merhaba kızlar masallh misafirim hiç eksik olmuyor
bizde 55 günlük olduk yavaş yavaş büyüyoruz.
benim kızımın kilo alması en alt seiyede bir ayda 700 gr
doktor sütün yetmiyormu acaba dedi
hastanede süt sağım makinesinde süt
sağdık bir meme kabı doldurdu masallah doktor
çok iyi dedi.demekkki sütün yaramıyor dedi.
ne yapayım karnı doyuyor.ama kilo alımı az.
haftaya aşımız var bakalım kaç kilo almışız.
buarada kızlar benim kızımda emmesi 5-10 dk arası
çokkkkk nadir 20 dk emmesi bazen saat başı bazen 2 saate bir.
gece masallah çok güzel uyuyoruz 2 defa emip uykuya devam ediyor.
gündüzleri benimle oturuyor kedi uykusu gibi yarım saat
uyuyor bazen 1 saat uyuyor.gitgide çok tatlı oluyor.
artık ağlamasından ne demek istediğini anlar oldum
Maşallah kuzuna canım. Doktorun da alemmis. Doğada hangi tür canlida böyle acımasız eleştiri var, bir kedi diğerine "sütun yaramıyor" diyor mudur acaba....
Kilo alımı gayet normal gülüm, lütfen takılma. Gece uykusuna da maşallah, rabbim nazardan korusun inşallah.
canm anne sütü alıyor sadece ya ne bileyim panil oldum 1 keresinde 1 gün yapmamıstı aksamı yapmıstı ama bu sefer boyle uzun olunca nedenını merak edıyorum ve de onu oyle karnı şiş gorunce üzülüyorum emme saatlerini şaşmıyor ama kalkıp emıyor
bısey yapmadım bisiklet hareketi ileri geri karın bastırma hareketi ve karnını ovdum ama yok yanı tık yok
böyle beklemekte cok sıkıyor insanın canını hemen yapsın dıe dua edıyorum resmen
beklemek cok sıkıcı hele brde karnı oyle ya korkutuyor benı masaj vsde işe yaramıyor papatya yada rezene mi versem dıe aklıma geliyor 55 gunluk bebegım sakıncası olurmu ki :44:
700 gr gayet de iyi bence,ben de doktoruna şaşırdım,bir doktor yeni anne olmuş bir kadına sütün yaramıyo nasıl der? Ben olsam doktor değiştiririm.her bebek aynı kilo almıyo sonuçta,önemli olan doyması,Allah her anneye doyurucak sütü veriyo şükür,ben buna inanmayı SEÇİYORUM.negatif düşünmek,stres sütümüzü etkilemesin diye böyle düşünmek lazım ve yaramıyo diyen doktorlardan,insanlardan uzak durmak çok daha iyi bence.hiç takılma
Snowycim benim doktorum olsa memnun olur 700 grma bana bi kilo aldiginda bile az ver az emzir cok kilo qlan bebek saglikli diye bisey yok neden butun anneler bunu dusunuyorsunuz diye fircalar hep beni hele ilk oglumda onune koydugun yemegi yemiyorsa baska bisey yok ona dort gun yemese bisey olmaz sadece suyunu ver der bu moddayiz :))
Karninin sis olmasina takilma guzelim hergun kakasini yaparken bile sisti benimki dusun kakasininyapmadigi zamanki halini...ne yaparsan yap canlari ne zaman isterse o zaman kaka yapiyorlar canim.alismamiz lazim ben artik kaka icinngun saymayi biraktim cunku sanki boyle yaptikca gunler uzuo dahada stres de bebise geciyor sanki
Hayırlı akşamlar arkadaşlar, Perşembe 2. Ay aşımıZ vardı bende yetmediğini düşünüyordum sütümün eskisi gibi dolu dolu değil ama çok şükür kilo almış demek sürekli emmekten dolu kalamıyormuş�� aşılar ateş yaptı korkuttu benim balım bizi şurup almadı püskürttü bizde nöbetçi eczane bulup fitil aldık mutlaka evde bulundurun bence.. Birde bana karnı büyük geliyordu batın usg çektirdik bişey çıkmadı çok şükür ama bakılırken bebeğimizin yumurtalığında kis çıktı çocuk cerrahiye yönlendirdiler oda ultrasonu beğenmedi uzmana çektirin dedi bakalım Rabbim herkese şifalar versin
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Günaydın, keyifli pazarlar...
