2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Sütcü yine ekşi maya getirmiş:) Sizler nereden buluyorsunuz tatlı yogurt mayasını, satılan birşey mi? (Cehaletimi mazur görün:KK9::KK9:)
Geçmiş olsun canım. Tekrar control edldi mi/edilecek mi?
canım zaten gerçek yoğurt mayası ekşi olur hafif buruk olur tadı... o yediği,miz tatlı yoğurtların içinde süt tozuna kadar herşey var... ben alçı ,rparafin koyanları bile gördüm...sizin sütçü doğru getirmiş...ama eğer yenilmeyecek kadar ekşiyse mayanın içine 1 kaşık şeker at annem öyle yapardı...
dün hemşireyi aradım... bebeğin burnu tıkalıysa ondan öyle nefes alabilir dedi... evet bizim kızın burnu hep tıkalı... serum fizyolojik damlat dedi.. ben yapıyordum ama açmıyordu... yattığı yerde damlat kaldırma ,akıntıyı aspire et sonra tekrara damlat ve bunu gün içinde 5-6 defa yap dedi... hem rahat emer hem rahat uyur dedi. eğer buna rağmen geçmezse bir doktora götürmemi söyledi...

14 nisanda dogum yaptim 9 haftalik oglum var pazartesi 10 haftalik olacaz insallah:nazar:
canım hayırlı olsun.Allah analı babalı büyütsün inşallah...:nazar::nazar::nazar::nazar:

selamlar canlarim ve minnacik bebisleri :) nasil geciyor yaz? bebisler buyuyor.. benim gibi mama takviyesi yapan varmi. sutum tamamen bitti sayilir mamayla buyuyor hep yavrum. cok uzuluyorum ya
mamadan dolayı canım... bende çalıştığım ve sağamadığım için akşamları emziriyorum... ve benim sütümde azalmaya başladı... buda çok normal.. ne kadar emerse o kadar süt yapıyor bedenimiz... sağmamız lazım. süt çıkmasa bile emme hareketi gerekiyor meme için.

Ah benim junior esmer bitirdi beni.
Sabah 9 dan beri memede nefes alıyor bi uyusa diyorum.
Yemeği falan hep kucağımda emerken yedim.
Perişan etti beni :KK43:

Çok şükür, bin şükür seni bana verene.
Yazmasın tek günümü sensiz kadere...
♥ İdil Deniz'im ♥
kahvaltımı bile kucağımda emerken yapıyordum işe başlamadan önce...ayyy hemen büyüsün istiyorum...:KK1:

Korkutmak gibi olmasın ama, kulağı ağrıyor olabilir mi acaba?
tırnaklarıyla kulağını çekiştiriyor ama kendi eliyle yaptığını anlamadığı için... canı yandığından ağlıyor ...tututğu şeyide kolay kolay bırakmadığından hem çekiyor hem ağlıyor... sürekli olmadığı için aklıma kulak ağrısı hiç gelmedi...

Ben rotayı yaptırdım 140 liraya aldım eczaneden batmanda yaşıyorum burda ishal salgını çok oluyo riske edemedim 2.doz 4.ayda

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
canım nasılsın .... ben yeni gördüm seni önceden yazıyormuydun... hatta dün sen geldin aklıma nerelerde acaba diye... ankaraya gelmiştin en son... demek döndünüz batman a.... bende yaptırcam rota aşısını... hemşire 3. ay kontrolüne geldiğinde eczaneden 2 li olanı al ben yaparım dedi...

Ya kızlar idil iki gündür kaka yapamıyor bütün gün huzursuz.
Şimdi yaptı ama bildiginiz su gibi.
Ne yapmak lazım acaba.
Görürsem mi doktora.

♥ İdil Deniz'im ♥
ishal değildir inşallah... bizimkide bazen su gibi yapıyor sarımsı bir renkte... sanıyorum çok emdiğinden oluyor diye okumuştum bir yerde... çok emdiği için bağırsakları işlemeden dışkılama yapınca partiküllü olmuyormuş kakası...ama sen için rahat etmediyse bir götür doktora ... yada kakalı bezini gönder ...annen sağlıkçıydı galiba...

Son düzenleme:
Günaydın, hayırlı cumalar; keyifler yerindedir inşallah.

Alıntı yapmayı unutmuşum rota yaptırmanızı ben de tavsiye ederim, 2 doz zaten.

