİM KIZ ALTINI AÇMAYA BAŞLADIĞIMDA HEMEN GAZ ÇIKARIYOR...AĞLIYORSA SUSUYOR... ALTININ AÇILACAĞINI ANLADIĞI ZAMAN... HEMEN KAKA YAPMAYA BAŞLIYOR...MADEM AÇTIN ALTIMI ,ZAHMET ETTİN BARİ KAKAMI YAPAYIMDA BOŞA GİTMESİN DER GİBİ...
ÇOK HOŞUNA GİDİYOR BACAKLARININ ÇIPLAK KALMASI....
hem dünyanın parası hem kimyasal. hemde paketten 4-5 bardak lık çıkıyor hemde 3-4 mgün içinde tüketin diyor...
para tuzağı bence ama sen bilirsin nihayetinde...
farkındaysan sütü artıran yiyecekler ve içecekler hep insanı susatan şeyler... susa ki suyu çok iç diye
normal yemeğini ye ama bol su iç...
doktor söyledi ,vücut içtiğin 1,5 lt yi kendine ondan fazla içtiğinide süte kullanıyormuş....
çok fazla kafana takma...
SNOWY nin dediği gibi bebeğin idrarıyla alakalı doyup doymadığını anlaman...
hem benim göğsümde yumuşak...
ama bebeğim 6-7 defa idrar yapıyor
takip et
cerazette kullanan yok sanirim kizlar
internetten baktımda ne olduğuna doğum kontrol hapıymış...cerazette kullanan yok sanirim kizlar
yesinler totosunu
Alt açma olayına gelince, benim kızda aynı teyzesi
Çok hoşlarına gidiyor ve inanılmaz rahatlıyorlar.
Uyurken açıyorum altını hemen uyanıp gülücükler saçıyor.
Evde olduğum için sürekli açık bırakıyorum altını, pişik vs oluşmasını da engelliyor.
BİRDE BENİM KIZ ALTINI AÇMAYA BAŞLADIĞIMDA HEMEN GAZ ÇIKARIYOR...AĞLIYORSA SUSUYOR... ALTININ AÇILACAĞINI ANLADIĞI ZAMAN... HEMEN KAKA YAPMAYA BAŞLIYOR...MADEM AÇTIN ALTIMI ,ZAHMET ETTİN BARİ KAKAMI YAPAYIMDA BOŞA GİTMESİN DER GİBİ...
ÇOK HOŞUNA GİDİYOR BACAKLARININ ÇIPLAK KALMASI....
bazen okadar gaz birikmiş oluyorki bacaklarını kaldırınca....üzerime fışkırtıyor kakasını...Benim kız da aynı şekilde altını açtığım anda patır patır :) altını silmek için bacaklarını havaya kaldırıyorum ya ben ondan bağırsakların uyarıldığını düşünüyorum
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Artık güvenip ne yiyeceğimi şaşırdım.internetten baktımda ne olduğuna doğum kontrol hapıymış...
ben koruyucu hiç bir şey kullanmıyorum...adet görmedim hala...
kullanmak gerekiyormu onuda bilmiyorum...
doktora falan da sormadım
ama internette kanama düzensizliği yapabilir diyor...
yesinler totosunu
bir gülüşüne dünyaları verir insan...
meyvaların üğzerindede kimyasallar var hatta bazılarını yıkasan bile çıkmıyor kaynar sudan geçir yemeden önce
parlasın diye parafin sıkıyorlar üzerine...
yada çabuk olgunlaşsın diye ilaç...
özellikle armut falan bağırsakları bozuyor...
kabızlar için iyi yöntem...
ay nasıl gözlerim doldu görünce...Teyzeleri bu benim bin bir mimikli kızım
Annesi kurban olur ona ♥
Çok şükür, bin şükür seni bana verene.
Yazmasın tek günümü sensiz kadere...
♥ İdil Deniz'im ♥
Çok sağol teyzesi :)ay nasıl gözlerim doldu görünce...
kır bir kere maşşallah...
aynı sana benziyor...(1 defa görmüştüm fotoğtafını)
Allah nazarlardan saklasın...
mimiklere bak bitanesi...yesinler ağzını
tam ısırmalık yanakları...
ama nazar değer bak koyma fotoğrafını
çünkü çok tatlı ....
Canım çok geçmiş olsun.selam canlarım baya uzun zaman oldu gelemedim arada bir göz attım ama yazamadım:s ben iyiym meleğimde iyi çok şükür sizler ve kuzucuklarda iyilerdir umarım. küçük oğlum su çiçeği çıkardı çok dikkat ettim kızıma geçmesin diye ama aynı evde olunca oda çıkardı şükür ki çok ağır atlatmadı benim bağışıklığımı aldığı için hafif bir şekilde atlattı ama yine de çok küçük olduğu için çok üzüldüm ama şükür iyi bizden böyle artık gaz sancımız kalmadı bizim kendisi çıkarıyo maşallah kuzum gazını kakasını üç günde bir yapıyo oda sancısı olmadığı sürece sorun olmuyor onlar daha çok küçük olduklarından bağırsaklarda hava olmassa fazla ittiremedikleri için böyle oluyo yani yalancı kabızlık oluyo yaptıklarında katı olmuyo yani kakaları oğullarımda öleydi ek gıdaya başlayıne3sme3r
Teyzeleri bu benim bin bir mimikli kızım
Annesi kurban olur ona ♥
Çok şükür, bin şükür seni bana verene.
Yazmasın tek günümü sensiz kadere...
♥ İdil Deniz'im ♥ ca düzeliyor bizim gibi olanlar varsa içleri rahat olsun yani:) özledim hepinizi bu arada:)maşallah gülüm alalh nazarlardan saklasın çok tatlı yerim ben onu