Arkadaşlar iki sorum olacak. Birincisi neden 1 yaşından sonra hala bebeklerinin yaşı sorulduğunda ebeveynler 15 aylık-24 aylık vs diyerek yıl yerine ay kavramını kullanırlar?
İkincisi ben molfix 3 numara (midi) kullanıyorum. Kaka yaptığında beline çıkıyor. Bunun için öneriniz var mı?
Aynı fikirdeyim canım. Ben de kilolu çocuk sevmiyorum, onu taşıyacak olan benim; ne kadar ağırsa benim de belim-kolum o kadar çok ağrıyor. Beslenmesi düzenli, aldıgı gr ile hiç ilgilenmiyorum. Benim için önemli olan o ay için bebeğin yapması gereken fiziksel aktiviteleri yapıp yapamaması. Bebeğim el-göz koordinasyonu sağlayabiliyor mu, nesnelere uzanıp kavrayabiliyor mu, dönme denemeleri yapıyor mu, başını dik tutabiliyor mu vs. gibi konular elleri-bacakları-yanakları ne kadar tombul sorusundan daha önemli
Aynen öyle canım.büyük oğlum hep zayıftır. ? KV başını geç tuttu yok çok düşüyor okuyalım vs canımı çok sıktı. Yemesi iyidir ve ben bebek kendi ek gıdaların ceviz fındık ezmesi sebze çok güzel beslenir. Şu an karnı baharı Pırasalı çok seviyo...vede 5 buçuk yaşında okula başladı.kuzrninin biri 8 yaşında biri 7 yaşında aynı sınıfa başladılar. Onlar Tombak bebek ti. Ama oğlumun derslerinde küçük olduğu halde onlardan başarılı...onlarda inanamadım onlardan yüksek alıyo....bana bukadar yedirdin bi işe yaramadı diyorlardı bende zihinsel gelişimi önemli diyodum. !, boyu uzun yaşıtlarından. Dediğim gibime oldu. Beni bile şaşırtıyor. Şimdi 7 buçuk yaşında 2.sınıf bitti.
Aynen öyle canım.büyük oğlum hep zayıftır. ? KV başını geç tuttu yok çok düşüyor okuyalım vs canımı çok sıktı. Yemesi iyidir ve ben bebek kendi ek gıdaların ceviz fındık ezmesi sebze çok güzel beslenir. Şu an karnı baharı Pırasalı çok seviyo...vede 5 buçuk yaşında okula başladı.kuzrninin biri 8 yaşında biri 7 yaşında aynı sınıfa başladılar. Onlar Tombak bebek ti. Ama oğlumun derslerinde küçük olduğu halde onlardan başarılı...onlarda inanamadım onlardan yüksek alıyo....bana bukadar yedirdin bi işe yaramadı diyorlardı bende zihinsel gelişimi önemli diyodum. !, boyu uzun yaşıtlarından. Dediğim gibime oldu. Beni bile şaşırtıyor. Şimdi 7 buçuk yaşında 2.sınıf bitti.
Gunaydin kizlar, keyifli ppazarlar :)
Günaydın, keyifli pazarlar...
Arkadaşlar iki sorum olacak. Birincisi neden 1 yaşından sonra hala bebeklerinin yaşı sorulduğunda ebeveynler 15 aylık-24 aylık vs diyerek yıl yerine ay kavramını kullanırlar?
İkincisi ben molfix 3 numara (midi) kullanıyorum. Kaka yaptığında beline çıkıyor. Bunun için öneriniz var mı?