Bebeğinizi geceleri uyandırmayın, bırakın kendi belirlesin saatlerini. Artık büyüdüler gece 11 gibi emzirirseniz sabaha kadar rahat yatabilir.

14 nisanda dogum yaptim 9 haftalik oglum var pazartesi 10 haftalik olacaz insallah:nazar:

Hoş geldin canım, maşallah ikinize de:)

Gunaydin herkesler. Bu gece yine 6 saat uyudu kuzum masallah. Normale donuyoz mu nedir :KK66:

Ben de ataga yoruyorum. Cadimm da beni yoruyor :)

Hayirli olsun, masallah ikinize de.

Normaldir canim. Her bebekte duzen farkli. 4. Aydan sonra geve uykulari icin egitim veriliyor diye biliyorum. O zamana kadar bebrgin belirlesin uykusunu :KK66:

Senin kizcen de mi atakta ki acep??

Eeee, anne sutu almasina ramen 3 gunde bir kaka yapan bebisler nolcak? Doktorumuz biogaia onerdi sma inatla kullanmiyorum. NOrmal degil mi simdi boyle olmasi, ben normal diye mudahale etmiyordum

Kizlar rota asisi istege bagli. 4 hafta aralikla 2 doz sellinde uygulaniyo. Zorunlu degil. Bebek hasta olmazsa ne ala fakat atesli ishal olursa eger geri donusu olmuyo. Belirgin bir ilac da yok hastaligin tedavisi icin. Onlem olarak asi yaptirmakta fayda var derim. Biz yaptik ilk dozumuzu.

Tatlos lactamil sutu degil kalitesini arttirmak icin. Humana 1 aydir icmiyorum cok da bi degisiklik olmadi. Malt icecekleri oneririm. Etkisi oldu cidden. Tablet hic kullanmadim. Dogal uontem su ve bol dinlenme. :KK66: bi de suyu mumkun oldugunca sicak ic. Kafayi da rahat tut. Sut problemi yasayan biri olarak denemedigim sey kalmadi. Ancak boyle cozdum.

6 saat uyumuş kuzu işte, iftira etme kıza. Hiç te yormuyor seni:KK76::KK76::KK76:

Ya kızlar idil iki gündür kaka yapamıyor bütün gün huzursuz.
Şimdi yaptı ama bildiginiz su gibi.
Ne yapmak lazım acaba.
Görürsem mi doktora.

♥ İdil Deniz'im ♥

Devam ederse tahlile gönder gülüm. Geçmiş olsun.

canım zaten gerçek yoğurt mayası ekşi olur hafif buruk olur tadı... o yediği,miz tatlı yoğurtların içinde süt tozuna kadar herşey var... ben alçı ,rparafin koyanları bile gördüm...sizin sütçü doğru getirmiş...ama eğer yenilmeyecek kadar ekşiyse mayanın içine 1 kaşık şeker at annem öyle yapardı...
dün hemşireyi aradım... bebeğin burnu tıkalıysa ondan öyle nefes alabilir dedi... evet bizim kızın burnu hep tıkalı... serum fizyolojik damlat dedi.. ben yapıyordum ama açmıyordu... yattığı yerde damlat kaldırma ,akıntıyı aspire et sonra tekrara damlat ve bunu gün içinde 5-6 defa yap dedi... hem rahat emer hem rahat uyur dedi. eğer buna rağmen geçmezse bir doktora götürmemi söyledi...

canım hayırlı olsun.Allah analı babalı büyütsün inşallah...:nazar::nazar::nazar::nazar:

mamadan dolayı canım... bende çalıştığım ve sağamadığım için akşamları emziriyorum... ve benim sütümde azalmaya başladı... buda çok normal.. ne kadar emerse o kadar süt yapıyor bedenimiz... sağmamız lazım. süt çıkmasa bile emme hareketi gerekiyor meme için.

kahvaltımı bile kucağımda emerken yapıyordum işe başlamadan önce...ayyy hemen büyüsün istiyorum...:KK1:

tırnaklarıyla kulağını çekiştiriyor ama kendi eliyle yaptığını anlamadığı için... canı yandığından ağlıyor ...tututğu şeyide kolay kolay bırakmadığından hem çekiyor hem ağlıyor... sürekli olmadığı için aklıma kulak ağrısı hiç gelmedi...

canım nasılsın .... ben yeni gördüm seni önceden yazıyormuydun... hatta dün sen geldin aklıma nerelerde acaba diye... ankaraya gelmiştin en son... demek döndünüz batman a.... bende yaptırcam rota aşısını... hemşire 3. ay kontrolüne geldiğinde eczaneden 2 li olanı al ben yaparım dedi...

ishal değildir inşallah... bizimkide bazen su gibi yapıyor sarımsı bir renkte... sanıyorum çok emdiğinden oluyor diye okumuştum bir yerde... çok emdiği için bağırsakları işlemeden dışkılama yapınca partiküllü olmuyormuş kakası...ama sen için rahat etmediyse bir götür doktora ... yada kakalı bezini gönder ...annen sağlıkçıydı galiba...

Şeker olayını dün söylese idin keşke gülüm, yaptım bile:)

Ben hazır yogurt tüketmem hep kendim yaparım ve evet ev yoğurdu once hafif ekşi olur sonar iyice ekşir. Adamın getirdiği maya aşırı ekşi idi, o yüzden sordum. Bir dahakine de kendi yaptığım yoğurdu maya olarak kullanacağım için giderek daha da ekşi olacak. Birkaç ay sonra oğlan da başlayacak yoğurt yemeye. Büyükanem hergün taze mayala demişti. Düzgün bir maya bulsam güzel olacak:107:

:KK43:

inşallah canım. .
idrar ve kaka tahlili vermemiz gerek zaten doktor istemişti.
Ama ishale benziyor inşallah yanılıyorumdur.

♥ İdil Deniz'im ♥

Ben hazır yogurt tüketmem hep kendim yaparım ve evet ev yoğurdu once hafif ekşi olur sonar iyice ekşir. Adamın getirdiği maya aşırı ekşi idi, o yüzden sordum. Bir dahakine de kendi yaptığım yoğurdu maya olarak kullanacağım için giderek daha da ekşi olacak. Birkaç ay sonra oğlan da başlayacak yoğurt yemeye. Büyükanem hergün taze mayala demişti. Düzgün bir maya bulsam güzel olacak:107:
dün mailini okudum ama çıkmak üzerydim işten...
arkadaşın dediği gibi AOÇ nin mayası var...ama oda biraz ekşi

:KK43:
inşallah canım. .
idrar ve kaka tahlili vermemiz gerek zaten doktor istemişti.
Ama ishale benziyor inşallah yanılıyorumdur.

♥ İdil Deniz'im ♥
havalarda ısındı ya ishaller başlar artık...
birde en önemli konu şu kaka temizliğinden sonra annenin el temizliği...
inşallah çok emdiğindendir...
sancılanıyormu pekiii

Bebeğinizi geceleri uyandırmayın, bırakın kendi belirlesin saatlerini. Artık büyüdüler gece 11 gibi emzirirseniz sabaha kadar rahat yatabilir.

6 saat uyumuş kuzu işte, iftira etme kıza. Hiç te yormuyor seni:KK76::KK76::KK76:

Normalde yormazdi zaten. Gece uykusu iyiydi kuzumun. Ama 2-3 gun gece ve gunduz canimi cikardi. Bi gece yine guzel uyudu. 4 te emdi uyudu 7 de tekrar emdi. 8 de uyandi :) masallah duzenine donuyo sanirim. Hakikaten yaa kuzular yogurt yemeye baslayiincasurekli tatli yogurt mayasini nerde bulcaz ki. Ben giderken goturcem koyden, ama eksirse 6. Aya kadar. Bi de kefir mayasi bulmam lazim. Nasil bulcam bilmiyorum. Bizim sutcumuzun mayasi da son geldiginde eksiydi. Ben bi sorusturayim. Haziir yogurtla da mayalamisyim bi kac sefer. Tatli oluyo ama bilmiyorum bebekler icin saglikli mi :KK43:

havalarda ısındı ya ishaller başlar artık...
birde en önemli konu şu kaka temizliğinden sonra annenin el temizliği...
inşallah çok emdiğindendir...
sancılanıyormu pekiii
sürekli olarak evet.
kendini kasiyor karnı çok sertlesiyor taş gibi desem yeridir.

♥ İdil Deniz'im ♥

Gunaydin kizlar
Sutunuzu arttirmsk icin lactamil,humana, malt tablet veya bsska birsey kullaniyor msn?

Hangisini tavsiye edersiniz?

Veya dogal yontemini biliyor msnuz?