Aynı fikirdeyim canım. Ben de kilolu çocuk sevmiyorum, onu taşıyacak olan benim; ne kadar ağırsa benim de belim-kolum o kadar çok ağrıyor. Beslenmesi düzenli, aldıgı gr ile hiç ilgilenmiyorum. Benim için önemli olan o ay için bebeğin yapması gereken fiziksel aktiviteleri yapıp yapamaması. Bebeğim el-göz koordinasyonu sağlayabiliyor mu, nesnelere uzanıp kavrayabiliyor mu, dönme denemeleri yapıyor mu, başını dik tutabiliyor mu vs. gibi konular elleri-bacakları-yanakları ne kadar tombul sorusundan daha önemli
kızlar bugün kızımın kafa yapısı dikkatimi çekti baya
saçlı olduğu için daha yeni fark ettim kızımın başı yamuk genelde
yatış şeklinden diyor ama.yinede ilk işim
pazartesi doktora götürmek.kafa yapısı düzgün olması için
bir yastık buldum netten kullanan var mı aranızda.
bebeğimin baş görüntüsünü
buraya eklemek istedim ama başaramadım.
bulduğum yastık
THERALINE bebek yastığı biraz pahalı ama olsun.
benim gibi olan varmı.
Ay hesabı int dede araştırırsan 2 yaşına kadar çok hızlı gelişimi olduğu için ay hesabı yapılıyor takip açısından ayrıntılı inceleniyor.
Bezde bende ilk molfiks kullanıyordum taşıyordu taşması neyse makinada çıkmıyor lekesi elimde yıkayıp bide leke çıkarıcı sürüyorum ancak makina çıkRıyor. değiştirdim evy baby hiç taşırmadı hem kendinden Kremli kremde sürmüyorum çünkü krem kalıntıları oluyor yağlı yağlı zor arınıyor ama bide hugies deneyeceğim bakalım bende tam bezimi bulamadım arkadaşda gördüm kanatları arkadan baya uzun taşırmaz herhalde
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
bezin arka kısmını beline gelen yeri yan bantlara kadar geriye doğru kıvırıyormusun canım ben de molfix 2 numarayı kullanırken öyleydi huggies e geçtim daha esnek ve beline çıkmıyor geriye doğru kıvırmak işe yaramazsa bezi değiştirmek işe yarayabilir
Arkadaslar merhaba nasilsiniz umarim beni hatirladiniz...
Cok uzun zaman gibi geldi bana arkadaslar.geriue dönüp bakamadim.mutlaka merak etmissinizdir biliyorum. Ama bu zamanda cok seyler yasadik.en son yazima baktim ilk cikisimiza 20 gun falan kalmis.benimle ilgili yazilari Okuyamadim simdiden ozur dilerim cunku sitenin ariza yaptığı zamandan sonra hic giremedim.sonra da hep oglanla ugrasmam gerekti.. evet 31 mart gibi hastaneden 1850 gr civari ciktik cok sukur.eve geldik on gun kadar hersey cok guzeldi sonra birgece yememeye biberonu almamaya basladi sabahta aynen devam etti ve yuzu bembeyaz olmuştu elimde daha da kucuk ve yumuşak kalmıştı apar topar tekrar hastaneye goturduk .sepsis olmuştu ve tekrar kanda zehirlenme ile 25 gun daha yattik.durumu en kritik zamanlardan daha da kötü olmuştu. O moral bozukluğu ile sutum de kesildi birden simdiye kadar da halen yok.premature olduğundan evde odaya kimseyi almadim hersey hijyendi.eldiven maske kiyafet el dezanfektani vs kullandim hep ama hastalanmasina cok Uzulmus tum. Doktorlarimiz bagisiklik sistemimin daha tam olarak calismadigini bunların olabileceğini söyledi. 25 günün sonunda ciktik ve 2 hafta kadar tekrar evde kaldik .cok uzatmayayim sonra bronsit baslangici sebebi ile 10 gun kadar tekrar yattik. Bagirsaklari incelmeye basladigi icin iceri alma isini erkene almak istediler ve poposundan 1.5 saati suren bir ameliyat ile oarca aldilar sonucu iyi cikti ve bu önümüzdeki hafta bagirsaklari cok sukur iceri alinacak.simdi evdeyiz cok sukur.4.400 gr ve 55 cm...5 ayimizi bitirecegiz iki gun sonra hayirlisi ile..hepinizi cok ozledim...