Ben humana ve lactamil içiyorum, aşırı bi faydasını görmedim humananın sırf tadını sevdiğim için içiyorum :) bi arkadaşım kuru incir yiyince çok etkiliyor bir saatte doluyor göğsüm demişti bende bir haftadır kuru incire başladım bence de arttırıyor

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

sürekli olarak evet.
kendini kasiyor karnı çok sertlesiyor taş gibi desem yeridir.

♥ İdil Deniz'im ♥
bizimkide öyleydi... ama uzun sürmedi...
SNOWY nin dediği gibi emzirdim.. yan çevirip karnınıda kendime dayayarak. üst bacağınıda karnına çekerek emzirdim... pıt pıt çıkarmaya başladı gazını emerken... birde poposunun üstüne masaj yaptım bir elimle emerken...karnını sıcak tut ... benim kızında sanki göbeğinde yumruk var gibi oluyordu...
geçer inşallah... her bebek böyle sıkıntılar çekiyor dönem dönem...

Cnm mayam eksiyince hazir yogurttan mayaliyorum ben

İnsallah cnm sifa olur dediklerin
ben hamileyken iş yerimin önünden yaşlı bir amca geçiyordu sırtında çuvalla...
kendi bahçesinde yetiştirdiği incirleri satıyormuş...
hamilesin sütün çok geldsin istiyorsan yada sütün gelmezse dedi incir ye dedi...
akşamdan 4 tane inciri bir bardak suya koy ağzını kapat dedi...
sabah aç karnına suyunu iç akşamda ıslanmış incirleri ye... dolu dolu sütün olur demişti...
benim ilk günler gelmeyince aynen dediği gibi yaptım tabiii bol bol suda içmek lazım... sırf incirle olmuyor.
sütüm geldikten sonra yapmadım bir daha...
tabi emzirmekte önemli...
hemşire bana her ağladığında emzir demişti...
,tabi gaz sorunu çok oluyor böyle oluncada....
inşallah sütün çoğalır... kafanı rahat tut... çünkü beynin ona göre emir veriyor...
yok dersen yok olur...
çok dersen çok olur...

Son düzenleme:
Ben humana ve lactamil içiyorum, aşırı bi faydasını görmedim humananın sırf tadını sevdiğim için içiyorum :) bi arkadaşım kuru incir yiyince çok etkiliyor bir saatte doluyor göğsüm demişti bende bir haftadır kuru incire başladım bence de arttırıyo

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Tesekkur ederim cnm inciri de deneyim bugun

Tesekkur ederim cnm inciri de deneyim bugun
benim eşimin kardeşi milupada çalışıyor...
bana luctamil falan bir sürü şey getirdi ama sütünü artırmıyor sadece sütünün kalitesini artırmak içeriğini zenginleştirmek için dedi...
bu ürünler sütünü artırmak için üretilmiyormuş
velakin ben onlarıda içmedim
bir sürü kimyasal alıyoruz zaten sen inciri ye hem bildiğimiz incir hem doğal..

Slm kizlar size sorularim var

1)gogsum eskiden tas gibi olurdu simdi yumusacik sıkınca sut geliyor ama yutkunma sesi gelmiyor oglumdan
Sut var mi yok mu
.

2)oglum uzun emiyor
Her seferinde tek gogsumu mu vereyim yoksa 15 dk biri 15 dk digerini mi vereyim
Ne sekilde hem oglum beslenir hem de sutum artar?.

Lutfen hepinizin fikrini merak ediyorum

Hayirli cumalar bu arada da

Normalde yormazdi zaten. Gece uykusu iyiydi kuzumun. Ama 2-3 gun gece ve gunduz canimi cikardi. Bi gece yine guzel uyudu. 4 te emdi uyudu 7 de tekrar emdi. 8 de uyandi :) masallah duzenine donuyo sanirim. Hakikaten yaa kuzular yogurt yemeye baslayiincasurekli tatli yogurt mayasini nerde bulcaz ki. Ben giderken goturcem koyden, ama eksirse 6. Aya kadar. Bi de kefir mayasi bulmam lazim. Nasil bulcam bilmiyorum. Bizim sutcumuzun mayasi da son geldiginde eksiydi. Ben bi sorusturayim. Haziir yogurtla da mayalamisyim bi kac sefer. Tatli oluyo ama bilmiyorum bebekler icin saglikli mi :KK43:

Maşallah güzeline. Yer değişikligi de etki etmiş olabilir.

Cnm mayam eksiyince hazir yogurttan mayaliyorum ben

Hazır yogurtlarda domuz jelatini kullanılıyor diye okumuştum, kullanmıyorum gülüm. Şeker olayını deneyeceğim ama.

Slm kizlar size sorularim var

1)gogsum eskiden tas gibi olurdu simdi yumusacik sıkınca sut geliyor ama yutkunma sesi gelmiyor oglumdan
Sut var mi yok mu
.

2)oglum uzun emiyor
Her seferinde tek gogsumu mu vereyim yoksa 15 dk biri 15 dk digerini mi vereyim
Ne sekilde hem oglum beslenir hem de sutum artar?.

Lutfen hepinizin fikrini merak ediyorum

Hayirli cumalar bu arada da

Canım taş gibi olmasi sutunun bebeğinin ihtiyacından fazla olduğunu gösterir. Yumuşak ise bebeğinin ihtiyacına göre salgilaniyordur. Bebeğin günde ortalama 8 defa idrar yapıyorsa sıkıntı yoktur.

Su aylarda 1 meme yeterli diye düşünüyorum. Bebeğin kendiliğinden bırakana kadar emzir.

Kilo alımı nasıl?

benim eşimin kardeşi milupada çalışıyor...b
bana luctamil falan bir sürü şey getirdi ama sütünü artırmıyor sadece sütünün kalitesini artırmak içeriğini zenginleştirmek için dedi...
bu ürünler sütünü artırmak için üretilmiyormuş
velakin ben onlarıda içmedim
bir sürü kimyasal alıyoruz zaten sen inciri ye hem bildiğimiz incir hem doğal..

Ben de kimyasal almak istemiyorum cnm ama gogsum cok yumusak eskiden tas gibiydi ve yutkunma sesini duyuyordum ondan dolayi denesem mi diyorum bilemedim ki

Ben de kimyasal almak istemiyorum cnm ama gogsum cok yumusak eskiden tas gibiydi ve yutkunma sesini duyuyordum ondan dolayi denesem mi diyorum bilemedim ki
hem dünyanın parası hem kimyasal. hemde paketten 4-5 bardak lık çıkıyor hemde 3-4 mgün içinde tüketin diyor...
para tuzağı bence ama sen bilirsin nihayetinde...
farkındaysan sütü artıran yiyecekler ve içecekler hep insanı susatan şeyler... susa ki suyu çok iç diye
normal yemeğini ye ama bol su iç...
doktor söyledi ,vücut içtiğin 1,5 lt yi kendine ondan fazla içtiğinide süte kullanıyormuş....
çok fazla kafana takma...
SNOWY nin dediği gibi bebeğin idrarıyla alakalı doyup doymadığını anlaman...
hem benim göğsümde yumuşak...
ama bebeğim 6-7 defa idrar yapıyor
takip et

Gunaydin herkesler. Bu gece yine 6 saat uyudu kuzum masallah. Normale donuyoz mu nedir :KK66:

Ben de ataga yoruyorum. Cadimm da beni yoruyor :)

Hayirli olsun, masallah ikinize de.

Normaldir canim. Her bebekte duzen farkli. 4. Aydan sonra geve uykulari icin egitim veriliyor diye biliyorum. O zamana kadar bebrgin belirlesin uykusunu :KK66:

Senin kizcen de mi atakta ki acep??

Eeee, anne sutu almasina ramen 3 gunde bir kaka yapan bebisler nolcak? Doktorumuz biogaia onerdi sma inatla kullanmiyorum. NOrmal degil mi simdi boyle olmasi, ben normal diye mudahale etmiyordum

Kizlar rota asisi istege bagli. 4 hafta aralikla 2 doz sellinde uygulaniyo. Zorunlu degil. Bebek hasta olmazsa ne ala fakat atesli ishal olursa eger geri donusu olmuyo. Belirgin bir ilac da yok hastaligin tedavisi icin. Onlem olarak asi yaptirmakta fayda var derim. Biz yaptik ilk dozumuzu.

Tatlos lactamil sutu degil kalitesini arttirmak icin. Humana 1 aydir icmiyorum cok da bi degisiklik olmadi. Malt icecekleri oneririm. Etkisi oldu cidden. Tablet hic kullanmadim. Dogal uontem su ve bol dinlenme. :KK66: bi de suyu mumkun oldugunca sicak ic. Kafayi da rahat tut. Sut problemi yasayan biri olarak denemedigim sey kalmadi. Ancak boyle cozdum.

Sagol canim tesekkur ederim

X